Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Kαλως τον Νεκταριο, χρονια πολλα φιλε!!

Ναι, τα δισκακια κοπης -ολα τα δισκακια ρητινης- εχουν ημερομηνια ληξης και αναγραφεται συνηθως στο κεντρικο δακτυλιδι, η καπου πανω στον δισκο.

Τα δισκακια Parkside των 76mm (κοπης, λειανσης, πετρας, πλαστικων κλπ) τα βρηκα οντως εφαμιλλα των αντιστοιχων Bosch.
Για την ιστορια παντα χρησιμοποιουσα τα Bosch και οταν πρωτοπαρουσιαστηκαν τα Parkside, τα αγορασα για δοκιμη, ως συνηθως.

Η δοκιμη μου εδειξε οτι εκοβαν εξ ισου καλα και η φθορα στην κοπη ηταν ιδια. Απο τοτε προμηθευομαι μονο δισκακια Parkside.
Eιναι αληθεια οτι τελευταιως η τιμη τους εχει πλησιασει πολυ των Bosch, αλλα επειδη το Lidl ειναι κοντα μου, τα προτιμω ακομα.

Αναφορικα με την εμπειρια του Νεκταριου, πιθανολογω οτι τα δισκακια εχουν ληξει εδω και καμμια διετια τουλαχιστον.

Τα δισκακια σιδηρου 76mm της Parkside είναι πολύ καλά σχεδον εφαμμιλα της Bosch.!!!
Είσαι λίγο υπερβολικός ως προς την χρήση..!!
Δεν έχω παράπονο από την χρήση τους...αρκεί να μην είναι ληγμένα...και από αυτά που αναφέρεις Νεκτάριε μάλλον δείχνουν να έχουν/ειχαν λήξη..
προσφατα αγορασμενα απο αλλο ατομο, που δανειστηκα το ενα. Δεν ειδα ημερομηνια.

Δεν υπαρχουν εργαλεια αυτη την βδομαδα.

Υπαρχουν ομως λαμπες φωτισμου και φωτιστικα που μπορει να ενδιαφερουν..

..και δυο πολυπριζα, αυτοκολλητα χριτσ χρατς και μια επαναφορτιζομενη μικρη ραγα φωτισμου με αισθητηρα κινησης στην κατηγορια Νοικοκυριο
Τετοια φωτιστικακια με αισθητηρα εχω παρει απο το τεμου για να φωτιζουν ντουλαπες και ειναι θαυμασια.
Βγαινουν απο την αυτοκολλητη/βιδωτη βαση τους (κολλανε με μαγνητη) και φορτιζονται.

Εχει διαφορες κολλες Pattex

και τελος εχει ενα διορθωτικο στυλο (blanco) που δεν ειναι μονο να διορθωνει αλλα και να γραφει ασπρα οπου χρειαζεται.

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Πριν λίγο μπήκα στη σελίδα του γερμανικού Lild. Κοιτάζοντας διάφορα εργαλεία, με μεγάλη έκπληξη είδα ότι το σετάκι με τα κρουστικά καρυδάκια Parkside Performance που έφεραν προ 10ημέρου Ελλάδα στα 12,99 ευρώ, στη Γερμανία πωλείται στα 26,99, δηλαδή σε υπερδιπλάσια τιμή...

Πριν λίγο μπήκα στη σελίδα του γερμανικού Lild. Κοιτάζοντας διάφορα εργαλεία, με μεγάλη έκπληξη είδα ότι το σετάκι με τα κρουστικά καρυδάκια Parkside Performance που έφεραν προ 10ημέρου Ελλάδα στα 12,99 ευρώ, στη Γερμανία πωλείται στα 26,99, δηλαδή σε υπερδιπλάσια τιμή...
Για να μην λέμε ότι είμαστε ακριβότεροι συνέχεια...!!

Πάντως στο συγκεκριμένο σετ έχουν παραπονεθεί ότι έχει επέλθει οξείδωση από τη πρώτη χρήση καθώς η επιδερμική βαφή βγαίνει ευκολα και το μέταλλο εσωτερικά οξειδωνεται ..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Aν προσέξεις στη γερμανική σελίδα των Lidl Κωστή, υπάρχουν πλέον αρκετά εργαλεία τους (δες ενδεικτικά τις μπαταρίες Parkside) που πωλούνται Ελλάδα έως και αρκετά φθηνότερα από ότι στη Γερμανία (τους είχα κράξει κι εγώ πριν 1,5-2 χρόνια για τις τσιμπημένες τιμές αρκετών εργαλείων τους στην Ελλάδα σε σχέση με Γερμανία και άλλες χώρες, αλλά πλέον φαίνεται ότι άλλαξαν ρώτα).
Υποθέτω ότι η σημαντική πτώση της αγοραστικής δύναμης του μέσου Έλληνα την τελευταία 3ετία (ιδίως από το φθινόπωρο του 2022 και μετά), σε συδυασμό με την πτώση των πωλήσεων σε εργαλεία στα Lidl (όταν ό άλλος δεν μπορεί καλά καλά να εξασφαλίσει βασικά είδη επιβιώσης στο σούπερ μάρκετ, πως να αγοράσει και εργαλεία;) έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτή την εξέλιξη.

Για να μην λέμε ότι είμαστε ακριβότεροι συνέχεια...!!

Πάντως στο συγκεκριμένο σετ έχουν παραπονεθεί ότι έχει επέλθει οξείδωση από τη πρώτη χρήση καθώς η επιδερμική βαφή βγαίνει ευκολα και το μέταλλο εσωτερικά οξειδωνεται ..
Αγόρασα κι εγώ τελικά αυτό το σετ, αλλά προχθές που πήγα να το δουλέψω πρώτη φορά, μου έκανε κακή εντύπωση η αρκετά χαλαρή εφαρμογή των 2 ανταπτόρων (hex σε 1/4'') με τα καρυδάκια του σετ.

Αγόρασα κι εγώ τελικά αυτό το σετ, αλλά προχθές που πήγα να το δουλέψω πρώτη φορά, μου έκανε κακή εντύπωση η αρκετά χαλαρή εφαρμογή των 2 ανταπτόρων (hex σε 1/4'') με τα καρυδάκια του σετ.
Γενικά oι ανταπτορες σε όλα τα σετ παρουσιάζουν αυτήν την χαλαρότητα και συμφωνώ απολυτως...εγώ πλέον δεν τους χρησιμοποιώ γιατί νευριαζω..έτσι

• Like
Reactions: KOSSTV
Aν προσέξεις στη γερμανική σελίδα των Lidl Κωστή, υπάρχουν πλέον αρκετά εργαλεία τους (δες ενδεικτικά τις μπαταρίες Parkside) που πωλούνται Ελλάδα έως και αρκετά φθηνότερα από ότι στη Γερμανία (τους είχα κράξει κι εγώ πριν 1,5-2 χρόνια για τις τσιμπημένες τιμές αρκετών εργαλείων τους στην Ελλάδα σε σχέση με Γερμανία και άλλες χώρες, αλλά πλέον φαίνεται ότι άλλαξαν ρώτα).
Υποθέτω ότι η σημαντική πτώση της αγοραστικής δύναμης του μέσου Έλληνα την τελευταία 3ετία (ιδίως από το φθινόπωρο του 2022 και μετά), σε συδυασμό με την πτώση των πωλήσεων σε εργαλεία στα Lidl (όταν ό άλλος δεν μπορεί καλά καλά να εξασφαλίσει βασικά είδη επιβιώσης στο σούπερ μάρκετ, πως να αγοράσει και εργαλεία;) έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτή την εξέλιξη.
Κρατα μικρο καλαθι για τις τιμες..

Η τελευταία φουρνιά εργαλειων,ειδικά μπαταριας,που έφερε τελευταία είναι εντελώς για τα μπάζα..
Γωνιακος τροχος και σκαπτικο αναλόγως που θα το δουλέψεις θέλει 4αρα η και μόνο 8αρα...σε άλλους δεν ξεκίναγε καν.
Ψάχνοντας καταλαβαμε ότι η Parkside μάλλον βρήκε τρόπο να πουλάει συνεχώς μπαταρίες..
Κάποια από αυτά δουλεύουν μόνο με την 8αρα σμαρτ και να.μπει σε "θεση" "performance" επειδή ζητάει πολλά ρεύματα..!!!
Σε όλους η 4αρα smart δουλεύει..σε αλλος λίγο...σε αναγκάζει να πάρεις 8αρα..για αυτο και την είχε μόνο 60..!!

Εν αντίθεση με απλή 4αρα το εργαλεία από όσα.εχουν αναφερθεί στην ομάδα δεν.εχει παρατηρηθεί πρόβλημα...
Οι περισσουεροι πιστεύουν ότι είναι η σύνδεση με την εφαρμογή ,και ψάχνουν σκαλίζοντας την,ώστε να βγάλουν άκρη αλλά τα κάνουν πιο μαντάρα..!!!
Τα παραπάνω δεν συμβαίνουν σε όλα αλλά είναι.δειγμα του τι περνεις φτηνοτερα..
Έχουν πέσει επιστροφές..

Στην 3χρονη+ πορεία με τα performance η πορεία δεν είναι καλή..η ποιοτητα εχει πεσει στα ταρταρα και η βλαβες ειναι συνεχες...ειναι μια πολυ καλη συναρτηση να πεσουν οι τιμες εδω..
Άλλο θέμα είναι τι μας στέλνουν εμάς εδώ..
Είναι πολύ περίεργο γιατί εφόσον τα Performance πουλάνε γιατί έρχονται πάντα κοντά πριν τα Χριστουγγενα(το 22' στις 18μηνος,το 23' στις 19 και φέτος(περσυ)μια από τα ίδια.. ).και το καλοκαίρι.. μα το ίδιο 3 φορές.. γιατι άραγε.. ;
Για να μην ξαναφέρω την 5ετη εγγύηση της πλάκας αφού σε περίπτωση ελαττωματικόυυ προϊόντος πέρισσοτερο παιζει πλεον κυριος η επιστροφη χρηματων..αφού σε περίπτωση αλλαγής περιμένεις.πλςον την επόμενη παρτίδα..!!

Άρα.. Λάζαρε.. το τι μας φερνουν εδώ και το πωλούν φτηνοτερα έχει μια λογική εξήγηση..

. για αυτο και όταν βγήκαν τελευταία ο πατέρας μου ήθελε να.του πάρω το performance παλμικο..του είπα όχι.. να βρούμε,εξηγοντας του τι παίζει,το.πρασινο..Αυτό που δεν εχει ακουστεί τίποτα..
..και το βρήκα..
20241226_115952.jpg

Last edited:

Η τελευταία φουρνιά εργαλειων,ειδικά μπαταριας,που έφερε τελευταία είναι εντελώς για τα μπάζα..
Γωνιακος τροχος και σκαπτικο αναλόγως που θα το δουλέψεις θέλει 4αρα η και μόνο 8αρα...σε άλλους δεν ξεκίναγε καν.
Ψάχνοντας καταλαβαμε ότι η Parkside μάλλον βρήκε τρόπο να πουλάει συνεχώς μπαταρίες..
Κάποια από αυτά δουλεύουν μόνο με την 8αρα σμαρτ και να.μπει σε "θεση" "performance" επειδή ζητάει πολλά ρεύματα..!!!
Σε όλους η 4αρα smart δουλεύει..σε αλλος λίγο...σε αναγκάζει να πάρεις 8αρα..για αυτο και την είχε μόνο 60..!!

Εν αντίθεση με απλή 4αρα το εργαλεία από όσα.εχουν αναφερθεί στην ομάδα δεν.εχει παρατηρηθεί πρόβλημα...
Οι περισσουεροι πιστεύουν ότι είναι η σύνδεση με την εφαρμογή ,και ψάχνουν σκαλίζοντας την,ώστε να βγάλουν άκρη αλλά τα κάνουν πιο μαντάρα..!!!
Έχουν πέσει επιστροφές..

Στην 3χρονη+ πορεία με τα performance η πορεία δεν είναι καλή..η ποιοτητα εχει πεσει στα ταρταρα και η βλαβες ειναι συνεχες...ειναι μια πολυ καλη συναρτηση να πεσουν οι τιμες εδω..
Είναι πολύ περίεργο γιατί εφόσον τα Performance πουλάνε γιατί έρχονται πάντα κοντά πριν τα Χριστουγγενα(το 22' στις 18μηνος,το 23' στις 19 και φέτος(περσυ)μια από τα ίδια.. ).και το καλοκαίρι.. μα το ίδιο 3 φορές.. γιατι άραγε.. ;
Για να μην ξαναφέρω την 5ετη εγγύηση της πλάκας αφού σε περίπτωση ελαττωματικόυυ προϊόντος πέρισσοτερο παιζει πλεον κυριος η επιστροφη χρηματων..αφού σε περίπτωση αλλαγής περιμένεις.πλςον την επόμενη παρτίδα..!!

Άρα.. Λάζαρε.. το τι μας φερνουν εδώ και το πωλούν φτηνοτερα έχει μια λογική εξήγηση..

. για αυτο και όταν βγήκαν τελευταία ο πατέρας μου ήθελε να.του πάρω το performance παλμικο..του είπα όχι.. να βρούμε,εξηγοντας του τι παίζει,το.πρασινο..Αυτό που δεν εχει ακουστεί τίποτα..
..και το βρήκα..
View attachment 245145
Αυτό Κωστή το parkside ποιο είναι?

Αυτό Κωστή το parkside ποιο είναι?
Το απλό παλμικο στα 180Ν..
Το είχε φέρει τον Νοέμβρη στα 25 ευρώ..
Πριν από 10 μέρες 2-3 πουλούσαν επειδή πήραν το νεο performance με τα 226Ν..
Με 20ευρουδακια καθαρισαμε..!!!

Το απλό παλμικο στα 180Ν..
Το είχε φέρει τον Νοέμβρη στα 25 ευρώ..
Πριν από 10 μέρες 2-3 πουλούσαν επειδή πήραν το νεο performance με τα 226Ν..
Με 20ευρουδακια καθαρισαμε..!!!
Πολύ καλή αγορά.. απλα εχε7 διαφορα με το perfomance σαν κατασκευη

Έχουν πέσει επιστροφές..

..και το βρήκα..
View attachment 245145
Κωστή καθόλου δεν θα διαφωνήσω με τη διαφαινόμενη σημαντική πτώση της ποιότητας των Parkside, ειδικά της σειράς Performance. Κι εγώ προσωπικά πχ εδώ και 2 χρόνια όλο είναι να αγοράσω τον γωνιακό τροχό μπαταρίας που βγάζουν κατά καιρούς στη μαύρη σειρά και τελικά όλο κάνω πίσω...
Και σίγουρα δεν το συζητώ ότι για επαγγελματίες (και όχι "επαγγελματίες") δεν είναι ότι καλύτερο γενικά να εμπιστεύονται τα συγκεκριμένα εργαλεία (και για εμένα τον ερασιτέχνη βέβαια, κάποιες φορές).
Εκεί που έχω επιφυλάξεις (αν κατάλαβα σωστά τα λεγόμενά σου) είναι στο κατά πόσο τα Lidl προμηθεύουν ειδικά την Ελλάδα τελευταία με β διαλογής εργαλεία Performance ή ακόμα και με επιστροφές άλλων χωρών, ώστε έτσι να αντισταθμίσουν τις χαμηλότερες τιμές που πλέον πουλάνε πολλά εργαλεία τους στην Ελλάδα.
Δεν το αποκλείω καθόλου να είναι έτσι, αλλά και δεν έχω τις ενδείξεις εκείνες για να υποστηρίξω μετά λόγου γνώσεως ότι αυτή είναι πλέον η τακτική τους για την Ελλάδα.
Φυσικά για το θέμα των εγγυήσεων επίσης θα συμφωνήσω 100% με τα γραφόμενά σου, καθώς μια ματιά και μόνο στη σελίδα στο Facebook μαρτυρά πολλές περιπτώσεις χρηστών που περιμένουν μήνες για εργαλείο αντικατάστασης του ελαττωματικού δικού τους.

θα το γραφω συνεχεια εδω και ας γινομαι κουραστικος, ειμαι πεπεισμενος 99% πια οτι τα εργαλεια του Lidl ειναι σαν το καρπουζι, αν σου κατσει καλη παρτιδα - εργαλειο ειναι τιμιο για τα λεφτα του, αν οχι, περαστικα, Οποιος θελει παιρνει το ρισκο.
Κωστη το παλμικο κατσαβιδι performance ξερεις τι προβληματα βγαζει? εγω το εχω βρει αρκετα οκ εως τωρα, αναφερομαι στην τελευταια παρτιδα που εφεραν.

• Like
Reactions: KOSSTV and vespas
θα το γραφω συνεχεια εδω και ας γινομαι κουραστικος, ειμαι πεπεισμενος 99% πια οτι τα εργαλεια του Lidl ειναι σαν το καρπουζι, αν σου κατσει καλη παρτιδα - εργαλειο ειναι τιμιο για τα λεφτα του, αν οχι, περαστικα, Οποιος θελει παιρνει το ρισκο.
Κωστη το παλμικο κατσαβιδι performance ξερεις τι προβληματα βγαζει? εγω το εχω βρει αρκετα οκ εως τωρα, αναφερομαι στην τελευταια παρτιδα που εφεραν.
Ειναι πολλα πλεον..
Απο τοτε που μπηκε το bluetouth με την εφαρμογη εχει χαλασει πολυ το πραγμα..

Στην ακανδαλη και στο ελατήριο της βάσης της μυτης ..εχει βιντεακια που δείχνουν και αλλαγή.. αυτά είχε η έκδοση Β3..
H τελευταία δεν βλέπω να έχει τα ίδια...Ίσως τα διόρθωσαν..

• Like
Reactions: euromaster
εγω παντως αντικατεστησα το παλμικο bosch που ειχα τοσα χρονια με αυτο και βλεπω παει μια χαρα, σιγουρα θα τα βγαλει τα λεφτα του, το καλο ειναι οτι καποια εργαλεια ευτυχως κανουν αποσβεση.
Επισης να σημειωσω οτι ειδα σε καποιο καταστημα που κανει σερβις ενα εργαλειο parkside με μπαταριες hyundai χωρις καποια μετατροπη, αυτο λιγο για να ξεκολαμε με τα parkside, υπαρχουν και αλλες εταιρειες στις οποιες βρισκουμε εργαλεια ολο το χρονο. Και μην μου ναναφερει καποιος παλι τα περι εγγυησης ως επιχειρημα γιατι κουρασε αυτο.. :P

• Like
Reactions: KOSSTV