Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

xaloulis90

Established Member
16 February 2011
188
Για όποιον θέλει κομπρεσέρ, πιστεύω πως είναι πολύ καλή προσφορά το 2410 A1 , 24 λίτρων και χαμηλού θορύβου της Parkside που φέρνει το άλλο Σάββατο στις 29/3 στα 99€.

View attachment 249251
Στη Γερμανία κάνει 169€ ! Μάλλον, πρόκειται για ξεστοκάρισμα αφού βλέπω πως έχει κυκλοφορήσει και το μοντέλο 2410 Β2 εδώ και χρόνια, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποια σοβαρή διαφορά.

Πιστεύω πως για ένα εργαστήριο θα καλύψει σχεδόν τα πάντα.
Φοβάμαι όμως πως ούτε αυτό το κομπρεσέρ θα καλύψει σωστά τις ανάγκες για βάψιμο, αφού η παροχή αέρα είναι στα 7 bar: 103 l/min, αλλά ας μας πει κάποιος που έχει πραγματική εμπειρία αν θα μπορούσε να βάψει αξιοπρεπώς. :unsure:
Το σκεφτομαι σοβαρα λογω μειωμενου θορυβου να το παρω και επειδη μενω σε διαμερισμα ...

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,513
Βριλήσσια
Αναφορικα με τον θορυβο θα ημουν λιγο επιφυλακτικος.
Ελαχιστα εργαλεια εχω μετρησει και ειναι στα επιπεδα που αναφερουν τα specs. Τα περισσοτερα απεχουν απο λιγο (κυριως τα επωνυμα) εως...πολυ (αποκλειστικα τα budget)...

Και επειδη μιλαμε για ενα εργαλειο επιρρεπες στον θορυβο και επειδη η Parkside δεν ειναι και πολυ "ακριβης" στα specs..θα συνιστουσα περαιτερω διερευνιση μιας και προοριζεται για διαμερισμα.

enduras1

Moderator
Staff member
Για όποιον θέλει κομπρεσέρ, πιστεύω πως είναι πολύ καλή προσφορά το 2410 A1 , 24 λίτρων και χαμηλού θορύβου της Parkside που φέρνει το άλλο Σάββατο στις 29/3 στα 99€.

View attachment 249251
Στη Γερμανία κάνει 169€ ! Μάλλον, πρόκειται για ξεστοκάρισμα αφού βλέπω πως έχει κυκλοφορήσει και το μοντέλο 2410 Β2 εδώ και χρόνια, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποια σοβαρή διαφορά.

Φοβάμαι όμως πως ούτε αυτό το κομπρεσέρ θα καλύψει σωστά τις ανάγκες για βάψιμο, αφού η παροχή αέρα είναι στα 7 bar: 103 l/min, αλλά ας μας πει κάποιος που έχει πραγματική εμπειρία αν θα μπορούσε να βάψει αξιοπρεπώς. :unsure:
Εξαρτάται απο την προς βαφη επιφανεια!
Αν εχεις να βαψεις 20 μετρα κάγκελα το ξεχνας, αν εχεις να βαψεις πλαστικα μιας μοτοσυκλετας εισαι οκ.

Και μην ξεχναμε πως και η τεχνολογία των πιστολιων παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο.
Αλλη απαιτηση εχει ενα απλο τύπου Asturo και αλλη ενα τεχνολογιας HVLP η LVLP.

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,638
Νότια Μακεδονία

View attachment 249251

Το Β2 δεν φαίνεται αθόρυβο και φαίνεται να παίρνει και λάδι. Δηλαδή μου φαίνεται χειρότερο από το Α1

Εγώ ένα 24αρι με παρόμοια χαρακτηριστικά που έχω μου φτάνει για να κάνω ένα πέρασμα το σώμα μια κιθάρας πριν πάρει ξανά μπρος.

• Like
Reactions: nikfor

gasto

Established Member
28 January 2016
247
αμα του συνδεσεις παραλληλα μια φιαλη υγραεριου δε θα καλυπτει ο ογκος του και για βαψιμο και οποτε θες την βγαζεις για να μη σου πιανει χωρο.Απλα δε ξερω ποση ωρα παραπανω θα κανει να γεμισει και τις 2 δεξαμενες.

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,845
... Εγώ ένα 24αρι με παρόμοια χαρακτηριστικά που έχω μου φτάνει για να κάνω ένα πέρασμα το σώμα μια κιθάρας πριν πάρει ξανά μπρος.

Αν το καζάνι αδειάσει καθώς περνάς το σώμα της κιθάρας και πάρει μπρος ο συμπιεστής, δημιουργεί κάποια ατέλεια στο βάψιμο; Κάνει κάποιο σημάδι; Μας ενοχλεί δηλαδή; :unsure:

big_theo

New member
27 January 2008
41
Στο 50αρι που έχω δεν αδειάζει εντελώς για να ξαναπάρει, μόλις πέσει η πίεση γύρω στα 6 από τα 10 bar τότε ξανά παίρνει. Φαντάζομαι και αυτό με το ίδιο τρόπο λειτουργεί

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,638
Νότια Μακεδονία
Αν το καζάνι αδειάσει καθώς περνάς το σώμα της κιθάρας και πάρει μπρος ο συμπιεστής, δημιουργεί κάποια ατέλεια στο βάψιμο; Κάνει κάποιο σημάδι; Μας ενοχλεί δηλαδή; :unsure:
Καμία. Η πίεση στο πιστόλι δεν φαίνεται να χάνεται. Χρησιμοποιώ ένα της bulle hvlp με ακροφυσιο 1.4. Και ρυθμιστή πίεσης πριν το πιστόλι.

• Like
Reactions: nikfor

MAN0S

Senior Member
14 August 2018
594
Μιας κ είναι Κυριακή σήμερα, λέω ας ασχοληθώ λιγάκι με το εργαστήριο μου κ ας τοποθετήσω τα επιτοιχια πανελ οργάνωσης εργαλείων, που τα έχω πάρει εδώ κ καιρό.Ανοιγω λοιπόν την εντελώς σφραγισμένη συσκευασία, βγάζω τα 3πανελ, οδηγίες, σακουλάκι με βίδες κ ουπα και.....πουθενά τα πλαστικά στηρίγματα😡😡😡.Δεν τα είχαν βάλει από το εργοστάσιο.Αχρηστο το σετακι λοιπόν κ μάθημα ότι αγοράζουμε να το ανοιγουμε - δοκιμάζουμε άμεσα 20250323_144104.jpg

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,176
..πουθενά τα πλαστικά στηρίγματα😡😡😡.Δεν τα είχαν βάλει από το εργοστάσιο.Αχρηστο το σετακι λοιπόν
Σπάσιμο μεν, αλλά όχι και άχρηστο το σετάκι.
Μπορείς να βάλεις κρεμάστρες για κουρτίνες ή κωνικές ξυλόβιδες Μ5 που ταιριάζουν ακριβώς και σφηνώνουν καλύτερα από τα πλαστικά στηρίγματα. Γενικά, ενώ τα πάνελ είναι συμπαθητικά σαν ποιότητα, τα πλαστικά στηρίγματα τους δεν είναι και τόσο καλά.

Attachments

• xx2.jpg
    xx2.jpg
    345.1 KB · Views: 30

Stl24

New member
4 February 2024
99
Δεν έχασες και τίποτα.. Έχω την ίδια και έβαλα tired up για θέσεις κατσαβιδιων, σφηριων κτλ.

• Like
Reactions: dim tz

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,513
Βριλήσσια
Λιγα εργαλεια αερος απο 29 Μαρτιου στο Λιντλ....

....και αλλα λιγα στα ειδη αυτοκινητου

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,513
Βριλήσσια
Θυμαμαι οτι τα στηριγματα για τις πλαστικες βασεις του Lidl, ηταν απο τα πρωτα πραγματα που εφτιαξα στον 3D printer!

Στο Thingiverse και αλλου υπαρχουν πολλα αρχεια με τετοια στηριγματα ειτε με τετραγωνη βαση ειτε με στρογγυλη, οπως στην φωτο που ανεβασε ο Μανος.

xxaris

Senior Member
22 October 2015
614
Από 3 Απριλίου έρχονται μαζί το αλυσοπριονακι και το ψαλίδι στα 35€ φέτος (περισυ 40€).

https://www.lidl-hellas.gr/q/search?q=parkside&sort=firstOnlineDate-desc

Φέρνει και το πλυστικό μπαταρίας στην ίδια τιμή, ένα εργαλείο που το ήθελα και το περίμενα καιρό.....

Edit: Μαζί γράφαμε Κωστή.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie