Εργαλεία Χειρός

Σημερα εκανα αλλο ενα βημα στο να φτιαξω επιτελους μια εργαλειοθηκη. Για καμια 10αρια φορες στη ζωη μου που μπορει να χρημ/σω τα παρακατω σετ πιστευω ειναι αρκετα.
PVzj57x.jpg

g75ZTy9.jpg

Μια χαρά είναι .Force και Toptul είναι ό,τι πρέπει για τον ερασιτέχνη. Ένα βήμα παραπάνω είναι η Carolus , και μετά αρχίζει το βαρύ πυροβολικό stahlwill , Gedore , Facom , Hazet και η κορυφαία όλων , κατά τη γνώμη μου , Snap on .

Τα κατσαβιδακια ειναι χρησιμα αλλα το σφυροκατσαβιδο εγω το εχω χρονια και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε :))

Μια φορά θα χρειαστεί Μιχάλη... Αλλά θα καίγεσαι.
Συνήθως όμως αυτό δεν συμβαίνει σε μικροδουλειές αλλά σε μηχανές που δουλεύουν κυρίως στην ύπαιθρο και έχουν μαζέψει κάμποση βρώμα και σκουριά.
Εγώ, μια φορά που χάλασε το trim της εξωλέμβιας, μ´ένα τέτοιο σώθηκα. Ο καιρός φρεσκάριζε κι αν δεν έβγαζα το φουσκωτό έγκαιρα θα μου το έκανε κομμάτια μαζί με τη μηχανή.
Όποιος ασχολείται και ξέρει πως σηκώνεται η μηχανή όταν χαλάσει το υδραυλικό trim καταλαβαίνει.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Τα κατσαβιδακια ειναι χρησιμα αλλα το σφυροκατσαβιδο εγω το εχω χρονια και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε :))

Το σφυροκατσάβιδο είναι ένα πολύ πολύ χρήσιμο εργαλείο.Για μένα αναντικατάστατο. Η δουλειά που κάνει δεν αντικαθίσταται από κάποιο άλλο. Αν δεν δουλεύει σε αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες (ιδίως σε παλιά σκουριασμένες σταυρόβιδες) δύσκολα θα το εκτιμήσει κάποιος.

Αν δεν δουλεύει σε αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες (ιδίως σε παλιά σκουριασμένες σταυρόβιδες) δύσκολα θα το εκτιμήσει κάποιος.

Προσπάθησε να βγάλεις ταμπούρο από παλιό αγροτικό και θα καταλάβεις τι χρειάζεται ένα τέτοιο ερφαλείο. :flipout:

Μια χαρά είναι .Force και Toptul είναι ό,τι πρέπει για τον ερασιτέχνη. Ένα βήμα παραπάνω είναι η Carolus , και μετά αρχίζει το βαρύ πυροβολικό stahlwill , Gedore , Facom , Hazet και η κορυφαία όλων , κατά τη γνώμη μου , Snap on .

Τα Snap-on, καλά είναι σαν εργαλεία, δυσεύρετα όμως στην ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα, και για εμένα προσωπικά σε καμία, μα καμία των περιπτώσεων δεν αξίζουν τα λεφτά που στοιχίζουν, ειδικά τα προϊόντα που παράγονται τα τελευταία χρόνια με μεγάλο ερωτηματικό στην χώρα προέλευσης & κατασκευής τους. Υπάρχουν σχετικά δεκάδες videakia στο youtube που πιστοποιούν τον προβληματισμό ή την διαπίστωση εάν θες που διατυπώνω παραπάνω.

Τα Snap-on, καλά είναι σαν εργαλεία, δυσεύρετα όμως στην ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα, και για εμένα προσωπικά σε καμία, μα καμία των περιπτώσεων δεν αξίζουν τα λεφτά που στοιχίζουν, ειδικά τα προϊόντα που παράγονται τα τελευταία χρόνια με μεγάλο ερωτηματικό στην χώρα προέλευσης & κατασκευής τους. Υπάρχουν σχετικά δεκάδες videakia στο youtube που πιστοποιούν τον προβληματισμό ή την διαπίστωση εάν θες που διατυπώνω παραπάνω.

Κώστα συμφωνώ και επαυξάνω με το σκεπτικό σου, με μια υποσημείωση. Τα Snapon είναι πανάκριβα γιατί είναι tool truck company, δηλαδή, έρχονται αυτοί σε σένα, στο συνεργείο σου, στην εταιρεία σου, έχουν μια διαφορετική κουλτούρα από εμάς οι γιάνκηδες στα εργαλεία. Και την πληρώνουν.

