Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ θα είμαι η παραφωνία και θα πω πως ποτέ δεν κατάλαβα αυτό που λένε πάρα πολλοί στο internet αλλά και τα έμπειρα μελη του φόρουμ μας πως βιδώνουν και ξεβιδώνουν με το παλμικό και το δραπανοκατσάβιδο το έχουν πλέον για τρυπήματα.

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ίσως γιατί κάνω πιο "ντελικάτες" κατασκευές.
Βρίσκω το παλμικό εντελώς βάρβαρο και με μηδαμινό έλεγχο ροπής.

Το παλμικό που αγόρασες το έχω χρόνια και είναι πραγματικά πολύτιμο για κολλημένες βίδες, για κολλημένα ή πολύ σφιχτά μπουλονάκια , για στριφόνια κλπ. Χωρίς αυτό δεν γίνονται αυτές οι δουλειές. Αλλά για βιδώματα σε ξύλα (και σε μέταλλα) και ειδικά για πιο μικρά νούμερα σε βίδες, το βρίσκω λάθος.
Δεν προλαβαίνεις να ελέγξεις το βάθος βιδώματος σε ξύλα (καλά μα μη μιλήσω για μαλακά ξύλα), αλλά ακόμα και σε μέταλλο συνήθως κουρεύει τα κεφάλια από τις τρυπανόβιδες.

Θα συνεχίσω να βιδώνω με τα καλά μου δραπανοκατσαβιδα που έχουν 15+ διαφορετικές θέσεις στην κλίμακα ροπής.

Όσο για τις ειδικές παλμικές μύτες και ανταπτοράκια για μπουλόνια, πιστεύω πως βοηθάνε ώστε να μην κουρεύουν τις βίδες τόσο εύκολα όσο οι απλές, λόγω μιας μικρής ελαστικότητας του στελέχους τους.
Είμαι και εγώ παραφωνία ....τα ίδια ακριβώς θα έγραφα Νικόλα :)

Πήρα και δύο σκουπάκια σήμερα με εξουσιοδότησή γιατί λείπω..:ROFLMAO:

Εγώ πάντως ρε παιδιά με το παλμικο κάνω τα παντα..ακόμη και σε μικρές βίδες..!!!
Μάλιστα έχω κάνει και βίντεο που ειχα ανε ασει σε ομάδα στο F/Β όπου εξηγώ τη χρήση και πως..από εκεί και πέρα ο καθένας το αντιλαμβάνεται αλλιώς..

Εγώ πάντως ρε παιδιά με το παλμικο κάνω τα παντα..ακόμη και σε μικρές βίδες..!!!
Μάλιστα έχω κάνει και βίντεο που ειχα ανε ασει σε ομάδα στο F/Β όπου εξηγώ τη χρήση και πως..από εκεί και πέρα ο καθένας το αντιλαμβάνεται αλλιώς..
Ναι αλλά δεν είναι το ίδιο παλμικό που πουλιέται τώρα...αυτο στο βίντεο είναι 12ν, μοιάζει με το πολύ χρήσιμο δραπανο με το αποσπώμενο τσοκ, που εχει πολυ χαμηλότερη ροπή και είναι αριστο για μέτρια βιδωματα.

Last edited:
Να κάνω μια ερώτηση.
Οι 8V smart μπαταρίες που έχει τώρα στο lidl είναι συμβατές με τους απλούς παλιούς φορτιστές;
Έχω έναν PLG20 A1 (20V 2,4A 65W) για μια 2V μπαταρία.
Τώρα στο Lidl βλέπω 2 άλλους, έναν 20V 4,5A & ένα διπλό για 20 & 12V μπαταρίες.
Είναι απαραίτητο να πάρω νέο ή απλά είναι πιο αποδοτικοι;

Ναι αλλά δεν είναι το ίδιο παλμικό που πουλιέται τώρα...αυτο στο βίντεο είναι 12ν, μοιάζει με το πολύ χρήσιμο δραπανο με το αποσπώμενο τσοκ, που εχει πολυ χαμηλότερη ροπή και είναι αριστο για μέτρια βιδωματα.
Το βίντεο είναι γενικό...
Αλλά και με 20 η 18ν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έτσι..
Εξάλλου η συζυτηση γίνεται για ξυλεια..τα 12ν είναι ταμάμ...

Να κάνω μια ερώτηση.
Οι 8V smart μπαταρίες που έχει τώρα στο lidl είναι συμβατές με τους απλούς παλιούς φορτιστές;

Οχι δεν ειναι απαραιτητο να παρεις τον νεο φορτιστη, μια χαρα ειναι ο παλιος.
Ισα ισα που ο παλιος ειναι πιο αργος και η μπαταρια ΔΕΝ θα ζεσταινεται στην φορτιση. Η θερμοτητα ειναι ο νο1 εχθρος της ζωης της μπαταριας.

Να κάνω μια ερώτηση.
Μια χαρά φορτίζουν οι μπαταρίες των 8ΑΗ στους παλιούς απλούς φορτιστές. Χθες φόρτισα την 8άρα που αγόρασα τη Δευτέρα 18/8 σε έναν τέτοιο φορτιστή που έχω (αυτόν που καμιά φορά πουλάνε σκέτο στα 7 ευρώ).
Απλά σε απλό φορτιστή θα κάνει περισσότερη ώρα για τη φόρτιση, κάτι που ωστόσο δεν είναι απαραίτητα κακό (μια που με όσο λιγότερα Α φορτίζεται η μπαταρία, κατά κανόνα ζορίζεται λιγότερο και αναμένεται να κρατήσει περισσότερους κύκλους φόρτισης στην ωφέλιμη ζωή της).
Οπότε αν δεν έχεις ιδιαίτερους λόγους να φορτίζεις μπαταρίες στο συντομότερο δυνατό χρόνο, μην προβληματίζεσαι από την ύπαρξη "παλαιού" φορτιστή ως προς τη συγκεκριμένη μπαταρία smart 8AH.

Ότι είπαν οι προλαλήσαντες.
Χοντρικά, με τον φορτιστή που έχεις η μπαταρία θα φορτίζει σε 3,3ώρες (8Ah χωρητικότητα / 2,4Α ρεύμα φόρτισης = 3,3) ενώ με τον άλλο φορτιστή σε 1,8ώρες (8Αh / 4.5A = 1,8).

Αν κάνεις το ανάποδο κλάσμα παίρνεις ένα μέγεθος "C" για τον ρυθμό φόρτισης : 2,4Α / 8Αh = 0.3C ενώ με τον άλλο φορτιστή 4.5A / 8 Ah = 0,56C.
O Ρυθμός φόρτισης C είναι ένα στάνταρ που ισχύει για όλους τους τύπους επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Ο γενικός κανόνας για τις Li-ion μπαταρίες (όπως αυτή του Lidl) είναι φόρτιση με max όριο το 0,5 ως 1,0 C (μπορείς να πας όσο πιο κάτω από αυτό θες, αλλά όχι πιο πάνω). Οπότε ο νέος φορτιστής θα φόρτιζε το ίδιο καλά την μπαταρία, χωρίς να την ζορίζει ή να της μειώσει την ζωή, απλά πιο γρήγορα από αυτόν που έχεις.

Ας πω και εγώ την άποψή μου για τα παλμικά:

Έχω ένα DEWALT χωρίς ταχύτητες, οπότε έπρεπε να προσαρμοστώ μόνο στον έλεγχο ταχύτητας με την σκανδάλη. Οι πρώτες δοκιμές σε ξύλο (ΡΖ3 και 4), συνοδεύτηκαν με πλήρη αποτυχία και πολλές "ευχές".
Χρειάστηκα αρκετό διάστημα για να το συνηθίσω στο ξύλο, αλλά έφτασα σε σημείο να έχω το δράπανο για προτρύπημα και το παλμικό για βίδωμα.
Εκεί όμως που δεν το αλλάζω με κανένα άλλο εργαλείο, είναι στις αυτοδιάτρητες (τρυπανόβιδες) όλων των ειδών και μεγεθών. Βέβαια μιλάω μόνο για μέταλλο, αλλά σε εμένα η χρήση είναι σχετικά συχνή.

