Είμαι και εγώ παραφωνία ....τα ίδια ακριβώς θα έγραφα ΝικόλαΕγώ θα είμαι η παραφωνία και θα πω πως ποτέ δεν κατάλαβα αυτό που λένε πάρα πολλοί στο internet αλλά και τα έμπειρα μελη του φόρουμ μας πως βιδώνουν και ξεβιδώνουν με το παλμικό και το δραπανοκατσάβιδο το έχουν πλέον για τρυπήματα.
Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ίσως γιατί κάνω πιο "ντελικάτες" κατασκευές.
Βρίσκω το παλμικό εντελώς βάρβαρο και με μηδαμινό έλεγχο ροπής.
Το παλμικό που αγόρασες το έχω χρόνια και είναι πραγματικά πολύτιμο για κολλημένες βίδες, για κολλημένα ή πολύ σφιχτά μπουλονάκια , για στριφόνια κλπ. Χωρίς αυτό δεν γίνονται αυτές οι δουλειές. Αλλά για βιδώματα σε ξύλα (και σε μέταλλα) και ειδικά για πιο μικρά νούμερα σε βίδες, το βρίσκω λάθος.
Δεν προλαβαίνεις να ελέγξεις το βάθος βιδώματος σε ξύλα (καλά μα μη μιλήσω για μαλακά ξύλα), αλλά ακόμα και σε μέταλλο συνήθως κουρεύει τα κεφάλια από τις τρυπανόβιδες.
Θα συνεχίσω να βιδώνω με τα καλά μου δραπανοκατσαβιδα που έχουν 15+ διαφορετικές θέσεις στην κλίμακα ροπής.
Όσο για τις ειδικές παλμικές μύτες και ανταπτοράκια για μπουλόνια, πιστεύω πως βοηθάνε ώστε να μην κουρεύουν τις βίδες τόσο εύκολα όσο οι απλές, λόγω μιας μικρής ελαστικότητας του στελέχους τους.
Πήρα και δύο σκουπάκια σήμερα με εξουσιοδότησή γιατί λείπω..