Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Είχαμε συζητήσει και παλιά για το πόσο αδύναμο είναι το επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα (PHLGA 20-Li D3) της Parkside.
Αλλά, είδα την έκδοση "D3" και είπα μήπως το βελτίωσαν και το αγόρασα σήμερα.

Δυστυχώς, παραμένει όπως το ξέραμε. Ακόμα και στη δεύτερη ταχύτητα αέρα και στη μέγιστη θερμοκρασία (υποτίθεται 550°C), δεν αποδίδει σωστά ούτε για ένα θερμοσυστελλόμενο σωληνάκι, καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος για να το συρρικνώσει.
Επιπλέον, φαίνεται πως έχουν αλλάξει και τη λειτουργία της σκανδάλης, η οποία πλέον δεν μένει κλειδωμένη. Πρέπει να την κρατάς πατημένη συνεχώς, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να ακουμπήσεις το εργαλείο στον πάγκο και να το αφήσεις να δουλεύει. Εκτός αν έτυχε να είναι ελαττωματικά και τα δύο τεμάχια που δοκίμασα.

Κρίμα γιατί για 20€ θα ήταν μια καλή αγορά για ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο.

Θα το επιστρέψω, οπότε αν το σκεφτόσασταν, καλύτερα να το προσπεράσετε.

Oλα τα heat guns (μπαταριας) ειναι αδυναμα, αν δεις reviews για dewalt, milwaukee etc, oι περισσοτεροι αναφερουν (νομιζουν) οτι υπαρχει προβλημα!!

Η σκανδαλη σωστα δεν κλειδωνει καθως αυτα ειναι εξαιρετικα ενεργοβορα εργαλεια και το καθε δευτερολεπτο εν λειτουργια μετραει.

Στο δικο μου το Ryobi η σκανδαλη επισης δεν κλειδωνει. Για θερμοσυστελλομενα χρειαζεται να βαλεις μπροστα το ειδικο εξαρτημα.

Δεν ειναι χαλασμενα τα εργαλεια, ετσι δουλευουν ολα και ειναι απο τα λιγα εργαλεια που ΔΕΝ τους παει η μπαταρια.

• Like
Reactions: newbie
Ειναι oντως αλλο πραμα η αισθηση οταν πρωτοπηγαινεις απο το απλο πιστολι σιλικονης, στο πιστολι μπαταριας. Μεγαλη ανεση και αρχοντιά :)

• Haha
Reactions: dim tz
Ειναι oντως αλλο πραμα η αισθηση οταν πρωτοπηγαινεις απο το απλο πιστολι σιλικονης, στο πιστολι μπαταριας. Μεγαλη ανεση και αρχοντιά :)
Άστο...καταρχάς βάζεις σιλικονη σαν αυτούς που βλέπουμε στα reels...

Βεβαιως το προτεινω, ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει κατα τη γνωμη μου για τοιχο και μπετον.
Εχω ενα σετακι εδω και δεκα περιπου χρονια και βλεπω να με βασταει ανετα αλλα τοσα.

Πήρα το θερμοπίστολο μπαταρίας που έβγαλε την Πέμπτη. Προσωπική άποψη, μόνο για θερμοσυστελλόμενα κάνει.

20250131_125524.jpg 20250131_125604.jpg

Αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία (το αναφέρουν και οι οδηγίες ότι χρειάζεται περίπου 2΄ ) και οι 550 oC μάλλον είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που κατάφερα να μετρήσω ήταν 156 οC και αυτό λίγο πριν τελειώσει η 4Α μπαταρία (περίπου 5' συνεχούς λειτουργίας).

20250131_205239.jpg

Στα συν, η αυτόματη λειτουργία ψύξης (ροή αέρα περιβάλλοντος μέχρι τους 50 οC).
Βασικά για θερμοσυστελλόμενα το πήρα, οπότε θα το κρατήσω

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Πήρα το θερμοπίστολο μπαταρίας που έβγαλε την Πέμπτη. Προσωπική άποψη, μόνο για θερμοσυστελλόμενα κάνει.

View attachment 246586 View attachment 246588

Αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία (το αναφέρουν και οι οδηγίες ότι χρειάζεται περίπου 2΄ ) και οι 550 oC μάλλον είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που κατάφερα να μετρήσω ήταν 156 οC και αυτό λίγο πριν τελειώσει η 4Α μπαταρία (περίπου 5' συνεχούς λειτουργίας).

View attachment 246589

Στα συν, η αυτόματη λειτουργία ψύξης (ροή αέρα περιβάλλοντος μέχρι τους 50 οC).
Βασικά για θερμοσυστελλόμενα το πήρα, οπότε θα το κρατήσω
Μόνο για να φυσάς τα κάρβουνα στο bbq είναι όταν κάνεις κάμπινγκ...και γιαυτό παιζει...έτσι όπως το πηρα το παράτησα. Έπρεπε να το δώσω πισω

ΕΡΓΑΛΕΙΑ PARKSIDE AΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 06.02.

με αυτην την κολλα Κόλλα εποξικής ρητίνης τι παιζει?

Κλασσικη ταχυστεγνωτη εποξικη δυο συστατικων ειναι που αν κανεις το λαθος και χρησιμοποιησεις τα ακροφυσια αναμιξης θα μεινει το 1/3 μεσα τους αναξιοποιητο.
Ειναι που ειναι 14 γραμμαρια.

Αυτές οι βίδες τελικά άραγε τι ειναι; torx όπως γράφει στο κουτί ή PZ όπως γράφει στο φυλλάδιο; https://www.lidl-hellas.gr/p/parksi...50423?pageId=10064408&tabCode=Next_Sales_Week
Εξαρταται αν εχουν βαλλει σωστες φωτογραφιες η σωστη περιγραφη...

• Like
Reactions: kospap
Όντως...
Πάμε μαλλον για σετ κουτιών αποθηκευσης,bit ακριβειας και σετ πλάτες...
Κουτιά αποθήκευσης εννοείς αυτά;
Ρίξε μια ματιά και στα jumbo. Ίδια τιμή και έχουν το πλεονέκτημα ότι τα βρίσκεις όποτε θες (αν χρειαστείς επιπλέον κομμάτια και δεν θες να γεμίζεις με διαφορετικές ταμπακιέρες επειδή δεν βρίσκεις ίδιες με τις παλιές). Δεν κουμπώνουν όμως μεταξύ τους όπως του Lidl.

• Like
Reactions: nikfor
Είχαμε συζητήσει και παλιά για το πόσο αδύναμο είναι το επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα (PHLGA 20-Li D3) της Parkside.
Αλλά, είδα την έκδοση "D3" και είπα μήπως το βελτίωσαν και το αγόρασα σήμερα.

Δυστυχώς, παραμένει όπως το ξέραμε. Ακόμα και στη δεύτερη ταχύτητα αέρα και στη μέγιστη θερμοκρασία (υποτίθεται 550°C), δεν αποδίδει σωστά ούτε για ένα θερμοσυστελλόμενο σωληνάκι, καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος για να το συρρικνώσει.
Επιπλέον, φαίνεται πως έχουν αλλάξει και τη λειτουργία της σκανδάλης, η οποία πλέον δεν μένει κλειδωμένη. Πρέπει να την κρατάς πατημένη συνεχώς, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να ακουμπήσεις το εργαλείο στον πάγκο και να το αφήσεις να δουλεύει. Εκτός αν έτυχε να είναι ελαττωματικά και τα δύο τεμάχια που δοκίμασα.

Κρίμα γιατί για 20€ θα ήταν μια καλή αγορά για ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο.

Θα το επιστρέψω, οπότε αν το σκεφτόσασταν, καλύτερα να το προσπεράσετε.

Νίκο εγώ το δοκίμασα με αυτό το ακροφύσιο στα θερμοσυστελλόμενα και μου φάνηκε εντάξει. Η δοκιμή έγινε σε καλώδια 1,5 και 2,5.
1738581085329.png

Άρχισε να συρρικνώνει στα 30" περίπου. Ίσως πρέπει να κάνω και άλλες δοκιμές.
Για pvc, plexi κτλ έχω το ρεύματος, οπότε αυτό θα το κρατήσω για μικρές δουλειές όπως ξεκόλλημα αυτοκόλλητων κτλ.

Την στιγμη που το Parside αναφερει χρονο προθερμανσης 30" ειναι λογικο να αρχισει να συρρικνωνει σε αυτον τον χρονο.

Kαποια επωνυμα αρχιζουν να συρρικνωνουν στα 7-8" αλλα πρωτον εχουν πενταπλασια+ τιμη και δευτερον δεν ξερω τι αντικτυπο εχει η γρηγορη προθερμανση στην διαρκεια της μπαταριας.

• Like
Reactions: newbie
... εγώ το δοκίμασα με αυτό το ακροφύσιο στα θερμοσυστελλόμενα και μου φάνηκε εντάξει. Η δοκιμή έγινε σε καλώδια 1,5 και 2,5.

Νομίζω πως για τα θερμοσυστελλόμενα το σωστό ακροφύσιο είναι αυτό που είναι σαν μισος κύλινδρος, ο "καθρέφτης". Αλλά έτσι αδύναμο που είναι, αυτό που έβαλες είναι μια χαρά.

2025-02-03_13-45-59.gif

Και στο δικό σου δεν κλειδώνει η σκανδάλη σε θέση που να βγάζει θερμό αέρα; :unsure:

• Like
Reactions: vespas