Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πράγματι το παλιό είχε τα 105bar άνοιγμα πίεσης αλλά δεν πήγαινε πίσω σε δύναμη...
Φυσικά και τα 150 του ενός αλλά και τα 170 του νέου απλώς ονομαστικά..μεταξύ 120 με 130 το πολυ θα έλεγα ότι είναι το 150αρη...

Θανάση όντως τα 170bar(ονομαστικό νουμερο) είναι πολλα για οικιακή χρήση αλλά το θέμα είναι τι θεωρούμε οικιακή χρήση.
Έχω δει με μικρά πιεστικά(μεχρι 150bar)να καθαρίζουν από διάφορα πραγματα( λάσπες,λάδια λεκέδες?βρωμες) πλάκες πεζοδρομίου,πλάκες Καρύστου, μαντρες χωριατικες και τοίχια από ριζακι/ αρτιφυσελ...Είναι δουλειες που υπάρχουν σε ένα σπίτι και απαιτούν χρησιμότητα μεγάλης πίεσης.
Φυσικά είναι για μια στο τόσο και όχι συνεχιζόμενα καθώς το μοτέρ θα πιεστεί και θα τα παίξει κάποια στιγμή αλλα τα χρησιμοποιούν..
Θέλω να καταλήξω ότι οικιακά θα χρειαστούν/χρησιμοποιηθουν και αυτά από πολλους

• Like
Reactions: nikfor
Είναι σαν τα Νμ ροπής των παλμικων Θανάση.
Ονομαστικά.

Δλδ Κώστα είσαι ευχαριστημένος που έδωσες 100 ευρώ για 6 έτη?

Αν επαιρνες κάτι με τα δίπλα χρήματα και το είχες ακόμα δεν θα ήταν καλυτερα?

• Like
Reactions: Nektarios2015
Είναι σαν τα Νμ ροπής των παλμικων Θανάση.
Ονομαστικά.

Σχεδόν τριπλά χρειάζονται για αντίστοιχη δύναμη (τουλάχιστον πριν 1 χρόνο που είχα πάρει το δικό μου).

Το θέμα είναι ότι και niflisk/karcher να πάρεις πάλι δεν είσαι σίγουρος πόσο θα αντέξει.
Και άλλο να πετάξεις 100 και άλλο 300.

Διάβασε σχόλια στο σκρουτζ. Σχεδόν σε όλα υπάρχουν παράπονα για το σερβις απο προβλήματα που δεν καλύπτουν στην εγγύηση.
Είτε φθηνά (πιστόλι) είτε ακριβά (οθόνες, δεν ανεβάζουν πίεση κλπ).

Σχεδόν τριπλά χρειάζονται για αντίστοιχη δύναμη (τουλάχιστον πριν 1 χρόνο που είχα πάρει το δικό μου).

Το θέμα είναι ότι και niflisk/karcher να πάρεις πάλι δεν είσαι σίγουρος πόσο θα αντέξει.

Διάβασε σχόλια στο σκρουτζ. Σχεδόν σε όλα υπάρχουν παράπονα για το σερβις απο προβλήματα που δεν καλύπτουν στην εγγύηση.
Είτε φθηνά (πιστόλι) είτε ακριβά (οθόνες, δεν ανεβάζουν πίεση κλπ).
Τα bar ειναι ονομαστική , εχεις συγκρίνει με καποιο μοντέλο τον 300? Γιατί αλλο η ποιότητα η τα χαρακτηριστικά αλλο τι λενε

Ολα μπορούν να χαλάσουν , 100Ε για 6 χρόνια είναι 10 πλυσίματα αυτοκινήτου έξω , αν καποιος ενα εντάξει με αυτό προχωράει

• Like
Reactions: enduras1
Αυτο! ... αφου εχω χαλασει 3 μικρα Karcher με πλαστικες αντλιες.

Κωστη, το αρτφισελ δεν θα το καθαριζεις μια φορα το μηνα, θα το κανεις μια φορα και βλεπουμε...
το αυτοκινητο, τα μαρμαρα, τις πλακες τις καθαριζεις πολυ συχνα και εαν του ριξεις πανω απο 100-120bar μπορει να τους κανεις ζημια απο λαθος χειρισμο.

• Like
Reactions: osatosa

Κυριάκο για το μηχάνημα που πήρα και την χρήση που του έκανα(έφτασα μέχρι και ταράτσα να πλυνω/καθαρισω) μια χαρά κρίνω ότι κράτησε 6 χρόνια.

Εδώ και 3 χρόνια έχω το 200αρη Bormann με επαγωγικο μοτερ που άλλη κατηγορία και πραγματικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού...θα αντέξει συγουρα παραπάνω γιατί θα αντέξει στην καταπονηση..
Κωστη, το αρτφισελ δεν θα το καθαριζεις μια φορα το μηνα, θα το κανεις μια φορα και βλεπουμε...
το αυτοκινητο, τα μαρμαρα, τις πλακες τις καθαριζεις πολυ συχνα και εαν του ριξεις πανω απο 100-120bar μπορει να τους κανεις ζημια απο λαθος χειρισμο.
Δεν έχει σημασία ποτέ θα το καθαρίσεις αλλά εαν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για οικιακή χρήση.. Αυτό δεν κάνουμε συζυτηση..;
Το αυτοκίνητο συγκρίνεται με τον καθαρισμό μαρμάρων που έχουν μαυρίσει και με ακανονιστες πλάκες καρύστου που μπορεί να έχουν και λάσπες.. ;Σε καμία περίπτωση.

Εποιτα τα 170bar θα τα δεις μόνο με το Turbo μπεκ και όχι με την άπλη κανη που ξεκινάει από τα 115bar στην περίπτωση του Parkside..
Έχει σημασία και πως χρησιμοποιήσεις τις κανες και που εκτός από την ονομαστική πίεση του πιεστικου...Εγώ για το αυτοκίνητο π.χ. βάζω μόνο βεντάλια ανοικτή η κλειστή για να μην προκαλέσω ζημιά...

Ολα μπορούν να χαλάσουν , 100Ε για 6 χρόνια είναι 10 πλυσίματα αυτοκινήτου έξω , αν καποιος ενα εντάξει με αυτό προχωράει
Καλά...Πάνω από 40 φορές έπλυνα αυτοκίνητο,10 φορές αλουμίνια και άλλες τόσες χάλια...οπότε μια χαρα νομίζω ότι πήγε...

Last edited:
Πριν ένα μήνα περίπου είχε βγει το πιεστικό στην Κύπρο. Ίδια τιμή αν δεν κάνω λάθος 139€.

Μου είχε κάνει εντύπωση, γιατί πάντα έπαιζαν στα 99€, οπότε έψαξα σε άλλες χώρες και το βρήκα για την ίδια εβδομάδα στα 99€ (δεν θυμάμαι χώρα, κάπου κεντρική Ευρώπη).:cautious:

Ισπανία 120€: https://www.lidl.es/es/hidrolimpiadora-2400-w/p37282

Last edited:
Τα bar ειναι ονομαστική , εχεις συγκρίνει με καποιο μοντέλο τον 300? Γιατί αλλο η ποιότητα η τα χαρακτηριστικά αλλο τι λενε

Ναι εχω συγκρίνει για αυτο το λέω. Niflisk των >350€ και ηταν ίσα σε δύναμη. Απλα το parkside κάνει απίστευτο θόρυβο.

Στα 139€ το πιεστικό απλά παύει να αποτελεί προσφορά, αφού υπάρχουν πιεστικά με παραπλήσια χαρακτηριστικά στην ίδια τιμή, τα οποία μπορείς να βρεις ανα πάσα στιγμή, χωρίς να τρέχεις να προλάβεις στο Lidl.

Παράδειγμα το Lavor Stargate 160 (160bar, 2500W. 510lt/h) παίζει συνήθως γυρω στα 140€. Βάζω εσκεμένα το Lavor γιατί βλέπω πως έχουν κάποιες ομοιότητες τα πιεστικά της με αυτά της Parkside. Ίσως είναι ο κατασκευαστής. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω...

• Like
Reactions: nickolas

Γενικά είναι δύσκολη η σύγκριση, οπότε μένουμε στους αριθμούς που δίνει κάθε εταιρία . Πχ ένας μπορεί να χρησιμοποιεί πολύ λεπτή δέσμη και να σου φαίνεται πιο δυνατό, άλλο να έχει μεγαλύτερη παροχή νερού.

Στάλθηκε από το SM-F916B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: Σωφρον
Τελικά φτάσατε σε κάποιο συμπέρασμα που να βοηθήσει τον απλό αναγνώστη αγοραστή εργαλείων Super Market .... ή να κάνω ανάλυση των απόψεων που διατυπώθηκαν ??

Τελικά φτάσατε σε κάποιο συμπέρασμα που να βοηθήσει τον απλό αναγνώστη αγοραστή εργαλείων Super Market .... ή να κάνω ανάλυση των απόψεων που διατυπώθηκαν ??
Να πας να το ψωνισεις στην Γερμανια, κυριος

Διαβαζω στα χαρακτηριστικα
Παροχη 500lt/h
Καταναλωση 2400W
Με αυτα τα δεδομενα για οικιακη χρηση θα πρεπει να το ξανασκεφτειτε!

Εγώ έχω ένα μικρό κανίς ...και κάνω δουλειά μου :ROFLMAO: :ROFLMAO: :cool:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγω προτεινω μηχανημα που να ΜΗΝ φοράει μοτερ με ψηκτρες (καρβουνακια). Δεν εχουν αντοχη στο χρονο σε σχεση με τα νορμαλ μονοφασικα μοτερ με πυκνωτη. Θα βγει ακριβοτερα αλλα θα αντεξει στο χρονο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Κύριοι,ως συνήθως χάθηκε η μπάλα μεταξύ των 2 στρατοπέδων.Λοιπον,οικιακό πλυστικο δεν σημαίνει αδύναμο.Το "οικιακο" σημαίνει μη επαγγελματικό,δηλ όχι συνεχόμενες ώρες χρήση.Αν κάποιος θέλει να καθαρίζει την αυλή του σπιτιού του,σαφώς θέλει δύναμη για να καθαρίσει τα χώματα,τις λάσπες κτλ.Αλλα θα το κάνει 2 ή 3 φορές τον χρόνο.Αυτος που καθαρίσει πχ σπίτια επαγγελματικα,θέλει κ αυτός δυναμη αλλά την θέλει για πολλές ώρες,για πολλές μέρες την εβδομάδα.Τα 140e του πλυστικού του lidl,δεν μου προκαλούν πια εντύπωση,αφού πλέον αρχίζει να αλλοιώνεται η ταυτότητα των parkside, δηλ εργαλεία επιπέδου einhell σε τιμή 40% - 50% φθηνότερα από τα einhell.

Ετσι οπως τα λεει ο Μανος ειναι .....δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις απο αυτο Lidl...αλλα την δουλεια του μια στο τοσο και λιγο χρονικο διαστημα θα στην κανει....

Οταν αρχισα να ασχολουμαι πιο ενεργα με τις μονωσεις ταρατσων αυτο του Lidl κριθηκε πολυ λιγο και σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκριθει με το Bormann 4000 που εχω παρει εδω και 3 χρονια...
Μαλιστα θεωρω οτι παιζει τεραστιο ρολο οτι ειναι μοτερ χωρις καρβουνακια(ψηκτρες)...
Για να δωσω μια ταξη πραγματων του Lidl,ακομη και αυτο που εχει βγαλει τωρα,δεν μπορει να κανει τα παρακατω,ουτε για αστειο, που απαιτησαν μια ολοκληρη μερα...

20211019_103105.jpg 20211019_143635.jpg
Δεν τις εβαλα για να υποβιβασω το μηχανημα του Lidl αλλα για να ξερουμε τι να περιμενουμε απο την αγορα του...

• Like
Reactions: MAN0S