Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πεταμένα λεφτά....Αυτό πρέπει να φωτίζει ισα όταν φορτίζει...
Κ όμως Κώστα,είναι αξιοπρεπεστατο κ το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές.Εχει κ θύρες για φόρτιση κινητού,αλλά επειδή εχω ακριβό κινητό, δεν "ρισκαρω" αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.Σαν φως όμως είναι μια χαρά.

• Like
Reactions: dimitris.v
Τα 3/8 σε ενα πληρες σετ καστανιας ειναι οτι καλύτερο μπορεις να εχεις καθως παιζουν και στους δυο κοσμους μικρα σχετικα οπως τα 1/4 αλλα με αρκετη δυναμη και νουμερα που φτανουν ψηλα.

• Like
Reactions: newbie
Κ όμως Κώστα,είναι αξιοπρεπεστατο κ το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές.Εχει κ θύρες για φόρτιση κινητού,αλλά επειδή εχω ακριβό κινητό, δεν "ρισκαρω" αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.Σαν φως όμως είναι μια χαρά.
Φορτιζεις απο καθε USB φορτιστη που βρισκεις οπου βρεις και φοβασαι την μπαταρια να φορτισει το κινητο σου ? Δεν υπαρχει θεμα. Φορτιζουμε τα κινητα με πολυ χειροτερους φορτιστες σε σχεση με αυτο.

• Like
Reactions: enduras1
Αυτό το έχει κάποιος; Βγάζει αρκετό φώς ή απλά πεταμένα λεφτά;

Αυτο δεν ειναι φακος ουτε φωτιστικο, ειναι ενας ανταπτορας, ενα powerbank με 2 θυρες USB που χρησιμοποιει για ενεργεια τις 18βολτες parkside.
Χρησιμο εργαλειο αμα πεφτει το ρευμα η δεν υπαρχει πριζα να φορτιζεις συσκευες. Επικουρικα εχει και ενα αξιοπρεπες λεντακι για φωτισμο.

Για 7 ευρω δεν το συζηταμε οτι αξιζει τον κοπο να το αγορασει κανεις -εφ'οσον εχεις φορτιστη/μπαταριες Parkside.

Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτό
View attachment 227101
αν πρόσεξες, στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφερει Ροπή στρέψης: max. 30 Nm δηλ μπορείς να σφίξεις το μέγιστο με περίπου 3Kg. Τα θεωρώ πολύ λίγα, ακόμα και για παιδικά ποδήλατα.

Το άλλο πρέπει να είναι αυτό
View attachment 227102
Προσωπικά, θα το έπαιρνα μόνο για γάτζους και πεταλούδες. Σε σοβαρές εργασίες, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε κλειδιά all in one.

Κοίτα και αυτό ή κάποιο αντίστοιχο
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...t-ergaleia-heiros-dexter-24-temahion-82612542
Ροπή στρέψης 30ΝΜ δεν είναι και τόσο ασήμαντη για συνήθεις δουλειές ενός ερασιτέχνη. Ενδεικτικά μιλώντας, οι βίδες Μ8 (μέγεθος σε καρυδάκι 13) σφίγγονται max στα 25ΝΜ (λιγότερο στην πράξη). Βέβαια, το εν λόγω σετ αναφέρει ότι έρχεται μα καρυδάκια μεγέθους ως 12, που σημαίνει ότι στην πράξη απευθύνεται για δουλειές που δεν απαιτούν πάνω από (χονδρικά) 20ΝΜ ροπής σφιξίματος.
Από κει και πέρα και σε ότι αφορά την ερώτηση του φίλου αν τον καλύπτει το συγκεκριμένο σετάκι, η απάντηση είναι ανάλογα του πόσο συχνά καταπιάνεται με ανάλογες εργασίες.
Σε γενικές γραμμές πάντως το συγκεκριμένο σετ δεν θα καλύψει από μόνο του κάποιον που θέλει να έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάλογες εργασίες.

• Like
Reactions: Χιωτης
Βρήκα και αυτά τα video
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τουλάχιστον στο δεύτερο βίντεο, η ποιότητα της καστάνιας (και λογικά όλου του σετ, κακά τα ψέματα, ειδικά στα εργαλεία χειρός, ότι πληρώνεις παίρνεις), φαίνεται πολύ μέτρια, και προσωπικά θα την προσπερνούσα ακόμα και για περιστασιακή χρήση.

Για να μην φάω ξύλο, υπολογίζω οτι εχει το ιδιο φως με ενα πορτατίφ με λάμπα IKEA led 4.5W. Στην φωτογραφία φαίνεται να εχει περισσότερο φως απο οτι πραγματικά ειναι

View attachment 227124
Ικανοποιητικό...
Φενεται ότι έχει ένταση σε σχέση με αυτό που δείχνει...
Ωραιο...

Τι να κάνεις τα 3/8...;
Θα πρέπει να έχεις εξοιδικευμενες καταστάσεις(συνεργείο αυτοκινητων/μοτο) ή απλώς να εχει πέσει στα χέρια σου πρώτα αυτή από τις άλλες..
με μπερδευεις...πριν απο λιγο δεν μιλουσατε για καρυδακια με καρε 1/2 σαν εναλλακτικη για τα μεγαλα νουμερα?

Το νήμα με τους φακούς μπορεί να κάνει δουλειά φαντάζομαι. Αν δε σου δουλέψει πήγαινε μια βόλτα στο νήμα με τα ηχοσυστήματα (εγώ φοβάμαι και μόνο να μπω εκεί).
θα τον καψεις τον ανθρωπο.... στο λιντλ σπανια δινεις πανω απο 100 το κομματι.. σε εμας εκει στυυς φακους, οτι γυαλιζει ξεκινα απο εκει και φευγει.. (ενταξει, σπανια θα ξοδεψεις μισθο σε καλο κομματι) :eek::eek::eek::eek::eek:

Ναι αλλά και οι φακοί και τα ηχοσυστήματα χρειάζονται κάποια εργαλεία ....:ROFLMAO:
Μπορεί να αγοράσεις και μηχανουργικό τόρνο λόγω των ηχοσυστημάτων ....:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
και στους φακους ειναι πια απαραιτητος..εγω γιατι ψιλοσταματησα νομιζετε? γιατι για να προχωρησω επρεπε να αγορασω τορνο για τις μοντες μου.
ρε μπας να το γυρισουεμ ολοι στον ξυλοτορνο?

• Haha
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Ροπή στρέψης 30ΝΜ δεν είναι και τόσο ασήμαντη για συνήθεις δουλειές ενός ερασιτέχνη. Ενδεικτικά μιλώντας, οι βίδες Μ8 (μέγεθος σε καρυδάκι 13) σφίγγονται max στα 25ΝΜ (λιγότερο στην πράξη). Βέβαια, το εν λόγω σετ αναφέρει ότι έρχεται μα καρυδάκια μεγέθους ως 12, που σημαίνει ότι στην πράξη απευθύνεται για δουλειές που δεν απαιτούν πάνω από (χονδρικά) 20ΝΜ ροπής σφιξίματος.
Από κει και πέρα και σε ότι αφορά την ερώτηση του φίλου αν τον καλύπτει το συγκεκριμένο σετάκι, η απάντηση είναι ανάλογα του πόσο συχνά καταπιάνεται με ανάλογες εργασίες.
Σε γενικές γραμμές πάντως το συγκεκριμένο σετ δεν θα καλύψει από μόνο του κάποιον που θέλει να έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάλογες εργασίες.
Καλημέρα Λάζαρε,
αν και υπερισχύει η τοποθέτησή σου σαν μηχανολόγος, οι βίδες γενικότερα έχουν ροπή στρέψης ανάλογα τον τύπο και την χρήση τους. Δηλαδή άλλη ροπή αντέχει μία Μ8 4.6 και άλλη μία 10.9 και άλλη ροπή θα βάλουμε όταν βιδώνουμε σε αλουμίνιο σε σχέση με ατσάλι.
Παρεμπιπτόντως, μάλλον ήμουν αρκετά υπερβολικός για την χρήση σε παιδικά ποδήλατα αλλά σήμερα που το είδα από κοντά, δεν θα το έπαιρνα ποτέ.

1706774467121.png

1706774547326.png

Μιλαμε για το σετ καρυδακια (4-12mm) που κοστιζει ...3.5 ευρω, ετσι? :)

Kατα τη γνωμη μου αξιζει να το δοκιμασει κανεις, ειδικα λογω τιμης, -εαν δεν εχει και το χρειαζεται για οικιακη/ερασιτεχνικη χρηση- ανεξαρτητως ποιοτητας.

Εν τω μεταξύ σήμερα επειδή την πάτησα έμαθα ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις το κουπόνι μέσα από την εφαρμογή για να πάρεις την έκπτωση του 10% . έως τώρα είχα την εντύπωση ότι σκανάρωντας μόνο την εφαρμογή, το barcode δηλαδή ενεργοποιείται αυτόματα η έκπτωση στο ταμείο

Μιλαμε για το σετ καρυδακια (4-12mm) που κοστιζει ...3.5 ευρω, ετσι? :)

Kατα τη γνωμη μου αξιζει να το δοκιμασει κανεις, ειδικα λογω τιμης, -εαν δεν εχει και το χρειαζεται για οικιακη/ερασιτεχνικη χρηση- ανεξαρτητως ποιοτητας.
Τώρα συνειδητοποίησα την τιμή!!!! :sleep:
Θα το έπαιρνα, χωρίς πλάκα, μόνο για το κουτί.;)

• Like
Reactions: Χιωτης
Εμενα μου το "εφαγε"...
Ενω το ενεργοποιησα πρωι πρωί.

Μη με ρωτατε πως εγινε.
Ευγενέστατη η ταμίας μου ειπε:
"Επειδή δεν εχω σκοπο να αγοράσω καποιο εργαλειο θα σου δωσω το δικο μου."
Ετσι το ενεργοποιησε στην εφαρμογη της και το σκαναρε ωστε να κερδισω την εκπτωση.
36 ευρω καταθεση.

Να ειναι καλα η κοπελια.

με μπερδευεις...πριν απο λιγο δεν μιλουσατε για καρυδακια με καρε 1/2 σαν εναλλακτικη για τα μεγαλα νουμερα?
Τα συνεργια χρησιμοποιουν συνηθως 3/8...για αυτο είπα..
Το 1/2 έχει πολύ πιο μεγάλα από τα 3/8...
Οπότε το 1/4 σε καλύπτει ως ένα σημείο και μετά πας σε 1/2 για τα υπόλοιπα και δυστυχως τα 3/8 είναι κάπου στην μεση για του περισσότερους.
Κατανοητό τώρα. ;:D

Φορτιζεις απο καθε USB φορτιστη που βρισκεις οπου βρεις και φοβασαι την μπαταρια να φορτισει το κινητο σου ? Δεν υπαρχει θεμα. Φορτιζουμε τα κινητα με πολυ χειροτερους φορτιστες σε σχεση με αυτο.
Δεν βλέπω που έγραψα ότι φορτίζω σε κάθε φορτιστη που βρίσκω κ όπου βρίσκω.Ουτε βρίσκω που έγραψα ότι φοβάμαι την μπαταρια,καθώς η ερωτηση κ η απάντηση δεν είναι για την μπαταρία,(διοτι πληροφοριακα ΔΕΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙ η μπαταρια),αλλά ο ανταπτορας φακος/φορτιστής.Σαν φακός στα ούτε 8e που κάνει,είναι μια χαρά.Δεν είναι προβολεαςς,αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις σε μια ανάγκη.