Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το κολλητηρι αεριου γινεται -μεταξυ αλλων- και φλογιστρο και πιστολι θερμου αερα με τα προσαρτηματα του σετ, ειναι μια χαρα.

Ακριβυνε βεβαια και αυτο, τοτε ηταν VFM τωρα ειναι απλα φτηνο σε σχεση με καποια αντιστοιχα καθως το σετακι ειναι πληρες.

Θα το αγοραζα αν δεν ειχα ηδη παραγγειλει απο το ebay καποια εξαρτηματα που μετατρεπουν ενα δικο μου μικρο φλογιστρο σε ολα τα παραπανω.

• Like
Reactions: lazarefa
Στο επομενο φυλλαδιο με τα εργαλεια, εχει μια κασετινα με 5 κατσαβιδια και ενα πλαγιοκοφτη στα 22 ευρω. Αυτα τα 6 τεμαχια μπορειτε να τα παρετε ξεχωριστά χωρις την κασετινα στα 18 ευρω, αφου το ιδιο φυλλαδιο τα πουλαει και μόνα τους (8 ευρω ο πλαγιοκοφτης και 10 ευρω τα 5 κατσαβιδια). Γλιτωνετε 4 ευρω απλα δεν θα εχετε την κασετινα.

Το κολλητήρι αερίου ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εργαλείο,όταν έκανε 12,99e.
Δε θυμόμουν ότι έφερνε το ίδιο παλιότερα σε τόσο χαμηλότερη τιμή...
Με αυτό το δεδομένο μάλλον θα το προσπεράσω, καθώς όσο κι αν ακόμα και στα 20 ευρώ είναι μια αξιοπρεπής αγορά (σε σχέση με τον ανταγωνισμό), ακριβώς επειδή δεν μου πολυχρειάζεται (ενδεχόμενη αγορά θα γινόταν στη λογική "πάρτο να βρίσκεται"), η δικαιολογία στον εαυτό μου για την αγορά του θα ήταν κυρίως το εξαιρετικό vfm (εφόσον υφίστατο).

Εν τω μεταξύ έφτασαν το πνευματικό SDS των 3J στα 70 ευρώ (από 60 την τελευταία φορά που το έφεραν τον τελευταίο χρόνο, και 50 που είχε μέχρι πριν 3-4 χρόνια). Την ίδια στιγμή στη Γερμανία στα 60 ευρώ το ίδιο:
ενώ και ο ανταγωνισμός έχει παρόμοιες προτάσεις σε πολύ κοντινή τιμή:
Μήπως να "ξεκαβαλήσουν" λίγο εκεί στο μάνατζμεντ των ελληνικών Lidl;

Σήμερα πρόλαβα τον τελευταίο τροχό... Κάποιος πρόλαβε να εξαφανίσει το κλειδακι για την αλλαγή του δίσκου

Στάλθηκε από το JAD-LX9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Sad
Reactions: n_olympios
Ε, ναι σε αυτά τα χρήματα νομίζω και εγώ ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Περισυ τέτοια εποχή που είχε ξαναφέρει τη σειρά performance, θυμάμαι είχα πάει με το άνοιγμα σε ένα κατάστημα και γινόταν χαμός με τον γωνιακό τροχό! Στις 8:30 είχαν αδειάσει εντελώς όλα τα αποθέματα του καταστήματος, αφού ήδη είχαν φέρει με το συρόμενο παλετοφορο 3 φορές και η υπάλληλος δεν προλάβαινε να τα αδειάσει στο ράφι, έσκιζαν τη ζελατίνα της παλέτας και τα έπαιρναν όπως ήταν από εκεί! Και τσακωμοί; Χαμός! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο, πραγματικά!!!

Φαντάζομαι και αύριο θα είναι το εργαλείο που θα πουλήσει περισσότερο!
Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω: Τόσος κόσμος που τον αγόρασε δεν τον δούλεψε καθόλου για να τον δει ότι δεν βγάζει ούτε 10 κοπές σε μπετοβεργα με την 4αρα μπαταρία; Ή μήπως ο Ιταλός έχει ελαττωματική μπαταρία; Γιατί με την 8αρα (από ότι είδα σε άλλο βίντεο) βγάζει πάρα πολλες κοπές χωρίς θέματα παύσης, κολλήματος κλπ. Αντίστοιχα δεν θα έπρεπε να βγάζει τις μισές με την 4αρα;
Και φέτος το εργαλείο που πούλησε περισσότερο ήταν ο γωνιακος τροχός! Στις 8:40 το πρωί πήγα σε κατάστημα lidl και στο ράφι υπήρχαν μόνο δυο τελευταίοι τους οποίους και είχαν καπαρωσει 2 πελάτες. Φίλος μου που έψαχνε για τον γωνιακό τροχό και για την 8αρα μπαταρία, γύρισε 3 καταστήματα το πρωί για να βρει.....επίσης μοσχοπουλησε και η 8αρα μπαταρία παρά την τιμή της. Ρώτησα έναν υπάλληλο στο κατάστημα και μου είπε ότι έφεραν μόνο 40 μπαταρίες γιατί πίστευαν ότι δεν θα πωλούνταν λόγω της τιμής και στις 08:25 είχαν εξαφανιστεί όλες!
Τα εργαλεία που δεν πούλησαν καθόλου ήταν η σπαθοσεγα και το κρουστικό δράπανο (αυτό που μοιάζει με πνευματικό).
Εγώ αγόρασα ένα σετ με μύτες, αυτές με τα καρυδακια και το σετ με τα 5 sds τρυπάνια.

• Like
Reactions: KOSSTV
Η τετράγωνη πρέσα ακροδεκτών αν κάνει σωστή δουλειά ίσως να αξίζει ειδικά για αυτά τα χρήματα.

Πέρασα σήμερα το πρωί και από όλα τα εργαλεία ο γωνιακός δίσκος είχε γίνει ανάρπαστος.
Ευτυχώς είχαν μείνει μερικοί οπότε πρόλαβα.
Τελικά από μπαταρίες πήρα από μια των 4Ah και των 8Ah και τον ταχυφορτιστή και δυο σετάκια δίσκους.
Δεν ξέρω αν τα εκπτωτικά κουπόνια είναι στάνταρ για όλους αλλά τον φορτιστή των 4,5Α τον είχε με έκπτωση 20% από την εφαρμογή.

Χθες δοκίμασα για πρώτη φορά και την απλή σέγα μπαταρίας για κοπές σε μελαμίνη.
Ο μπροστινός οδηγός με την γραμμή μαλλον δείχνει αλλού για αλλού. Το φως βοηθάει καλύτερα για πιο ίσιες κοπές.
Κατά τα άλλα μια χαρά.

Με τη λάμα που είχε μέσα (speed wood) η κοπή της μελαμίνης δεν είναι καθαρή οπότε έβαλα μια παραγγελία για αντίστοιχες λάμες + λεπτές για καμπύλες + αλουμινίου και μερικούς δίσκους λείανσης με φύλλα γυαλόχαρτου για μέταλλο.

Και εγω στην περιοχή μου τροχος και 8αρα γιοκ! Και η 4αρα κατι λιγα κομμάτια ειχαν μείνει

Πριν από 3 ώρες περίπου βρέθηκα σε κατάστημα Lidl της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος) για να αγοράσω την 4άρα μπαταρία.
Είχε πολλές 4άρες, τουλάχιστον περί τα 30 κομμάτια. Αντίστοιχα και 2άρες. Φυσικά χάζεψα και τα υπόλοιπα καλούδια που έφεραν σήμερα. Πολλά δραπανοκατσάβιδα (αν και είχε σε 2 θέσεις, αυτά στον πάγκο είχαν σχεδόν τελειώσει, αλλά είχαν φέρει και 3-4 κούτες επιπλέον με αρκετά τεμάχια από το συγκεκριμένο που τις είχαν πρόχειρα στοιβάξει σε διπλανό σημείο). Επίσης πολλά παλμικά (τουλάχιστον 20 κομμάτια), και αντίστοιχα πολλές σέγες/σπαθοσέγες και πλάνες. Πιστολέτα δεν είχε πολλά αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν έφεραν και πολλά. Οι τροχοί όπως είπαν κι άλλοι φίλοι ήταν μάλλον το best seller, καθώς μέτρησα 4 κομμάτια να έχουν απομείνει. Μου έκανε πάντως εντύπωση ο αρκετά μεγάλος όγκος του κουτιού/συσκευασίας τους, κάτι που σε συνδυασμό με το μικρό σχετικά χώρο που τους είχαν τοποθετήσει με κάνει να πιστεύω ότι εξαρχής δεν πρέπει να έβγαλαν πολλά κομμάτια από το εν λόγω εργαλείο (εκτιμώ ίσως κάπου στα 15-20 κομμάτια βαριά). Αρκετά επίσης σετ μπαταρίες-φορτιστές.
Στα αναλώσιμα είδα να έχουν φύγει τα περισσότερα (δίσκοι, τρυπάνια, λάμες σπαθοσέγας). Από τρυπάνια συγκεκριμένα, είχαν μείνει μόνο 2 σετ των 5 τρυπανιών και 2 σετ με τα μακριά τρυπάνια και μόνο ένα καλέμι. Αντίστοιχα σε δίσκους, ελάχιστα κομμάτια είχαν μείνει.
Στα σετ με τις μύτες/καρυδάκια είχε κάποια κομμάτια, αν και εκεί εκτιμώ ότι δεν έφεραν πάρα πολλά εξαρχής.
Τέλος στα σετ κατσαβιδιών είχε 5-6 κομμάτια. Και σαυτά μου έκανε εντύπωση το αρκετά μεγάλο βάρος και ο όγκος των συσκευασιών τους. Αν δεν είχα ήδη αρκετά κατσαβίδια κάθε είδους (μεμονωμένα και σετ) θα αγόραζα ένα σετ από τα Performance από περιέργεια.
Τέλος μου έκανε κι εμένα εντύπωση ότι 8άρες μπαταρίες είχε μόλις 2 κομμάτια στο ράφι, την ώρα που πήγα, παρά την αλμυρή τιμή τους.

Στο κατάστημα του Αλίμου που πέρασα στις 16:00 γωνιακός,παλμικο και 8αρα δεν υπήρχαν...
Δραπανοκατσαβιδο,σπαθοσεγα και σεγα είχε πληθώρα...και πολύ λίγα σετ sds...

Πηρα μόνο το σετ με τα sds...είχε ένα ανοικτό παλμικο...πολυ ωραίο και συμμαζεμένο το άτιμο σε σχέση με τα άλλα 2 που έχω...αλλά έβαλα την λογική πάνω από όλα και δεν παρασειρθηκα..έκτη σειρά εργαλείων μπαταρίας θα ήταν καραυπερβολη στην φαρέτρα των εργαλείων μου μετα την αξιοπρεπεστατη Total...!!!

Φαινεται όμως ότι ο γωνιακός τροχός είναι το αγαπημένο εργαλείο αγοράς παρολου την επικυνδινοτητα του...και μάλλον ισακουστηκαμε και για την αγορά 8αρας που σοφα αγορασαν για τον γωνιακο μαλλον.....!!!

Last edited:
  • Like
Reactions: xxaris and lazarefa
Δεν ξέρω αν τα εκπτωτικά κουπόνια είναι στάνταρ για όλους αλλά τον φορτιστή των 4,5Α τον είχε με έκπτωση 20% από την εφαρμογή.

Ναι ειναι στανταρ για ολους τα κουπονια.

Επισης εαν εχει δηλωσει κανεις ημερομηνια γεννησης, στα γενεθλια του κανουν δωρο ενα κουπονακι 3 ευρω που ισχυει για μια εβδομαδα!

Και εγω στην περιοχή μου τροχος και 8αρα γιοκ! Και η 4αρα κατι λιγα κομμάτια ειχαν μείνει
Στο λιντλ Άνοιξης, στις 6 το απόγευμα είχε μπόλικες 2αρες και 4αρες. Δεν κοίταξα τι είχε μείνει από τα υπόλοιπα (8αρες, τροχούς κλπ), είχε πάντως πολύ στοκ από προηγούμενες παραλαβές.

Τελικά τον πήρα τον τροχό, παρόλες τις επιφυλάξεις μου. Όντας σίγουρος ότι θα γίνεται πανικός, 08:30 ήμουν στο LIDL Λυκόβρυσης. Στον διάδρομο των εργαλείων δεν υπήρχε κανένας πελάτης. Όταν λέω κανένας, εννοώ ούτε ένας!!! Σκέφτομαι ότι προφανώς ήρθαν όλοι στις 08:00 και τα πήραν όλα. Η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική. Όλα τα ράφια γεμάτα!!! Αφού πήρα τροχό, μπαταρία 4Ah και φορτιστή, άρχισα να χαζεύω τα υπόλοιπα εργαλεία, περισσότερο όμως να παρατηρώ αν θα υπάρξει επισκεψιμότητα. Στα 20’ που παρέμεινα, το ενδιαφέρον περιορίστηκε στα είδη κήπου.

Όσον αφορά τις εγγυήσεις, ο τροχός αναφέρει 5 έτη και η μπαταρία με τον φορτιστή 3.

Η θήκη μεταφοράς χωράει τον φορτιστή (μάλλον πολύ οριακά) και μπαταρία 4Ah. Δεν νομίζω ότι η 8Ah θα χωράει.

20230313_123810.jpg

Μου έδωσε την αίσθηση ότι είναι ελαφρύς, οπότε έγινε σύγκριση με τον BOSCH GWS-13/125. Ουσιαστικά έχουν το ίδιο βάρος, αλλά ο PARKSIDE «κάθεται» καλύτερα στο χέρι.

20230313_124238.jpg20230313_125641.jpg

Πιό μακρύς από τον BOSCH, αλλά η λεπτή λαβή του είναι βολική και με σωστό κέντρο βάρους.

20230313_125257.jpg

Προσπάθησα να συγκρίνω και τον θόρυβο, αλλά η εφαρμογή του κινητού δεν..... Στην ακουστική αίσθηση πάντως, μάλλον είναι ελάχιστα πιο θορυβώδης από τον BOSCH.

Attachments

• 20230313_125127.jpg
    20230313_125127.jpg
    1.7 MB · Views: 27
Last edited:
Παίρνουμε το Topshak σε αυτά
Στο κατάστημα του Αλίμου που πέρασα στις 16:00 γωνιακός,παλμικο και 8αρα δεν υπήρχαν...
Δραπανοκατσαβιδο,σπαθοσεγα και σεγα είχε πληθώρα...και πολύ λίγα σετ sds...

Πηρα μόνο το σετ με τα sds...είχε ένα ανοικτό παλμικο...πολυ ωραίο και συμμαζεμένο το άτιμο σε σχέση με τα άλλα 2 που έχω...αλλά έβαλα την λογική πάνω από όλα και δεν παρασειρθηκα..έκτη σειρά εργαλείων μπαταρίας θα ήταν καραυπερβολη στην φαρέτρα των εργαλείων μου μετα την αξιοπρεπεστατη Total...!!!

Φαινεται όμως ότι ο γωνιακός τροχός είναι το αγαπημένο εργαλείο αγοράς παρολου την επικυνδινοτητα του...και μάλλον ισακουστηκαμε και για την αγορά 8αρας που σοφα αγορασαν για τον γωνιακο μαλλον.....!!!
Μην ξεχνας και τους οπαδους γνωστης Ιταλικης ομαδας, που ειναι το αγαπημενο τους

Last edited:
Δε θυμόμουν ότι έφερνε το ίδιο παλιότερα σε τόσο χαμηλότερη τιμή...
Με αυτό το δεδομένο μάλλον θα το προσπεράσω, καθώς όσο κι αν ακόμα και στα 20 ευρώ είναι μια αξιοπρεπής αγορά (σε σχέση με τον ανταγωνισμό), ακριβώς επειδή δεν μου πολυχρειάζεται (ενδεχόμενη αγορά θα γινόταν στη λογική "πάρτο να βρίσκεται"), η δικαιολογία στον εαυτό μου για την αγορά του θα ήταν κυρίως το εξαιρετικό vfm (εφόσον υφίστατο).
Στο λέω με σιγουριά, διότι αγόρασα 2 εκείνη την περίοδο.Εβαζα συναγερμό στο σπίτι κ με βόλευε απίστευτα στις κολλήσεις πάνω στην σκάλα.Με το ένα κολαγα κ με το άλλο σαν φλογιστο,το χρησιμοποιουσα στα θερμοσυστελομενα που κάλυπταν τις κολησεις.Αν θυμάμαι καλά το έφερε ξανά με 1 ή 2e διαφορά αλλα τώρα έγινε το μπαμ στην τιμη.Ομως,για να είμαστε δίκαιοι,το vfm είναι κ συνάρτηση τις τιμής του ανταγωνισμού.Σαν εργαλείο,έκανα άριστα την δουλειά μου,όμως κ εμένα με χαλάει το (+ -) 50% αύξηση τιμής.Σημειωση το αέριο που είχε τότε ήταν μίγμα,νομίζω βουτανιο κ προπανιο,ενώ η ανταλλακτική φιάλη που αγόρασα ήταν μόνο το ένα αέριο,κ ελαφρά πιο αδύναμο στη φλόγα.Οποτε άλλο ένα +, λόγω της φιάλης που έχει μέσα.

Ναι ειναι στανταρ για ολους τα κουπονια.

Επισης εαν εχει δηλωσει κανεις ημερομηνια γεννησης, στα γενεθλια του κανουν δωρο ενα κουπονακι 3 ευρω που ισχυει για μια εβδομαδα!
καλησπέρα.
εκανα λογαριασμο στο LIDL PLUS αλλα δεν μου εχει κουπονια για εργαλεία, μόνο για τροφιμα