Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για κινητήρες πετρελαίου μάλλον κάτι τέτοιο θέλουμε..

Κωστή το jump starter του lidl έχω δει σε βίντεο που έδωσα λινκ σε προηγούμενο σχόλιό μου (προχθές) να εκκινεί κινητήρα πετρελαίου 2000 κ. εκ. (Skoda Octavia 2.0tdi του 2004) σε συνθήκες ολικού παγετού (θερμοκρασία περιβάλλοντος κάπου στους -9 αν θυμάμαι έλεγε ο Τσέχος που ανέβασε το βίντεο).
Οπότε εκτιμώ ότι για Ελλάδα δεν θα έχει κάποιος θέμα με το συγκεκριμένο ακόμα και για μοτέρ πετρελαίου μέχρι 2.000 κ. εκ. Άλλωστε το αναφέρει ρητά και στα επίσημα χαρακτηριστικά του, ότι το συγκεκριμένο είναι κατάλληλο για μοτέρ βενζίνης μέχρι 3.000 κ. εκ. και πετρελαίου μέχρι 2.000 κ. εκ.

Το έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν σε ανάλογη συζήτηση περί starter, είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο που πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο ή στο σκούτερ (μην ξεχνάμε ότι αν μείνεις από μπαταρία σε σκούτερ δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το εκκινήσεις πλην καλωδίων) ειδικά αν η μπαταρία είναι παλιά. Είναι ένα εργαλείο από αυτά που λέμε "άστο να υπάρχει και αχρειαστο να είναι".
Το δικό μου το έχω 5-6 χρόνια τώρα και το έχω χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές ακόμα και σε αυτοκίνητα γειτόνων ή φίλων. Ειδικά το τελευταίο 2μηνο που έμεινα από μπαταρία σε σκούτερ και αυτοκίνητο, με έσωσε κυριολεκτικά! Στο σκούτερ έμεινα πριν 2 μήνες και επειδή έβρισκα την ίδια μπαταρία που φορούσε 70€ εδώ στην πόλη μου, είχα την δυνατότητα έχοντας το starter μαζί μου να το εκκινω έως ότου παραλάβω τη νέα μπαταρία που παρήγγειλα ηλεκτρονικά και την οποία αγόρασα 50€ με τα μεταφορικά, εξοικονομώντας έτσι 20€ στην αλλαγή της. Αντίστοιχα πριν 10 ημέρες άλλαξα και στο αυτοκίνητο μπαταρία και για 3 ημέρες μέχρι να έρθει η νέα μπαταρία δεν είχα θέμα να πηγαίνω παντού με το αυτοκίνητο χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα.
Προσωπικά αυτό που κάνω για να διατηρώ την μακροζωία της μπαταρίας του είναι ανά 3-4 μήνες να ξεφορτιζω την μπαταρία του λειτουργώντας το ως power bank, φορτίζοντας με αυτό το κινητό και μετα να το ξαναφορτιζω. Με αυτόν τον τρόπο κάνει κάποιους κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης η μπαταρία του και την βοηθάει να διατηρείται περισσότερο. Επίσης τους ζεστούς μήνες του χρόνου, από μέσα Μαϊου έως μέσα Σεπτεμβρίου δεν το έχω στα οχήματα μου για να μην χαλάει η μπαταρία του λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Έτσι η μπαταρία του διατηρείται σχεδόν σαν καινούργια και θυμάμαι είχα κάνει μέτρηση των mah όταν το αγόρασα αλλά και μετά από αποφόρτιση και η απόκλιση ήταν πολύ μικρή (δεν θυμάμαι τα νούμερα τώρα, τα είχα γράψει παλαιότερα) που σημαίνει ότι η μπαταρία του "κρατάει".
Το είχα αγοράσει με κουπόνι από το banggood, αλλά είτε αυτό του Λίντλ είτε κάποιο κινεζικό από το banggood την ίδια δουλειά θα κάνουν ;)

Βγάζεις καλώδια από την μπαταρία του αυτοκινήτου για την εκκίνηση ή βάζεις τους ακροδέκτες του επάνω στην μπαταρία του αυτοκινήτου και γυρίζεις μίζα.??

Και για να μην χρειαστείτε ποτέ ούτε το jump starter, Konnwei KW208.
(εκτός της μπαταρίας, ελέγχει και πολλά ακόμα)

• Like
Reactions: Catalyst_
Ποιο είναι καλό από αυτά να ελέγχει και άλλα εκτός μπαταρίας δηλ. βλάβες που μπορεί να έχει γράψει στην μνήμη.??

Παναγιώτη αυτό είναι Tester...ως πρόσθετο ελενχου θα συμφωνήσω....τι δουλειά που κάνει το jumb starter σε όσα παραπάνω αναφερθήκαμε όλοι μας οχι...

Ποιο είναι καλό από αυτά να ελέγχει και άλλα εκτός μπαταρίας δηλ. βλάβες που μπορεί να έχει γράψει στην μνήμη.??
Γι αυτό χρειάζεσαι διαγνωστικό αυτοκινήτου, κάποιο από αυτά.

• Like
Reactions: osatosa
Ποιος είπε ότι την κάνει;
Δεν είπες ότι την κάνει σωστά..
Αλλά το Tester σαφώς είναι άλλο πράγμα που δεν συνδέεται με εκκινητη η φορτιστη αυτοκινήτου που κάνουμε συζυτηση..Αυτό εννοούσα ότι δεν κανει δουλεια σε σχέση με το starter...για να μην υπάρχει παρανόηση..

Το έβαλα στην πλαφονιέρα του αυτοκινήτου και εκτός ότι με ενημερώνει αν μείνει ανοιχτή πολύ ώρα (την ξεχάσουν ανοιχτή τα παιδιά) με ενημερώνει αν εντοπίσει χαμηλή τάση μέσω WIFI.
Δουλεύει σε κάθε γύρισμα του κλειδιού οπότε δεν τρώει ρεύμα.

1700672391008.png

• Like
Reactions: livadaki
Η τάση όμως δεν αρκεί.
Μπορεί να δείχνει σωστή τάση και να μείνεις από μπαταρία.
Παθών...😊

• Like
Reactions: mavras
Εάν είναι 1/2 το συγκεκριμένο 12ν μπουλονοκλειδο που φέρνει στην Ιταλία οταν φέρει(αν το φερουν βεβαια) θα το πάρω..
1RTUxNzI2MzZFQkVENEY5NjEyQ0E3MTJDNjY4MzRFRkMxQ0ZFOUMyLmpwZw.jpg

Παρεμπιπτόντως εκεί φέρνει πολλά αυτήν την εβδομάδα....

• Love
Reactions: lazarefa
Μάλλον θα αγοράσω και εγώ τον εκκινητή. Βασικό κριτήριο είναι τα 500Α, που ελπίζω να εννοεί CCA. Δυστυχώς, βάσει του εγχειριδίου χρήσης, η ULTIMATE εξαιρεί τις μπαταρίες από την 3ετη εγγύηση.
Η εγγύηση δεν καλύπτει εξαρτήματα του προϊόντος τα οποία υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά και, ως εκ τούτου, μπορούν να θεωρηθούν ως αναλώσιμα ή ζημιές σε εύθραυστα εξαρτήματα, π.χ. διακόπτες, μπαταρίες ή παρόμοια εξαρτήματα κατασκευασμένα από γυαλί.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι ο τρόπος φόρτισης. Δείχνει φόρτιση μόνο από αυτοκίνητο. Αν θέλω να τον φορτίσω στο σπίτι πρέπει να αγοράσω ανάλογο φορτιστή 12V;

Και ένα σχετικό link για τις μπαταρίες. Στην σελίδα 4 αναφέρει για το CCA.
https://www.ilektronio-batteries.com/mathe-na-diavazeis-ta-texnika-xarakthristika-tis-mpatarias/4/
και αυτό
https://amperorio.gr/index.php/el/texnika-themata-syssvreutwn/item/191-cold-cranking-amps.html

Last edited:
Μάλλον θα αγοράσω και εγώ τον εκκινητή. Βασικό κριτήριο είναι τα 500Α, που ελπίζω να εννοεί CCA. Δυστυχώς, βάσει του εγχειριδίου χρήσης, η ULTIMATE εξαιρεί τις μπαταρίες από την 3ετη εγγύηση.
Η εγγύηση δεν καλύπτει εξαρτήματα του προϊόντος τα οποία υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά και, ως εκ τούτου, μπορούν να θεωρηθούν ως αναλώσιμα ή ζημιές σε εύθραυστα εξαρτήματα, π.χ. διακόπτες, μπαταρίες ή παρόμοια εξαρτήματα κατασκευασμένα από γυαλί.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι ο τρόπος φόρτισης. Δείχνει φόρτιση μόνο από αυτοκίνητο. Αν θέλω να τον φορτίσω στο σπίτι πρέπει να αγοράσω ανάλογο φορτιστή 12V;

Και ένα σχετικό link για τις μπαταρίες. Στην σελίδα 4 αναφέρει για το CCA.
https://www.ilektronio-batteries.com/mathe-na-diavazeis-ta-texnika-xarakthristika-tis-mpatarias/4/
και αυτό
https://amperorio.gr/index.php/el/texnika-themata-syssvreutwn/item/191-cold-cranking-amps.html

Η φόρτιση γίνεται μέσω καλωδίου usb που περιλαμβάνει είτε με φορτιστή αυτοκίνητου είτε με οικιακό φορτιστή κινητού.
Επίσης αναγράφεται ξεκάθαρα ότι καλύπτεται από 3ετη εγγύηση

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Η τάση όμως δεν αρκεί.
Μπορεί να δείχνει σωστή τάση και να μείνεις από μπαταρία.
Παθών...😊
Αν και δε μου έχει τύχει αυτό που λές στα 360,000 χλμ τα τελευταία 25 χρόνια
έχω στο ντουλαπάκι το παρακάτω jump starter που έχει δουλέψει επιτυχώς πάνω απο 5 φορές.

1700685417083.png

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1