Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα :)

Αυτό το ηλεκτρικό κατσαβίδι (PAS 4 D7) στα 10ευρω, πάντα τόσο χώμα ήταν η τιμή του ;

Αναρωτιέμαι μήπως έχει θέμα
Νομιζω 12,99 ειχε συνηθως.. Απλώς δεν είναι όσα λέει...απέχει πολύ από τα Ν που αναφέρει...

Kαλως τον!

Μια χαρα κατσαβιδακι ειναι, μικρο 4βολτο και αναλογης (μικρης) ισχυος.
Η ροπη του ειναι ~4Nm και οχι βεβαια 10Ν που γραφει. Ιδια ροπη με τα αντιστοιχα φτηνα 4βολτα κατσαβιδακια.
Η τιμη του ειναι πολυ καλη, VFM, εχει και την 3ετη εγγυση αν κατι παει στραβα.

Πηρα ομως και εγω κατι, ενα σετακι καλυματα καθισματων αυτοκινητου για 15 γιουρια.
To οποιο παρεπιμπτοντως ητανε τελειως μαπα καθως και σκισμενο και ξηλωμενο.
Εχασα και την αποδειξη για επιστροφη.
Θα περασουν πολλα χρονια για να ξαναδωσω λεφτα στο lidl.:)

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα :)

Αυτό το ηλεκτρικό κατσαβίδι (PAS 4 D7) στα 10ευρω, πάντα τόσο χώμα ήταν η τιμή του ;

Αναρωτιέμαι μήπως έχει θέμα
Σχεδόν παιζει...πάνω 5 ευρο..

τα καλυμματα τα βγαζει συνηθως αργοτερα με εκπτωση. τα ειχα παρει €10 και οντως δεν ειναι μεγαλης αντοχης (κοβονται ευκολα τα λουριά που τα κρατάνε, βεβαια μου εχει συμβει και σε ακριβοτερα καλυμματα αυτο). για ενα φρεσκαρισμα σε παλιο αυτοκινητο θα ελεγα ηταν απλα ΟΚ

• Like
Reactions: newbie
Το σκουπάκι είναι σούπερ. Από τα πιο χρήσιμα εργαλεία.
Επίσης με χρήση μια στο τόσο σε ποδήλατα, ο αεροσυμπιεστής αεραντλία είναι οκ.

• Like
Reactions: nickolas
Έχει κανένας άποψη για το μικρό γωνιακό και τη σπαθοσέγα;

Έχει κανένας άποψη για το μικρό γωνιακό και τη σπαθοσέγα;
Τον τροχό πάρτον χωρίς 2η σκέψη. Είναι για μικροδουλειές μεν, αλλά δίνει λύσεις. Υπάρχουν αναλώσιμα για σχεδόν όλες τις δουλειές και είναι συμβατα με της αγοράς (προσωπικά προτιμώ της BOSCH). Η μπαταρία των 2Α έριχνε το θερμικό σχεδόν αμέσως. Με την 4Α λύθηκε το πρόβλημα (τηρουμένων των αναλογιών πάντα).
Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα, ήταν η απώλεια επαφής στα λαμάκια της μπαταρίας. Λυθηκε με το να μην αφήνω την μπαταρία επάνω, αλλά και με το τράβηγμα των λαμακίων (sic) προς τα έξω τόσο στην μπαταρία όσο και στο σώμα.

Τον τροχό πάρτον χωρίς 2η σκέψη. Είναι για μικροδουλειές μεν, αλλά δίνει λύσεις. Υπάρχουν αναλώσιμα για σχεδόν όλες τις δουλειές και είναι συμβατα με της αγοράς (προσωπικά προτιμώ της BOSCH). Η μπαταρία των 2Α έριχνε το θερμικό σχεδόν αμέσως. Με την 4Α λύθηκε το πρόβλημα (τηρουμένων των αναλογιών πάντα).
Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα, ήταν η απώλεια επαφής στα λαμάκια της μπαταρίας. Λυθηκε με το να μην αφήνω την μπαταρία επάνω, αλλά και με το τράβηγμα των λαμακίων (sic) προς τα έξω τόσο στην μπαταρία όσο και στο σώμα.
τον 20v εχεις ή τον 12v;εγω εχω 2 12v τον εναν τον εκανα μετατροπη για roloc αλλα με τρωει να παρω τον 20v.Εχει κανεις και τους 2 να μας πει διαφορες σε αποδοση;

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Τυχαίνει να έχω και τους 2. Τον 12βολτο τον έχω δουλέψει αρκετές φορές (τον έχω αγοράσει τον Μάιο του 2021). Τον 20βολτο μόνο 1 φορά έτυχε να τον δουλέψω (αγοράστηκε πριν 1-2 χρόνια, δε θυμάμαι ακριβώς).
Ο 20βολτος είναι κάπως πιο δυνατός από τον 12βολτο (αναμενόμενα) αλλά με τίμημα: αρκετά πιο θορυβώδης, βαρύτερος και σαφώς ογκωδέστερος.
Για μένα θεωρώ ότι η ανάγκη για χρήση του 20βολτου στην πράξη είναι αρκετά πιο περιορισμένη από του 12βολτου, αλλά δεδομένης και της καλής τιμής του (30 ευρώ αν θυμάμαι), δεν μετανιώνω για την αγορά του, έστω για μια στο τόσο που μπορεί να χρειαστεί, λόγω και του στοκ 20βολτων μπαταριών που ήδη έχω.
Συνοψίζοντας, η αγορά του 12βολτου, είναι must, όποιος δεν τον έχει καλό είναι να τον αγοράσει.
Όποιος θέλει και τα χαρακτηριστικά του 20βολτου (μεγαλύτερη δύναμη, διάρκεια μπαταρίας, αλλά με σαφές τίμημα βάρους-όγκου), ας τον έχει κι εκείνον υπόψη του. Μεγάολο δέλεαρ βέβαια η τιμή που τον φέρνουν τώρα, στα 20 ευρώ, οπότε από μένα, τολμήστε το όσοι το σκέφτεστε.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα παρακάτω εργαλεία;
674c6c1744cec4e66729460eff2a25ff.jpg
3628a2aabd6c4fb6304a0e8942442676.jpg
aa7e8636a711884a815bc26493973258.jpg

Στάλθηκε από το F102 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πήρα σήμερα το παλμικό κατσαβίδι PDSSA . Όλες τις δουλειές μέχρι σήμερα τις κάνω με απλό δραπανοκατσάβιδο και καστάνια χειρός για τα πιο μεγάλα, οπότε δεν ξέρω αν θα έχει και πολλή χρήση.
Η μόνη περίπτωση που μου χρειάστηκε παλμικό ήταν:
-για να βγάλω το παξιμάδι που κρατάει την λάμα από την μηχανή γκαζόν
-κάτι φρακαρισμένες λαμαρινόβιδες, με PH κεφάλι, που δεν βγαίνουν με τίποτα (αφορμή για την αγορά).
Γενικά, για ποιές δουλειές προτιμάτε το παλμικό έναντι του δραπανοκατσάβιδου,, πέρα από τις φρακαρισμένες βίδες/παξιμάδια;
Επίσης, βλέπω οι περισσότεροι έχουνε πάρει το σετ μύτες και τον αντάπτορα για καρέ 1/2" της milwaukee. Να προχωρήσω με αυτά ή να πάρω καμιά μεμονωμένη μύτη PH για την δουλειά που θέλω,; Στον αντάπτορα μπορώ να κουμπώνω τα καρυδάκια από την καστάνια ή θέλει κάτι εξειδικευμένο για impact;

Πήρα σήμερα το παλμικό κατσαβίδι PDSSA . Όλες τις δουλειές μέχρι σήμερα τις κάνω με απλό δραπανοκατσάβιδο και καστάνια χειρός για τα πιο μεγάλα, οπότε δεν ξέρω αν θα έχει και πολλή χρήση.
Η μόνη περίπτωση που μου χρειάστηκε παλμικό ήταν:
-για να βγάλω το παξιμάδι που κρατάει την λάμα από την μηχανή γκαζόν
-κάτι φρακαρισμένες λαμαρινόβιδες, με PH κεφάλι, που δεν βγαίνουν με τίποτα (αφορμή για την αγορά).
Γενικά, για ποιές δουλειές προτιμάτε το παλμικό έναντι του δραπανοκατσάβιδου,, πέρα από τις φρακαρισμένες βίδες/παξιμάδια;
Επίσης, βλέπω οι περισσότεροι έχουνε πάρει το σετ μύτες και τον αντάπτορα για καρέ 1/2" της milwaukee. Να προχωρήσω με αυτά ή να πάρω καμιά μεμονωμένη μύτη PH για την δουλειά που θέλω,; Στον αντάπτορα μπορώ να κουμπώνω τα καρυδάκια από την καστάνια ή θέλει κάτι εξειδικευμένο για impact;
Από τότε που πήρα το παλμικό, το δραπανοκατσάβιδο πήρε σύνταξη. Το παλμικό δεν καταστρέφει την κεφαλή της βίδας γιατί δεν " κλωστάει" (να χρησιμοποιείς καλές βίδες, του lidl δεν συγκαταλέγονται σε αυτές και συχνά κόβονται οι κεφαλές τους) και σε περίπτωση δύσκολων βιδωμάτων δεν κινδυνέυεις να σου γυρίσει τον καρπό αν μπλοκάρει η βίδα. Το δραπανοκατσάβιδο πλεον θα το χρησιμοποιήσω μόνο όταν έχω να βιδώσω πολλές και μικρές βίδες γιατί είναι πιο γρήγορο. Σε ξεβιδώματα παντού το παλμικό.
Το σετ από τις μύτες είναι καλό, επώνυμο, να το πάρεις. Εγώ για καθημερινή χρήση χρησιμοποιώ ένα αντίστοιχο της bosch https://www.skroutz.gr/s/18575449/Bosch-Set-31-Mytes-Katsavidiou-Impact-Control-2608522366.html που το θεωρώ καλύτερο. Για δύσκολες περιπτώσεις υπάρχουν οι μύτες της wera, με την τέλεια εφαρμογή, αλλά και με πολλαπλάσιο κόστος (πάνω από 60 ευρώ). Το σετ που έχω δεν το βρίσκω αυτή την στιγμή για να σου βάλω ένα λινκ.

Για ολα τα ξεβιδωματα χρησιμοποιω παλμικο. Η δουλεια γινεται πολυ πιο γρηγορα, πολυ πιο ανετα και η βιδα/nut δεν φθειρεται αν ειναι παρασφιγμενη.
Ιδιο σκεπτικο και με τα βιδωματα σε ξυλο ιδιως σε μεσαιες και πανω βιδες, αν και δεν ειναι παντα σωστο, αφου αν δεν ελεγξεις την ροπη η βιδα μπορει να σπασει.

Το σετακι Milwaukee ειναι πολυ καλο και ανθεκτικο στην φθορα, αλλα προσωπικα εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα bits απο τα δεκαδες...
Νομιζω οτι ειναι προτιμοτερη η αγορα μεμονομενων, επωνυμων, bits. Eχω ενα wera impactor PZ2 πανω απο 10 χρονια και ειναι super.
Θα χρειαστεις και μια impact προεκταση η οποια οχι μονο θα σου δωσει το απαιτουμενο εξτρα μηκος που θα χρειαστεις, αλλα θα προστατευει και τις μυτες απο την ροπη. Tης Μilwaukee ειναι super. Μπορεις να χρησιμοποιεις και κοινες μυτες με αυτον τον ανταπτορα. Δεν θυμαμαι να μου εχει σπασει κοινη (non impact) μυτη.

O ανταπτορας 1/4 σε 1/2 ειναι χρησιμος, απλα θελει προσοχη στα μεγαλα μεγεθη να μην ζοριστει το παλμικο αλλα και το τσοκ του 1/4" αναπτορα/bit