Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θυμάμαι όταν πριν από κάμποσα χρόνια είχα πάρει έναν γωνιακό τροχό parkside, ερχόταν μαζί με μια μπαταρία 4Ah.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο παραπάνω φορτιστής ήταν μαζί με το συγκεκριμένο σετ, καθώς είναι ο μόνος που λέει output 21.5V 3.5A.

Οι άλλοι που έχω είναι 21.5V 2.4A.

Υπάρχει μπαταρία 4Αh της Parkside και να έχει σειρά Α;

περα απο την πολικοτητα που λεει ο Μιχαλης, υπαρχει ενα αλλο θεμα...Η ισχυς φορτισης σε σχεση με την μπαταρια...
Στην περπτωση σου η ισχυς ειναι λιγο μικροτερη απο την θεωτηρικη της μπαταριας, οποτε θα στην φορισει σε μια ωρα και...
Γενικα δεν θελουμε να φορτιζουμε μπαταριες ιθιου πιο γρηγορα απο την μια ωρα.

Υπαρχει βεβαια το θεμα της θερμοκρασιας και αν ο φορτιστης εχει 3 ή 4 επαφες για να την ελεγχει, αλλα μετα λογικα θα δεις ασυμβατοτητα στο κουμπωμα.

Οι παλαιές 12V μπαταρίες με την αντίθετη πολικότητα από τις νεότερες κουμπώνουν στους φορτιστές των νεότερων μπαταριών και τους στέλνουν αδιάβαστους.
Το έχω πάθει όταν πρωτοπήρα νεότερες 12V μπαταρίες με φορτιστή. Έβαλα την παλιά επάνω και έσκασε ο φορτιστής. Δεν θυμάμαι αν μπήκε άνετα η το προσπάθησα.
Έκτοτε έχω μεγάλη πινακίδα επάνω στον κάθε φορτιστή ....παλαιός & νέος. :cool:

ο φορτιστής και η μπαταρία αναγράφουν την πολικότητα των επαφών τους και μπορείς να δεις αν ταιριάζουν

Ναι αλλά υπάρχουν και οι ερευνητικές επιθυμίες ..... να μην δούμε τι θα πάθει και τι θα χαλάσει....η κότα ή το αυγό ....:ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: newbie
Ενδιαφέρον φαίνεται αυτό το Ζουμποψάλιδο που φέρνει την άλλη βδομάδα. Και βλέπω πως σε τέτοια τιμή δεν υπάρχει ανταγωνιστής. :)

Το έχει ξαναφέρει; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Και, μπορεί να κόψει σε απόλυτη ευθεία; (με κάποιο οδηγό ίσως; ) ή είναι μόνο για κοπές "με το χέρι";

• Like
Reactions: newbie and lazarefa
Nαι ειναι τσαμπα σε σχεση με τα επωνυμα αλλα και τιμη σουπερ σε σχεση με τον λοιπο ανταγωνισμο.
Μπορεις ομως να παρεις ενα attachment για δραπανα (το εχω παρουσιασει) που κανει μια χαρα δουλεια και ειναι πολυ φτηνοτερο :)

Κατα τα αλλα ειναι ιδανικο για κοψιμο λαμαρινας στα παχη που αναφερει. Δεν νομιζω να μπορεις να προσαρμοσεις οδηγο, ειναι μονο για το χερι.
Aν δεν ειχα το 12βολτο της Bosch, σιγουρα θα το αγοραζα, η τιμη ειναι απιστευτη πραγματικα!!

Θα κοιταξω να βρω ειτε την παραλαβη ειτε μια κοπη που εκανα, αλλα επειδη κανω καποιες ...χιλιαδες αναρτησεις το χρονο, δεν θα ειναι πολυ ευκολο :)

• Like
Reactions: euromaster
Nα ευχαριστήσω και δημόσια τον φίλο Osatosa που μου "γιάτρεψε" το παλιό αλλά εντελώς αχρησιμοποίητο Parkside πολυεργαλείο 12v,τροποιώντας τα "σωθικά" του ,λιμάροντάς το αλλά και αλλάζοντας την πολικότητά του έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί τις νέες 12βολτες μπαταρίες.Φυσικά,τροποποίησε και την παλιά μπαταρία,η οποία πλεόν είναι έτοιμη να δεχθεί τροφοδοτικό,έτσι ώστε το πολυεργαλείο να μπορεί να λειτουργεί και με ρεύμα.

Χαρά μου Σωκράτη ....να είσαι πάντα καλά. :cool:

Κάποια γνώμη παιδιά για τροφοδοτικό φτηνό 220-12V DC για τον Σωκράτη για να δουλέψει το εργαλείο με ρεύμα. Ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι η ισχύς του τροφοδοτικού για να γυρίζει απροβλημάτιστα το μοτέρ του.??

• Like
Reactions: Babis K.
Χαρά μου Σωκράτη ....να είσαι πάντα καλά. :cool:

Κάποια γνώμη παιδιά για τροφοδοτικό φτηνό 220-12V DC για τον Σωκράτη για να δουλέψει το εργαλείο με ρεύμα. Ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι η ισχύς του τροφοδοτικού για να γυρίζει απροβλημάτιστα το μοτέρ του.??
To πιο φτηνό (τσάμπα) και ταυτόχρονα το καλύτερο είναι να μετατρέψεις ένα τροφοδοτικό υπολογιστή. Είναι από τις πιο απλές μετατροπές που υπάρχουν και είναι γεμάτο το ίντερνετ από βίντεο και κείμενα για το πως. Το αφήνεις και μόνιμα πάνω στον πάγκο για ότι άλλη δουλειά με 12V προκύψει.

To πιο φτηνό (τσάμπα) και ταυτόχρονα το καλύτερο είναι να μετατρέψεις ένα τροφοδοτικό υπολογιστή. Είναι από τις πιο απλές μετατροπές που υπάρχουν και είναι γεμάτο το ίντερνετ από βίντεο και κείμενα για το πως. Το αφήνεις και μόνιμα πάνω στον πάγκο για ότι άλλη δουλειά με 12V προκύψει.
Ετσι ομως χανεται η φορητότητα του ομως.

• Like
Reactions: newbie
Με 15-20€ βρίσκεις τροφοδοτικά 500W, παίρνεις και ένα πλαστικό κουτι για να το τοποθετήσεις μέσα. Στην καλωδίωση δεν νομίζω ότι θα υπάρχει δυσκολία.
Η φορητότητα χάνεται, αλλά με κάποιο ικανοποιητικό μήκος καλωδίου μετά το τροφοδοτικό, νομίζω ότι θα είναι σαν ηλεκτρικό εργαλείο πλέον.

Και μια ερώτηση προς τους ηλεκτρολόγους μας, αν απαιτείται σταθεροποιημένο τροφοδοτικο.

Παρεμπιπτοντως, για μικρες αναγκες απο 1 εως 24βολτ και ισχυ εως 3w υπαρχει και αυτο
BE-05-2934-400x400.png

Οταν θα ερθει, θα δοκιμασω να το δαμασω και θα βγει πορισμα...

• Like
Reactions: lazarefa and newbie
παίρνεις και κάτι τέτοιο

Αυτό νομίζω ότι προϋποθέτει να έχεις ήδη τροφοδοτικό ΑΤΧ. Το είχα δει κάποια στιγμή αλλά, κλασσικά :LOL:, ξέχασα που το είδα. Θεωρώ ότι θα σου δίνει τα W του τροφοδοτικού.
Καλή λύση φαίνεται για το εργαστήριο, χωρίς τα -12V βέβαια, αν έχεις ήδη κάποιο τροφοδοτικό για pc. Στα υπόψην.

αν ειναι σταθεροποιημενο το τροφοδοτικο θα βοηθαει να μη γονατισει το δραπανο όταν έχει μεγάλο φορτίο. τα στιγμιαια ρευματα που δινει η μπαταρια ειναι αρκετα μεγαλα οποτε καλο ειναι το τροφοδοτικο να ειναι >500W.
Μερικά τροφοδοτικά ΑΤΧ μπορει να μη δινουν την πλήρη ισχύ τους στα 12V αν δεν υπάρχει φορτίο στην έξοδο των 5V, οπότε εκεί συνήθως βάζεις μια αντίσταση για να μπορείς να τραβήξεις το πλήρες ρεύμα.

• Like
Reactions: lazarefa and newbie