Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κωστη, με το παγκοπριονο τα κομματια θα βγουν ολα ιδια ... πχ θες 3 στα 27,2cm? με το δισκοπριονο στην καλυτερη θα βγουν 27,2 - 27,1 - 27,3
το σχεδιο που εχει ο φιλος θελει ακριβεια!
Εαν ειχες παγκοπριονο θα καταλαβαινες τι εννοω.
Θανάση, 1 χιλιοστό διαφορά που βάζεις είναι πολύ. Με Προσεκτικό μέτρημα και μαρκάρισμα με λεπτό μολυβάκι (ή καλύτερα μαχαίρι για σημάδεμα), και με τον οδηγό που έβαλα πιο πάνω, βγαίνει πολύ πιο κοντά στην ποιότητα παγκοπρίονου. Η διαφορά είναι ότι με το παγκοπρίονο ρυθμίζεις μία φορά και μετά απλά περνάς κομμάτια, ενώ με το δισκοπρίονο μετράς, σημαδεύεις, στερεώνεις τον οδηγό και γενικά τρως 10Χ σε χρόνο.

Κουβέντα να γίνεται βέβαια, από την στιγμή που ο φίλος έχει ήδη παγκοπρίονο. Εγώ θα έκοβα κάθε φύλο σε 4 κομμάτια με το δισκοπρίονο για να είναι πιο διαχειρίσιμα και μετά θα τα διαμόρφωνα ακριβώς στο παγκοπρίονο. Αυτά με την προϋπόθεση ότι τα δύο εργαλεία έχουν γράψει κάποια χιλιόμετρα και υπάρχει εξοικίωση - αν όχι το ξεχνάμε για το τόσο πολύπλοκο σχέδιο του Ισπανού.

Θαναση ισως εαν ειχα να ηταν διαφορετικη η αποψη μου...
Θα χάσεις 2 χιλιοστά από λάθος μέτρημα η δεν είναι σταθερός/σωστά βγαλμένος ο οδηγός...
Στην ουσία και πρακτικά συμβαίνει αυτό που περιέγραψα και αναφέρει πιο
αναλυτικά ο Δημήτρης...
Θανάση, 1 χιλιοστό διαφορά που βάζεις είναι πολύ. Με Προσεκτικό μέτρημα και μαρκάρισμα με λεπτό μολυβάκι (ή καλύτερα μαχαίρι για σημάδεμα), και με τον οδηγό που έβαλα πιο πάνω, βγαίνει πολύ πιο κοντά στην ποιότητα παγκοπρίονου. Η διαφορά είναι ότι με το παγκοπρίονο ρυθμίζεις μία φορά και μετά απλά περνάς κομμάτια, ενώ με το δισκοπρίονο μετράς, σημαδεύεις, στερεώνεις τον οδηγό και γενικά τρως 10Χ σε χρόνο.

Βρε παιδια τι λετε?
Μονο το γωνιασμα να βαλεις θες τρεις μετρησεις, και σε μεγαλα κομματια την κοπη την χανεις για πλακα.
Στην καλυτερη των περιπτωσεων, εαν εχεις καλο οδηγο (τυπου bosch, makita) πρεπει να εχεις το νου σου ωστε να κοβεις συνεχεια απο την μια πλευρα της μολυβιας, εαν κανεις λαθος εκει, αμεσως εχασες 2mm (το παχος του δισκου)
Επαναλαμβανω, ο φιλος θελει ακριβεια … σε περιπτωση λαθους θα χασει μισο φυλλο.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το παγκοπρίονο προσφέρει απόλυτη ακρίβεια ειδικά σε ίδιες επαναλαμβανόμενες κοπές.
Ρυθμίζεις τον φράχτη και κάνεις τις κοπές σου, αν μη τι άλλο όλα τα κομμάτια θα βγουν πανομοιότυπα χωρίς καμία επιπλέον μέτρηση.
Ίσως κάποιος έμπειρος να μπορεί να κάνει το ίδιο με το δισκοπρίονο και οδηγό αλλά οι κοπες δεν θα είναι όλες απόλυτα ίδιες!
Όμως αν π.χ. για 10 ίδιες κοπές χρειαστείς 5 λεπτά στο παγκοπρίονο τότε λόγω των μετρήσεων, σε κάθε κοπή, με το δισκοπρίονο θα χρειαστείς τουλάχιστον 20 λεπτά και με μικρές ή απειροελάχιστες αποκλίσεις.
Η δουλειά σίγουρα μπορεί να γίνει και με τα δύο εργαλεία.

Υ.Γ. Ίσως και με την σέγα μπορεί να γίνει η δουλειά αλλά οι αποκλίσεις μάλλον θα είναι μεγαλύτερες 😁

• Like
Reactions: KOSSTV
Θεωρητικα και στα χαρτια ειναι...πρακτικα θεωρω οτι ειναι γυρω στα 2.-2.5 πανω-κατω.....
Η αγορα του φυσικα αξιζει....

Περιέργως, τίποτα και την άλλη εβδομάδα! :confused:

Μόνο ένας εκκινητής μπαταρίας αυτοκίνητου (πολύ χρήσιμο αν και κυκλοφορούν πολλά σε παρόμοιες τιμές στην αγορά)

Image8587070671304810579.jpg

Και κάποια πράγματα που μπορεί να ενδιαφέρουν για το σπίτι

Image4239720907919034731.jpg

Νά'σαι καλα Νικο που μας ενημερωνεις πιο εγκαιρα απο ολους :)

Aυτο το πολυπριζακι των εννεα θεσεων με 7 ευρω μου αρεσει πολυ!

Αν γνωρίζει κάποιος για τον εκκινητη, με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω. Και αν όντως είναι και για ντίζελ.

Αξίζει στα χρήματα του ο συγκεκριμένος, η υπάρχει κάποιος καλύτερη «πρόταση»;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Aυτο το πολυπριζακι των εννεα θεσεων με 7 ευρω μου αρεσει πολυ!
Το συγκεκριμένο το έχω σε άσπρο από παλιότερη αγορά...
Είναι πολύ βολικό για σταθερό η μη σημείο γιατί έχει και τα 2 διαφορετικά είδη σύνδεσης σε ένα σώμα....

Π.χ έχω βάλει εκεί όλους τους φορτιστες μπαταρίας και ενα ραδιοφωνακι που έχουν πλακέ σύνδεση και τις άλλες 3 με διαφορά σουκο...

Τι παίζει τώρα και δεν φέρνει εργαλεία κάνεις δεν ξέρει...!!!

Eχει υποδοχες για σταθερη τοποθετηση αυτο το πολυπριζο? Δεν νομιζω.
Για τους φορτιστες μου το θελω και εγω, και θελω να το στερεωσω ορθιο πανω σε ξυλινη πλατη.

Οχι δεν εχει αλλα μπορεις να κανεις πολλες πατεντες για να το στερωσεις....
Εγω το εχω "σφηξει" με βιδες μικρες και μεγαλες ωστε εαν θελω μια στο τοσο να το παρω να ξεβιδωσω την μια μικρη(δεξια της φωτο) και να το χρησιμοποιησω αλλου...

20211124_163511.jpg

... ομως τωρα που το σκεφτομαι ισως παρω ακομη ενα ωστε να μεινει για παντα ετσι η να το σταθεροποιησω ακομη καλυτερα...;)

Λόγω 12000mah του εκκινητή, εκτιμώ ότι μέχρι 1600 κ.εκ 4κύλινδρο ντίζελ κινητήρα μπορεί να εκκινήσει. Για βενζίνη σίγουρα και 2λιτρο.

• Like
Reactions: nickolas
Επίσκεψη σήμερα στο Lidl Λ. Αθηνών, Περιστέρι. Είχε αρκετά προϊόντα (εκτός τροφίμων και αναλωσίμων εννοώ) σε έκπτωση. Ανάμεσά τους, 3 κομμάτια από το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι της μωβ σειράς που είχαν λανσάρει πριν μερικούς μήνες, στα 23 ευρώ από 30, και 6-7 κομμάτια από το λέηζερ αλφάδι, στα 17 ευρώ από 23. Χτύπησα το αλφάδι, καθώς το είχα βάλει στο μάτι από όταν το έβγαλαν, αλλά ήθελα να το πάρω φθηνότερα, και παρότι το έβλεπα κι άλλες φορές όλους αυτούς τους μήνες αφότου το πρωτοκυκλοφόρησαν φέτος, αλλά στην αρχική τιμή, σήμερα που το πέτυχα φθηνότερα δεν το πολυσκέφτηκα...

• Like
Reactions: nickolas and nikfor
......

Αξίζει στα χρήματα του ο συγκεκριμένος, η υπάρχει κάποιος καλύτερη «πρόταση»;

....

Έχω πάρει εδώ και καιρο αυτόν της 4SMARTS

Είμαι πολύ ευχαριστημένος, τον έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και δεν κωλώνει πουθενά .
Δεν ξέρω για ντίζελ αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Πολύ θετικό το γεγονός πως δεν ξεφορτίζεται από μονος του και στη συσκευασία υπάρχουν άπειρα βύσματα για να φορτίσεις οποιαδήποτε συσκευή θέλεις (να τον χρησιμοποιήσεις δηλαδή και σαν Power bank.

Είναι και πιο φτηνός απο του Lidl

• Like
Reactions: panoss1