Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το ίδιο Τ12 έχω κ εγώ από aliexpress... Βέβαια για να γλιτώσω τελωνεία κ ιστορίες το πήρα κομμάτια κ με ένα τροφοδοτικό ενός Toshiba λαπτοτ που είχα ένα ανορθωτή για να πάω από 19 στα 24 βολτ μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό...
Κ στα 19 βολτ δουλεύει αλλά βγάζει λιγότερα βατ. Το κουτί είναι από ένα παλιό WD Book.

Attachments

• Screenshot_20211007-124055.jpg
    Screenshot_20211007-124055.jpg
    1,018.7 KB · Views: 62
  • Screenshot_20211007-124050.jpg
    Screenshot_20211007-124050.jpg
    1.2 MB · Views: 62
  • Screenshot_20211007-124048.jpg
    Screenshot_20211007-124048.jpg
    1.2 MB · Views: 61
καλησπέρα
μια ερώτηση για το παλμικό που φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα:
η κεφαλή του είναι αλουμίνιο ή πλαστικό?

Αυτό κάνει.
Ακόμα καλύτερα μπορείς να κόψεις κάθετα με ένα σλεντ για κάθετες κοπές.
Σε οποιοδήποτε βίντεο έχω δει με κάθετες κοπές χρησιμοποιούν κάποιο sled.
Οπότε υποθέτω για όσους πήραν το παγκοπρίονο είναι θέμα χρόνου να φτιάξουν ένα για αρχή και μετά ένα καλύτερο και πάει λέγοντας

• Like
Reactions: dk31 and nikfor
καλησπέρα
μια ερώτηση για το παλμικό που φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα:
η κεφαλή του είναι αλουμίνιο ή πλαστικό?

Πλαστικό δεν είναι πάντως.
Για αλουμίνιο δεν ξέρω.
Περισσότερο σαν κάποιο κράμα μετάλλου μοιάζει.

• Like
Reactions: ψάρι
υπάρχει τρόπος σε αυτό το παλμικό να μπει τρυπάνι sds , ή καλύτερα να μην χρησιμοποιηθεί γι'αυτην την δουλειά;

και δεν υπαρχει τροπος απο οσο ξερω (δεν εχω δει ποτε τετοιο ανταπτορα) αλλά και ειναι καλυτερα να μην χρησιμοποιηθει για αυτη τη δουλεια
σιγουρα δεν μπορεις να τρυπησεις μπετο με το παλμικο γιατι η κρουση του βασιζεται σε ελατηριο και ειναι καθετη και οχι παραλληλη με το τρυπανι.
μπορεις ομως στην αναγκη να τρυπησεις και ξυλο και τουβλο και σιδερο ακομα με τα καταλληλα τρυπανια με εξαγωνο στελεχος
οι τρυπες του δεν θα ειναι και τοσο "ακριβειας", ουτε και το τρυπημα τοσο ευκολο, αλλά δεν πειραζει

ασχετο, παιζουν τωρα στην ιταλια. περα απο το παγκοπριονο, πιθανα να φερει εδω κοντα και καποια απο αυτα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Για τον ευθύ λειαντήρα PGS 500, ποιό είχαμε πει ότι είναι το πρόβλημα εκτός από τον θόρυβο;
Λίγο που το επεξεργάστηκα μου φάνηκε καλοφτιαγμένο και χωρίς να κάνει ιδιαίτερη φασαρία. Αλλά δεν είχα ποτέ παρόμοιο εργαλείο για να συγκρίνω ποιότητα.

Ο δικος μου εχει καποιους κραδασμους (οπως σχεδον ολα τα parkside), αλλων, νομιζω, περισσοτερους.
Παντως, το θεωρω χρησιμο εργαλειο, και προσωπικα δεν εχω προβλημα, στις σχετικα συντομες δουλιτσες που εχω κανει.

• Like
Reactions: dk31 and nickolas
Για τον ευθύ λειαντήρα PGS 500, ποιό είχαμε πει ότι είναι το πρόβλημα εκτός από τον θόρυβο;
Λίγο που το επεξεργάστηκα μου φάνηκε καλοφτιαγμένο και χωρίς να κάνει ιδιαίτερη φασαρία. Αλλά δεν είχα ποτέ παρόμοιο εργαλείο για να συγκρίνω ποιότητα.

η καλυτερη λιμα! :)
μια απλη καλη λιμα να αγορασεις θες 15-20 ευρω
με τουτο κανεις ολες τις δουλιες ξεκουραστα και φυσικα και του περιστροφικου πολυεργαλειου αφου τετοιο ειναι, απλα με μεγαλυτερο βαρος διαστασεις και δυναμη
μαλιστα εχει μεσα και ανταπτορα για να παιρνει τα μικροτερα εξαρτηματα του περιστροφικου πολυεργαλειου, αν και εχει και δικα του. αξιζει να του παρεις οταν κατα καιρους φερνει και εξτρα δικα του μεγαλα.
εγω το εχω μαζι με το μικρο περιστροφικο πολυεργαλειο παντα διπλα στο παγκο γιατι ολο και καπου θα μου χρειαστει
ειτε να τριψει σοβαδες, ειτε σιδερα, ειτε ξυλα κλπ

• Like
Reactions: dk31
ειναι γιατι εισαι γκαζιαρης :)

συνηθως αυτο οφειλεται σε σκονες που εχει παρει ο ρυθμιστης στροφων που βραχυκυκλωνουν εσωτερικα. ισως αν τον φυσηξεις καλα...

Το πολυεργαλειο το κάνω κέφι και εγώ, θα το χτυπήσω.. Ευκαιρία να μπω και στην 20v σειρά με μπαταρία και φορτιστή γιατί δεν είχα μέχρι τώρα

• Like
Reactions: nickolas
Εχει πολους κραδασμους, ειδικα απο το 4 και πανω.
Του εχω αλλαξει το μπροστα ρουλεμαν και βελτιωθηκε λιγο

• Like
Reactions: dk31
Το πολυεργαλειο το κάνω κέφι και εγώ, θα το χτυπήσω.. Ευκαιρία να μπω και στην 20v σειρά με μπαταρία και φορτιστή γιατί δεν είχα μέχρι τώρα

κακως δεν ειχες μπει μεχρι τωρα :)
ειναι απαραιτητο το να εχει κανεις την 20v της παρκσαιντ, ασχετα το αν χρησιμοποιεις και αλλη μαρκα εργαλειων μπαταριας. γιατι περαν των φτηνων τιμων, καποια εργαλεια δεν τα βρισκεις ευκολα σε αλλες εταιριες.
ενω εδω σε μια εταιρια, με τις ιδιες μπαταριες, εισαι καλυμμενος πολλαπλα!

πληθωρα φτηνων εργαλειων που καλυπτουν σχεδον ολο το φασμα εργασιων. συν και τα μπρασλεςς της σειρας περφορμανς. πλας οτι αν σου παθει κατι καποιο σου στελνουν καινουριο.
μεσα σε ενα χρονο μπορεις να χτισεις "αυτοκρατορια" :)

μέτρα επαναφορτιζομενα.
ρυθμιζομενος γωνιακος τροχος με μπαταρια 4αρα και φορτιστη + μια 4αρα + σπαθοσεγα + δραπανοκατσαβιδο + παλμικο κατσαβιδι + πιστολετο sds + αλυσοπριονο με κονταρι + μπορντουροψαλιδο + πιστολι θερμοκολλας + πολυεργαλειο δονησης = 65+30+30+30+30+40+55+35+15+30 = 360 € ολα μαζι για 2 μπαταριες και φορτιστη και ολα τουτα τα εργαλεια. και υπαρχουν παρα πολλα άλλα εργαλεια που εγω καλυπτομαι περισσοτερο με τα ρευματος για την ωρα
και υπολογιζω οτι με 150 € ακομα, θα παρω και μια σπαθοσεγα ενος χεριου με σκυλα, καρφωτικο μπαταριας, κρουστικο δραπανοκατσαβιδο, φακο-προβολεα
δηλαδη με ενα πεντακοσαρικο αϊντε 7-8 κατοσταρικα σε βαθος χρονου αν υπολογισεις και κανα δισκοπριονο, σεγα, μπουλονοκλειδο κλπ σε περιπτωση που τα χρειαζεσαι να ειναι επαναφορτιζομενα, εχεις ολα τα εργαλεια σχεδον για μαστορεματα που χρειαζονται σε μπαταριας
μαγικο...!

καθώς τα παρκσαιντ γίνονται πιο δημοφιλή στην ευρώπη, εμφανίζονται και mods για τα αξεσουάρ και τις μπαταρίες τους. πχ με 3d printing έχουν βγει αντάπτορες αξεσουάρ που μετατρέπουν τις μπαταρίες 20V σε προβολέα, ενισχυτή μουσικής, φορητό κολλητήρι ή τροφοδοτικό! επίσης υπάρχουν διάφοροι αντάπτορες για να χρησιμοποιηθούν σε εργαλεία άλλης μάρκας πχ για makita, einhell, ή αναπτήρα αυτοκινήτου! φυσικά όλα αυτά θέλουν λίγο προσοχή καθώς απ'ότι καταλαβαίνω οι μπαταρίες 20V ΔΕΝ έχουν προστασία overdischarge μέσα (μάλλον την έχει το εργαλείο) και χρειάζονται την προσθήκη του ανάλογου κυκλώματος.

Υπάρχουν και άλλα μικρά αξεσουάρ πχ μικρο σταντ για το πολυεργαλείο κλπ

Προσωπικά με έχει εκνευρίσει η αλλαγή που έκανε η parkside από την πρώτη έκδοση του 18V δραπανοκατσάβιδου στην 2η, καθώς έχω και τα 2 αλλά τώρα 2 εργαλεία με μπαταρίες ίδιας τάσης το καθένα θέλει τη δικιά του. Επίσης απ'ότι καταλαβαίνω η 18 & η 20V σειρά έχουν τα ίδια στοιχεία μέσα (οπότε ουσιαστικά βγάζουν την ίδια τάση) και αλλάζει κάτι στο κύκλωμα προστασίας τους. Ίσως η 3d εκτύπωση να δώσει μια λύση και σε αυτό!