Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Stanley fat max

Στην φωτογραφία φαίνεται να χάνει κάτι δέκατα του χιλ. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, εχεις "αισθανθεί" να επηρεάζει αυτό τις κοπές σου?

Για ποιο λόγο να σβηστεί το παρων νημα δε καταλαβαίνω?

Είπαμε η Parkside έχει βγάλει κατά καιρους καλά εργαλεία και έχω και εγώ από αυτά.

Κάποια όμως είναι για τα σκουπίδια και αποδυκνυεται καθημερινά.

Εργαλείο για να πω και την άποψη μου αφου με ρωτάς είναι το αντικείμενο αυτό που όταν το χρειαστείς θα κάνει το ακέραιο χωρίς να χρειαστεί να κάνεις εκατό πατεντες.
Θα δώσει παντα το ίδιο σωστό αποτέλεσμα και θα; χαίρεσαι που το δουλευεις.

Σου ειπα προχθες το κομπρεσερ με την πλαστική μπιελα-πιστονι.
Όταν το πηγα πισω 2 μέρες μετά είχε καμια δεκαριά επιστροφές.
Εεεεεεεεμμμμμμμμμ, αφού το κακολογήσαμε εδώ μέσα εμείς και επισυνάψαμε και φωτογραφίες και από πάνω είναι δυνατόν να μην είναι δεκάδες οι επιστροφές , αφού μας διαβάζει τόοοοοοοοσος κόσμος...... ;) ;) ;) ;) ;) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 (y)

• Haha
Reactions: anastasg
Στην φωτογραφία φαίνεται να χάνει κάτι δέκατα του χιλ. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, εχεις "αισθανθεί" να επηρεάζει αυτό τις κοπές σου?
Φίλε μου το ότι μπορείς να διακρίνεις τα δέκατα του χιλιοστού από μια φωτογραφία που κάποιος μετράει με γωνία μαραγκού μου προκαλεί τρομερή εντύπωση.
Είχα την εντύπωση ότι αυτό ήταν ο ρόλος για το παχύμετρο και το μικρόμετρο.

Πάντως, στο δικό μου το Makita, που το μέτρησα τωρα προσεκτικά (με παχύμετρο) και χάνει μόλις 0,2 του χιλιοστού, δεν νομίζω πως κατάφερα να κάνω ποτέ ίσια κοπή.
Τι οδηγούς, τι ράγες, τι ... και εγώ δεν ξέρω τι, κοπή τέλεια δεν κατάφερα ποτέ.
Πιστεύω πως άλλοτε το πιέζω πολύ και άλλοτε λίγο. Είναι σίγουρα θέμα χειρισμού.

Όπως σωστά ειπώθηκε, δεν είναι και εργαλείο ακριβείας. Να χάνει 1χιλ δεν είναι και προς θάνατο
Ε, για τα 3mm έπεσε προφανώς σε ελαττωματικό και θα πρέπει να επιστραφεί ή να γίνει μια μικρή πατέντα.

Πήρα το παγκοπρίονο για ακρίβεια και ησύχασα. :)

Για δέκατα του χιλιοστού,μόνο με παχύμετρο μπορώ να δω.Με την απλή γωνίτσα παντως δείχνει μια χαρά.Οι κοπες δεν έχουν κανένα θέμα,τις ευθείες βεβαια τις κόβω πάντα με οδηγό.

• Like
Reactions: ψάρι
Δέκατα του χιλιοστού χλωμό το βλέπω να τα μετρήσεις σωστά με παχύμετρο…
Εκτός αν είναι Μitutoyo 😜

Παιδιά, ένα δισκοπρίονο πρέπει να μπορεί να κόψει ίσια, τουλάχιστο για τις δουλειές που κάνουμε εδώ στο φόρουμ. Αν σου κάτσει με το parkside ακόμα καλύτερα. Αν όχι, πας σε κάτι πιο επώνυμο, και πάλι κάνεις τον σταυρό σου γιατί και εκεί έχει φόλες. Αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, κάνεις πατέντες μέχρι να το φέρεις στα ίσια του.
2 και 3 χιλιοστά διαφορά είναι πολύ μεγάλη - ο λόγος που ρώτησα πριν "τι ακριβώς μετράτε" είναι επειδή ήμουν σίγουρος ότι κάτι έχω καταλάβει λάθος.

Ναι Θόδωρε ...δεν λέει όμως πουθενά ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις με δισκοπρίονο ή σέγα parkside ... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Εγώ δεν είμαι μαθημένος σε τόσο δούλεμα και δεν το κατάλαβα ;)
Τώρα θα φάνε τις επιστροφές μέχρι να στείλουν ένα σωστό εργαλείο των €30 έτσι για να μάθουν ότι δε μπορούν να μας δουλεύουν όλους και να είμαστε χαρούμενοι!

(Υποθέτω ότι επιμένεις ότι με >2χλστ απόκλιση το εργαλείο είναι σωστό μιας και δεν διάβασα κάπου το αντίθετο)

• Like
Reactions: enduras1
Θα σου πω Θόδωρε την άποψη μου χωρίς προκατάληψη.
Αν το εργαλείο κόβει χωρίς πρόβλημα ένα αντικείμενο χωρίς κανέναν οδηγό και ο άξονας του δεν είναι στραβός ή έχει μπόσικα τότε κάνει την δουλειά για την οποία είναι κατασκευασμένο.
Από εκεί και πέρα λόγω της τιμής του εργαλείου χαλιναγωγώ τις απαιτήσεις μου και ελπίζω να έπεσα σε καλό κομμάτι.
Μετράω λοιπόν την πλάκα να δω αν είναι ακριβώς παραλληλόγραμμη για να μπορώ να την χρησιμοποιήσω και από τις δύο πλευρές.
Μετά έρχομαι στο θέμα παραλληλότητας του δίσκου ως προς τις πλευρές.
Αυτό λύνετε μόνο με επέμβαση στην άρθρωση του εργαλείου με την πλάκα. Αν εκεί υπάρχει βίδα ρύθμισης καλώς έχει αν όχι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αλλάξει η κλίση του εργαλείου.
Δυστυχώς δεν το έχω στα χέρια μου για να το μελετήσω και να βρω λύση.
Όταν χρειαζόμουν δισκοπρίονο για τον πάγκο δεν ήταν διαθέσιμο στα καταστήματα και μάλλον δεν είχε και riving knife οπότε προτίμησα ένα black & decker.
Ένα μπαταρίας που έχω Parkside το χρησιμοποιώ για χοντροδουλειές και δεν έχω ασχοληθεί να κάνω αυτές τις μετρήσεις.
Καταλήγοντας δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι, οι απόψεις μας για σωστό ή λάθος βάση της τιμής του για το συγκεκριμένο εργαλείο διαφέρουν. Δώσε το πίσω και πάρε τα λεφτά σου αν πάλι θέλεις να το βελτιώσεις εδώ είμαστε. :cool:

Αν το εργαλείο κόβει χωρίς πρόβλημα ένα αντικείμενο χωρίς κανέναν οδηγό και ο άξονας του δεν είναι στραβός ή έχει μπόσικα τότε κάνει την δουλειά για την οποία είναι κατασκευασμένο.

Εδώ διαφωνούμε.
Εσύ θεωρείς ότι κάνει τη δουλειά του όταν δεν είναι επικίνδυνο να σε σκοτώσει, εγώ όταν κάνει αυτά που προορίζεται.
Για χοντροκοπές υπάρχει και η σέγα και η σπαθόσεγα και είναι και πολύ πιο χρήσιμες αφού κάνουν και άλλες δουλειές.
Το δισκοπρίονο ξεχωρίζει για τις ευθείες κοπές.

Η βελτίωση καλοδεχούμενη αλλά επάνω σε ένα λειτουργικό εργαλείο. Όχι σε ένα ελαττωματικό.
Αν το είχα αγοράσει για να το κάνω παγκοπρίονο δε θα με ενοχλούσε, αλλά τότε δεν θα το αγόραζα για τη δουλειά που προορίζεται!

Βίδα ρύθμισης δεν έχει και λογικό είναι γιατί δεν θα έπρεπε απο το εργοστάσιο να υπάρχει τέτοια απόκλιση. Είναι ελαττωματικό.
Νομίζω ούτε και στα ακριβά υπάρχει.

Αντε να πω και εγώ τη γνώμη μου,αφού ως γνωστό όλοι έχουμε από μία.Τα parkside γενικά τα "ευχαριστω",διότι χάρη σε αυτά έχω φτιάξει το 90% της συλλογής μου με εργαλεία.Κυριως ομως,έχω κάνει κατασκευές που δεν πίστευα ότι έχω τις δυνατότητες να φτιάξω.Κ αυτό γιατί με τα λεφτά που θα έδινα για 2 ή 3 επωνυμα εργαλεία,έχω ολόκληρη συλλογή. Κ όσο "σκαλιζεις" τα εργαλεία,όλο κ μαθαίνεις,όλο και προχωράς σε γνώση κ δεξιότητα.Ειναι δεδομένο,ότι στην τιμή που αγοράζουμε τα parkside,θα πρέπει να κάνουμε και παραχωρήσεις. Χειρότερη ποιότητα πλαστικών,μεγαλύτερο βάρος,λιγότερη δύναμη ή μειωμένος χρόνος συνεχόμενης λειτουργίας.Αυτο είναι λογικό κ αυτονόητο.Ομως λογικό κ αυτονόητο είναι ότι το εργαλείο πρέπει να κάνει την βασική εργασία για την οποία κατασκευαστηκε.Δεν γίνεται το δραπανοκατσαβιδο να γυρνάει έκκεντρα. Δεν γίνεται το δισκοπριονο να έχει 1ή 2 χιλιοστά απόκλιση,είναι τεράστια η διαφορά κ δεν κοβει ευθεια.Απλα κοβει.Το δισκοπριονο το είχα αγοράσει κ εγώ,πότε δεν κατάφερα να κόψω ευθεία.Το χάρισα σε φίλο κ αγόρασα ένα Stanley fat max αν θυμάμαι καλά στα 80e κ κάνω άριστα την δουλειά μου.Θα σταματησω να αγοραζω parkside?Σε καμια περιπτωση.Η παραπάνω συλλογιστική με αποτρέπει όμως να αγοράσω τα performance.Διοτι αλλοιώνει την λογική του φθηνού εργαλείου,με τυράκι τα λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. Όπως πχ δεν θα έδινα ποτέ 40.000 για ένα σούπερ εξοπλισμένο fiat ή hyundai ,αλλά θα τα έδινα για ένα πιο γυμνό bmv,mercedes ή audi. Τέλος μην ξεχνάμε οτι(όπως κ στα αυτοκίνητα μιας κ τα ανεφερα),ότι υπάρχουν μοντέλα πιο πετυχημένα κ λιγότερο πετυχημένα εντός της ίδιας εταιρείας. Η σεγα πχ ή το radial της parkside δεν είναι σούπερ εργαλεία για την τιμή τους;

Διακρινω παντως τελευταια ενα αυξανομενο γενικο προβλημα με υπερβολικη εκκεντροτητα στα περιστροφικα εργαλεια. Δεν νομιζω να υπηρχε αυτο παλαιοτερα, τουλαχιστον οχι σε τετοια εκταση. Τωρα για κατι χοντροεργαλεια οπως πνευματικα πιστολετα ή καμια σπαθοσεγα ειναι μαλλον μια χαρα , αλλα απευθυνονται κυριως σε επαγγελματιες ή σε συστηματικους ερασιτεχνες.
Επισης μια χαρα ειναι και τα ψιλα εργαλεια οπως συλλογουλες, αναλωσιμα, εργαλειακια κλπ.
αρκει βεβαια οι τιμες να ειναι πραγματικα lidl.

Διακρινω παντως τελευταια ενα αυξανομενο γενικο προβλημα με υπερβολικη εκκεντροτητα στα περιστροφικα εργαλεια. Δεν νομιζω να υπηρχε αυτο παλαιοτερα, τουλαχιστον οχι σε τετοια εκταση. Τωρα για κατι χοντροεργαλεια οπως πνευματικα πιστολετα ή καμια σπαθοσεγα ειναι μαλλον μια χαρα , αλλα απευθυνονται κυριως σε επαγγελματιες ή σε συστηματικους ερασιτεχνες.
Επισης μια χαρα ειναι και τα ψιλα εργαλεια οπως συλλογουλες, αναλωσιμα, εργαλειακια κλπ.
αρκει βεβαια οι τιμες να ειναι πραγματικα lidl.
Οχι δεν υπήρχε παλαιοτερα.
Ξαναγράφω έχω Parkside 20ετιας που δουλευουν άψογα και ακόμα.
Ομως τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει πολλά ,οχι όλα, εργαλεία που θα ντραπει ο καδος της ανακύκλωσης να τα παρει.
Ευτυχώς το Lidl τους γλυτωσε απο την ντροπη καθώς με το τρίμηνο No questions asked επιστροφής και την τριετή εγγυηση αν δε το παρεις πρεφα αμέσως.

Μόνο αυτό με κάνει να αγοράσω νέο εργαλείο από εκεί καθώς ξέρω πως αν είναι φόλα θα πάει πισω σουμπιτο.

Όμως παλια προ δεκαπενταετία αγόραζες ένα εργαλείο και μετά αν εβλεπες ότι σου κανει και ήθελες αναβαθμιζοσουν.
Έτσι έκανα με το φαλτσοπριονο που ήταν από τα πρώτα που είχε φερει και μετά το έδωσα να παρω ενα μπλε Bosch.

Το τωρινό μοντέλο? Δυο φίλοι που το πηραν είναι έτοιμοι να το βγάλουν στα σκουπίδια και τους κρατάω να παμε να δω μήπως σώνεται οι κατάσταση.

Εδώ είναι και οι δυο ας μιλήσουν.

Last edited:
  • Like
Reactions: skysound
Επειδη μονο γραφουμε για το προβλημα του δισκοπριονου και ως τωρα δεν ειδα καποιον εαν αυτη η διαφορα του δισκου με τις αποκλινουσες αποστασεις εχει γινει και στην πραξη ειπα να το κανω εγω...

Πηρα ενα παχυ ρεταλι 2cm mdf 50 ποντων πλατους να δω τι γινεται...
Πρωτον επιλεχθηκε μια τυχαια αποσταση κοπης με χιλιοστα...αυτη των 11,7 οπου με το παχος του που ειναι 2χιλ το καθαρο μας πρεπει να ειναι 11,5..
Δισκοπριονο 1.jpg
Ελεγχθηκε και ξαναελεγχθηκε πανω στο jig του δισκοπριονου που εχω φτιαξει οτι η δεσμη πριν την κοπη του ξυλο οτι πεφτει ακριβως πανω στην γραμμη ωστε να δουμε εαν θα εχουμε εν συνεχεια λαθος...

Δισκοπριονο 2.jpg

Εδω βλεπουμε το κοψιμο πριν βγει για το μετρημα....
ΔισκοπριΟνο 2.1.jpg
...και ξεκιναει το μετρημα να δουμε εαν εχει βγει λαθος....
...και τα αποτελεσματα ειναι αυτα..βαζοντας και σιδερο γωνια για απολυτη ακριβεια..:)
Δισκοπριονο 3.jpg Δισκοπριονο 5.jpgΔισκοπριονο 4.jpg

Δισκοπριονο 6.jpg
...ειπα θα επαναλαβω το ιδιο κοψιμο σε συνεχεια του ιδιου ξυλου ακριβως στις ιδιες αποστασεις μπας και βγει λαθος το επομενο......και το αποτελεσμα ειναι και παλι ιδιο...

Δισκοπριονο 8.jpgΔισκοπριονο 9.jpg

...και αυτο αποδεικνυει οτι εχουν κοπει ισοπαχα ειναι απο την παρακατω φωτο...(y)

Δισκοπριονο 10.jpg

Ολη η διαδικασια κρατησε κανα 20 λεπτο...δεν εχω πειραξει τιποτα απο τα ξυλα και βγηκαν αυτουσια προς συγκριση αφου κοπηκαν ωστε να υπαρχει πραγματικη και αληθινη εικονα...
Οπως φαινεται και απο τις φωτο προβλημα μεγαλο τοσο που να γινεται τοσος ντορος δεν υπαρχει....
Οι κοπες για το συγκεκριμενο εργαλειο θεωρω οτι ειναι περα για περα πολυ καλες και δεν εχει σε τιποτα να ζηλεψει με αλλα ακριβοτερα εργαλεια...
Η αποκλιση του ενος χιλιοστου στην πραξη δεν φαινεται και τοσο...για αυτο θα παρακαλουσα να δειτε στη πραξη εαν κατι παει λαθος η εχει θεμα το εργαλειο...
Να πω οτι οι κοπες εχουν γινει με τον νεο 60αρη δισκο της Bosch....
Ουσιαστικα τα οσα γραφουμε χρονια για το εργαλειο πιανουν τοπο... Τουλαχιστον για εμενα δεν υπαρχει προβλημα στο εργαλειο...

Νομίζω ότι αν έχει λίγο πρόβλημα το εργαλείο δεν θα φανεί αν είναι σε ράγες και από τις δύο πλευρές
Μόνο αν προσπαθήσεις να κόψεις με οδηγό που να πατάει η μία πλευρά του εργαλείου

Δέκατα του χιλιοστού χλωμό το βλέπω να τα μετρήσεις σωστά με παχύμετρο…
Εκτός αν είναι Μitutoyo 😜
Τα δέκατα του χιλιοστού ένα απλό (αναλογικό) παχύμετρο με βερνιέρο νομίζω ότι τα μετράει με επαρκέστατη ακρίβεια.
Σε κάποιες περιπτώσεις χοντρική εκτίμηση είναι εφικτή και με απλή ρίγα.
Αυτό λχ δεν είναι 120χιλ και περίπου 3-4 δέκατα?:

Attachments

• IMG_20220130_184042530.jpg
    IMG_20220130_184042530.jpg
    197.3 KB · Views: 29