Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πολυ. Χρονια.
Βεβαια, δεν μπορω να βαλω το χερι στη φωτια για την δυναμη συγκολλησης, αλλα δεν υπαρχει καποια εμφανης διαφορα.

• Like
Reactions: teodor_ch
Σωστα, οι εποξικες δυο συστατικων σε υγρη μορφη δεν εχουν θεμα οπως αλλες κολλες η βερνικια.
Εχω εποξικη πανω απο 10 χρονια ανοιγμενη (Cordobond) και δεν εχει κανενα θεμα ουτε η κολλα ουτε ο καταλυτης.

Απλα το καπακι να ειναι σωστα κλειστο.

• Like
Reactions: teodor_ch
Για πειτε εσεις που την εχετε μερικες χρησεις της κολλας περαν απο επιδιορθωση σπασμενων βαζων της συζυγου; Θα παρω και γω κανα σετ.

Και η χρήση της . Βάζουμε λίγη πάνω σε κάτι;; Τι υλικό ;; Και την ανακατεύουμε;; Και μετά την βάζουμε εκεί που θέλουμε πώς;;;

Το καλυτερο καπάκι σε κόλλα δυο συστατικων που έχω συναντήσει είναι αυτό της Everbuilt.
Κλειδώνει περιστροφικα στην θέση του.
Παντως αυτο του lidl με την περιστροφη μεταφερει καταλυτη στη κολλα και βουλωνουν τα στομια
που ειναι το ενα πολυ κοντα στο αλλο.
Πιστευω οτι της Bison ειναι πιο πρακτικο.

Last edited:
  • Like
Reactions: Nektarios2015
Και η χρήση της . Βάζουμε λίγη πάνω σε κάτι;; Τι υλικό ;; Και την ανακατεύουμε;; Και μετά την βάζουμε εκεί που θέλουμε πώς;;;

Φροντιζουμε να βγει ιδια ποσοτητα απο τις δυο συριγγες πανω σε μια επιφανεια και κατοπιν με ενα ξυλακι ανακατευουμε καλα και σχολαστικα ωστε να αναμιχθουν σωστα τα δυο συστατικα.
Επειτα με το ιδιο ξυλακι, η κατι αλλο, αλοιφουμε την επιφανεια που θελουμε να κολλησουμε. Αν χρησιμοποιουμε την ταχυπηχτη κολλα φροντιζουμε να κανουμε γρηγορα για να μην πηξει.
Υπαρχουν οδηγιες πανω σε καθε κολλα. Η εποξικη χρησιμοποιειται για ολα σχεδον τα υλικα.

-Στο νημα 'Κολλες και Υλικα συγκολλησης' υπαρχουν πολλες πληροφορεις και εφαρμογες για ολες τις κολλες και για τις εποξικες.

-Το καπακι της εποξικης του Lidl ΔΕΝ περιστρεφεται. Αυτα που περιστρεφονται ειναι προβληματικα.

Παντως αυτο του lidl με την περιστροφη μεταφερει καταλυτη στη κολλα και βουλωνουν τα στομια
που ειναι το ενα πολυ κοντα στο αλλο.
Πρεπει να προσπαθησεις παρα πολυ για να συμβει αυτο που περιγραφεις!

Η κοκκινη του Lidl ειναι πολυ καλη, ενα κλικ πιο κατω απο την araldite (την original) ... σε σχεση με την bison (την αργη) δεν εχω δει διαφορά

μια χαρα για τα λεφτα τους οι κολλες,ειδικα αν τραβηξεις και προς τα πισω τη συριγγα δε βουλωνουν ποτε,εγω εχω ανοιχτη πανω απο χρονο και ειναι μια χαρα.απλα η γρηγορη εμενα δε μου φανηκε και τοσο γρηγορη.

• Like
Reactions: Χιωτης
και εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με τα καπακια...εχουν σχεδιαστει με τετοιο τροπο ωστε να μην μπορουν να μπουν αναποδα..
απλα σκουπιζω λιγο με χαρτι πριν τα επανατοποθετησω

κατι ακομα που δεν μου ετυχε ποτε, ειναι να εχει διαρροη το ενα σωληναριο, οπως γινεται με ολες τις εποξικες με μεταλλικο σωληναριο.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ετσι ειναι, το καπακι πρωτον ειναι αρκετα μεγαλο και δευτερον ειναι σχεδιασμενο ωστε δεν μπορει να μπει αναποδα και να αναμιχθουν τα υπολειμματα της κολλας.

Ομως καλο ειναι με εναν μαρκαδορο να μαυριζουμε την μια ακρη στο καπακιου και την αλλη στο σωληναριο, ωστε να μην υπαρχει περιπτωση στιγμιαιου λαθους τοποθετησης.

Εκτος εαν μας διαβαζει πααααρα πολυς κοσμος, δεν εξηγειται το φαινομενο οι κολλες να εχουν σχεδον εξαφανιστει απο πριν της 11 το πρωι, ιδιως στο Lidl μιας περιοχης που οπου κυριαρχουν και βασιλευουν τα γεροντια!!!!

Την τελευταια φορα θυμαμαι καλα οτι οχι μονο ΔΕΝ ειχα παει την πρωτη μερα, αλλα και οτι ΕΙΧΕ παρα πολλες κολλες ιδιως κιτρινες.
Φετος εκτος απο οτι δεν υπηρχαν καθολου κιτρινες (προλαβα την τελευταια), υπηρχαν μονο 3-4 κοκκινες μεχρι τις 11 το πρωι.

Λυπαμαι που δεν μπορεσα να εξυπηρετησω τον αχορταγο μεσηλικα μαστροχαλαστη που ηθελε 3 κιτρινες και μια κοκκινη. Μονο μια κοκκινη του πηρα.

Επισης πηρα και μια εξτρα κοκκινη σε περιπτωση που οι συχνοι επισκεπτες του εργαστηριου δεν βρουν. Αλλωστε δεν θα παει χαμενη :)

ήθελα να το πω από χτες.
Δεν διαβάζουν το forum. Διαβάζουν τον Χιώτη.

Από τι στιγμή που είπες "οι κόλλες αξίζουν", και στις 8 να ήσουν στην ουρά πάλι μπορεί να μην έβρισκες.

Εγώ δεν έκανα καν τον κόπο μετά τα χτεσινά post.

Στο lidl Σεβαστουπόλεως , κοντά στο Γηροκομείο Αθηνών , οι κίτρινες είχαν φύγει σχεδόν όλες , κόκκινες είχε αρκετές . Καλή περίπτωση είναι τα organizer τα τετράγωνα που στακάρουν μάλιστα το ένα πάνω στο άλλο ,και κουμπώνουν στο πλάι , σε μια (φτηνή) απομίμηση των systainers των επωνύμων εταιρειών , χτύπησα δύο . Τα μακρόστενα δεν τα προτίμησα γιατί δεν κουμπώνουν το ένα πάνω στο άλλο , και δεν μου πολυάρεσε η λαβή κράτησής τους ,πολύ λεπτή και φτηνιάρικη , σε αντίθεση με τα τετράγωνα .
Πήρα και το γιαπωνέζικο μαχαίρι και το μικρό κατσαβιδάκι με τις εναλλασόμενες μύτες .Για το μαχαίρι δεν έχω ακόμη άποψη , το κατσαβιδακη που φορτίζει με usb type C παρακαλώ , δείχνει απλά ικανοποιητικό .Τίποτε το τρομερό , ελαφρύ όμως και καλό για απλά βιδώματα σε βίδες 3χ16 , 3,5χ16 άντε και 4χ16 .

• Like
Reactions: nikfor