παιδιά , άλλο το θέμα απόδοσης τιμής και άλλο το θέμα ποιότητας .Snap on made in USA , είναι κορυφή , ότι και να λέμε. Τώρα αν άρχισαν και αυτοί παραγωγές σε Κίνες , βραζιλίες κλπ είναι άλλο θέμα . Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρει πρωτίστως το θέμα απόδοσης τιμής , ούτε επαγγελματικά συνεργεία έχουμε , ούτε καριέρα στις επισκευές θα κάνουμε . Άρα Force κλπ είναι μια χαρά . Προσωπικά έχω πολλά εργαλεία χειρός Carolus και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εντάξει δεν είναι Gedore , αλλά κοστίζουν και τα μισά λ7.

Κώστα συμφωνώ και επαυξάνω με το σκεπτικό σου, με μια υποσημείωση. Τα Snapon είναι πανάκριβα γιατί είναι tool truck company, δηλαδή, έρχονται αυτοί σε σένα, στο συνεργείο σου, στην εταιρεία σου, έχουν μια διαφορετική κουλτούρα από εμάς οι γιάνκηδες στα εργαλεία. Και την πληρώνουν.

παιδιά , άλλο το θέμα απόδοσης τιμής και άλλο το θέμα ποιότητας .Snap on made in USA , είναι κορυφή , ότι και να λέμε. Τώρα αν άρχισαν και αυτοί παραγωγές σε Κίνες , βραζιλίες κλπ είναι άλλο θέμα . Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρει πρωτίστως το θέμα απόδοσης τιμής , ούτε επαγγελματικά συνεργεία έχουμε , ούτε καριέρα στις επισκευές θα κάνουμε . Άρα Force κλπ είναι μια χαρά . Προσωπικά έχω πολλά εργαλεία χειρός Carolus και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εντάξει δεν είναι Gedore , αλλά κοστίζουν και τα μισά λ7.

Stahwille, gedore, hazet, acesa, facom, usag, pastorino είναι μερικές από τις μάρκες που μπορώ πρόχειρα-πρόχειρα να σκεφτώ, των οποίων τα προϊόντα τους είναι εφάμιλλα, ισάξια ή και καλύτερα εάν προτιμάτε για εμένα από αντίστοιχα των snap-on. {Π.χ τα κλειδιά (γερμανοπολύγωνα, πολύγωνα Ζ, γερμανικά) ή και τα καρυδάκια της gedore ή της stahwille, τα θεωρώ κατά πολύ ανώτερα από τα snap-on.} Το ίδιο ισχύει και με τα πενσοειδή της knipex τα οποία είναι κατά πολύ μπροστά, από τα αντίστοιχα klein greenlee matco κ.ο.κ. Όσοι έχουν κάνει αντικειμενική σύγκριση-αντιπαράθεση, διαπιστώνουν τα όσα αναφέρω παραπάνω. Απλά οι Αμερικάνοι είναι αρκετά εθνικόφρονες και πωρωμένοι με τα made in USA προϊόντα, συν του ότι τα προϊόντα τους στην τοπική αγορά τους έρχονται κατά πολύ πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά λόγω φόρων εισαγωγής από την Ευρώπη (η περιβόητη lineman's pliers της klein είναι τρεις φορές πιο φτηνή από την αντίστοιχη knipex, σ.σ. εννοείται ότι σε αυτήν την διαφορά τιμής και εγώ klein θα έπαιρνα εάν μπορούσα να την βρω εδώ, έτσι;) και φυσικά μπορεί να τα βρουν μέχρι και στο περίπτερο, όταν για τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρέπει να κάνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων παραγγελία. Τα όσα γράφω παραπάνω είναι εντελώς χαρακτηριστικά παραδείγματα, εντελώς όμως ρεαλιστικά. Τέλος θα συμφωνήσω τέλος με τον Αχιλλέα (miskin) που λέει πως τα Snapon είναι πανάκριβα γιατί είναι tool truck company και έρχονται αυτοί σε σένα, στο συνεργείο σου ή στον χώρο σου, γιατί το ίδιο ακριβώς συμβαίνει τουλάχιστον εδώ στο νησί με την wurth.

Απο γερμανοπολυγωνα παιδια ποιο σετ αξιζει για καποιον ερασιτεχνη, με σκοπο ομως να του μεινουν ?
Με μια προχειρη ερευνα αγορας βλεπω :
http://www.e-metallon.gr/germanopol...germanopoligona-konta-17tem-unior-605539.html
http://www.fire-expert.gr/προϊόν/force-5123-σετ-γερμανοπολύγωνα-12-τεμαχίων/
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=5517
Γενικα θα με ενδιεφερε σετ π.χ απο 6-22 ή και 24 σε καποιου ειδους κασετινα-οχι χυμα. Δινω μεχρι 150 Ευρωπαικα, οι συμβουλες σας πολυτιμες

Πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Δε δίνεις λίγα λεφτά για αυτό καλό είναι να πάρεις κάτι που θα σε βολέψει. Καταρχήν για τι εργασίες το θες;
Θα πρέπει να τα μεταφέρεις ή δε σε νοιάζει το βάρος τους; Θες να έχουν μεγάλο μήκος ή και ένα κοντό κλειδί (όπως το Unior) θα σε βολέψει;
Εγώ αν έπρεπε να πάρω ένα από τα 3 που έβαλες, θα πήγαινα στα Unior. Αλλά αν είχα και άλλες επιλογές θα το σκεπτόμουν γιατί δε με βολεύουν πολύ τα κοντά κλειδιά.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Δε δίνεις λίγα λεφτά για αυτό καλό είναι να πάρεις κάτι που θα σε βολέψει. Καταρχήν για τι εργασίες το θες;
Θα πρέπει να τα μεταφέρεις ή δε σε νοιάζει το βάρος τους; Θες να έχουν μεγάλο μήκος ή και ένα κοντό κλειδί (όπως το Unior) θα σε βολέψει;
Εγώ αν έπρεπε να πάρω ένα από τα 3 που έβαλες, θα πήγαινα στα Unior. Αλλά αν είχα και άλλες επιλογές θα το σκεπτόμουν γιατί δε με βολεύουν πολύ τα κοντά κλειδιά.

Γενικα θα χρησιμοποιηθουν (οχι καθε μερα αλλα οποτε τα χρειαστω) οπου ενδεικνυται η χρηση τους π.χ. μηχανη-σπιτι-και δε ξερω οτι αλλο δω. Καταλαβαινω ομως οτι το ερωτημα σου εχει να κανει να κανει με το μακρυα ή κοντα κλειδια κατι το οποιο παλι δε το ξερω γιατι δεν εχω πιασει το ιδιο κλειδι στις 2 version να δω διαφορες. Εγω αυτα τα λινκ τα εβαλα τελειως ενδεικτικα, εσεις που το κατεχετε το αθλημα προτεινετε μου καποια αλλα ισως καλυτερα. Τωρα οσον αφορα τα unior ενα μαγαζι που τα εμπορευεται μου ειπε οτι πλεον εκλεισε η αντιπροσωπεια στην Ελλαδα και ως αποτελεσμα δε μπορει να μου δωσει εγγυηση

Τι θα πει ότι έκλεισε; Γιατί πότε άνοιξε; :flipout:

Αυτά επέτρεψέ μου να σου πω ότι είναι μπούρδες του έλληνα εμπόρου. Εφόσον πουλάει ένα προϊόν είναι υποχρεωμένος από τους νόμους της ΕΕ να παρέχει την εγγύηση του κατασκευαστή. Δε χρειάζεται καμιά "ελληνική" αντιπροσωπία. Αν στο είπε ο Ρέππας λέει μπούρδες. Αλλά είναι γνωστό ότι τη καλύτερη εγγύηση στην Ελλάδα την έχει η Facom και τη χειρότερη η Unior. Παρόλα αυτά εγώ επιμένω στα Unior μιας και τα κλειδιά δε παθαίνουν τίποτα. Αν μου έλεγες για κατσαβίδια, θα σου έλεγα μακρυά...

Πάρε στάνταρ μέγεθος. Ούτε κοντά ούτε μακριά. Και μη δώσεις πολλά λεφτά αν δεν τα χρησιμοποιείς συχνά.
Αυτά είναι μια χαρά. Αν έχεις καρυδάκια, δε θα σου χρειαστεί πάνω από 22.

https://maxtools.gr/?product=%cf%83%ce%b5%cf%84-8%cf%84%ce%bc%cf%87-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb-standar-%cf%83%ce%b5-%cf%85%cf%86-%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b7-10-19

Γενικα θα χρησιμοποιηθουν (οχι καθε μερα αλλα οποτε τα χρειαστω)

Γιά περιστασιακή χρήση γιατί νά δώσεις 100 ευρώ γιά Γερμανοπολύγωνα,μιά σειρά Proxxon,η Force,η Toptul μιά χαρά είναι.

λοιπόν θα συμφωνήσω με τον Miskin.Τις προάλλες μπαίνω σε ένα μαγαζί στην Σπ.Πάτση ,έψαχνα σπαστά γερμανοπολύγωνα. Βλέπω σε μια γωνία κρεμασμένα σε χαρτόκουτο σετ κατσαβίδια Gedore . Σούπερ προσφορά μου λέει ο μαγαζάτορας μόνο 25 ευρώ το σέτ (6 κομμάτια) . Τι διάολο ρε λέω , Gedore και τόσο φτηνά δεν λέει , κάτι συμβαίνει . Κοιτάω κάτω αριστερά , "made in Slovenia" . Α, οκ φτιαγμένα από Unior , οπότε μακριάααα. Καθότι Unior και κατσαβίδια είναι μια σχέση ¨μίσους" ένα πράμα. Κάποιος όμως που δεν το ξέρει ή δεν το έχει ψάξει , θα έλεγε ¨ε ρε τι πήρα με 25 ευρώ " , άσχετα αν τα φθηνότερα Force είναι καλύτερα ποιοτικά. Μιλάω για κατσαβίδια γιατί στα άλλα εργαλεία χειρός η Unior είναι πολύ καλή.

λοιπόν θα συμφωνήσω με τον Miskin.Τις προάλλες μπαίνω σε ένα μαγαζί στην Σπ.Πάτση ,έψαχνα σπαστά γερμανοπολύγωνα. Βλέπω σε μια γωνία κρεμασμένα σε χαρτόκουτο σετ κατσαβίδια Gedore . Σούπερ προσφορά μου λέει ο μαγαζάτορας μόνο 25 ευρώ το σέτ (6 κομμάτια) . Τι διάολο ρε λέω , Gedore και τόσο φτηνά δεν λέει , κάτι συμβαίνει . Κοιτάω κάτω αριστερά , "made in Slovenia" . Α, οκ φτιαγμένα από Unior , οπότε μακριάααα. Καθότι Unior και κατσαβίδια είναι μια σχέση ¨μίσους" ένα πράμα. Κάποιος όμως που δεν το ξέρει ή δεν το έχει ψάξει , θα έλεγε ¨ε ρε τι πήρα με 25 ευρώ " , άσχετα αν τα φθηνότερα Force είναι καλύτερα ποιοτικά. Μιλάω για κατσαβίδια γιατί στα άλλα εργαλεία χειρός η Unior είναι πολύ καλή.

Η Σπύρου Πάτση έχει πολύ show Βαγγέλη,μπαίνεις μέσα σέ μαγαζί καί σέ κοιτάνε από κάτω μέχρι πάνω,σού κάνουν "ακτινογραφία" νά δούν
άν είσαι σχετικός η άσχετος :flipout:.
Εκεί πάω άν θέλω να πάρω κανα ρουλεμάν,καμιά ροδέλα ασφαλείας (εσω-εξω-ε),καί γιά χάζι.

Μια διόρθωση, τα κατσαβίδια της Gedore είναι κατασκευασμένα από την Oplast και όχι από τη Unior. Νομίζω ότι φτιάχνει και τα κατσαβίδια της Unior, αλλά δε παίρνω όρκο.

Επίσης εργαλεία με λέιζερ εγχάραξη αντί για σφυρήλατη δε τα λες "για μια ζωή" γιατί στη δεκαετία θα ψάχνεσαι τι νούμερα είναι τα κλειδιά σου.... Οπότε κάτι proxxon κλπ, ξέχνα τα

Παύλο από την άλλη με αυτόν δεν έχει ξεκινήσει ο Μπάμπης που γνωρίσαμε?
Και κάνει παπάδες από ότι έχω καταλάβει.
Ναι ακριβώς αλλά τώρα που θέλει να κάνει τα στυλό ψάχνετε. Προχθές μιλήσαμε και πρέπει να πάει σε μηχανουργείο να του κάνουν πατέντα και αν του βγει καλό. Θα δούμε...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλο από την άλλη με αυτόν δεν έχει ξεκινήσει ο Μπάμπης που γνωρίσαμε?
Και κάνει παπάδες από ότι έχω καταλάβει.
Και το θέμα είναι με πόση ευκολία και ασφάλεια κάνεις τους παπάδες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αρα πάει γιά ρεσώ τό κολωνάτο καί,καί δέν θέλει νά τά δεί 6άδα,καλημέρα.

Ίσως να θέλει να μου πει κάτι τέτοιο με τον τρόπο της !!! -bye-

Σώφρον κοίτα μπελάδες που θα ανοίξω κάποια στιγμή !!!

http://www.craftsmanspace.com/free-projects/rounded-wooden-nut-cracker-plan.html

https://youtu.be/nDuTfaN97Rk

Last edited by a moderator:
Μια διόρθωση, τα κατσαβίδια της Gedore είναι κατασκευασμένα από την Oplast και όχι από τη Unior. Νομίζω ότι φτιάχνει και τα κατσαβίδια της Unior, αλλά δε παίρνω όρκο.

Επίσης εργαλεία με λέιζερ εγχάραξη αντί για σφυρήλατη δε τα λες "για μια ζωή" γιατί στη δεκαετία θα ψάχνεσαι τι νούμερα είναι τα κλειδιά σου.... Οπότε κάτι proxxon κλπ, ξέχνα τα

Κοινως, παρε facom που και πχιοτητα εχουν, και γυαλιζουν! :grandpa: