Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ωραία και περίμενα τόσο καιρό αυτόν τον μικρό τροχό των 12v. Το έχω ήδη και είναι τόσο βολικός που ήθελα και δεύτερο. Αν δεν τον έχετε σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ πιο συχνά. Ειδικά με τα αυτά τα "σφουγγαράκια" είναι ιδανικός για τριψίματα και καθαρίσματα. (y)
Όμως δεν χωράνε όταν είναι πάνω ο προφυλακτήρας του τροχού και δεν ειναι εύκολο να τον βάζεις και να τον βγάζεις.. Οπότε θέλω δυο τροχάκια για να έχω στο ένα τα σφουγγαράκια και στο άλλο κάποιο δίσκο. Άλλωστε σε αυτήν την τιμή (το 1/4 του αντίστοιχου Bosch) είναι καλή ευκαιρία :)

Νίκο μου αρέσει το σκεπτικό αγορά σου..θέλει αδελφάκι μάλλον ο τροχος σου..🤣

Ισχυει αυτό που λες καθώς έχοντας και τους 2 ( Bosch/Parkside) είναι ευκολία μα μην έχεις το βγάλε/βαλε του προφυλακτήρα...

Μιλοντας και για μεταξυ των 2 μάλλον θα χρειαστω μια 4αρα Parkside ακομη για spare..Είναι μόνη διαφορά που εγω τουλάχιστον έχω καταλαβει σε σχέση με τον Bosch...oτι οι Parkside μπαταριες δεν μου κρατάνε χρονικά όσο της Bosch..

• Like
Reactions: nikfor
Νίκο μου αρέσει το σκεπτικό αγορά σου..θέλει αδελφάκι μάλλον ο τροχος σου..🤣
Με 25e που έχει ο parkside, σε σχέση με τα 110+ που κοστίζει ο αντιστοιχος Bosch, όχι αδελφακι αλλά κ ξαδελφακια μπορεί να εχει 😁

Επίσης, όποιος δεν τα έχει, να πάρει τα τρυπάνια μεντεσέ. Λύνουν χέρια για τοποθέτηση μεντεσέδων και όποιου άλλου εξαρτήματος έχει έτοιμες τρύπες για βίδα με κωνικό κεφάλι.

Last edited:
Καλησπέρα.
Καλή Χρονιά σε όλες/ους με υγεία και πολλά λεφτά!!!!

Έχει κανείς σας άποψη για την Parkside® Βάση γωνιακού τροχού • Για δίσκους ???
Τονίζω ότι τη θέλω για περιστασιακή / ερασιτεχνική χρήση. Άρα είμαι διατεθειμένος για "εκπτώσεις" σε χρηστικότητα, όχι όμως σε ασφάλεια κατά τη χρήση.

Καλησπέρα.

Τονίζω ότι τη θέλω για περιστασιακή / ερασιτεχνική χρήση. Άρα είμαι διατεθειμένος για "εκπτώσεις" σε χρηστικότητα, όχι όμως σε ασφάλεια κατά τη χρήση.
Με δυνατό μηχανισμό ταλάντευσης και σταθερή βάση από χυτοσίδηρο,Ρυθμιζόμενα στηρίγματα με αποσβεστήρες που προστατεύουν τη συσκευή,
Ασφαλής στήριξη τεμαχίων ακόμη και με γωνιακή τοποθέτηση,Ενσωματωμένο προστατευτικό σπινθήρων για περισσότερη ασφάλεια,
νομίζω για ερασιτεχνική χρήση είναι καλή,εγώ θα την αγοράσω

• Like
Reactions: PolydorosDS
Καλησπέρα.

Καλη ειναι. Ιδια με αλλες αντιστοιχες του εμποριου
Ομως, λογω των ρυθμισεων για την καθετοτητα του δισκου, καλυτερα να εχεις μονιμα φορεμενο ενα τροχο (εστω και της πλακας). Το βγαλε - βαλε - ρυθμισε ειναι μπελας

εβγαλε και η παρκσαιντ δραπανοκατσαβιδο-τερας στα 150 Νμ!
μπρασλες,με τσοκ της rohm και 2140 πραγματικες στροφες ειναι πολυ-εργαλειο...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: lazarefa
Καλησπέρα.

εχω τετοια βαση,οχι της παρκσαιντ αλλά ειναι ιδια, πολυ χρησιμο εργαλειο. και σε εξαιρετικη τιμη

• Like
Reactions: PolydorosDS
Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία.
Ο γωνιακός τροχός που δίνει την Πέμπτη, τι βάθος κοπής έχει; Π.χ. ένα ξύλο κόντρα πλακέ πάχους 2-3 εκατοστά, το κόβει η μπα;

γιατι αν τον εχεις στο χερι, χωρις βαση , και σου μαγκωσει (κατι πολυ συνηθισμενο) με ενα δισκο με δοντια, θα σου γυρισει και θα σου κοψει τα χερια!
ποτέ δεν βαζουμε δισκο με δοντια σε γωνιακο τροχο στα χερια, μονο σε βαση σαν την βαση που βαζει το λιντλ αυτη τη βδομαδα.
ομως αυτη η βαση παιρνει κλασικους γωνιακους τροχους 115/125, οχι το τροχακο των 76μμ που φερνει αυτη τη βδομαδα, για τον οποιο μεχρι τωρα δεν εχω δει αλλωστε δισκο με δοντια σε αυτη τη διασταση.
απο την αλλη δεν μπορεις να κοψεις ξυλα με δισκο σιδηρου(τριβης) γιατι και δουλεια δεν θα κανεις και θα σου μαυρισει το ξυλο και θα μυρισει καμενο (και μπορει να παρει και φωτια)

τα περισσοτερα ατυχηματα και αιματηρα με γωνιακους , εχουν γινει ειτε με δισκους με δοντια , ειτε με δισκο με αλυσιδα σε ξυλα , οταν τον κρατας στο χερι

H βάση αυτή σε συνδυασμό με ένα γωνιακό τροχό είναι για να κόβεις μέταλλα.
Από ότι είχαμε πει στο παρελθόν, αν βάλεις το κόστος της βάσης συν το κόστος ενός γωνιακού μόνιμα τοποθετημένου πάνω της (είναι μανούρα να βάζεις-βγάζεις και να σετάρεις κάθε φορά από την αρχή) είσαι κοντά στο κόστος ενός φαλτσοπρίονου για μέταλλα (60-70 ευρώ έχει αυτό του λιντλ).

εγω πριν την αγορα φαλτσοπριονου, σε τετοια βαση με δισκο ξυλων 125 με δοντια εκοβα πηχακια (μικρα σε παχος κοματια) χωρις κανενα κινδυνο και με ασφαλεια.
πολλες φορες μου ειχε μαγκωσει αλλά δεν ετρεχε τιποτα. αλλά δεν μπορεις να κοψεις χοντρα πραγματα, ουτε φυσικα επιφανειες (πχ ραφια)

ολος ο κινδυνος υπαρχει οταν τον κρατας στο χερι σε περιπτωση που κοψεις ξυλα

Κατάλαβα, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, μιας κ είμαι ερασιτέχνης σε αυτά.
Βλέπω όμως ότι δίνει κ δίσκους κοπης, την Πέμπτη κ κάποιοι είναι για ξύλο. Για τη χρήση είναι αυτοί;
Εγω, πχ μια δουλειά άμεση που θέλω να κάνω, είναι μια πόρτα ντουλαπιου που έχω, να την κόψω σε μικρότερα κομμάτια για να κάνω μια άλλη κατασκευή. Δε θα μπορέσω (με ασφάλεια) να τι κάνω αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Πώς μου προτείνεις να το κάνω (μη χειροκίνητα);

• Like
Reactions: nickolas
Θέλεις δισκοπρίονο χειρός.
Ο δίσκος ξύλου που έχει την Πέμπτη είναι 76χιλιοστά και πάει στο μικρό γωνιακό τροχουδάκι. Με αυτό θα κάνεις γρήγορες/πρόχειρες κοπές πχ κατά το ξεμοντάρισμα μιας κατασκευής που τα κομμάτια της πάνε για πέταμα.

• Like
Reactions: KOSSTV
οχι δεν δινει κανενα για ξυλο και σιγουρα δεν θα βρεις για ξυλο στα 76μμ
οι δισκοι -σετ που δινει ειναι 125 και αυτος που νομιζεις για ξυλο (απο το σετ των δισκων) ειναι για σιδερο με διαμαντοδισκο οπου δεν φθειρεται οπως οι κλασικοι μειωνοντας την διαμετρο τους , και κρατα για πολλα κοψιματα.

για να κοψεις την πορτα θα πρεπει να αγορασεις ή μια σεγα, ή καποιο δισκοπριονο
του λιντλ ειναι φτηνα και θα τα βρεις με 30-35 ευρω το καθε ενα

υπαρχει και ενας αλλος τροπος με τον γωνιακο σου
να του φτιαξεις βαση-ιδιοκατασκευη και με προσοχη να κανεις δουλεια . στο λεω αυτο για να μην μπεις σε εξοδα. δωσμου λιγο χρονο να βρω κανα σχετικο βιντεο

yg
πχ κατι τετοιο, αλλά και παλι με προσοχη και σιγα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
H βάση αυτή σε συνδυασμό με ένα γωνιακό τροχό είναι για να κόβεις μέταλλα.
Από ότι είχαμε πει στο παρελθόν, αν βάλεις το κόστος της βάσης συν το κόστος ενός γωνιακού μόνιμα τοποθετημένου πάνω της (είναι μανούρα να βάζεις-βγάζεις και να σετάρεις κάθε φορά από την αρχή) είσαι κοντά στο κόστος ενός φαλτσοπρίονου για μέταλλα (60-70 ευρώ έχει αυτό του λιντλ).
Λογικα θα κόβει και μεγαλύτερα αφού ειναι 180 ο δισκος.

Aν θελεις μαξ. ασφαλεια, μια οποιαδηποτε σεγα με μια καλη λαμα ειναι το ιδανικοτερο εργαλειο.
4327.png

Οι δισκοι για ξυλο που βλεπεις στο Lidl ειναι για το μικρο τροχακι των φ76μμ.
Kακως τους ονομαζει δισκους "ξυλου" γιατι στην ουσια ειναι δισκοι κοπης διαφορων υλικων (πλαστικο, γυψος, μεταλλα, ξυλο).

Κοπη ξυλου με κανονικο γωνιακο τροχο ειναι ενα εξαιρετικα επικινδυνο εγχειρημα..