Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν θεωρώ σωστό ότι το Lidl έβγαλε σε τέτοια τιμή τέτοιο ένα τόσο επικίνδυνο εργαλείο με αυτά τα χαρακτηριστικά σε ερασιτέχνες. Εύχομαι όσοι διαβάζουν το νήμα και δεν γνωρίζουν πολλά να προσέξουν την υγεία τους. Αυτό πάνω από όλα.

Δεν θεωρώ σωστό ότι το Lidl έβγαλε σε τέτοια τιμή τέτοιο ένα τόσο επικίνδυνο εργαλείο με αυτά τα χαρακτηριστικά σε ερασιτέχνες. Εύχομαι όσοι διαβάζουν το νήμα και δεν γνωρίζουν πολλά να προσέξουν την υγεία τους. Αυτό πάνω από όλα.
Δεν εκανε κατι κακο.
Υπαρχει πληθωρα τετοιων εργαλειων στην αγορα σε αυτη η παραπλησια σε αυτη την τιμη.

Δεν εκανε κατι κακο.
Υπαρχει πληθωρα τετοιων εργαλειων στην αγορα σε αυτη η παραπλησια σε αυτη την τιμη.
Πληθώρα τέτοιων εργαλείων: ΝΑΙ
Σε παραπλήσια τιμή: ΝΑΙ
Σε αυτήν την τιμή: ΟΧΙ. Θέλεις τουλάχιστον ένα πενηντάρικο plus, εκτός και εάν χάνω κάτι εγώ..... :unsure: ;) ;) ;)

• Like
Reactions: nickolas
Κάτι χάνεις.

ναι αλλα δεν εχει δυο ταχυτητες ουτε λειζερ, ουτε 3 χρονια εγγυηση ουτε τα λεφτα πισω στο τριμηνο και, και αν το παρει με μεταφορικη θελει κανα 30 αρι ακομα...

• Like
Reactions: KOSSTV
Η ουσία είναι ότι αν δεν το έχεις ΜΗΝ ασχολείσαι
Δεν έχει σημασία το ποσό έχει αν δεν είσαι σχετικός η ζημιά θα γίνει ακόμα και στο ακριβότερο μηχάνημα
Οι περισσότεροι είμαστε ερασιτέχνες που αφιερώνουμε αρκετό από τον χρόνο μας σε αυτό που άλλοι το αποκαλούν χόμπι άλλοι διέξοδο η πλήρωση του ελεύθερου χρόνου
Ειδικά αυτά τα εργαλεία που δουλεύουν σε τόσες στροφές θέλουν πολύ προσοχή σεβασμό και διάβασμα και φυσικά να παίρνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας
Καλώς τα λιντλ φέρνουν προσιτά εργαλεία για όλους
Από εκεί και υστερα ο καθένας είναι υπεύθυνος για το μετά

Το Lidl όπως και όλα τα άλλα καταστήματα και super market έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος. Το ποιος θα αγοράσει το κάθε προϊόν που πουλάνε και τί χρήση θα κάνει ο καθένας είναι υπεύθυνος ο ιδιος.
Όπως επίσης με αυτή τη λογική, αν ένα προϊόν είναι επικίνδυνο θα έπρεπε να το είχε πιο ακριβά ώστε να μην το αγοράζουν οι ερασιτέχνες? Ή θα έπρεπε το lidl να ζητάει ΑΦΜ? Δεν γίνονται αυτά!

Ουτε στα lidl Μελισσιων ειχε μεινει παγκοπριονο (σορρυ Αντωνη).
Η μεγγενη μου φανηκε λιγο πιο ποιοτικη απο την μπλε περιστρεφομενη.
Τα λαμαρινοψαλιδα ειναι λιγο καλυτερα απο εκεινο το αχρηστο που ειχα παρει, αλλα χειροτερα απο το stanley.

• Like
Reactions: lazarefa
Πήρα το δισκοπριονο μιας και λέτε πως αξίζει. Το παγκοπριονο ούτε δείγμα. Είχε και μπόλικα θερμοπιστολα ίσως πάρω αύριο αν βρω. Τα ψαλίδια λαμαρίνας τα έχει και στο skroutz με διπλάσια τιμη

Εγώ περασα το μεσημέρι από Αγ.Δημητριο Μετρο και Αγ.Δημητριου....
Παγκοπριονα ειχε το πρωτο...2-3..Δεν ξέρω έχει ακόμη Αντώνη..
Πάντως με τόσο όγκο της κουτας είναι λογικά τα λίγα κομμάτια στα καταστήματα...
Τα λαμαρινοψαλιδα μου φάνηκαν πολύ μέτρια καθώς τα δόντια κοπης ισα που τα ξεχωρίζες....
Η μέγγενη μου φάνηκε οκ αλλά όπως είπαμε η έλλειψη περιστροφής είναι θέμα...
Πήγα και έφυγα πάντως και στα 2 με άδεια χέρια από εργαλεία..

Το δισκοπριονο καλά έκανες και το πήρες φίλε μου...αξίζει...

• Like
Reactions: Parhs and lazarefa
Κάτι χάνεις.
ναι αλλα δεν εχει δυο ταχυτητες ουτε λειζερ, ουτε 3 χρονια εγγυηση ουτε τα λεφτα πισω στο τριμηνο και, και αν το παρει με μεταφορικη θελει κανα 30 αρι ακομα...
Καλησπέρα Κυριάκο. Νομίζω ότι τα επιχειρήματα του nicholas με καλύπτουν πλήρως: Παραβλέπω δε το λέιζερ, τα 3 χρόνια εγγύηση και την επιστροφή χρημάτων... Τα προσπερνάω όπως είπα όλα αυτά. Τις 2 ταχύτητες όμως που σου δίνουν δυνατότητα προσαρμογής ανάλογα με το τι κόβεις δεν το προσπερνάω ούτε το παραβλέπω..... Μην σου πω δε ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του ήταν που με ιντριγκάρισε και με μπρίζωσε περισσότερο για να ενδώσω, πέραν των εξτρά δίσκων που περιέχονται μέσα στην συσκευασία...

Ειδα πως θα φερει νομιζω κοντα στα 30€ (δεν ειμαι σιγουρος) το κρουστικο κατσαβιδι 180Ν την αλλη εβδομαδα καθως και πολυεργαλείο

Τώρα στο κατάστημα Νέου Κόσμου έχει σε προσφορά με έκπτωση τα παρακάτω
20211005_135845.jpg20211005_135853.jpg
Από 4-5 τεμάχια υπόλοιπο στο καθένα
Όποιος ενδιαφέρεται ας σπεύσει

Υ.Γ. παγκοπρίονο ούτε για δείγμα

Αυτός που έγραψε το manual του παγκοπρίονου πρέπει να ήταν πολύ σαδιστής :mad:
Δεν έχω δει χειρότερες οδηγίες ποτέ.
Θέλει μαντικές ικανότητες η συναρμολόγηση.
Η δε τοποθέτηση του laser ... γρίφος! :-/

Θα γράψω κάποια στιγμή αναλυτικά.

2021-10-05_20-55-22.jpg

Μου πήρε μερικές ώρες και ακόμα δεν έχω τελειώσει εντελώς το σετάρισμα αλλά τα καταφερα.
Απορώ πάντως πως βγάζουν ένα τέτοιο εργαλείο με τόσο μικρό κόστος!
Δίνει δηλαδή την αίσθηση του οικονομικού μεν, αλλά ταυτόχρονα εμπνέει και εμπιστοσύνη. Αρκετά δεμένο σαν εργαλείο
Μόνο 2 γρανάζια είναι πλαστικά στο μηχανισμό ανύψωσης. Τα υπόλοιπα μια χαρά φαίνεται (και ο φράχτης ΟΚ)

Προσεχώς .... τα υπόλοιπα :)

Ωραια πραγματα
Αυτη τη γωνια την εχεις τσεκαρει? ειναι 90 μοιρες? Καποια στιγμη ειχα δοκιμασει 7 τετοιες και καμια δεν ηταν ορθη γωνια!

Ωραια πραγματα
Αυτη τη γωνια την εχεις τσεκαρει? ειναι 90 μοιρες? Καποια στιγμη ειχα δοκιμασει 7 τετοιες και καμια δεν ηταν ορθη γωνια!

Ξέρεις πόσο στοιχίζει η μοναδικότητα; :p

Ναι και μένα μου πήρε κάμποση ώρα η συναρμολόγησή του.
Να πω την αλήθεια μου φαίνεται περισσότερο για χοντροδουλειές. Προσπάθησα να το σετάρω όσο καλύτερα μπορούσα αλλά βλέπω οτι έχει κάποια ελαττώματα.
Το τραπέζι του κάνει 2-3 χιλιοστά κοιλιά ειδικά στο σημείο που βγαίνει ο δίσκος, ο φράκτης του μπορεί να στερεώνει καλά αλλά κάθε φορά θέλει μέτρημα για να είναι παράλληλος με τον δίσκο και κάθετος με το τραπέζι και το πλαστικό καπάκι που αναιβοκατεβαίνει ο δίσκος είναι τόσο λεπτό και εύκαμπτο που στη μια μεριά του ανασηκώνεται και βρίσκει ο φράκτης πάνω του.
Θα μου πει κανείς αναμενόμενο για αυτή την κατηγορία τιμής αλλά εμένα με ψιλοχαλάει.
Θα περιμένω να πέσουν οι τιμές στο κόντρα πλακέ και θα του φτιάξω καινούργιο τραπέζι και φράκτη. Μπορεί να του φτιάξω και δικό του πάγκο με ρόδες. Δόξα το θεό το youtube είναι γεμάτο με ιδέες.
Το σίγουρο πάντως είναι πως χρειάζεται πατέντες για να γίνει αξιόπιστο.

Ωραια πραγματα

Όχι Θανάση, δεν την έχω τσεκάρει. Θα το κάνω.

Ο φράχτης πάντως, ενώ σφίγγει τέλεια και είναι ακλόνητος, δεν είναι από μόνος του παράλληλος με το δίσκο.
Δεν ξέρω από παγκοπρίονα, αυτός πάντως πρέπει να ρυθμιστεί και από τις δυο άκρες πριν τον σφίξεις, γιατί αλλιώς κουμπώνει γερά αλλά ... στραβά.

Επίσης δεν κατάλαβα τι κάνουν αυτές οι τρύπες με τις βίδες και τις πλαστικές ροδέλες πάνω στον φράχτη. Προφανώς κάτι μπορούν να στηρίξουν αν χρειαστεί, αλλά τι;

2021-10-05_22-13-24.jpg

Όμως για να κόψεις κάτι και να μην βρίσκει το ξύλο πάνω στην καρόβιδα πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς και να μείνουν δυο τρύπες στο φράχτη.

Ναι ο φραχτης ειναι στραβος ... φαινεται. δεν εχει ρυθμιση?
Βγαζεις τον φραχτη και τα 2 βιδακια πανε και κουμπωνουν στο μικρο sled

• Like
Reactions: nikfor