Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μιχαλη εχω εναν φοριστη τωρα πο φοριζει εως 2 μπαταρις μονο ΑΑ κσι ΑΑΑ αλλα κανει σχεδον 1 μερα να τις φορτισει και ελεγα να βρω εναν φθηνο μονο γι αυτες τις μπαταριες που να φορτιζει σε 4-8 ωρες. οχι πανω απο 10€

Oσο πιο αργα φορτιζονται οι μπαταριες, τοσο το καλυτερο για την μακροζωια τους.

Οι περισσοτεροι φτηνοι φορτιστες φορτιζουν με 0.5 Αμπερ (500mA) μαξιμουμ, τα οποια Αμπερ μοιραζονται αν βαλεις περισσοτερες μπαταριες μαζι να φορτιζουν.
Δηλαδη αν βαλεις μια μπαταρια θα την φορτισει με 500μΑ, αν βαλεις 2 μπαταριες θα τις φορτισει με 250μΑ εκαστη αν βαλεις 4, με 125μΑ την καθε μια.
Τι σημαινει αυτο?

-Μια επαναφορτιζομενη μπαταρια ΝiΜΗ χωρητικοτητας 2000μΑω θα χρειαστει περιπου 8+ ωρες αν φορτιζει με 250μΑ. (2000 δια 250 ισον 8 ωρες)

-Αν βαλεις σε εναν φτηνο φορτιστη του μισου Αμπερ (500μΑ) 4 μπαταριες των 2000μΑω ταυτοχρονα, θα τις φορτιζει με 125μΑ την καθεμια (500μΑ δια 4) αρα θα διαρκεσει 16 ωρες η φορτιση. (2000μΑω χωρητικοτητα η μπαταρια δια 125μΑ το ρευμα φορτισης καθεμιάς, ισον 16 ωρες φορτισης συν κατι παραπανω)

Οποτε πρεπει να βλεπεις ποσα Αμπερ δινει μαξιμουμ ο καθε φορτιστης και ποσα καταληγει να δινει σε καθε θεση αν βαλεις πανω απο 1 μπαταρια επανω.
Αυτη ειναι η θεωρια :)

Στην πραξη, ενα γρηγορο και καλο φορτιστακι που δινει 2Α για μια μπαταρια και 1Α αν βαλεις δυο μπαταριες ειναι το XTAR FC2 με δεκα ευρουδακια.

Aν θελεις με 4 θεσεις, υπαρχει το XTAR MC4S στην ιδια τιμη που δινει ομως μαξιμουμ 1 Αμπερ φορτισης.

μια μικρή διόρθωση, φαντάζομαι το λάθος έγινε λόγω ελληνικού πληκτρολογίου αλλά μπορεί να μπερδέψει: είναι mA, όχι μΑ (που είναι 1000 φορές μικρότερο)
επίσης ισχύει ότι οι μπαταρίες ζορίζονται στην ταχυφόρτιση αλλά από μια ταχύτητα και κάτω δεν κερδίζουμε σε μακροζωία. η αργή φόρτιση για τις μπαταρίες NiCd και NiMH συνήθως ορίζεται σαν C/10 δηλαδή μια μπαταρία 2000mAh να φορτίζει στα 200mA (για τις λιθίου αντίστοιχα πρέπει να δούμε τι προτείνει ο κατασκευαστής). δεν κερδίζουμε κάτι στη διάρκεια ζωής της αν τη φορτίσουμε πχ με 100mA.
πάντως οι μπαταρίες καλής ποιότητας (eneloop κλπ) δεν έχουν προβλήματα στην πράξη με τη γρήγορη φόρτιση αρκεί να μη γίνονται υπερβολές (πχ στα τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα πολλοί που ανυπομονούν να παίξουν τις φορτίζουν με πολύ υψηλά ρεύματα και αυτό μειώνει τη ζωή τους)

αυτον το φορτιστη εχω, απ οσα λετε και αν εχω καταλαβει καλα πρεπει να ειναι πολυυυυυυυυ αργος, σωστα?
Για να δω αν αξιζει να δωσω λεφτα για καποιον αλλον.

1700562933601.png

• Like
Reactions: Χιωτης
οχι δεν πρεπει να ειναι πολυ αργος....υπασρχει περιπτωση ο επεξεργαστης που μετρα το dV να χασει το κατωφλι και να μη τερματισει την φορτιση

οχι δεν πρεπει να ειναι πολυ αργος....υπασρχει περιπτωση ο επεξεργαστης που μετρα το dV να χασει το κατωφλι και να μη τερματισει την φορτιση
απο την αρχη φορτιζε πολυ αργαααααααααααα, λες και τον εχει φτιαξει ο Τσιαρτας.. :P

• Like
Reactions: nickolas
Καλησπέρα σε όλους! Πιστεύετε πως αξίζει η αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος για χρήση αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας; Είμαι σε σκέψη για να προχωρήσω στην αγορά του αλλά δεν γνωρίζω σε αυτήν την τιμή μήπως αξίζει να κοιτάξω για κάτι άλλο.
eceb879fe9ff1dcd75b71d7d4e8ecf2f.png

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο σχόλιο, κατά την εκτίμηση μου φαίνεται να αξιζει το 40αρι ο συγκεκριμένος που φέρνουν μεθαύριο και μάλλον θα τον χτυπήσω κι εγώ.

Aν δεν ειχα αγορασει προσφατα εναν κινεζικο στην ιδια περιπου τιμη, σιγουρα θα τον αγοραζα, μιας που εχει επιπλεον την 3ετη εγγυηση.

• Like
Reactions: Tsoupri
Ρωτάω γιατί είναι από τις αγορές που σκέφτομαι να κάνω και λέω:

Παρτο μωρέ και αυτό και άστο να υπάρχει. :-)

Οποτε επειδή δεν γνωρίζω πολλά για starter για αυτό και ρώτησα αν αξίζει να κάνω μια έρευνα σε κάτι άλλο η να προβώ στην αγορά του συγκεκριμένου που μάλλον για εκεί με βλέπω. :-)

Παρτο και άστο να υπάρχει! :-)

Αυτά τα γκατζετάκια για πόσο καιρό μπορούν να είναι λειτουργικά από την στιγμή που θα τα φορτίσεις και αποθηκεύσεις στο αυτοκίνητο.??

Επειδη εχουν μπαταριες λιθιου, μπορουν να παραμεινουν λειτουργικα για πανω απο ενα χρονο και πιθανοτατα και δυο χρονια.
Λεω πιθανοτατα για τα δυο χρονια -και οχι σιγουρα- γιατι εξαρταται και απο την ποιοτητα/μαρκα των μπαταριων λιθιου που εχει μεσα ο εκκινητης.

• Like
Reactions: osatosa
Νομίζω ότι το jump starter χρησιμεύει μόνο αν κυκλοφορείς συχνά σε απομονωμένα μέρη και επομένως υπάρχει η πιθανότητα να μείνεις στη μέση του πουθενά από μπαταρία.
Αλλιώς άμα είσαι σε κατοικημένο μέρος δεν έχουν νόημα αφού υπάρχουν πολλά μαγαζιά που σου φέρνουν τη μπαταρία στο χώρο σου.

Θα τον επερνα αλλά για μπαταρια AGM start-stop σε πετρελαιο μάλλον κρίνεται λιγος..μάλλον χρεισζομαι κάτι πιο δυνατό..

Διαφωνώ ότι η χρήση του είναι σε απομονωμένα σημεία...
Το θεωρώ πολύ καλή λύση για πρωινά η όταν ξεμείνεις οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάς κανέναν για το πότε θα έρθει..

• Like
Reactions: lazarefa
Νομίζω ότι το jump starter χρησιμεύει μόνο αν κυκλοφορείς συχνά σε απομονωμένα μέρη και επομένως υπάρχει η πιθανότητα να μείνεις στη μέση του πουθενά από μπαταρία.
Αλλιώς άμα είσαι σε κατοικημένο μέρος δεν έχουν νόημα αφού υπάρχουν πολλά μαγαζιά που σου φέρνουν τη μπαταρία στο χώρο σου.
Τι θελεις να πεις?
Αλλαγη μπαταρίας?
Μα μπορεις να μεινεις οπουδηποτε για τον οποιοδηποτε λογο ακομα και απροσεξια.
Τι θα κανεις θα αλλαξεις μπαταρία αντι να βαλεις μπρος με αυτο και να την φορτισεις επειτα?

• Like
Reactions: KOSSTV
Τι θελεις να πεις?
Αλλαγη μπαταρίας?
Μα μπορεις να μεινεις οπουδηποτε για τον οποιοδηποτε λογο ακομα και απροσεξια.
Τι θα κανεις θα αλλαξεις μπαταρία αντι να βαλεις μπρος με αυτο και να την φορτισεις επειτα?
Ναι έρχονται και σου αλλάζουν μπαταρία.
Όσες φορές είχα πρόβλημα ήταν επειδή ήθελε αλλαγή η μπαταρία.
Τώρα, αν κάποιος έχει απλά πεσμένη μπαταρία (δεν μου 'χει τύχει ποτέ), τότε οκ, το jump starter είναι μια καλή λύση.

Θα τον επερνα αλλά για μπαταρια AGM start-stop σε πετρελαιο μάλλον κρίνεται λιγος..μάλλον χρεισζομαι κάτι πιο δυνατό..

Διαφωνώ ότι η χρήση του είναι σε απομονωμένα σημεία...
Το θεωρώ πολύ καλή λύση για πρωινά η όταν ξεμείνεις οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάς κανέναν για το πότε θα έρθει..

Αυτά τα γκατζετάκια για πόσο καιρό μπορούν να είναι λειτουργικά από την στιγμή που θα τα φορτίσεις και αποθηκεύσεις στο αυτοκίνητο.??
Επειδή μου έτυχε ανάλογη κατάσταση αρχές Αυγούστου, χρησιμοποίησα jump sterter του 2015 (8+ ετών) που είχα μέσα στο αμάξι (για καλή μου τύχη τον είχα φορτίσει περίπου 20 μέρες πριν μείνω, συνήθως τον φόρτιζα 2 φορές το χρόνο, μία το χειμώνα και μία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές) και κατάφερε να εκκινήσει κινητήρα 1800 κ.εκ. βενζίνης με μπαταρία εντελώς χώμα (δεν επιδεχόταν πλέον ούτε φόρτιση, 1% κατάσταση υγείας της σύμφωνα με το όργανο ελέγχου του συνεργείου που έγινε η αντικατάσταση).
Κι επειδή μου έτυχε αυγουστιάτικα (άσχετα αν οι περισσότεροι, ανάμεσά τους κι εγώ μέχρι τότε, θεωρούσαμε ότι αν μείνεις από μπαταρία στο αυτοκίνητο, θα είναι μάλλον μέσα στο χειμώνα), ας αναλογιστούν οι φίλοι που προβληματίζονται ως προς τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου gadget, κατά πόσο είναι πιθανό να μείνουν από μπαταρία τη "λάθος" μέρα/ώρα ή στο λάθος σημείο (στη μέση του πουθενά).
Για μένα (χωρίς παρεξήγηση) είναι έως και αστείο να συζητάμε σοβαρά αν αξίζει να δώσει κανείς 40 ευρώ για κάτι ανάλογο για να το έχει στο όχημά του.
Από κει και πέρα ο καθένας, ανάλογα με τις απαιτήσεις του, το μοτίβο ζωής του, και το χαρακτήρα του, αναλαμβάνει τα ρίσκα του.