Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,812
Αθηνα
καλημερα σε ολους...

αποφασια να αγορασω ενα μικρο ματζιβελικο δισκοπριονο μπαταριας....Η χρηση θα ειναι για περιστασιακες κοπες σε φυλλα και ρεταλια μελαμινης (18μμ). (το μεγαλυτερο μηκος που βλεπω να κοβω μονοκοπανιας ειναι 2 μετρα)

Να παω στο πολυ μικρο του λιντλ με τον δισκο των 85μμ ή σε καποιο αλλο με μεγαλυτερο δισκο 115 + μμ?
Και τι γινεται με την ευρεση δισκων για μελαμινη στα 85μμ?

12v 85mm
20v 85mm

Νομίζω ότι με 85μμ δίσκο οου θα προσφέρει 2.5εκ βάθος κοπης,θα είσαι οκ..
Από εκεί και πέρα έχει σημασία τι σύστημα μπαταριων έχει..
Τα 2 δισκοπριονα του Lidl που αναφέρεις είναι μια πολύ καλή περίπτωση αλλά θέλει και πολλά ευχέλαια,ταματα και προσευχές, πότε θα τα φέρει...αν θα τα φέρει..!!!!
Εκτός και αν τα πάρεις από εξωτερικό πωλητή..οπότε πάω πάσο..

Οπότε φαντάζομαι θα έχεις βάλει στο "τραπέζι" και άλλες λύσεις...

Με μπάτζετ γύρω στα 100 ευρω μπορείς να πας σε Total..και 4.5 εκ βάθος κοπης...

• Like
Reactions: cyclades and nikfor

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,488
δισκο μεταξυ 85 κ 140μμ προφανως δεν εχει ετσι?
Τι να πω..πλαι σοτ διλλημα, εφοσον εχω μπαταριες parkside

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,812
Αθηνα
δισκο μεταξυ 85 κ 140μμ προφανως δεν εχει ετσι?
Τι να πω..πλαι σοτ διλλημα, εφοσον εχω μπαταριες parkside
Όχι δεν έχει...

Άμα έχεις parkside πάω πάσο..
Κανεις λοιπόν υπομόνηηηηηηηηηηη και περίμενες ποτε θέλει το βγάλει.. η ο πληρώνεις από διάφορους στο νετ...

papako

AVClub Addicted Member
16 February 2008
1,538
Αθήνα
ξερει κανεις που εχει και τοταλ και λιντλ τι διαφορα εχουν οι μπαταριες τους?
οπτικα μου φαινονται ιδιες. εχουν αλλη πολικότητα ή/και δεν κουμπώνουν?

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,812
Αθηνα
ξερει κανεις που εχει και τοταλ και λιντλ τι διαφορα εχουν οι μπαταριες τους?
οπτικα μου φαινονται ιδιες. εχουν αλλη πολικότητα ή/και δεν κουμπώνουν?
Δεν κουμπώνουν 100%...
Για ποιο λόγω να το κάνεις αυτό..πάνω κάτω οι τιμές είναι κοντά...

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,488
Όχι δεν έχει...

Άμα έχεις parkside πάω πάσο..
Κανεις λοιπόν υπομόνηηηηηηηηηηη και περίμενες ποτε θέλει το βγάλει.. η ο πληρώνεις από διάφορους στο νετ...
ακυρο το 20βολτο του λιντλ
wobbly plunge saw FIX - Parkside PTS 20-Li B2

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
@kospap
Έχεις άλλο δισκοπρίονο ή θα είναι το πρώτο σου; Τις μελαμίνες για το κρεβάτι που έφτιαξες πρόσφατα, πως τις έκοψες;

• Like
Reactions: KOSSTV

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,518
Αμα τονε βρω θα περασω απο αγιο Δημητριο να τονε παρω και θα σου ερθουμε.
Μετα απο δοκιμη με το πνευματικο δραπανο των 12v τα συμπερασματα μου δυστυχως ειναι ασχημα, διοτι προσπαθησα με μπαταρια 4ah να ανοιξω σε μπετο τρυπα με τα τρυπανια που ειχε μεσα των 8mm, αφου πρωτα προτρυπησα με 4&6mm και ζοριστηκα τοσο πολυ ειδικα με το 4mm που σιχτιρησα. Για εμενα μονο επαγγελματικα δυνατα εργαλεια γιαυτες τις δουλειες, τωρα για καποιον που θελει να τρυπησει τοιχοποιια-τουβλο μπορει και αν το προτεινα αλλα παντα με σοβαρα κοπτικα και οχι αυτα που εχει μεσα η συσκευασια.
Αν και έχω χρησιμοποιήσει χωρίς θέμα τα τρυπάνια SDS 6 & 8 mm που έχει στη συσκευασία το 12βολτο πνευματικό (για τρύπες σε τοιχοποιία, όχι συμπαγές μπετό), εν τούτοις θα πρότεινα πριν καταλήξεις σε οριστικά συμπεράσματα να δοκιμάσεις και με επώνυμα τετράκοπα τρυπάνια, όποτε ξανατρυπήσεις σε μπετό.

• Like
Reactions: euromaster

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,812
Αθηνα
Αν και έχω χρησιμοποιήσει χωρίς θέμα τα τρυπάνια SDS 6 & 8 mm που έχει στη συσκευασία το 12βολτο πνευματικό (για τρύπες σε τοιχοποιία, όχι συμπαγές μπετό), εν τούτοις θα πρότεινα πριν καταλήξεις σε οριστικά συμπεράσματα να δοκιμάσεις και με επώνυμα τετράκοπα τρυπάνια, όποτε ξανατρυπήσεις σε μπετό.
100% υσχυει αυτό...

euromaster

Senior Member
18 January 2014
399
Αθηνα
το γνωριζω πολυ καλα αυτο γι αυτο και στο μηνυμα μου, αλλα εμενα δεν μου κανει συνολικα ως εργαλειο, ειναι αρκετα αργο, εγω ειμαι νευρικος θελω ταχυτητα στα εργαλεια μου.
Για καποιον που δεν βιαζεται, εννοειτε με σωστα τρυπανια μια χαρα δουλεια θα κανει..

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,518
Ας με διορθώσει ο Κωστής αν κάνω λάθος, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι για τρύπημα σε συμπαγές μπετό με 8άρι τρυπάνι, ότι πνευματικό δράπανο και να χρησιμοποιηθεί (πόσο μάλλον 12βολτο μπαταρίας), δεν θα ανοίξει την τρύπα σε χρόνο dt (που λέει ο λόγος).
Από κει και πέρα, προφανώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με τις απαιτήσεις του και το μοτίβο εργασίας που τον βολεύει. (ιδίως αν μιλάμε για επαγγελματία, αλλά τότε έτσι κι αλλιώς, η σχετική συζήτηση για ένα budget εργαλείο των 30 ευρώ νομίζω δεν έχει νόημα).

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,812
Αθηνα
Ας με διορθώσει ο Κωστής αν κάνω λάθος, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι για τρύπημα σε συμπαγές μπετό με 8άρι τρυπάνι, ότι πνευματικό δράπανο και να χρησιμοποιηθεί (πόσο μάλλον 12βολτο μπαταρίας), δεν θα ανοίξει την τρύπα σε χρόνο dt (που λέει ο λόγος).
Από κει και πέρα, προφανώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με τις απαιτήσεις του και το μοτίβο εργασίας που τον βολεύει. (ιδίως αν μιλάμε για επαγγελματία, αλλά τότε έτσι κι αλλιώς, η σχετική συζήτηση για ένα budget εργαλείο των 30 ευρώ νομίζω δεν έχει νόημα).

Σαφώς και δεν θα την ανοίξει αμέσως...
Εξάλλου η υπάρξει ενός 12v sds έχει να κάνει κυριως με την ευχρηστία, το. μικροτερο βάρος και το σύστημα μπαταριων που επωφελησαι από την υπάρχουσα σου κατοχή...και κατά δευτερον με τον χρόνο εργασίας..
Όπως και στο τεστ που έκανα σήμερα οι χρόνοι το επιβεβαιώνουν αυτό..

Εάν μιλάμε σε επαγγελματικο/ημιεπαγγελματικο επίπεδο μάλλον η αγορά δεν αξίζει..
Αλλά για κουρτινοξυλα,μικρές τρύπες και βαριά σε μπετο με 8μμ η 10μμ στην έσχατη για μια δυο τρυπες αξίζει .
Εγώ το λέω ξεκαθα ότι το πήρα γιατί έχω 12ν σύστημα Parkside και δεύτερον μου βγήκε 25 ευρώ με ένα 5ευρώ κουπόνι.

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,488
@kospap
Έχεις άλλο δισκοπρίονο ή θα είναι το πρώτο σου; Τις μελαμίνες για το κρεβάτι που έφτιαξες πρόσφατα, πως τις έκοψες;
στο ξυλεμπορικο....ψιλοκοπες με το χερι.
αλλα αν ειναι να το συνεχισω θα πρεπει να αγορασω....πρεπει και να διορθωσω ενα λαθος στα πλαινα του κρεβατιου...

• Like
Reactions: vasilisp77

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Θα σου πρότεινα για 1ο δισκοπρίονο να κοιτάξεις κάτι σε ρεύματος, που να παίρνει στάνταρ δίσκους (για να έχεις επιλογές).
Επίσης, αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα πάρε κάτι επώνυμο. Το δισκοπρίονο είναι βασικό εργαλείο και η ποιότητα δείχνει στο αποτέλεσμα.

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,488
Θα σου πρότεινα για 1ο δισκοπρίονο να κοιτάξεις κάτι σε ρεύματος, που να παίρνει στάνταρ δίσκους (για να έχεις επιλογές).
Επίσης, αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα πάρε κάτι επώνυμο. Το δισκοπρίονο είναι βασικό εργαλείο και η ποιότητα δείχνει στο αποτέλεσμα.
αν ειχα ρευμα εκει, θα ειχα ηδη αγορασει το μικρορευματοςτης τοταλ..
μπορω να δανειζομαι ενα κανονικο μεγαλο , αλλα ειναι τοσο βαρυ που δεν το ξαναπιανω στο χερι μου.

• Like
Reactions: dk31

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Οκ- αν το θέμα της μπρίζας δεν λύνεται ούτε με μπαλαντέζα τότε μπαταρία αναγκαστικά. Το βάρος που γράφεις θεωρώ ότι δεν είναι πρόβλημα - το εργαλείο πάντα το δουλεύεις ακουμπισμένο πάνω στο κομμάτι που κόβεις, δεν είναι σαν το τρυπάνι που πρέπει να σηκώνεις το βάρος του καθώς το δουλεύεις.

nik187

Senior Member
22 March 2018
392
Παιδιά Καλημέρα.
Με χάλασε το τσοκ από το δραπανοκατσαβιδο Parkside 12V PBSPA 12 C3 Performance το μαύρο .
Θυμάται κανείς σας πότε το έφερε και σε τι τιμή, γιατί ψάχνω την απόδειξη.

Ήταν μαζί με δύο μπαταρίες και τις 3 συλλογές από τρυπανια και μπιτ.
Δεν έχω κάνει χρήση άλλη φορά για εγγύηση στα lidl, που παίρνουμε τηλέφωνο;
Ευχαριστώ

Screenshot_20250505_095644_Opera.jpg

Βρήκα μία απόδειξη στις 22-12-23
γράφει
Δραπανοκατ' 0426035 59.99 Ευρώ, αυτό είναι;
Μα και αυτή δεν μπορούνε να βάλουνε κανονικά την περιγραφή πάνω στην απόδειξη ?

Last edited:

dim tz

Senior Member
24 September 2023
443
Παιδιά Καλημέρα.
Με χάλασε το τσοκ από το δραπανοκατσαβιδο Parkside 12V PBSPA 12 C3 Performance το μαύρο .
Θυμάται κανείς σας πότε το έφερε και σε τι τιμή, γιατί ψάχνω την απόδειξη.

Ήταν μαζί με δύο μπαταρίες και τις 3 συλλογές από τρυπανια και μπιτ.
Δεν έχω κάνει χρήση άλλη φορά για εγγύηση στα lidl, που παίρνουμε τηλέφωνο;
Ευχαριστώ

View attachment 251620

Βρήκα μία απόδειξη στις 22-12-23
γράφει
Δραπανοκατ' 0426035 59.99 Ευρώ, αυτό είναι;
Μα και αυτή δεν μπορούνε να βάλουνε κανονικά την περιγραφή πάνω στην απόδειξη ?
Ναι και,εγώ τότε το πήρα..