Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ το έχω στον πάγκο με την βάση του PFBS 160 A1 από τον 5/2016. Έχω αγοράσει και dremel για όταν "καεί" το Parkside αλλά είναι στο βαλιτσάκι του γιατί πάντα χρησιμοποιώ το Parkside επειδή με βολεύει η εύκαμπτη προέκταση που έχει ( η οποία δεν κουμπώνει στο dremel ) και δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα μέχρι τώρα και έχει φάει κατά περιόδους αρκετά ζόρια. :cool:

Έχεις μέσον… δε γίνεται… κάποιος σου διαλέγει εργαλεία. 😄

ερχονται οπως ολα. κατα καιρους. και σε εργαλεια ηλεκτρικα και σε αναλωσιμα.
εχω αγορασει απο περφορμανς το σετ με τα τρυπανια sds και ειναι εξαιρετικο! και ηταν σε καλη τιμη τοτε. αλλά εχουν και αυτες τσιμπησει τωρα πια και δεν ξερω κατα ποσο συμφερουν σε σχεση με μπος ας πουμε , καθως πια δεν τα χωριζει χαος στην τιμη. ειτε σε τρυπανια ειτε σε μπιτακια.
οι σειρες περφορμανς ειναι οι καλυτερες του λιντλ. αλλά οι καλες σειρες της μπος ειναι καλυτερα κομματια.

σε ηλεκτρικα εργαλεια ειναι καλυτερα απο τα πρασινα. σαφως. και ειδικα στα δραπανοκατσαβιδα της χρησιμοποιουν τσοκ της rohm που ειναι η κορυφη!
αλλά δυστυχως οπως ολα τα παρκσαιντ , ειναι βαρυτερα των ανταγωνιστων τους

• Like
Reactions: Kosh
Έρχονται.
Αρχικά είχα πάρει πριν κάνα 2-3 χρόνια το σκαπτικό.
Έπειτα σπαθοσεγα και πολυεργαλειο
Κι την άνοιξη νομίζω είχαν φέρει αρκετά. Τοτε.ειχα πάρει δράπανο, παλμικό και τροχό

• Like
Reactions: osatosa
Έχεις μέσον… δε γίνεται… κάποιος σου διαλέγει εργαλεία. 😄
Τι μέσο μωρέ...τον ξέρουν,μολις τον βλεπουν του δίνουν τα καλά.για να χει να μας λέει...!!!🤣
Απλά..... τα προσέχω ...τα χρησιμοποιώ στις ερασιτεχνίες μου με σύνεση και αγάπη :) ...και αυτά μου το ανταποδίδουν...🤣

Έρχονται.

τον φυσητη φυλλων εχω γκελαρει.....που παιρνει 2 μπαταριες

Δειχνει πολυ καλυτερο του απλου parkside

Με τίποτα τον φυσητηρα.Εχει τις 2 μπαταριες ψηλά,οπότε θα κουράζει πιο ευκολα το χερι σε σχέση πχ με τον einhell GE-CL 36V LI E BRUSHLESS που τις έχει κάτω.Επισης ο einhell είναι κ απορροφητήρας.100e με 110e κανει ο einhell ,τόσο περίπου θα έχει κ του λιντλ στην Ελλάδα.

• Like
Reactions: nickolas
τον φυσητη φυλλων εχω γκελαρει.....που παιρνει 2 μπαταριες

Δειχνει πολυ καλυτερο του απλου parkside

Για τον πρωτο κυαλια εχεις...;:ROFLMAO:
Γενικως τα performance δεν ερχονται Ελλαδα τακτικα..
Για το δευτερο μπορει και να το φερει καποια στιγμη...;)

Περα της πλακας ο πρωτος ειναι πολυ δυνατος αλλα με 2 μπαταριες θα γινεται αρκετα βαρυς οταν εχει μονος του 2,78κιλα με τις 2 πανω απο 3,5κιλα...
Ασε που σαν κοστος με 2 4ah ξεφευγει πανω απο 140 ευρω..
O δευτερος δεν ειναι για πολλα....

Εαν θες να με ακουσεις επειδη το εψαξα πριν αγορασω φυσητηρα εαν μπορεις να δωσεις 150 ευρω παρε τον Total με 5αρα μπαταρια...πολυ καλο μηχανημα....

20220905_164252.jpg 20220905_163703.jpg

η καθε 4αρα μπαταρια του λιντλ ζυγιζει περι τα 700 γρ! αρα προσθεσε 1,4 κιλα ακομα, πας στα 4,2 κιλα περιπου!

αντιθετα ενα σοβαρο εργαλειο σε νορμαλ τιμη, ειναι αυτο :) με μπαταριες που εχουν ολοι, ακομα και απο ενα παλμικο κατσαβιδι ή δραπανοκατσαβιδο του μπανγκουντ ;)
που με την μπαταρια μαζι η οποια ζυγιζει στα 500 γρ, θα σου βγει το πολυ στα 2.9 κιλα
δεν ειναι τυχαιες οι αριστες κριτικες του

αν ειναι να πας σε εργαλειο του κατοσταρικου , με αξονικους φυσητηρες τοτε και το τοταλ που λεει ο κωστης ειναι καλο

ενα ενδιαφερον τεστ ειναι αυτο αλλά καποιοι φυσητηρες ξεφευγουν σε τιμη
ο μακιτα και παλι βγαινει εξαιρετικος για την τιμη του. και ειναι μακιτα...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και με δυαρες δουλευει αλλά με περιορισμενη διαρκεια και λιγο μικροτερη δυναμη.
περιστροφικο εργαλειο ειναι, τις δυαρες τις ρουφανε μεσα σε λιγα λεπτα

για την αυλη μου και τον κηπο μου εχω ενα τυπου μακιτα σαλιγκαρι μπαταριας για τα ψιλα (φυλλα κλπ) πανω στα τσιμεντα της αυλης που ειναι ελαφρυ και ευχρηστο. βασικα ελαφρυ. και κανει τη δουλεια του καλουτσικα πανω σε τσιμεντο.

ομως για τα βαρια, οπως τα σταφυλια που πεφτουν απο την κληματαρια που κολλανε στο τσιμεντο ή τα φυλλα και κλαρια και σαπια σταφυλια πανω στο γρασιδι και στο χωμα , εχω ενα μεγαλο valex ρευματος αν θυμαμαι καλα στα 1800 βατ που δεν εχει σχεση ουτε με τα αξονικα μπαταριας. αλλά το ατιμο ειναι βαρυ. το βαρος μετραει σε αυτα τα εργαλεια

Last edited:
  • Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Όταν μιλάμε για ενεργοβορα εργαλεία τότε η χρήση μεγαλύτερη μπαταρίας τόσο σε αποδοση όσο και σε χρόνο είναι απαραίτητη. .
Το συγκεκριμενο performance γράφει 9 λεπτά,υποθετικά πάντα,με χρήση 2 μπαταριών...δηλ ούτε που θα το καταλάβεις ότι τελειωσαν οι μπαταρίες...Εκτός και εάν αυτός ο χρόνος σου κάνει...

Το total που ανέβασα με 5αρα κρατάει κάνα 20-25 λεπτό ανά χρήση.. αρκετό για τα δικά μου δεδομένα αλλά και για ερασιτεχνική χρήση για τους υπόλοιπους χρήστες...

Όλα έχουν να κάνουν για τι χρήση θα το έχεις και πόση ώρα το χρειάζεσαι.

• Like
στην γερμανικη σελιδα του προιοντος της παρκσαιντ , κατω κατω στα χαρακτηριστικα αναγραφει οτι κραταει 8 λ με δυο δυαρες και 16 λεπτα με δυο τεσσαρες
λογικα πιο λιγο καθως για διαφημιση παντα ολοι βαζουν κατι παραπανω ;)
αν μαλιστα τον ανοιγοκλεινεις , κραταει λιγοτερο οπως και ειναι λογικο
με μια νορμαλ χρηση και μερικα ανοιγοκλεισιματα, υπολογισε περι τα 12-13 λεπτα με δυο τεσσαρες.
ενταξει μια νορμαλ αυλη την εχει...
αλλά 2Χ4ΑΗ = 60 €+ το πιο μικρο φορτιστη κανα 8 € + κανα 100 σταρικο στην ελλαδα, λογικα πας στα 160-170 € για ενα φυσητηρα που θα σου κραταει το πολυ 13-14 λεπτα και θα εχει βαρος πανω απο 4 κιλα κι αν θες διπλο φορτιστη και γρηγορο για να φυσηξεις περισσοτερο, πας κανα 200 αρι!
με τοσα λεφτα θα επαιρνα τον μακιτα ή τον τοταλ και θα μου εμεναν και λεφτα να παρω και εναν μεγαλο ρευματος!

υγ
το εργαλειο της μακιτα που λεω ειναι αυτο. απο λαθος μου και δικο μου μπερδεμα καθως εχω αρκετα βιντεακια για φυσητηρες μιας και την εψαχνα καποιο φεγγαρι,
εβαλα το αλλο τεστ που εχει τον μοντελο με τις διπλες μπαταριες που δεν εχει και καμια σοβαρη διαφορα με το 184 . στην αμερικη κυκλοφορει με αλλο κωδικο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
Νικόλα ο Μακιτα σετ έχει αυτήν την στιγμή 319 ενώ είχε 205 πριν από ένα μήνα...Δεν ξέρω τι έχει γίνει...!!
Εάν τα πάρει ξέχωρα με μια 5αρα θα του πάει γύρω στα 210-220 ευρώ...
Ένταξη το μηχάνημα,επειδή το έχω πιάσει και δουλέψει στα χέρια μου,ειναι πάρα πολύ καλό..Είναι Makita...
Να σου πω όμως εκ των υστέρων τώρα που πήρα τον Total ότι οι διαφορές είναι μικρές...;
Ο Μιχάλης το είδε. Τα πλαστικά του είναι πολύ ποιοτικά και σαν μηχάνημα δουλεύει αρκετά καλά.
Θέλω να πω ότι δεν αξίζει να δώσει τα 60-65 ευρώ παραπάνω για τον Makita. ..

• Like
Θέλω να πω ότι δεν αξίζει να δώσει τα 60-65 ευρώ παραπάνω για τον Makita. ..

Διαφωνώ Κωστή.
Δε λέω οτι αξίζει τα 60€ αλλά ούτε κι οτι δεν αξίζει.
Με δεδομένο οτι το Makita είναι καλύτερο, έστω και λίγο, και με δεδομένο το όνομα και την αξιοπιστία της εταιρίας σε βάθος χρόνου, εγώ θα το σκεφτόμουν δύο και τρείς φορές αν αξίζει ή όχι.
Μπορεί η TOTAL να αποδειχθεί ακόμα και πιο αξιόπιστη απο τη Makita αλλά αυτό θα το δούμε και θα το ξέρουμε μετά από κάμποσα χρόνια.

Εάν μιλάγαμε για επαγγελματική χρήση έχεις απόλυτο δίκιο...γιατί η αξιοπιστία,η ποιότητα υλικών και η σωστή λειτουργία σε βάθος χρόνου είναι το κύριος ζήτημα σε αυτήν περίπτωση...
Για την ερασιτεχνική,που εγώ πάνω κάτω θα του κάνω,ισως και ο φίλος θεωρώ ότι το μηχάνημα θα τα βγαλει εις πέρας...για αυτήν περίπτωση μιλάω εγώ...

Ξερεις/έχεις καταλάβει ότι τα 60-65 ευρώ εγώ δεν θα τα σκεφτόμουν απλώς βάζοντας τα κάτω και έχοντας δει και τα 2 εργαλεία θεώρησα να προχωρήσω σε Total...όπου σωστά επισήμανεις σε βάθος χρόνου θα φανεί η αξιοπιστια του...

συμφωνω και με τους τρεις σας! :) για αυτο αν ειχα μια σχετικη οικονομικη ανεση, θα επαιρνα μαλλον τον μακιτα μεν, με 2 4αρες κινεζικες απο μπανγκουντ δε , με προσφορα σε καποιο αλλο εργαλειο
για παραδειγμα, απο τοτε που γνωρισα την ηλεκτρικη ψαλιδα , μου εχει γινει τοσο απαραιτητη που απορω πως δεν την ειχα τοσο καιρο :) και απορω πως δεν εχει βγαλει η παρκσαιντ ακομα μια τετοια
ετσι με 110+ 70 € θα ειχα τον μακιτα, την μπρασλες ψαλιδα και δυο καλες (για κινεζες) μπαταριες 388vf των 4ΑΗ

τα 60 ευρω για μενα ειναι μια ισχυρη διαφορα ετσι αν δεν ειχα την ανεση ή δεν ηθελα να παρω καποιο αλλο εργαλειο για να βρω φτηνες μπαταριες, θα πηγαινα σε τοταλ μαλλον παρα σε αυθεντικο πακετο μακιτα.
γιατι πραγματι ποσες φορες θα χρησιμοποιησεις σε μια νορμαλ μονοκατοικια ενα τετοιο εργαλειο?

αν βεβαια καποιος εχει ακομα μεγαλυτερη ανεση , πας στον GOAT , το EGO ,σε καποια απο τις 3 εκδοσεις του αν θες κατι ελαφρυ για το χερι ή πας σε πλατης οπου εκει πας στην στρατοσφαιρα τιμων.

βεβαια μια αλλη εναλλακτικη ειναι και ενα που δουλεψα προσφατα απο επαγγελματια που ειχε ερθει να φτιαξει το κηπο-περιβολι ενος γειτονα . ηταν ενα alpina βενζινης στα 200 ευρω
που μου θυμησε σε δυναμη το δικο μου valex. και καθαριζε ολα τα φυλα και το κομμενο γρασιδι πανω στο χωμα με ενα απλο περασμα!
και ομορφα ζυγισμενο, το δουλευεις με ενα χερι σε αντιθεση με το βαλεξ που θελει δυο καθως μπαταρει το βαρος του.
αλλά βεβαια η βενζινη εχει τη δικη της βαβουρα...

Last edited: