Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κυριάκο, εγώ εννοείται μέσα - μην με ξεχάσεις.
Και ένα πρόσφατο update σχετικά με το τρόχισμά της: στο μαγαζί που δίνω τις αλυσίδες για τρόχισμα, μου είπανε ότι δεν μπαίνει στο μηχάνημα ( πολύ μικρό μήκος? περίεργο βήμα?). Οπότε τρόχισμα μόνο στο χέρι.
Να αλλάξεις μαγαζί αδερφέ.. η να παρεις το τροχακι που έβγαλε προ ημερών...εγω κανονικά τις δίνω..

• Like
Reactions: rhtoras and dk31
Και ένα πρόσφατο update σχετικά με το τρόχισμά της: στο μαγαζί που δίνω τις αλυσίδες για τρόχισμα, μου είπανε ότι δεν μπαίνει στο μηχάνημα ( πολύ μικρό μήκος? περίεργο βήμα?). Οπότε τρόχισμα μόνο στο χέρι.
Επειδή δεν έχω τροχίσει ποτέ σε μηχάνημα, στα καταστήματα ή τα μηχανήματα που έχετε στο σπίτι τροχίζουν και τους οδηγούς;

Επειδή δεν έχω τροχίσει ποτέ σε μηχάνημα, στα καταστήματα ή τα μηχανήματα που έχετε στο σπίτι τροχίζουν και τους οδηγούς;
Γιατί θες να τροχισεις τους οδηγούς?

Γιατί θες να τροχισεις τους οδηγούς?
Αν ασχολείσαι αρκετά παραπάνω από ερασιτεχνικά με τα αλυσοπρίονα, τότε αναγκαστικά θα μπεις και στον "κόσμο" του τροχίσματος.
Η διαφορά ύψους μεταξύ οδηγού και δοντιού, θα καθορίσει το βάθος κοψίματος και κατ επέκταση το είδος κοπής. Πχ στα κλαδέματα θέλεις μικρό βάθος ενω στα καυσόξυλα μεγάλο. Αν έχεις ένα αλυσοπρίονο, καλό θα είναι να αλλάζεις αλυσίδα ανάλογα το κόψιμο.
Υπάρχει ειδικό εργαλείο για να τροχίζεις τους οδηγούς. Με λίμα τροχίζουμε.
Στα δόντια έχουμε μοίρες και μήκος.

Εννοείται ότι αυτά τα κάνεις στις ακριβές αλυσίδες. Στις φτηνές, πρέπει να είσαι μερακλής για να ασχοληθείς.
Αν τροχίζεις με μηχάνημα, θέλει προσοχή να μην πλησιάσεις στους πίρους.

Τους οδηγούς με πλατιά λίμα στο χέρι.παρε ένα οδηγό βάθους για οδηγούς !

Αν ασχολείσαι αρκετά παραπάνω από ερασιτεχνικά με τα αλυσοπρίονα, τότε αναγκαστικά θα μπεις και στον "κόσμο" του τροχίσματος.
Η διαφορά ύψους μεταξύ οδηγού και δοντιού, θα καθορίσει το βάθος κοψίματος και κατ επέκταση το είδος κοπής. Πχ στα κλαδέματα θέλεις μικρό βάθος ενω στα καυσόξυλα μεγάλο. Αν έχεις ένα αλυσοπρίονο, καλό θα είναι να αλλάζεις αλυσίδα ανάλογα το κόψιμο.
Υπάρχει ειδικό εργαλείο για να τροχίζεις τους οδηγούς.
Στα δόντια έχουμε μοίρες και μήκος.

Εννοείται ότι αυτά τα κάνεις στις ακριβές αλυσίδες. Στις φτηνές, πρέπει να είσαι μερακλής για να ασχοληθείς.
Αν τροχίζεις με μηχάνημα, θέλει προσοχή να μην πλησιάσεις στους πίρους.
Νομιζω οτι για εμένα αυτό είναι λίγο τραβηγμένο..ούτε στο cosmote tv αυτοί που κόβουν τα δέντρα με τα ελικόπτερα δεν πιστεύω να κάθονται να το κάνουν αυτό...βάζουν μια αλυσιδα διαμάντι και κατεβάζουν ότι πεσει στο δοντι...παντος ενδιαφέρον..

Νομιζω οτι για εμένα αυτό είναι λίγο τραβηγμένο..ούτε στο cosmote tv αυτοί που κόβουν τα δέντρα με τα ελικόπτερα δεν πιστεύω να κάθονται να το κάνουν αυτό...βάζουν μια αλυσιδα διαμάντι και κατεβάζουν ότι πεσει στο δοντι...παντος ενδιαφέρον..
Δεν γνωρίζω την εμπειρία σου με τα αλυσοπρίονα, αλλά καλό θα ήταν να μην κρίνεις έτσι απλά. Αυτοί που βλέπεις στην COSMOTE κάνουν πολλά περισσότερα.
Εμείς που ασχολούμαστε με πολλά δένδρα, αυτό κάνουμε αν θέλουμε και να "βγαίνει" η δουλειά και να μην χαλάμε αλυσίδες και δένδρα.
Κάποιος μπορεί να κόβει την ξερή ελιά των 40cm και παράλληλα να κλαδεύει με την ίδια αλυσίδα. Δικαίωμά του είναι, αλλά ..........

Δεν γνωρίζω την εμπειρία σου με τα αλυσοπρίονα, αλλά καλό θα ήταν να μην κρίνεις έτσι απλά. Αυτοί που βλέπεις στην COSMOTE κάνουν πολλά περισσότερα.
Εμείς που ασχολούμαστε με πολλά δένδρα, αυτό κάνουμε αν θέλουμε και να "βγαίνει" η δουλειά και να μην χαλάμε αλυσίδες και δένδρα.
Κάποιος μπορεί να κόβει την ξερή ελιά των 40cm και παράλληλα να κλαδεύει με την ίδια αλυσίδα. Δικαίωμά του είναι, αλλά ..........
Δεν έκρινα φιλε..συγνώμη αν σε προσβαλα..ίσα ίσα συμφωνησα ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον.. έχω δει να αφαιρούν τελείως τους οδηγούς σε καινούργιες αλυσίδες με γκαζοταναλια στο YTube...αλλά απλά το προσπέρασα γιατί το θεώρησα επικίνδυνο.. για κάποιον λόγο υπάρχει..

Μονο λιγα ειδη κηπου για την ερχομενη εβδομαδα στο Lidl

Αν δεν κατεβαζεις τον οδηγο δεν τροζιζεις σωστα.
Φυσικη συνεπεια μετα απο 3-4 τροχισματα θα ειναι να εχεις ενα αψογα τροχισμενο δοντι αλλα δεν θα μπορεις να κοψεις τπτ.

Δες εδω και θα καταλαβεις.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και δειτε και το δευτερο προβλημα που αναφερει.

Και εδω η λυση.

Γενικα ενας πολυ χρησιμος οδηγος ελεγχου και ακονισματος.

Last edited:
  • Like
Reactions: newbie
Δεν έκρινα φιλε..συγνώμη αν σε προσβαλα..ίσα ίσα συμφωνησα ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον.. έχω δει να αφαιρούν τελείως τους οδηγούς σε καινούργιες αλυσίδες με γκαζοταναλια στο YTube...αλλά απλά το προσπέρασα γιατί το θεώρησα επικίνδυνο.. για κάποιον λόγο υπάρχει..
Δεν είναι θέμα προσβολής (αν και εύκολα γίνεται στον γραπτό λόγο) αλλά όταν ρωτάς κάτι και ο άλλος μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει τεκμηριωμένα, αν έχεις αμφιβολίες απλά το ψάχνεις πριν αναφερθείς σε ελικόπτερα και τραβήγματα.
Θα μπορούσες με μια γρήγορη αναζήτηση να βρεις απαντήσεις. Πχ

Το τρόχισμα των οδηγών τι σχέση έχει με την αφαίρεσή τους; Αν θέλεις, ανέβασε το video. Έχω δει και να αφαιρούν τους οδηγούς και να τους διαμορφώνουν σαν δόντια, αλλά εκτός του ότι δεν έχει καμία λογική βάση, αφορά άλλα υλικά.

Η κατανόηση της απάντησης του συνομιλητή, λύνει πολλά θεματα.

Επειδή δεν θυμάμαι αν έχει ξανααναφερθεί στην ενότητα περί εργαλείων Lidl, έχει αγοράσει κανείς το κολλητήρι αερίου (WWS-GLK9-Y02S) που έφεραν προχθές (ή το ανάλογο που φέρνουν κατά καιρούς), να μας πει εντυπώσεις; Αξίζει η αγορά του;

Επειδή δεν θυμάμαι αν έχει ξανααναφερθεί στην ενότητα περί εργαλείων Lidl, έχει αγοράσει κανείς το κολλητήρι αερίου (WWS-GLK9-Y02S) που έφεραν προχθές (ή το ανάλογο που φέρνουν κατά καιρούς), να μας πει εντυπώσεις; Αξίζει η αγορά του;
ενας φιλος που το εχει απρει μου ειπε οτι ηταν αξιοπρεπεστατο γιαυτο που ειναι, μην περιμενεις και θαυματα, για απλες κολλησεις.

• Like
Reactions: lazarefa
Εγώ Λάζαρε το έχω 5-6 χρόνια. Το είχα πάρει 1 € φτηνότερο. Το χρησιμοποιώ αρκετές φορές για κολλήσεις αλλά και για τα θερμοσυστελλόμενα μακαρόνια. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι παίρνει πολύ λίγο αέριο και αδειάζει σύντομα. Αφού στην αρχή νόμιζα ότι είχε πρόβλημα η βαλβίδα γιατί γέμιζε αμέσως.

• Like
Για το κολλητήρι αερίου έμαθα εκ των υστέρων ρωτώντας ένα γνωστό μου επαγγελματία ηλεκτρολόγο που έτυχε να το έχει 3-4 χρόνια. Ο άνθρωπος μου είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από το εργαλείο, το έχει δουλέψει πάρα πολλές φορές χωρίς κάποιο θέμα και κάνει τη δουλειά του αξιοπρεπέστατα. Η χρήση που του κάνει ο συγκεκριμένος είναι ως κολλητήρι για να λιώνει καλάι αλλά και ως φλόγιστρο γοα θερμοσυστελλόμενα.
Μετά κι από αυτά, πήγα στο κατάστημα και το αγόρασα. Πρώτες εντυπώσεις από τη μικρή δοκιμαστική χρήση που του έκανα, ήταν θετικές. Επιφυλάσσομαι όταν το χρησιμοποιήσω μερικές φορές να μεταφέρω εντυπώσεις.

• Like
Reactions: nikfor
To oτι παιρνει λιγο αεριο σημαινει οτι ειναι πιο λεπτο, αρα πιο εργονομικο. Δεν μου ακουγεται καθολου κακο.

Εχω τα αντιστοιχα της Dremel και της Proxxon που ειναι γομαρακια και λιγο αβολα στον χειρισμο λογω μεγαλου τεποζιτου.

Αν αρχιζα απο την αρχη θα δοκιμαζα το set της Parkside καθως ειναι λιγο πολυ το ιδιο σε λειτουργικοτητα με τα πανακριβα Dremel/Proxxon.

• Like
Από μια μικρή αναζήτηση σε ανάλογα εργαλεία που έκανα, εκτιμώ ότι το σετ της Parkside είναι περίπου ίδιο με κάποια άλλων εταιρειών (δεν αναφέρομαι στα dremel και proxxon) που πωλούνται γύρω στα 35-45 ευρώ στα μαγαζιά.

Για όποιον θέλει κομπρεσέρ, πιστεύω πως είναι πολύ καλή προσφορά το 2410 A1 , 24 λίτρων και χαμηλού θορύβου της Parkside που φέρνει το άλλο Σάββατο στις 29/3 στα 99€.

2025-03-22_10-23-03.png
Στη Γερμανία κάνει 169€ ! Μάλλον, πρόκειται για ξεστοκάρισμα αφού βλέπω πως έχει κυκλοφορήσει και το μοντέλο 2410 Β2 εδώ και χρόνια, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποια σοβαρή διαφορά.

Πιστεύω πως για ένα εργαστήριο θα καλύψει σχεδόν τα πάντα.
Φοβάμαι όμως πως ούτε αυτό το κομπρεσέρ θα καλύψει σωστά τις ανάγκες για βάψιμο, αφού η παροχή αέρα είναι στα 7 bar: 103 l/min, αλλά ας μας πει κάποιος που έχει πραγματική εμπειρία αν θα μπορούσε να βάψει αξιοπρεπώς. :unsure: