Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχω μπερδευτεί λίγο…
αν η αρχή και το τέλος του πέλματος έχουν ίση απόσταση απο τον δίσκο τότε για όσο πατάνε και τα δύο σημεία στον φράχτη δεν θα έχω πρόβλημα

Σωστά… Αυτό είναι ένα απόλυτα σωστό εργαλείο.

το πρόβλημα θα το έχω στα πρώτα Ή τελευταία ~20εκ της κοπής μέχρι να πατήσουν και τα δύο σημεία

Αυτό όμως το πρόβλημα θα το έχεις και με οποιοδήποτε άλλο, απόλυτα σωστό εργαλείο.
Τι δεν έχω καταλάβει σωστά; 🙃
Εκτός αν η πλευρά του δεν είναι απόλυτη ευθεία αλλά κουρμπάρει στο κέντρο.

Έχω μπερδευτεί λίγο…

Σωστά… Αυτό είναι ένα απόλυτα σωστό εργαλείο.

Αυτό όμως το πρόβλημα θα το έχεις και με οποιοδήποτε άλλο, απόλυτα σωστό εργαλείο.
Τι δεν έχω καταλάβει σωστά; 🙃
Εκτός αν η πλευρά του δεν είναι απόλυτη ευθεία αλλά κουρμπάρει στο κέντρο.

Σε ένα σωστό εργαλείο ακόμα και 1εκ (λέμε τώρα) να ακουμπάει μπορείς να βρείς την ευθεία αφού όλα τα σημεία της πλευράς απέχουν το ίδιο απο τον δίσκο.

Σε ένα εργαλείο που έχουμε προσθέσει ταινία σε ένα σημείο γιατί είναι πολύ δύσκολο να το γεμίσουμε ομοιόμορφα τότε μόνο αυτό το σημείο και η άκρη της άλλης πλευράς ορίζουν την ΜΙΑ παράλληλη ευθεία.

Τώρα σκέφτηκα ότι θα μπορούσε κάποιος να κόψει τη βάση σε παγκοπρίονο όσο χρειάζεται με κατάλληλο δίσκο.

το πρόβλημα θα το έχω στα πρώτα Ή τελευταία ~20εκ της κοπής μέχρι να πατήσουν και τα δύο σημεία
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που θέλει ίσιο πέλμα.

Εννοείται ότι πρώτα θα κινηθείς για επιστροφή του δισκοπρίονου. Έχεις δίκιο για τον Κωστή, 1 χιλιοστό διαφορά έχει.

11.1 vs 10.9 (το πιο αισιόδοξο γιατί με παχύμετρο μετρούσα περισσότερο)
CrY5v6W.jpg

TKcfFJv.jpg

3.7 vs 3.95
sogXen6.jpg

cFv3tsi.jpg

Και όποιος θυμάται ρωτούσα τί χρειάζεται για να κόψει κάποιος ίσια! Νόμιζα ότι κάνω κάτι λάθος και έψαχνα μέχρι και πολύ ακριβότερους φράχτες-οδηγούς!

Last edited:
Προσπαθώ να σας καταλάβω τις περισσότερες φορές αλλά αδυνατώ.
Τι δεν έχει γίνει κατανοητό από την υπόθεση Parkside ???
Αυτά τα εργαλεία είναι κατασκευασμένα για να προσφέρουν λύσεις σε εντελώς ερασιτέχνες για μια ώρα ανάγκης.... με αυτό το δισκοπρίονο θα κόψεις σε κάποιο σημείο μια σανίδα ή ένα καδρόνι που είναι μακρύ προκειμένου να το επεξεργαστείς εύκολα μετά και με λεπτομέρεια σε άλλα εργαλεία. Αν θέλεις δουλειά ακριβείας και απόλυτα ευθείες κοπές ...βάζεις το χέρι βαθιά έως πολύ πιο βαθιά στην τσέπη, δεν βγαίνει τίποτα με τις επιστροφές και αλλαγές, όλα ίδια είναι άντε κάποια να είναι λίγο καλύτερα από τύχη.
Να μετράς και να έχεις απαιτήσεις από ένα εργαλείο των 300-500€ το καταλαβαίνω ...είναι απαραίτητο και επιβάλετε να είναι ακριβείας.
Από ένα εργαλείο κατηγορίας τιμής Parkside το μόνο για το οποίο πρέπει να έχεις απαιτήσεις είναι να μην είναι επικίνδυνο να σου προξενήσει ατύχημα.
Τώρα πολλά μαστόρια που είναι λίγο πιο ψαγμένα.... το αγοράζουν επειδή είναι φτηνό και το βελτιώνουν μόνοι τους... :cool:

Συμφωνω απολυτα...
Τα δισκοπριονα αυτά είναι για χοντροδουλειες...προσωπικα έως τώρα όπως προειπα δεν εχω παρατηρησει κατι το τοσο μεπτο...Αλλά δεν είναι κακό που ψαχνομαστε..Για αυτό εαν μπορεί να πάρει κάποια βελτίωση θα την κάνουμε εαν είναι ανέξοδη..ειδαλως θα μεινει ως εχει για μενα...

Διαφωνώ τελείως.

Μιλάμε για ένα ΒΑΣΙΚΟ χαρακτηριστικό.
Δε συζητάμε για δονήσεις.

Συζητάμε ότι είναι άχρηστο για ευθείες κοπές που είναι και η δουλειά του!
Αλλιώς υπάρχει και η σέγα.

Τώρα αν κάποιος έχει το χρόνο και την όρεξη να το φτιάξει πρόβλημα του. Τόσο χάσιμο χρόνου δε το δέχομαι. Φυσικά αν δε βγάλω άκρη με τις επιστροφές θα ζητήσω τα χρήματα μου πίσω και θα αγοράσω κάποιο άλλο.

Ας το γράψουν στο κουτί να μήν κοροϊδεύουν τον κόσμο αλλά θα χάσουν πωλήσεις.
"Χρειάζεται πατέντες για να κόβει ίσια γιατί είναι στραβό!"

Διαφωνώ τελείως.

Μιλάμε για ένα ΒΑΣΙΚΟ χαρακτηριστικό.
Δε συζητάμε για δονήσεις.

Συζητάμε ότι είναι άχρηστο για ευθείες κοπές που είναι και η δουλειά του!
Αλλιώς υπάρχει και η σέγα.

Τώρα αν κάποιος έχει το χρόνο και την όρεξη να το φτιάξει πρόβλημα του. Τόσο χάσιμο χρόνου δε το δέχομαι. Φυσικά αν δε βγάλω άκρη με τις επιστροφές θα ζητήσω τα χρήματα μου πίσω και θα αγοράσω κάποιο άλλο.

Ας το γράψουν στο κουτί να μήν κοροϊδεύουν τον κόσμο αλλά θα χάσουν πωλήσεις.
"Χρειάζεται πατέντες για να κόβει ίσια γιατί είναι στραβό!"
Έτσι ακριβώς.

Είναι σαν να αγοράζεις κουτάλι για τη σουπα και να σου έρθει με τρυπα στην μέση.

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπάσεις τα νευρα σου.

Εντιτ 2
Του Κώστα χάνει ~1 χιλιοστό. Όχι δέκατο του χιλιοστού.
Οπότε αν η βάση είναι 30 εκ. στο μέτρο θα έχει φύγει >3χιλιοστά
Καλημέρα,
teodor_ch, sυμφωνώ μαζί σου σε όλα τα προηγούμενα που σχολίασες καθώς και για το γεγονός ότι το δικό σου πριόνι, που η βάση του χάνει 2~3 χιλ,, δεν είναι λειτουργικό και πρέπει να πάει για αλλαγή.
Παρόλα αυτά, το συμπέρασμά σου παραπάνω (δηλ. το Εντιτ 2) δεν είναι σωστό.
Αν η βάση (αυτή που χάνει 1 χιλ στο πλάτος του δίσκου) ακολουθεί έναν ευθύγραμμο οδηγό και βρίσκεται σε επαφή μαζί του σε όλο το μήκος της κοπής, τότε η κοπή θα είναι ευθεία και παράλληλη με τον οδηγό. Απλά το κερφ θα είναι μεγαλύτερο, το πριονίδι περισσότερο, τα σόκορα θα μαυρίζουν πιο συχνά και γενικά η ποιότητα της κοπής θα είναι χειρότερη απ' ότι αν ο δίσκος ήταν καρφί παράλληλος με την βάση. Το ίδιο ισχύει και για την γενικότερη αίσθηση στον χειρισμό του εργαλείου, δηλ. το "σωστό εργαλείο" θα ήταν πιο εύκολο να ακολουθήσει τον οδηγό, θα ήταν πιο ήσυχο, ο δίσκος του θα είχε μικρότερη φθορά κλπ.

Άσχετο με τα παραπάνω, νομίζω ότι αν η βάση είναι φτιαγμένη με τα συνηθισμένα χυτοπρεσσαρισττά κράμματα (ΖΑΜΑC κλπ) με μια λίμα διορθώνεται εύκολα το χιλιοστό.

Ελπίζω να βρείς ένα καλύτερο όταν το αλλάξεις,καλή τύχη
Το εργαλείο αυτό είναι "καλό parkside" η δε βάση του -αν εξαιρέσεις το πολύ σημαντικό πρόβλημα που σου έτυχε, ως κατασκευή, ως στιβαρότητα, είναι πολύ καλή για τα λεφτά του. Λίγα και πολύ ακριβότερα πριόνια έχουν τέτοια βάση.

Ψάρι δεν το λες σωστά.

Το πριονι θα ακολουθήσει τη ραγα μόνο με πιεση (υπερβολική) κόντρα στην σταθερή ραγα καθώς ο δίσκος θέλει να κινηθεί στη δική του πορεια στον δικό του προσανατολισμο.

Για να γίνει αυτό που λες πρεπει να εχεις ράγες τυπου σιδηροδρομου που κλειδώνει το πριονι επάνω που και παλι θα σου κανει μια κοπή χάλια με καπνους και αντί 3 χιλιοστά κοπή θα παρεις 4-5.

Ψάρι, τα έγραψες σωστά. Βεβαίως για μεγάλες διαφορές (3 χιλιοστά) πιστεύω θα είναι δύσκολο να κρατηθεί στην ευθεία και θα ζοριστεί πολύ να κόψει.
Αυτό που είπες για την λίμα είναι λίγο δύσκολο και εξαρτάται: αν απλά κάνει ένα "καρούμπαλο" σε ένα σημείο οκ, διορθώνεται με λίμα. Αν είναι όλο στραβό, είναι πολύ δύσκολο να το βγάλεις όλο ίσιο κατά μήκος και ταυτόχρονα παράλληλο με τον δίσκο.

• Like
Reactions: ψάρι

enduras1,​

σκοπός του σχόλιού μου ήταν να αποσαφηνίσω κάτι που νομίζω ότι δεν είναι ξεκάθαρο σε όλους μας, δηλ. ότι όσον αφορά την παραλληλότητα της κοπής, δεν ισχύει 1πρός ένα το παρακάτω:

"Του Κώστα χάνει ~1 χιλιοστό. Όχι δέκατο του χιλιοστού.
Οπότε αν η βάση είναι 30 εκ. στο μέτρο θα έχει φύγει >3χιλιοστά"

Η παραλληλότητα της κοπής (ως προς τον οδηγό) δεν επηρεάζεται άμεσα από την στραβομάρα της βάσης, εφόσον μιλάμε για μικρές αποκλίσεις.
Μπορεί όμως να επιρρεαστεί έμμεσα, από του λόγους που σωστά αναφέρεις.

Εν προκειμένω, τα δόντια προέχουν αρκετά από τις πλαϊνές επιφάνειες του δίσκου ώστε να καταπιούν αυτό το χιλιοστό.

dk, συμφωνώ

Last edited:
  • Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
πωπω συναδελφοι φωτια αναψα απο οτι βλεπω...
Εγω το εχω πανω απο χρονο, οποτε σιγουρα δεν το επιστρεφω.. Θα μου πουνε το χρησιμοποιησες καλα καλα και τωρα το επιστρεφεις;

• Like
Reactions: ψάρι
Μέτρησα μόλις, το δικό μου από περιέργεια. Παρόλο που δεν το χρησιμοποιώ συχνά, δεν είχα ποτέ θέμα στην χρήση του.
Η "στραβομάρα μου" είναι τάξης δέκατων του Χιλ. Περίπου 0,2 ή 0,1χιλ.

Attachments

• IMG_20220129_102433862.jpg
    IMG_20220129_102433862.jpg
    1.5 MB · Views: 37
  • IMG_20220129_105508510.jpg
    IMG_20220129_105508510.jpg
    868.2 KB · Views: 36
papakitou, εφόσον δεν μπορείς να το επιστρέψεις, ίσως μπορείς να διορθώσεις την στραβομάρα τοποθετώντας (με κόλλα ή με βίδες) ένα πηχάκι "σφήνα" στο σόκορο της βάσης (το σόκορο είναι ψωμομένο, ~1εκ πάχος, συνεπώς κολλας ότι θες εκεί πανω).
Το πηχάκι θα μπορούσες και να το "φέρεις" εύκολα στην κλίση που χρειάζεται και επιτόπου, αφού το κολησεις. Λχ με ένα ροκάνι χούφτας αν έχεις.

Attachments

• IMG_20220129_103612954.jpg
    IMG_20220129_103612954.jpg
    1.3 MB · Views: 38
Last edited:
  • Like
Reactions: dk31
Το δισκοπρίονο χεριού είναι κατασκευασμένο για να κόβει όσο είναι δυνατόν ελεύθερες ευθείες κοπές σε αντικείμενα ακολουθώντας μια γραμμή που έχεις χαράξει... και η σέγα κοπές με καμπύλες και κλειστές στροφές.
Η πλάκα του δισκοπρίονου δεν είναι φράχτης παγκοπρίονου για να την χρησιμοποιείς για απόλυτα ευθείες κοπές άσχετα αν αυτό το κάνουμε γιατί έτσι σκεφτήκαμε ότι βολεύει χρησιμοποιώντας διάφορους οδηγούς ή την ίδια την πλάκα σαν οδηγό.
Αυτό ξέρω εγώ και αυτό λέω άσχετα αν το εργαλείο είναι Parkside ή Festool.