Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σκοπέυω να το πάρω (μαζί και τον αλοιφαδόρο). Το 12βολτο πολυεργαλείο μου είχε φανεί πολύ αδύναμο και το γύρισα, έχοντας υπόψη να πάρω το 20βολτο όταν το βγάλει. Επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης για τέτοιο εργαλείο, μια δεύτερη γνώμη βοηθάει, οπότε ευχαριστώ για την ενημέρωση.

απο την ωρα που το πηρα δεν ξαναχρησιμοποιησα το ρευματος τοταλ γιατι ειναι μεγαλη η διαφορα στους κραδασμους , ομως η διαφορα στη δυναμη ειναι μικρη
αναλογικα πρεπει αφου ο τοταλ ειναι 300w αυτος να ειναι 200-250
βεβαια το τοταλ ειναι δυνατοτερο λογω οτι ειναι ρευματος , αλλά δουλευεις πολυ πιο ευχαριστα με το μπαταριας το οποιο ειναι το τελευταιο μοντελο με την μπαταρια οριζοντια αυτο που εχει τωρα δηλαδη.
επιπλεον επειδη ειναι μπαταριας, μπορεις να το χρησιμοποιησεις περιστασιακα και εν ειδη παλμικου τριβειου με το καταλληλο τριγωνο με γυαλοχαρτα σε μερη που δεν εχεις ρευμα καθως εγω στερουμαι τριβειου μπαταριας. (αυτος ηταν ο βασικος λογος που το αγορασα και τελικα αντικατεστησε το τοταλ και στις κοπες)

τωρα πια το τοταλ αν το ξαναχρησιμοποιησω θα ειναι μονο ως δευτερο σε πολυπλοκες εργασιες, δηλαδη μαλλον ποτέ...

Last edited:
  • Like
Reactions: newbie and dk31
Τον επαναφορτιζόμενο ευθύ λειαντήρα:
τον έχει δοκιμάσει κανείς; (νομίζω τον είχαν ξαναφέρει).
Επειδή δεν έχω ανάλογο εργαλείο, ενώ παράλληλα πλέον έχω αρκετές μπαταρίες Parkside Χ20 team (3 των 2ΑΗ και 3 των 4ΑΗ) τον σκέφτομαι για πιθανή αγορά.

αν βγει καλο και δεν ειναι σαν το μικρο περιστροφικο που τα επαιξε μεσα σε λιγο καιρο απο λανθασμενες φωλιες ρουλεμαν, (και οπως μαλλον εγινε και με τον μαυρο γωνιακο) , τοτε αξιζει γιατι με 40 ευρω παιρνεις πολυ δυνατοτερο εργαλειο απο τα μικρα περιστροφικα μπαταριας που πανε απο 50+. εδω τις μπαταριες τις εχεις ηδη,
εχω οπως αρκετοι αλλοι τον αντιστοιχο ρευματος (παλιοτερο μοντελο ομως και το λεω γιατι τελευταια η παρκσαιντ τα ψευτιζει), μου εχει βγει καλος , φθηνος( 25€) και δυνατος.
ο θανασης του εχει αλλαξει προληπτικα ρουλεμαν και ειναι πλεον αστερι (ο ρευματος). εγω δεν του εχω κανει πολυ χρηση, ετσι οπως ειναι μαμισιος μια χαρα τα παει για την ωρα.
πιστευω οτι αξιζει αν τον θες για χοντροδουλιες, φυσικα δεν ειναι ευχρηστος με το ενα χερι για ψιλοδουλιες
δουλεψε τον ομως αρκετα, πρωτου περασει το τριμηνο, ετσι αν θα ειναι προβληματικος θα φανει

• Like
Reactions: lazarefa
Ο ευθύς λειαντήρας ρεύματος είναι μια χαρά, πιστεύω το ίδιο θα είναι κι αυτός.
Αρκεί να μην είσαι ψείρας, μη περιμένεις δηλαδή να σου βγάζει τις στροφές που λέει σε κάθε επιλογή.
Πχ στη σκάλα 1 μπορεί οι στροφές να μην είναι 4,500 αλλά αρκετά παραπάνω.

