Εργαλεία Χειρός

Ε.Α.Β. ???

117ΠΜ, 112ΠΜ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Thanks guys!

Bλεπω οτι η σωστη ροπη, εαν δεν υπαρχει πληροφορια του κατασκευαστη, δεν εξαρταται μονο απο την διαμετρο της κεφαλης η του σπειρωματος της βιδας, αλλα και απο την σκληροτητα του ατσαλιου της βιδας.
Eπισης πρεπει να εχεις τουλαχιστον 2-3 κλειδια διαφορετικης δυναμικοτητας για να πεις οτι θα μπορεις να καλυψεις ενα ευρυτερο φασμα εργασιων.

Παντως αν ποτε αποφασισω τετοια αγορα, ξερω που θα παω :))

http://www.proxxon.com/en/industrial/23354.php

Εμείς συνήθως είχαμε τρία δυναμόμετρα, το πρώτο σε κλίμακα ήταν για παξιμάδια από 1/4-3/8 το επόμενο περίπου μέχρι για 1" και από εκεί και πάνω για ειδικές κατηγορίες παξιμαδιων (πχ παξιμάδια σύσφιξης παξιμαδιων συγκράτησης πτέρυγας)
Η δυναμόμέτρηση γινόταν με ευλάβεια και μέτραγαμε ακόμη και τα κάθε κλικ επιβεβαίωσης μετά το "σπαςιμο" της καστανιας αφού και αυτά έδινα πρόσθετη σύσφιξη.
Ενοειται ότι η σύσφιξη γινόταν πάντα χιαστη και ΟΛΕΣ οι βίδες/παξιμάδια είχαν συρματασφαλιση για να αποτρέψουμε χαλάρωση.

μια χαρά !!
η 117 είναι στην Ανδραβίδα, εάν θυμάμαι καλά,
"Eχθρούς αμύνου"
Μένανδρος (Να αμύνεστε κατά των εχθρών)

και η 112 στην Ελευσίνα.
"Αλωτά επιμελεία άπαντα"
(Mένανδρος)
(Με την επιμέλεια τα πάντα κατορθώνονται)

Παλιότερα ήξερα μερικούς ιπτάμενους από την 116 ΠΜ στον Άραξο, με τα F-16 block-52
"Παρά δύναμιν τολμηταί"
Θουκιδίδης (Tολμηροί πέραν των δυνάμεών μας)

Να είναι πάντα καλά και ασφαλή τα παιδιά αυτά που μας προστατεύουν και ο "Αποκεφαλιστής" να τους φυλάει πάντα από την κακιά στιγμή.
5f0a1bf99985.jpg

βέβαια αυτό είναι Μιράζ 2000-5 ,τα γνωστά Δέλτα, αλλά ο Αρχάγγελος φυλάει όλους του πιλότους.

ΥΓ. χίλια συγνώμη για το off topic

Απιστευτη φωτο! :worshippy:

Μακαρι να'ναι παντα ασφαλη τα παλληκαρια μας!!:fahne90:

Οντως υπαρχει στην πραγματικοτητα σε Μιραζ μας η εικονα του Αρχαγγελλου ζωγραφισμενη στην ατρακτο??

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Απιστευτη φωτο! :worshippy:

Μακαρι να'ναι παντα ασφαλη τα παλληκαρια μας!!:fahne90:

Οντως υπαρχει στην πραγματικοτητα σε Μιραζ μας η εικονα του Αρχαγγελλου ζωγραφισμενη στην ατρακτο??

Πιστεύω πως ΔΕΝ είναι αληθινή και αυτό διότι το να βαφτεί ένα αεροσκάφος είναι μία ακριβή υπόθεση και εμείς είμαστε ζητιάνοι....
υπάρχουν όμως μεμονωμένα αεροσκάφη για λόγους επίδειξης και μόνο που είναι βαμμένα, όπως αυτό που παρουσιάστηκε στο Φλοίσβο
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/11/09/εορταστική-εκδήλωση-της-πα-στο-φλοίσβ/

Ο Ζευς μας!!! Το καμάρι μας!
Υπάρχουν αρκετά Μιχάλη όπως το Tiger A7 Corsair που είχε συμμετάσχει και σε Tiger Meet στην Αμερική αλλά και το πανέμορφο για εμένα F-104 G Mount Olympus που έχω φτιάξει σε μοντέλο!
Να ναι καλά τα παλικάρια που τα χειρίζονται!!!!!

Αγαπη δεν εχω δει,αλλα παρε ενα τηλεφωνο τον εμποριδη,και την εργαλειομανια στην Αθηνας και εξηγησε του τι θελεις

http://www.emboridis.gr/contact_us.php

Η στην εργαλειομανια

http://www.ergaleiomania.gr/contactus.php

Και προσεξε αν εχει,μην πας με μετρο-λεωφορειο γιατι ξερεις εσυ,σερνεται γριππη,και θα κανεις παρεα του Κυριακου μετα.
Η με μηχανακι να πας,η με ταξι,η με ιχ

Και κάποιο εργαλείο που να καλύπτει αυτό το εύρος σε 1/4"

????

Βρίσκω αυτό το οποίο έχει απίστευτο εύρος ροπής για το μήκος του στα 300 χιλιοστά!
https://www.skroutz.gr/products/show/18627737

Γιατί 1/4; 3/8 δε σου κάνει;
Όπως και να 'χει σε αυτά τα λεφτά ίσως βρεις τα Makatakitoyo στο Δαμίγο στο Κερατσίνι.

Χωρίς υπερβολές του Lidl είναι καλύτερο από το συγκεκριμένο μοντέλο της Unior.

Αν η Unior είναι κορυφή σε κάτι αυτό σίγουρα δεν είναι τα δυναμοκλειδα της. Το συγκεκριμένο που είναι το φθηνό μοντέλο είναι κινέζικο και δεν αξίζει 83€ με τίποτα. Αλλού θα το βρεις 50€. Το ακριβό της μοντέλο το 263 νομίζω λέγεται, το κατασκευάζει η Norbar. Πήγαινε πάρτι από τη Norbar, στο Πικουνη. Με 90€ θα πάρεις πολύ καλό ροποκλειδο για τα λεφτά του.

Αν παιξει καμια εισαγωγη παραεισαγωγη, ενδιαφερομαι και γω Κυριακο για ενα δυναμομετρο της κλασης αυτης.

Οι ροπές που θα χρειαστείς σε μοτοσυκλέτα είναι 8-50 Nm με εξαίρεση κάποιες μεγάλες, που έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείς μεγαλύτερο ροπόκλειδο, π.χ. 40-200 Nm. Άποψή μου να πάρεις το εργαλείο από αντιπρόσωπο που καλιμπράρει κιόλας το εργαλείο. Τέτοιους έχω εντοπίσει τρεις (λογικά θα είναι κι άλλοι αλλά δε γνωρίζω λεπτομέρειες).
1. Labo Έχει τα Gedore (ακριβά) και τα Carolus (σχετικά φθηνά για made in Germany). O Γιάννης είναι εξυπηρετικότατος και γνώστης του αντικειμένου.
2. Πικούνης Έχει τα Norbar (made in England). Η Norbar ειδικεύεται στα ροπόκλειδα. Δε φτιάχνει κάτι άλλο. Wurth, Unior, KS TOOLS, κ.α. μεταπωλούν τα δικά της ροπόκλειδα, πιο ακριβά φυσικά. Γιάννης νομίζω και αυτός, ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος.
Εγώ έχω αυτό.
Η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ, αλλά να ξέρεις ότι αν πας εκεί σίγουρα θα σου κάνει καλύτερη τιμή.
3. Βράττης. Facom (made in Italy). Προσωπικά νομίζω έχουν τη καλύτερη τιμή για τη ποιότητά τους. Είναι σε προσφορά, στείλε μου αν θες πμ για ινφο. Ο κος Ηλίας είναι κορυφή.