Πριν περίπου 10 ημέρες, δεν είχα τι να κάνω στην Αθήνα και αποφάσισα να βοηθήσω έναν καλό φίλο επαγγελματία σε κάποιες τοποθετήσεις αλουμινοκατασκευών. Ο φίλος είχε ένα παλμικό DEWALT με 3 ταχύτητες. Έβαλα όλους τους συνηθεις τύπους βιδών: robertson, ph, pz, allen, εξάγωνες, είτε αυτοδιάτρητες είτε απλές. Η ευκολία ήταν απίστευτη. Βέβαια να πω οτι στην αρχή το φοβόμουνα και τερματιζα την βίδα με το κατσαβίδι, αλλά με την παρότρυνση του μάστορα το ξεπέρασα σχεδόν αμέσως. Η ταχύτητα ήταν σταθερά στο 1.
Εννοείται ότι μπήκε στην λίστα αγορών.

Ένα πράγμα που διαπίστωσα για άλλη μια φορά, είναι η τεράστια διαφορά ευθύνης που υπάρχει σε μια κατασκευή ή τοποθέτηση από εμένα στο δικό μου σπίτι και αντίστοιχα σε κάποιον που σε πληρώνει. Ειναι χαώδης η διαφορά και σίγουρα ένας από τους λόγους που διαφοροποιείται ο επαγγελματιας από τον "αλεξιπτωτιστή".

Ας πω και εγώ την άποψή μου για τα παλμικά:

Έχω ένα DEWALT χωρίς ταχύτητες, οπότε έπρεπε να προσαρμοστώ μόνο στον έλεγχο ταχύτητας με την σκανδάλη. Οι πρώτες δοκιμές σε ξύλο (ΡΖ3 και 4), συνοδεύτηκαν με πλήρη αποτυχία και πολλές "ευχές".
Χρειάστηκα αρκετό διάστημα για να το συνηθίσω στο ξύλο, αλλά έφτασα σε σημείο να έχω το δράπανο για προτρύπημα και το παλμικό για βίδωμα.
Εκεί όμως που δεν το αλλάζω με κανένα άλλο εργαλείο, είναι στις αυτοδιάτρητες (τρυπανόβιδες) όλων των ειδών και μεγεθών. Βέβαια μιλάω μόνο για μέταλλο, αλλά σε εμένα η χρήση είναι σχετικά συχνή.

Πριν περίπου 10 ημέρες, δεν είχα τι να κάνω στην Αθήνα και αποφάσισα να βοηθήσω έναν καλό φίλο επαγγελματία σε κάποιες τοποθετήσεις αλουμινοκατασκευών. Ο φίλος είχε ένα παλμικό DEWALT με 3 ταχύτητες. Έβαλα όλους τους συνηθεις τύπους βιδών: robertson, ph, pz, allen, εξάγωνες, είτε αυτοδιάτρητες είτε απλές. Η ευκολία ήταν απίστευτη. Βέβαια να πω οτι στην αρχή το φοβόμουνα και τερματιζα την βίδα με το κατσαβίδι, αλλά με την παρότρυνση του μάστορα το ξεπέρασα σχεδόν αμέσως. Η ταχύτητα ήταν σταθερά στο 1.

Ένα πράγμα που διαπίστωσα για άλλη μια φορά, είναι η τεράστια διαφορά ευθύνης που υπάρχει σε μια κατασκευή ή τοποθέτηση από εμένα στο δικό μου σπίτι και αντίστοιχα σε κάποιον που σε πληρώνει. Ειναι χαώδης η διαφορά και σίγουρα ένας από τους λόγους που διαφοροποιείται ο επαγγελματιας από τον "αλεξιπτωτιστή".
Χωρίς να θέλω να μιζεριάσω, αυτό που περιγράφεις στην τελευταία παράγραφο, ισχύει για μερίδα επαγγελματιών στην Ελλάδα (αναφέρομαι σε όλους τους τεχνικούς κάδους ανεξαιρέτως), αλλά σίγουρα όχι στη μεγάλη πλειοψηφία.
Από την προσωπική μου πείρα των 52 ετών που κουβαλώ, θα τολμούσα να ισχυριστώ, ότι η αυξημένη υπευθυνότητα είναι χαρακτηριστικό σε σημαντικά μικρότερο ποσοστό από το 50% όσων έχω συναναστραφεί. Όταν αναφέρω αυξημένη υπευθυνότητα, δεν εννοώ απλά να είναι λειτουργικό το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα να μην προκληθούν παράπλευρες ζημίες, να χρησιμοποιηθούν εγγυημένα καλά υλικά κλπ. Πάντα με την προυπόθεση ότι ο πελάτης πληρώνει και δεν κάνει "παζάρια" (για να προλάβω τυχόν ισχυρισμούς ότι φταίει κι ο πελάτης που είναι τσίπης).

Έχει δίκιο ο Λάζαρος...
Ένας επαγγελματίας μέσα από την εξoικιωση και την εμπειρία αποκταει υπεύθυνοτητα και αξιόπιστη δουλειά....
Φυσικά μην νομίζετε ότι και οι επαγγελματίες τα ξέρουν όλα η τα γνωριζουν ολα...κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε διαφορές καταστάσεις τις οποίες δεν συναντάς κάθε μέρα...εκεί οφείλεις να σκεφτείς, να διπλοτσεκαρεις και επειτα να ενεργήσεις να φτιάξεις..
Εάν δεν γνωριζεις δεν αναλαμβάνεις η το μαθαίνεις και επειτα παιρνεις την δουλειά..
Εγώ ο ίδιος έχω βρεθεί σε αυτήν την θέση.. δεν είναι καθόλου κακό.. αντιθετως πάντα σε εμπλουτίζει με νέα δεδομένα..

Όσο αφορά την εμπειρία που μας ανέφερε ο Στέλιος θαρρώ ότι για τους περισσότερους είναι ό,τι καλύτερο να την βιώσουν...
Μαθαίνεις πράγματα που δεν κατανοούσες η δεν είχες δει ποτέ και γίνεσαι καλύτερος.

Ακριβώς...
Μπορείς να.βαλεις κατευθείαν την τρυπανοβιδα με παλμικο σε αλουμινιο στρατζαριστο ακομη και σε κοιλοδοκο, χωρίς προτρυπημα με τρυπανι κοβαλτιου ..
Ούτε και εγώ δεν ξέρω πόσο χρόνο γλυτώνω κάθε φορά...

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, το έχει αγοράσει κανείς εδώ;

Υπάρχει περίπτωση αυτό να καλύψει τις ανάγκες σπιτιού; Υπάρχει "πίεση" από την σύζυγο να το πάρουμε, αλλά μου φαίνεται μικρό και αδύναμο.
Κάποια άποψη;

Αυτο νομιζω ειναι το μελλον των οικιακων ηλ. σκουπων οπου σημερα κυριαρχουν τα αβολα γομαρια που τα σερνεις.
Εχω την εντυπωση οτι θα κανει καλη δουλεια αν κρινω απο ενα παρομοιο αριστο 7βολτο σκουπακι που εχω χρονια.

Αυτο νομιζω ειναι το μελλον των οικιακων ηλ. σκουπων οπου σημερα κυριαρχουν τα αβολα γομαρια που τα σερνεις.
Εχω την εντυπωση οτι θα κανει καλη δουλεια αν κρινω απο ενα παρομοιο αριστο 7βολτο σκουπακι που εχω χρονια.

Κατάλαβα. Πάλι σε έξοδα θα μπούμε :cool:

Φοβάμαι μην μπεις σε τσάμπα έξοδα. Μια τέτοια της Rowenta που αγοράσαμε εμέις πήγε 400. Γ@μεί και δέρνει βέβαια, αλλά δε μπορώ να φανταστώ πως θα γίνεται η ίδια δουλειά με 90 ευρώ. Να το σκεφτείτε καλά.

Υπάρχει περίπτωση αυτό να καλύψει τις ανάγκες σπιτιού; Υπάρχει "πίεση" από την σύζυγο να το πάρουμε, αλλά μου φαίνεται μικρό και αδύναμο.
Κάποια άποψη;
Εγώ θα κοίταζα κάποιο Κινέζικο. Υπάρχουν αξιόλογες μάρκες δοκιμασμένες και με αρκετά review όπως η Proscenic . Πάντως και εκεί για να πάρεις κάτι σοβαρό πας πάνω από 200€ .

• Like
Reactions: newbie