Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλοδουλευτο! Ειναι ενα δυνατο εργαλειο parkside (5 joule ισχυ) αλλα βαρυ στα 5 κιλα.
Αν το ηθελες πρωτευοντως σαν σκαπτικο (καλεμισμα) ειναι μια χαρα, αλλιως για διατρηση και ενα πιο ελαφρυ parkside (~3 joule) θα εκανε εξ ισου καλη δουλεια.
Βασικά μου είχανε σπάσει τα νεύρα, να μην μπορώ να τρυπήσω. Το πήρα, με 20% έκπτωση, σκεπτόμενος ότι €47 δεν είναι τρελά. Το 300 που λες, το βρίσκω μόνο ασύρματο και χωρίς μπαταρία στα €55. Έχω καλό δραπανοκατσάβιδο, αλλά 18v. Δεν έκανε δουλειά. Από βάρος, δεν με πειράζει καθόλου, είμαι μεγάλο αγόρι. 🤭🤭🤭

Η κάθε δουλειά θέλει το εργαλείο της.
Κανένα 18v δεν είναι για τρύπημα, ειδικά ταβάνι.
Άντε για καμιά τοιχοποιία και μικρές διατομές.

Η κάθε δουλειά θέλει το εργαλείο της.
Κανένα 18v δεν είναι για τρύπημα, ειδικά ταβάνι.
Άντε για καμιά τοιχοποιία και μικρές διατομές.
Όχι, αλλά δεν χρησιμοποιούσα αυτό. Με ένα 800w του praktiker προσπαθούσα. Είχα και του lidl, αλλά νομίζω 700άρι. Πάντως δουλειά δεν έκανα με κανένα από τα 2. Θυμάμαι προσπαθούσα να τρυπήσω το ταβάνι και δεν έκανε τίποτα. Σήμερα πάλι τρύπησα με το τέρας σε 3 δεύτερα την κάθε τρύπα. Λες και ξεπαρθενιάστηκα αισθάνομαι. Πάντα νόμιζα ότι αυτά τα τέρατα ήταν για άλλα πράγματα.

Μαλλον τα προηγουμενα τρυπανια ηταν απλα κρουστικα και οχι SDS. Ειναι τεραστια η διαφορά του SDS με τα κοινα τρυπανια.
To λεω γιατι αν ηταν τρυπανι ρευματος SDS δεν θα ειχε κανενα προβλημα σε ταβανι (πλακα μπετον) ακομα και 700w να ηταν.
Eδω δεν εχει προβλημα 12βολτο SDS σε ταβανι, για διατρηση εως και 8μμ και 18βολτο εως 12+μμ.

Aναφορικα με τα bits, τα δικοπα ειναι σαφως πιο γρηγορα στη διατρηση αλλα εχουν θεμα αν βρουν μπετοβεργα.
Τα τετρακοπα αφαιρουν λιγοτερο υλικο κατα την διατρηση, δεν εχουν προβλημα αν βρουν εμποδιο και επισης η τρυπα ειναι πιο στρογγυλη.

Προσωπικα χρησιμοποιω τετρακοπα επειδη εχουν μεγαλυτερη ακριβεια. Στις μικρες διατομες η ταχυτητα διατρησης ειναι σχεδον η ιδια με τα δικοπα.

Μαλλον τα προηγουμενα τρυπανια ηταν απλα κρουστικα και οχι SDS. Ειναι τεραστια η διαφορά του SDS με τα κοινα τρυπανια.
To λεω γιατι αν ηταν τρυπανι ρευματος SDS δεν θα ειχε κανενα προβλημα σε ταβανι (πλακα μπετον) ακομα και 700w να ηταν.
Eδω δεν εχει προβλημα 12βολτο SDS σε ταβανι, για διατρηση εως και 8μμ και 18βολτο εως 12+μμ.

Aναφορικα με τα bits, τα δικοπα ειναι σαφως πιο γρηγορα στη διατρηση αλλα εχουν θεμα αν βρουν μπετοβεργα.
Τα τετρακοπα αφαιρουν λιγοτερο υλικο κατα την διατρηση, δεν εχουν προβλημα αν βρουν εμποδιο και επισης η τρυπα ειναι πιο στρογγυλη.

Προσωπικα χρησιμοποιω τετρακοπα επειδη εχουν μεγαλυτερη ακριβεια. Στις μικρες διατομες η ταχυτητα διατρησης ειναι σχεδον η ιδια με τα δικοπα.
Και όμως, μιλάω για το ίδιο ακριβώς τρυπάνι SDS, σε όλα τα μηχανήματα. Έφτανε σε ένα σημείο και μετά απλά αρνιόταν. Με το τέρας, μπήκε σαν σε βούτυρο. Τέλος πάντων, την δουλειά μου την κάνω. Τώρα λιγουρεύομαι το ασύρματο PKHAP 20-Li, 20 V που είναι μέχρι 2 joules. Φαντάζομαι να κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

• Like
Reactions: osatosa
Όχι, αλλά δεν χρησιμοποιούσα αυτό. Με ένα 800w του praktiker προσπαθούσα. Είχα και του lidl, αλλά νομίζω 700άρι. Πάντως δουλειά δεν έκανα με κανένα από τα 2. Θυμάμαι προσπαθούσα να τρυπήσω το ταβάνι και δεν έκανε τίποτα. Σήμερα πάλι τρύπησα με το τέρας σε 3 δεύτερα την κάθε τρύπα. Λες και ξεπαρθενιάστηκα αισθάνομαι. Πάντα νόμιζα ότι αυτά τα τέρατα ήταν για άλλα πράγματα.
Και όμως, μιλάω για το ίδιο ακριβώς τρυπάνι SDS, σε όλα τα μηχανήματα. Έφτανε σε ένα σημείο και μετά απλά αρνιόταν. Με το τέρας, μπήκε σαν σε βούτυρο. Τέλος πάντων, την δουλειά μου την κάνω. Τώρα λιγουρεύομαι το ασύρματο PKHAP 20-Li, 20 V που είναι μέχρι 2 joules. Φαντάζομαι να κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις.
Από τα λεγόμενα.σου φενεται ότι χρησιμοποιήσες τρυπανια Parkside και όχι.επωνυμα...απλά.δεν κάνουν..
Υπάρχουν μικρά κρουστικα Sds 1.5joule που κάνουν άνετα το τρυπημα σε 5-6 δευτέρα...
Το έχω τεστάρει με 5Χ Bosch..

Αρα είναι 100% συγουρο ότι με επώνυμο sds τετρακοπο τρυπανι ο χρόνος τρυπηματος ήταν θα σαφώς καλύτερος..

Πάντως,εγώ προσωπικά, με 5.5 κιλά εργαλείο να.τρυπαω στο ταβανι μου φενεται σκότωμα εξαντλητικό.. με.τιποτα δεν θα το έκανα..

• Like
Reactions: lazarefa
Από τα λεγόμενα.σου φενεται ότι χρησιμοποιήσες τρυπανια Parkside και όχι.επωνυμα...απλά.δεν κάνουν..
Υπάρχουν μικρά κρουστικα Sds 1.5joule που κάνουν άνετα το τρυπημα σε 5-6 δευτέρα...

Αρα είναι 100% συγουρο ότι με επώνυμο sds τετρακοπο τρυπανι ο χρόνος τρυπηματος ήταν θα σαφώς καλύτερος..

Πάντως,εγώ προσωπικά, με 5.5 κιλά εργαλείο να.τρυπαω στο ταβανι μου φενεται σκότωμα εξαντλητικό.. με.τιποτα δεν θα το έκανα..
Βρε και Bosch έχω, και Dewalt έχω, και της πλάκας έχω. Με tungsten μπροστά και δεν ξέρω τι. Το ίδιο τρυπάνι με το 800άρι κρουστικό, δεν έκανε τίποτα. Τώρα πόσα joule είναι τα μικρά κρουστικά που έχω, δεν ξέρω. Σίγουρα αυτό που πήρα, είναι overkill. Αλλά ρε συ, για €47 το ότι έκανα την δουλειά μου άνετα, μετά από χρόνια, αξία ανεκτίμητη.
Θα δω κάποια στιγμή και τα ασύρματα που έχει με 2 Joules και θα επανέλθω.