Last edited:
  • Like
Αναρωτιέμαι γιατί λέτε πως είναι τόσο χρήσιμο αυτό το εργαλείο (ο ευθύς λειαντήρας) και γιατί δεν ένιωσα πως το χρειάζομαι τόσο καιρό που μαστορεύω. :unsure: Ίσως επειδή ακριβώς δεν ξέρω που ακριβώς χρειάζεται 😅

Είδα διάφορα βιντεάκια μπας και καταλάβω, αλλά μου φάνηκε πολύ εξειδικευμένο εργαλείο και τα περισσότερα από αυτά που κάνει, τα κάνω συνήθως με τον τροχό και το ανάλογο εξάρτημα (ή και με το δράπανο).

Εντάξει, αν χρειαστεί να τροχίσω το εσωτερικό ενός στραντζαριστού, προφανώς θα είναι ιδανικό εργαλείο, αλλά γενικά, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε συχνά;

• Like
Reactions: nickolas
Νίκο, μια από τα ίδια σε σκέψεις κι από εδώ. Στο Youtube βρήκα μόνο βιντεάκια για διαμόρφωση μετάλλου με διάφορες πέτρες τροχίσματος. Μετά, μας έδειξε ο Μιχάλης τα φρεζάκια με τις διπλές ραβδώσεις που επίσης δουλεύουν καλά με τον λειαντήρα, πάλι για διαμόρωση μετάλλου.
Τελευταία, του βρήκα άλλη χρήση σαν οριζόντιο ρούτερ με τον οδηγό για τορνίσματα που είχα παρουσιάσει - ακόμα δεν έχω βγάλει σίγουρα συμπεράσματα σε αυτή τη χρήση αν και δείχνει να δουλεύει.
Γενικά και να μην το είχα, πάλι θα τον ξαναγόραζα λόγω χαμηλής τιμής (18€ είχα πάρει τον ρεύματος).

κανει ολες τις δουλιες του μικρου (παιρνει ανταπτορακι και παιρνει και τα εξαρτηματα του μικρου) και επιπλεον λογω δυναμης κανει και γρηγορα αλλά και άλλα οπως λειανσεις με συρματοβουρτσες, τρωει σοβαδες (!) , χωνεται σε γωνιες εκει που δεν μπορει λογω σχηματος να φτασει ο γωνιακος τροχος, παιρνει μεγαλα φρεζακια κλπ
με καταλληλο τσοκ κανει ακομα και τρυπηματα σε ξυλα (για μεταλλο ειναι πολλες οι στροφες του) και γενικα αντι να σου βγαινει η ψυχη με λιμα χεριου με ενα τετοιο καθαρισες σε χρονο dt :)
ιδιαιτερα αν εχεις παλια σπιτια που δεν ειναι κατασκευασμενα στην εντελεια. π.χ. η πρωτη δουλεια που του εβαλα να κανει ηταν στην μεταλλικη πορτα της αποθηκης θελησα να βαλω εξωτερικα κρισαρα με μεντεσε. η απεναντι ομως γωνιες του ασβεστομενου τοιχου απο τσιμεντοτουβλα παλια, δεν ηταν γωνιες αλλά καμπυλες. τις εφερε στα ισια τους σε ελαχιστο χρονο εκει που δεν μπορουσε να μπει ο τροχος μεταξυ τοιχου και πλαισιου μεταλλικης πορτας ετσι το ξυλινο πλαισιο της κρισαρας ηρθε προσωπο με τους τοιχους και το πατωμα.
δεν ξερω αν σου εδωσα μια εικονα

Εγώ θεωρώ ότι έχει χρήση κυριος σε τροχισμα σε όλα τα υλικά αρκεί να υπάρχουν τα καταλληλα εξαρτηματα..

-Διαμόρφωση και λείανση ξύλινων,πλαστικών,γύψινου η μεταλλικών επιφανειών που έχουν να κάνουν με κυκλικές εσωτερικες κοπες(χειλη) όταν θέλουμε να τις διευρύνουμε σε μικρή κλίμακα..
-Τροχισμα και φάγωμα μεταλλικών επιφανειων σε δυσπροσυτα σημεια...
-Τριψιμο σε εσωτερικά και κλειστα σημεία όπου άλλα εργαλεία δεν μπαίνουν η δεν χωράνε καθόλου...
Θεωρώ και πολλά άλλα..

Ενδεχομενος να γίνεται και με άλλα εργαλεία τα παραπάνω οπως λεει και ο Νικος αλλά ο ευθης λειαντηρας έχει το πλεονέκτημα της πολυ υψηλής ταχύτητας για να γίνει η δουλειά και η ακρίβεια που σου παρέχει λόγω των μικρών εξαρτημάτων που περνει..

Βέβαια το συμαντικοτερο όλων είναι να μην έχει κραδασμούς το μηχάνημα για να επιτευχθεί σωστό αποτέλεσμα...οπότε με της Parkside δεν ξέρω τι γίνεται..

Δεν το κατέχω μεγάλο ευθη λειαντηρα καθώς έχω το Bosch gro που με έχει βολέψει για τέτοιες λεπτομέρειες.. βέβαια ένας μεγαλύτερο θα έδινε γρηγορότερα αποτελέσματα..καθώς άλλο με 0.3mm εξαρτηματα και άλλο με 0.8mm..

κανει ολες τις δουλιες του μικρου (παιρνει ανταπτορακι και παιρνει και τα εξαρτηματα του μικρου)
Το μικρό είναι ελαφρύ και βολικό. Συγκριτικά με τον λειαντήρα, το μικρό το χρησιμοποιώ πολυυυύ περισσότερο.
Δεν το κατέχω μεγάλο ευθη λειαντηρα καθώς έχω το Bosch gro που με έχει βολέψει για τέτοιες λεπτομέρειες.. βέβαια ένας μεγαλύτερο θα έδινε γρηγορότερα αποτελέσματα..καθώς άλλο με 0.3mm εξαρτηματα και άλλο με 0.8mm..
Κωστή, 6mm εξαρτήματα παίρνει (και 3,2mm το μικρό).

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
E

Ο ανταπτορας αυτος ειναι απο Parkside σε Βοsch. Δηλαδη μετατρεπει τις μπαταριες Parkside για να κουμπωνουν στα 18βολτα Bosch.
να κάνω μια χαζή ερώτηση?
Τα 18βολτα εργαλεία μπορούν να δουλέψουν (έστω και με αντάπτορα) με τις 20V μπαταρίες από Parkside?

Τα 18βολτα εργαλεία μπορούν να δουλέψουν (έστω και με αντάπτορα) με τις 20V μπαταρίες από Parkside?
Γινεται...
Για διάβασε εδώ...

ολες οι 5στοιχες λιθιου ειναι 18,5 volt. και ασε τι λεει κάθε φορα το marketing!

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: journeyman
αρκεί να ταιριάζουν οι επαφες της μπαταριας και του εργαλειου (και σε πολικοτητα).
Μην κάψουμε τιποτα

Πήγε κάνεις σήμερα να δει για εργαλεια...;
Ειδε τους σπειροτομους που κουβεντιαζαμε από κοντά..;

Αγόρασε κανείς τον ευθύ λειαντήρα μπαταρίας να μας πει πρώτες εντυπώσεις;
Στο παρακάτω βίντεο πάντως, φαίνεται αφενός συμπαθητική κατασκευή εσωτερικά (ο τύπος στο βίντεο τον ανοίγει για να μας δείξει το εσωτερικό του), ενώ και στο "πεδίο της μάχης" (λειάνσεις, φρεζαρίσματα) δε φαίνεται να τα πηγαίνει άσχημα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: nickolas
λοιπον πηρα σημερα το δραπανο 20V solo....(συμπληρωματικου του 12βολτου που εχχω)

τσοκ βολικο , μεταλλικο, κλειδωνει, γυρναει ισια, αλλα Γρηγορο (λιγες στροφες μεχρι να σφιξει) . Το τρυπανι ειναι πολυστροφο, οποτε το κολπο να βαλεις το εξαρτημα με το ανοιγμα προς τα πανω, και να πιεσεις την σκανδαλη μεχρι να πιασει δεν πιανει...

το δραπανο ΒΑΡΥ απο μονο του, ειδικα με την 4αρα μπαταρια. Μην το υπολογιζεται για συναρμολογηση επιπλου, θα σας μαμησει τον καρπο.

δεν ξερω ακομα για τρυπημα και κρουση, αν και σε οξια 5 εκατοστων με καλο 8αρι τρυπανι ξυλου, με ικανοποιησε.

Αλλα σαν βιδολογος ειναι ΑΧΡΗΣΤΟ.....Στο ιδιο ξυλο προχωρησε την 8χταρα βιδα, αλλα αυτο οπου την βιδωσε με ζορι και καποια χτυπηματα στον συμπλεκτη, ητανε το Κιτρινο!!!!!
ασχετως της ρυθμισης, το 20βολτο δεν μπορεσε ουτε να την ξεβιδωσει! Να τις ...εσω τις 20 κλιμακες ρυθμισης.

Attachments

• web-121118.jpg
    web-121118.jpg
    4.2 MB · Views: 58
Αγόρασε κανείς τον ευθύ λειαντήρα μπαταρίας να μας πει πρώτες εντυπώσεις;
Στο παρακάτω βίντεο πάντως, φαίνεται αφενός συμπαθητική κατασκευή εσωτερικά (ο τύπος στο βίντεο τον ανοίγει για να μας δείξει το εσωτερικό του), ενώ και στο "πεδίο της μάχης" (λειάνσεις, φρεζαρίσματα) δε φαίνεται να τα πηγαίνει άσχημα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το καλο που βλεπω ειναι οτι το μοτερ σε αντιθεση με τον μικρο λειαντηρα-μαπα , ειναι σε δικο του κλειστο πλαισιο-σασι, οπότε προχωραμε με ασφαλεια στην αγορα οποιος ενδιαφερεται.
δεν θυμαμαι να εχω ανοιξει τον δικο μου ρευματος , μαλλον θα ειναι στο ιδιο σχεδιο κατασκευης, σε αντιθεση με τον μικρο οταν μου χαλασε και εκει ειδα το τρομερο να στηριζεται ο αξονας των ρουλεμαν σε πλαστικες φωλιες του περιβληματος!
για αυτο καηκε οπως δυστυχως συμβαινει μαλλον το ιδιο προβλημα με τον μαυρο γωνιακο τροχο της.
εδω η κατασκευη ειναι (μαλλον) σωστη απο τα λιγα που δειχνει το βιντεο.

βεβαια τα 40 ευρω δεν ειναι λιγα οταν ο ρευματος που ειναι σιγουρα διπλα δυνατοτερος (500w) κοστιζει κατω απο 20€. εκεινον οταν τον ξαναβγαλει παρτε τον με κλειστα ματια :)
ετουτος ουτε την δυναμη του μεγαλου εχει , και δεν εχει την ευχρηστια των μικρων .
προσωπικα θα τον περιμενω αν τον βγαλει καποια στιγμη προσφορα -30% κατα τον αυγουστο-σεπτεμβρη. αν τον βγαλει...

• Like
το καλο που βλεπω ειναι οτι το μοτερ σε αντιθεση με τον μικρο λειαντηρα-μαπα , ειναι σε δικο του κλειστο πλαισιο-σασι, οπότε προχωραμε με ασφαλεια στην αγορα οποιος ενδιαφερεται.
δεν θυμαμαι να εχω ανοιξει τον δικο μου ρευματος , μαλλον θα ειναι στο ιδιο σχεδιο κατασκευης, σε αντιθεση με τον μικρο οταν μου χαλασε και εκει ειδα το τρομερο να στηριζεται ο αξονας των ρουλεμαν σε πλαστικες φωλιες του περιβληματος!
για αυτο καηκε οπως δυστυχως συμβαινει μαλλον το ιδιο προβλημα με τον μαυρο γωνιακο τροχο της.
εδω η κατασκευη ειναι (μαλλον) σωστη απο τα λιγα που δειχνει το βιντεο.

βεβαια τα 40 ευρω δεν ειναι λιγα οταν ο ρευματος που ειναι σιγουρα διπλα δυνατοτερος (500w) κοστιζει κατω απο 20€. εκεινον οταν τον ξαναβγαλει παρτε τον με κλειστα ματια :)
ετουτος ουτε την δυναμη του μεγαλου εχει , και δεν εχει την ευχρηστια των μικρων .
προσωπικα θα τον περιμενω αν τον βγαλει καποια στιγμη προσφορα -30% κατα τον αυγουστο-σεπτεμβρη. αν τον βγαλει...
Βρε Νικολα, ολα τα μοτερ μπαταριας ετσι ειναι!!! "κλειστο πλαισιο-σασι" που λες κι εσυ
Ποιος ειναι ο μικρος, ποιος ο μεγαλος και ποιον προτεινεις για αγορα δεν εχω καταλαβει
Τον 500w (ρευματος) τον ειχα αγορασει κι εγω και μετα απο 20 λεπτα χρησης με συρματοβουρτσα ... επαθα παρκινσον ... ειχε φαει λιγο την πλαστικη φωλια του ρουλεμαν ... αλλαξα ρουλεμαν αλλά δεν βελτιωθηκε.

Οπότε "μακριά κι αγαπημένοι" με τον ευθύ λειαντήρα για μένα (που έτσι κι αλλιώς δεν τον είχα σε πρώτη ανάγκη). Εν τω μεταξύ, την επόμενη Πέμπτη 15/6 θα ξαναφέρουν εργαλεία από ότι είδα (χθες είχαν αναρτήσει τις προσφορές της άλλης Πέμπτης αλλά τώρα που ξαναμπήκα δεν τις έχουν αναρτημένες στη σελίδα τους). Πρόκειται για κάποια εργαλεία σχετικά με εξωτερικές δουλειές (κήπο κλπ), κάποια εργαλεία αέρος και κάτι σετ γκαζοτανάλιες (χοντρικά όσα θυμάμαι).

Βρε Νικολα, ολα τα μοτερ μπαταριας ετσι ειναι!!! "κλειστο πλαισιο-σασι" που λες κι εσυ
Ποιος ειναι ο μικρος, ποιος ο μεγαλος και ποιον προτεινεις για αγορα δεν εχω καταλαβει
Τον 500w (ρευματος) τον ειχα αγορασει κι εγω και μετα απο 20 λεπτα χρησης με συρματοβουρτσα ... επαθα παρκινσον ... ειχε φαει λιγο την πλαστικη φωλια του ρουλεμαν ... αλλαξα ρουλεμαν αλλά δεν βελτιωθηκε.

επεσες σε κακο κομματι :)
κανεις λαθος, δεν ισχυει αυτο που λες. δες πως ειναι φτιαγμενος ο γωνιακος τροχος μπαταριας της μακιτα ή της μαιμου μακιτα (δριλλπρο)
αν ειναι ολα ετσι τοτε πως εξηγειται η ζημια στο φιλο στον μαυρο γωνιακο τροχο?
απο αυτους που λεω, ο μικρος ειναι ο ρευματος 130 w , ο μεγαλος ειναι ο 500 αρης. εγω προτεινω τον 500 αρι ρευματος λοιπον γιατι μου εχει βγει καλος

ποτέ δεν τον εχω δουλεψει 20 λεπτα συνεχομενα γιατι ξερω οτι εχω στα χερια μου ενα ερασιτεχνικο κομματι. και ξερω (και θα επρεπε να το ξερουν ολοι) οτι οταν δουλευεις με ενα ερασιτεχνικο κομματι ο,τι εργαλειο και να εχεις δεν θα το δουλεψεις πανω απο 5- βια 10 λεπτα συνεχομενα. θα σταματησεις, θα κανεις ενα τσιγαρο (ή καποια αλλη δουλεια) , θα κρυωσει θα συνεχισεις. για αυτο σε μερικα εργαλεια τα εχω διπλα, δουλευω με το δευτερο οσο κρυωνει το πρωτο.
ακομα και στον μπαταριας στο βιντεακι που μπηκε χτες η θερμοκρασια ανεβηκε με λιγη χρηση

το μονο ερασιτεχνικο κομματι της παρκσαιντ που εχω δουλεψει συνεχομενα μιση ωρα χωρις να αφησω τη σκανδαλη ουτε για ενα δευτερολεπτο , ειναι το εξαιρετικο πνευματικο της πιστολετο που εκαιγε και αυτο συνεχιζε. ολα τα αλλα ποτέ !
άλλα ερασιτεχνικα απο αλλες μαρκες ναι τα δουλευω και 20 λεπτο και μισαωρο συνεχομενα οπως τον φατμαξ γωνιακο της στανλεη ή εναν γωνιακο φιλου πρασινο μπος ή εναν γωνιακο παλι φιλου μπουλ, ή ενα τριβειο μπουλ δικο μου.
αλλά παρκσαιντ ποτέ !!

αυτο που σκοτωνει τα ερασιτεχνικα εργαλεια ειναι η θερμοκρασια

Last edited: