Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παντως απ οσο ξερω για το αυτοκινητο ο νομος καθοριζει υποχρεωτικα δικιλο πυροσβεστηρα.
(αν βεβαια το θελεις για αυτοκινητο)
Ετσι οριζει ο νομος αλλα ουδεποτε σε Κτεο μου εχει γινει παρατηρηση η επιβολη προστιμου εχοντας του ενος κιλου..
Δεν ξερω εαν ειναι προσφατος ο νομος βεβαια..

Εγω έχω το 3.6 Β1.
Πραγματικά αθάνατο το κατσαβίδι μην το γρουσουζέψω.
Έχω βιδώσει-ξεβιδώσει τα πάντα 15 χρόνια τώρα.
Κρεββάτια, ράφια, βάσεις, κουκέτες.
Από έπιπλα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές
Και ακόμα αντέχει.

Παντως απ οσο ξερω για το αυτοκινητο ο νομος καθοριζει υποχρεωτικα δικιλο πυροσβεστηρα.
(αν βεβαια το θελεις για αυτοκινητο)
Ερωτηση επι τουτου στο ChatGpt:

Είναι υποχρεωτικος 2 κιλων πυροσβεστηρας για το αμαξι?

Σκέφτηκε για 28s

Όχι — για ένα απλό επιβατικό ΙΧ (κατηγορία Μ1) η νομοθεσία δεν λέει ότι ο πυροσβεστήρας πρέπει υποχρεωτικά να είναι 2 κιλών. Απαιτεί έναν πυροσβεστήρα Τύπου 1, ξηράς κόνεως ABC, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 8A 34B C και τις προβλεπόμενες πιστοποιήσεις/ελέγχους.

Άρα, αν έχεις π.χ. 1 kg, κοίτα την ετικέτα: αν αναγράφει τουλάχιστον 8A 34B C και είναι εντός ισχύος/συντηρημένος, το βάρος από μόνο του δεν είναι το κριτήριο. Στην αγορά, πάντως, πολλοί πυροσβεστήρες 2 kg είναι ακριβώς προδιαγραφών 8A 34B C, γι’ αυτό συχνά ακούγεται ότι «χρειάζεται 2κιλος».

Ερωτηση επι τουτου στο ChatGpt:

Είναι υποχρεωτικος 2 κιλων πυροσβεστηρας για το αμαξι?

Σκέφτηκε για 28s

Όχι — για ένα απλό επιβατικό ΙΧ (κατηγορία Μ1) η νομοθεσία δεν λέει ότι ο πυροσβεστήρας πρέπει υποχρεωτικά να είναι 2 κιλών. Απαιτεί έναν πυροσβεστήρα Τύπου 1, ξηράς κόνεως ABC, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 8A 34B C και τις προβλεπόμενες πιστοποιήσεις/ελέγχους.

Άρα, αν έχεις π.χ. 1 kg, κοίτα την ετικέτα: αν αναγράφει τουλάχιστον 8A 34B C και είναι εντός ισχύος/συντηρημένος, το βάρος από μόνο του δεν είναι το κριτήριο. Στην αγορά, πάντως, πολλοί πυροσβεστήρες 2 kg είναι ακριβώς προδιαγραφών 8A 34B C, γι’ αυτό συχνά ακούγεται ότι «χρειάζεται 2κιλος».
Του lidl το γράφει

• Like
Reactions: enduras1
Ειχαν εξαντληθει δυστυχως...
Αναγομωση δεν γινεται, τουλαχιστον στον τυπο του πυροσβεστηρα που ειχα παρει πριν χρονια απο το Λιντλ.
Θεωρω οτι ουτε το νεο μοντελο του Λιντλ αναγομωνεται.

• Like
Reactions: newbie and skysound
Αφού μιλάμε για πυροσβεστήρες, έχετε υπόψη σας ότι οι κλασσικοί ABC ξηράς κόνεως έχουν διάρκεια μερικών δευτερολέπτων!!!!

Συγκεκριμένα, αυτοί του 1kg σε συνεχή ροή δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 10". Κάπου εκεί κοντά είναι και αυτοί των 2 Kg. Άρα η χρήση τους απαιτεί τουλάχιστον την βασική εκπαίδευση, η οποία μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και διαδικτυακά (Προφανώς απο site επίσημων φορέων). Πχ εδώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όλα είναι σωστά :unsure::unsure:

Επίσης, φωτιά στον κινητήρα αυτοκινήτου θέλει συγκεκριμένη προσέγγιση.
Στην κουζίνα, είναι πιο χρήσιμη συνήθως η πυροκουβέρτα.

Πραγματι, οπως λεει ο Στελιος, οι μικροι πυροσβεστηρες κονεωςς για κατηγοριες φωτιας Α,Β,C και ηλεκτρικες του 1 κιλου διαρκουν μαξ. 7-8 δευτερολεπτα.
Λογω του μικρου μεγεθους/βαρους μεταφερονται ευκολα και γρηγορα αλλα πρεπει να σβηνουν τις φωτιες εν τη γενεσει τους.

Ειναι ιδανικοι και για το εργαστηριο καθως οι τυποι της φωτιας που αντιμετωπιζουν (Α,Β & C) περιλαμβανουν στερεα (ξυλα, σκουπιδια κλπ), υγρα (πετρελαια, μπογιες, λαδια), αερια (προπανιο κλπ) -και βραχυκυκλωματα. Δηλαδη σχεδον τα παντα για ενα σπιτι, γραφειο, εργαστηριο, αυτοκινητο κλπ.

Θυμαμαι στην πρωτη μου δουλεια, επειδη ημουν ο πιο νεος, με εβαλαν υπευθυνο πυρασφαλειας οροφου και μαθαμε καποια χρησιμα πραματακια.
Το πιο ωραιο ομως ητανε οτι μεσα στο προγραμμα της εκπαιδευσης ηταν και η παρακολουθηση της ταινιας 'Ο πυργος της κολασεως'!!

Στις 2-7-2026 αγορασα απο περιοχη Γλυφαδας ( Λ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 81 ) δυο δικιλους σε αρκετα καλη τιμη.
44.64 ευρω και απ οτι θυμαμαι ηταν στις χαμηλοτερες τιμες της περιοχης....
Το παραξενο ειναι η δεσμευση/υποχρεωση του αγοραστη για επανελεγχο σε ενα χρονο ,
με....κοστος 10 ευρω + ΦΠΑ !!!!!! ( εκαστος )....

• Wow
Reactions: Χιωτης
Αφού μιλάμε για πυροσβεστήρες, έχετε υπόψη σας ότι οι κλασσικοί ABC ξηράς κόνεως έχουν διάρκεια μερικών δευτερολέπτων!!!!

Συγκεκριμένα, αυτοί του 1kg σε συνεχή ροή δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 10". Κάπου εκεί κοντά είναι και αυτοί των 2 Kg. Άρα η χρήση τους απαιτεί τουλάχιστον την βασική εκπαίδευση, η οποία μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και διαδικτυακά (Προφανώς απο site επίσημων φορέων). Πχ εδώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όλα είναι σωστά :unsure::unsure:

Επίσης, φωτιά στον κινητήρα αυτοκινήτου θέλει συγκεκριμένη προσέγγιση.
Στην κουζίνα, είναι πιο χρήσιμη συνήθως η πυροκουβέρτα.
Προ έτους ασυνείδητος πέταξε αναμένο τσιγαρο πανω σε μια πολυθρόνα που ηταν αφημένη στα σκουπίδια 50 μετρα απο το γραφείο μου.

Περπατωντας προς τα εκει αναρωτιωμουν αν ειναι σκονη η καπνος αυτο που βλεπω, μεχρι να πλησιασω ξεπηδησαν φλογες.

Φευγω σφαιρα και παιρνω ενα 6κιλο απο την είσοδο...

Δεν κρατησε ουτε 10 δευτερολεπτα.

Μπορει να ηταν τσιπικη μαρκα Κυριακο και να διαρκουσε το μινιμουμ καθως συνηθως οι 6κιλοι δινουν απο 10-16 δευτερα.
Αν ομως διαρκουσε λιγοτερο, ειτε εχανε ελαχιστο αερα απο την βαλβιδα και συν τω χρονω εχασε την πιεση, ειτε καποιος το ειχε δοκιμασει εστω και για ενα δευτερολεπτο.

Περυσι τον Ιουλιο ειχα βρει φτηνους ρωσσικους πυροσβεστηρες αφρου (κλαση Α,Β) του ενος κιλου, 2.9 ευρω εκαστος!!! Σημερα οι ιδιοι πυροσβεστηρες πωλουνται 7 ευρω, ντροπη...
Η διαφορα του αφρου απο της ξηρας σκονης ειναι οτι ο αφρος καθαριζεται πιο ευκολα αλλα η δραση τους περιοριζεται στην κατασβεση στερεων και υγρων. Ειχα παρει καμποσους.

Για το αυτοκινητο δεν κανουν οι πυροσβεστηρες αφρου. Εκει θελει πυροσβεστηρες σκονης μινιμουμ ενος κιλου, ευρωπαικων προδιαγραφων. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει ο νομος προσφατα.