Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήρα και εγώ δύο τέτοιους ρυθμιζόμενους μαγνήτες σήμερα, αλλά ήλπιζα να ήταν πιο δυνατοί. :confused: Κρίμα, γιατί, είναι πραγματικά εξυπηρετικοί σε δουλειές ηλεκτροκόλλησης. Θα τους κρατήσω όμως γιατί αν μιλάμε για λεπτά σχετικά σίδερα, θα κάνουν δουλειά.

Αντίθετα, με απογοήτευσε η προσωπίδα που πήρα, γιατί δεν έχει καλό σχεδιασμό και όπως και αν την ρυθμίσω βρίσκει στα γυαλιά μου, που δεν είναι και μεγάλα, αλλά ακόμα και χωρίς γυαλιά, βρίσκει στην μύτη μου. :(
Και για αυτήν κρίμα, γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ πιο στιβαρή από τις προσωπίδες κλαδέματος που χρησιμοποιούμε και θα αντέξει σε πολύ μεγαλύτερες κρούσεις. Καλά, για να φορέσεις και μάσκα από μέσα δεν το συζητάμε.

Θα την επιστρέψω και θα αγοράσω μάλλον μία της 3Μ που έχω βρει.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση των ρυθμιζομενων...άπαξ και ακουμπάς 2 κομμάτια θες την ίδια δύναμη και από τα 2..
Με τον μοχλό αυτό μάλλον μπερδευσαι η θα παιδευτείς...αν λες ότι δεν έχουν δύναμη δεν πολύ αξίζουν..

Όσο για την προσωπιδα εγώ έχω πάρει μια της Total..
Σφιγκει ξεχωριστά για το περικυκλιο του κεφαλιού και αλλού για την κάσκα μπροστά. Δεν μπορείς να βάλεις εύκολα οτωασπιδες αλλά κουτσά στραβά γίνεται η δουλειά..

• Like
Reactions: dk31
Ναι θα πάρω spray .πως μπορώ να ελέγξω το σωστό σφίξιμο στο ράουλο;

Ρίξε μια ματιά εδώ. Εγώ το φέρνω οριακά ώστε να μην γλιστράει στα ράουλα όταν βρίσκει αντίσταση στην έξοδο της τσιμπίδας (είτε flux είτε αερίου). Ελπίζω να βρω το video, γιατί μάλλον δεν είναι κατανοητό.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση των ρυθμιζομενων...άπαξ και ακουμπάς 2 κομμάτια θες την ίδια δύναμη και από τα 2..
Με τον μοχλό αυτό μάλλον μπερδευσαι η θα παιδευτείς...αν λες ότι δεν έχουν δύναμη δεν πολύ αξίζουν..

Κωστή και οι 2 πλευρές έχουν την ίδια δύναμη. Το συν στα ρυθμιζόμενα (ειδικά όταν δουλεύεις σε πάγκο και το πλαίσιο είναι ξαπλωμένο) είναι ότι μπορείς να τα γωνιάσεις εύκολα χωρίς να χρειαστεί να χτυπάς τους μαγνήτες με την ματσόλα για να τους φέρεις εκεί που θέλεις. Μιλάω πάντα για όταν θες ακρίβεια χιλιοστού.

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV
Ευχαριστώ
Κάπως έτσι το ρυθμίζω εγώ (στο 05:11).
Και αν αναρωτιέσαι και εσύ όπως εγώ για τον ήχο του μπέικον :cool:
Ευχαριστώ,όσο για τον ήχο του μπέικον νομίζω το είναι πιο εύκολο να το πετύχω ,καθώς έχει συνεργιακο χαρακτήρα .(Ρυθμίζεις μόνο το πάχος του υλικού που θα κολλήσεις και ρυθμίζει η μηχανή το ρεύμα και την προώθηση σύρματος)

• Like
Reactions: newbie
Κωστή και οι 2 πλευρές έχουν την ίδια δύναμη. Το συν στα ρυθμιζόμενα (ειδικά όταν δουλεύεις σε πάγκο και το πλαίσιο είναι ξαπλωμένο) είναι ότι μπορείς να τα γωνιάσεις εύκολα χωρίς να χρειαστεί να χτυπάς τους μαγνήτες με την ματσόλα για να τους φέρεις εκεί που θέλεις. Μιλάω πάντα για όταν θες ακρίβεια χιλιοστού.
Καταλαβα..λες οτι "παιζεις" με την ενταση του μαγνητισμου και τα φερνεις ευκολα οπου θες..ενδιαφερον....ισως πρεπει να παρω εναν να δω τι παιζει.....

Καταλαβα..λες οτι "παιζεις" με την ενταση του μαγνητισμου και τα φερνεις ευκολα οπου θες..ενδιαφερον....ισως πρεπει να παρω εναν να δω τι παιζει.....

Ακριβώς όπως το ειπες Κωστή.
Τώρα θα μου πείς γιατί δεν τα έχω πάρει τόσα χρόνια. Γιατι δεν τα βρίσκεις παντού και είναι από τα πράγματα που πρέπει να τα δω μπροστά μου για να θυμηθώ ότι τα χρειάζομαι :confused:

• Like
Reactions: KOSSTV
Οι φίλοι που σκέφτονται να πάρουν το δραπανο των 150Ν ας ρίξουν μια μάτια στο παρακάτω link και βίντεο...
Γιατί νομίζω ότι για άλλη μια φορα η Parkside μας τα "φουσκωνει" αρκετά..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χεχε, λες και ειναι η πρωτη φορα!

Θυμαμαι που διαφημιζαν ενα 4βολτο δραπανο με ροπη δηθεν 10Nm (!!) και οταν το αγορασα και το τεσταρα αποδειχτηκε κατω απο 5Νm...:ROFLMAO:

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Χεχε, λες και ειναι η πρωτη φορα!

Θυμαμαι που διαφημιζαν ενα 4βολτο δραπανο με ροπη δηθεν 10Nm (!!) και οταν το αγορασα και το τεσταρα αποδειχτηκε κατω απο 5Νm...:ROFLMAO:

Όντως δεν είναι πρώτη φορά...

Αλλά ορισμένοι εθισμενοι Parksidανοι έχουν βγάλει και ρητο..

"Θα αγοράσω τα Parkside και ας είναι και offside...!!!":ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Δεν φταινε ομως τα εργαλεια της Parkside που ορισμενοι κουτοπονηροι ιθυνοντες της εταιρειας παραποιουν εν γνωσει τους τα specs.

Οπως εχω ξαναπει, τα εργαλεια Parkside εχουν κανει μεγαλο κοινωνικο εργο βαζοντας στο δημιουργικο παιχνιδι των μαστορεματων χιλιαδες ανθρωπους που δεν θα το εκαναν αν δεν υπηρχε η 3της εγγυση και οι φθηνες τιμες των εργαλειων αυτων. Και μιλαω περισσοτερο για τα πρωτα χρονια που κυκλοφορησαν τα Parkside.

η bosch ενταξει θα ειναι τιμια σε αυτα που δηλώνει. αλλά όλες οι υπόλοιπες μάρκες (πέρα από την parkside), οι τιμες που λενε ισχύουν;
θέλω να πω εφόσον δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής, για μένα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αν μια πιο ακριβή από την parkside δεν έχει σωστά spec

Γενικως οι περισσοτερες κινεζικες μαρκες και τα φασον κινεζικα εργαλεια, 'ωραιοποιουν' τiς δυνατοτητες τους.

Η Bosch και η Μακιτα ειναι 'εγγυηση' στα χαρακτηριστικα που δηλωνουν, και μαλιστα καποιες φορες τα υπερβαινουν! (οταν τα ζορισεις, που δεν πρεπει)
Για την dewalt νομιζω οτι ισχυει το ιδιο, αν και δεν την εχω τσεκαρει σε ολα τα εργαλεια της που εχω, παρα μονο στο αριστο 7βολτο γυροσκοπικο κατσαβιδι της.
(το ιδιο πρεπει να ισχυει και για τις Black&Decker/Stanley που ανηκουν στο ιδιο group με την Dewalt).

• Like
η bosch ενταξει θα ειναι τιμια σε αυτα που δηλώνει. αλλά όλες οι υπόλοιπες μάρκες (πέρα από την parkside), οι τιμες που λενε ισχύουν;
θέλω να πω εφόσον δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής, για μένα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αν μια πιο ακριβή από την parkside δεν έχει σωστά spec
Όπως είπε και ο Μιχάλης οι σοβαρές εταιρίες δεν έχουν λόγο να αναγραφουν ότι τους κατέβει..αυτο γιατι εκει ο ποιοτικος ελεγχος κανει δουλεια...εάν θες να έχεις μεριδιο από την κόπη της πίτας ....

Το ότι δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής δεν σημαίνει ότι μπορεί να αναφέρει νούμερα που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα...Είναι παραπλανητικο για τον καταναλωτή...
Βέβαια με 50 ευρώ που δίνει το δραπανο σιγά μην την απασχολούν τέτοια ζητήματα..όποιος πάρει πήρε...
Θα συμφωνήσω ομως ότι αν συνεβαινε στις premium εταιρίες θα ήταν πιο φάουλ αφού τα χρήματα είναι πολλά...αλλά σπανίζει αυτό..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Εχουμε 5 νεα εργαλεια...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
...και κατι τελευταιο και συμαντικοτερο ολων...εχουμε αναβαθμισεις στην σελιδα της Lidl...!!!
Πλεον μπαινετε στην αρχικη σελιδα της Lidl και στην αναζητηση πατατε "Parkside" και εμφανιζονται ολα πλεον..οπως στο Γερμανικο,γαλλικο,Ολλανδικο...!!!!;)
Kαλο βραδυ...!!!

Στιγμιότυπο οθόνης (368).png

Στιγμιότυπο οθόνης (369).png

Last edited:
Βλεπω φερνει ενα 4βολτο κατσαβιδακι για το οποιο γραφουν (παλι λανθασμενα) οτι εχει ροπη 10Νm!!!!
Στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει περιπτωση να εχει ροπη πανω απο 4Νm... Oπως ακριβως και το αλλο 4βολτο που ειχαν φερει πριν λιγα χρονια.

Δεν παιζονται οι ανθρωποι του Λιντλ:ROFLMAO:

Για την ιστορια, μονο η Bosch εχει καταφερει να φτιαξει 4βολτο κατσαβιδι που να δινει οντως ροπη 10Nm.

• Like
Εχουμε 5 νεα εργαλεια...

Λίγο υπερτιμημένο το κλαδευτικο δεν πιστεύετε?

• Like
Reactions: KOSSTV