Κολαουζα κυριοι καθως υπαρχουν και οι φρεζατες βιδες και μαλιστα ειναι η συντριπτικη πλοιοψηφια...
Παντως αν θυμηθω τα τελευταια 20+ χρονια, οι φρεζατες βιδες που μου ετυχαν ηταν η συντρηπτικη μειοψηφια...
Οι περισσοτερες χαλασμενες βιδες δεν ηταν ουτε φρεζατες ουτε σε ξυλο αλλα κυριως σε μεταλλικες κατασκευες/συσκευες. Οπως καλη ωρα χτες.
Μεχρι να παρω αυτο το πενσακι -καποια χρονια πισω- τις βιδες τις εβγαζα ειτε με dremel (χαραγμα) ειτε με κολαουζα αν δεν μπορουσα να χαραξω τη βιδα. Στις μικρες βιδες υπαρχει θεμα με τα κολαουζα.
Αυτη η γιαπωνεζικη πενσα, με την κατασκευαστικη ανατομια που εχει, χρειαζεται 1 μολις χιλιοστο για να πιασει γερα.
Θεωρω οτι αυτο το πενσακι, εαν καποιος ασχολειται με μαστορεματα, ειναι μεγαλη βοηθεια καθως δεν ειναι μονο για να ξεβιδωνει βιδες. Ειναι πλεον μερος των βασικων εργαλειων που υπαρχουν στο τσαντακι με τα απαραιτητα που εχω μαζι μου.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Έχω πάρει 3 4"φορές ανάποδα κολαουζα αλλά δεν έκαναν την δουλειά. Έχει να προτείνει κανείς ένα σετ να κάνει την δουλειά σε λογικά λεφτά?
Εαν περιμενεις μεχρι τα Χριστουγεννα μπορω να σου πω εντυπωσεις και να σου προτεινω καποιες εναλλακτικες στα κολαουζα. Δεν εχω προλαβει να τα δοκιμασω μεχρι σημερα.
Εχω στην Αθηνα καποια σετακια που δουλευουν με δραπανο και το νεο εργαλειο χειρος της engineer (τυπου τυρμπουσον) που μιλουσε ο miskin παραπανω. Ενα σετ για δραπανα νομιζω οτι ειναι απο το lidl.