• Like
Reactions: osatosa

Όποιος (ειδικά ηλικίας άνω των 40-45) ψήνεται να αποκτήσει τενοντίτιδα στους ώμους, (σοβαρό πρόβλημα υγείας) μπορεί να τρυπάει που και που ταβάνια με σκαπτικά των 5+ κιλών...

Εγώ παίδες διαφωνώ με τη λογική να έχεις 3 μεγέθη δράπανα SDS, ένα για κάθε περίπτωση. Αν μιλάμε για δουλειές στο σπίτι μας, μιλάμε για 1-2 τρύπες τον χρόνο κατά μέσο όρο. Διαλέγεις ένα μεσαίο μέγεθος και τα κάνεις όλα με αυτό - λίγο παραπάνω βάρος στις μικρές δουλειές, λίγο περισσότερος χρόνος στις μεγάλες.
Εξαίρεση αν βάλεις μπροστά καμιά μεγάλη ανακαίνιση.

• Like
Reactions: KOSSTV and osatosa
Καλημέρα στην παρέα, υπάρχει κατάστημα lidl μόνο με ειδικό τμήμα εργαλείων, θυμάμαι παλιότερα ότι είχα ακούσει για κάποιο στη Μεταμόρφωση ισχύει;

Καλημέρα στην παρέα, υπάρχει κατάστημα lidl μόνο με ειδικό τμήμα εργαλείων, θυμάμαι παλιότερα ότι είχα ακούσει για κάποιο στη Μεταμόρφωση ισχύει;
Να δραξω και γω την ευκαιρία απο την ερώτηση του Σίμου και να ρωτήσω με την σειρά μου.

Μαϊμού ή καθαρόαιμο ??😸

Όχι είναι όπως όλα

Όχι είναι όπως όλα
Δηλαδή ,είναι κανονικό κατάστημα,απλά έχει ειδικό τμήμα?
Γιατί και γω είχα διαβάσει ότι είναι αποθήκη και μάλιστα έχει στοκ και εκτός εβδομαδιαίας προσφοράς.
Λάθος??

Το κατάστημα στην Μεταμόρωση συνήθως έχει αρκετό stock αλλά κρατάει και κάποιο απόθεμα από προηγούμενες προωθήσεις. Σαφώς και δεν γνωρίζω τι ισχύει σε άλλα καταστήματα, όπως και εάν το stock της Μεταμόρφωσης οφείλεται στην "αδιαφορία" του συγκεκριμένου target group λόγω τοποθεσίας.
Να διευκρινίσω ότι επισκέπτομαι κυρίως το κατάστημα της Λυκόβρυσης και αν είναι σε έλλειψη θα πάω Μεταμόρφωση, όπου σπάνια να μην υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, απλά το ξεχνάω.

Το κατάστημα στην Μεταμόρωση συνήθως έχει αρκετό stock αλλά κρατάει και κάποιο απόθεμα από προηγούμενες προωθήσεις. Σαφώς και δεν γνωρίζω τι ισχύει σε άλλα καταστήματα, όπως και εάν το stock της Μεταμόρφωσης οφείλεται στην "αδιαφορία" του συγκεκριμένου target group λόγω τοποθεσίας.
Να διευκρινίσω ότι επισκέπτομαι κυρίως το κατάστημα της Λυκόβρυσης και αν είναι σε έλλειψη θα πάω Μεταμόρφωση, όπου σπάνια να μην υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, απλά το ξεχνάω.
Ακριβως τα ιδια γινονται και στο καταστημα της Aργυρουπολης και Mall Αγ. Δημητριου...υπαρχουν πολλα ραφια και τα αφηνουν..σ αντιθεση με ενα μικρο στην Aγ Δημητριου και στο Παλαιο Φαληρο oπου ειναι πολυ μικρα....
Αυτο της Aργυρουπολης "κραταει" μονιμα γωνια με καποια εναπωμειναντα εργαλεια απο τις προσφορες..

Θαρρω οτι παντου γινεται αυτο ανα την χωρα σε μεγαλα η μικρα καταστηματα...αλλα μερος/ραφια με σταθερα εργαλεια Parkside δεν υπαρχει...