Εργαλεία Χειρός

Ευχαριστω πολυ παιδες με εχετε βοηθησει παρα πολυ.
Κατι τελευταιο, θελω ενα ολοκληρωμενο σετ με κατσαβιδια ποιοτητος. Απο οτι βλεπω κατι σαν αυτο https://toolplus.gr/facom-set-me-10-katsavidia.html που τα εχει ολα.
Να παω σε αυτη τη μαρκα ή να παω σε witte ή wiha αγοραζοντας μεμονωμενα οτι λειπει?
Σκοπος ειναι με λογικη χρηση να μη ξαναγορασω κατσαβιδι

Aφου μπορεις να διαθεσεις χρηματα γιατι να μην παρεις τα καλυτερα? Το σετακι facom ειναι λαχταριστο!

To να μην αγορασεις ξανα κατσαβιδια, μια κουβεντα ειναι βεβαια..
Δεν θες και ενα καλο σετακι κατσαβιδακια ακριβειας? Καποια νουμερα torx/hex? καποιο δοκιμαστικο, καποια με μονωση κλπ.. :))

Εγω θα σου ελεγα να παρεις κατσαβιδια που εχουν στη μεση και μεταλικη υποδοχη για γερμανικο κλειδι.
Εαν εισαι ηλεκτρολογος και φτιαχνεις πινακες να αγορασεις μονωμενα εαν οχι τα θεωρω περιττα.
Για κατσαβιδια ακριβείας να αγορασεις απο μεγαλο μαγαζι με ηλεκτρονικα εξαρτηματα, φτηνο σετ που αγοραζουν και οι επαγγελματιες.

Κάποια εποχή είχα μανία με τα ωραία κατσαβίδια...
Έχω μαζέψει σχεδόν απ´ όλα... Facom Wiha Wera και διάφορα άλλα... Αυτά όμως που χρησιμοποιώ και αγαπάω περισσότερο είναι αυτά.

p54b757e8441f2.jpg

Αυτά χρησιμοποιώ και γω στη δουλειά. Η λαβή με το μαλακό υλικό είναι αξεπέραστη! Δυστυχώς η Felo που τα κατασκευάζει, δε βγάζει αυτή τη λαβή για άλλον. Δε θα τα βρείτε δηλαδή σαν LUX Tools. Και η Wurth είναι πανάκριβη.
Νομίζω ότι η facom ή τα Stanley Fatmax είναι η πιο προσιτή λύση γιατί τα βρίσκεις παντού. Θεωρώ το κατσαβίδι αναλώσιμο εργαλείο, γιατί πολύς κόσμος, και γω μαζί, τα χρησιμοποιεί όχι μόνο σαν κατσαβίδια, αλλά και για άλλες εργασίες, όπως μοχλό, καλέμι, κλπ.
Συνεπώς μη κολλάς στη μάρκα τόσο, όσο στο αν μπορείς να τα βρεις εύκολα, να έχουν εγγύηση και ποικιλία.
Εκτός από ίσια, σταυρούς, Pozidriv,torx, κλπ, θα πρέπει να έχεις κάποια από αυτά σε Strike through, καθώς επίσης και να έχουν παξιμάδι στη λάμα.

Πιστευω με την σειρα της Facom θα εισαι μια χαρα. Τα εχω κανα εξαμηνο τωρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εξαλου εχει και εφορου ζωης εγγυηση!!
Επισης εχω παρει και την σειρα της Wera τα ηλεκτρολογικα αλλα δεν ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Πιστευω οτι δεν ειναι για πολλα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Ευχαριστω πολυ παιδες με εχετε βοηθησει παρα πολυ.
Κατι τελευταιο, θελω ενα ολοκληρωμενο σετ με κατσαβιδια ποιοτητος. Απο οτι βλεπω κατι σαν αυτο https://toolplus.gr/facom-set-me-10-katsavidia.html που τα εχει ολα.
Να παω σε αυτη τη μαρκα ή να παω σε witte ή wiha αγοραζοντας μεμονωμενα οτι λειπει?
Σκοπος ειναι με λογικη χρηση να μη ξαναγορασω κατσαβιδι

Τώρα είδα το σετάκι και δε τα έχει όλα. Λείπει το PH3 και το PZ3.

Σπάνια θα τα χρειαστείς αυτά τα νούμερα.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτά χρησιμοποιώ και γω στη δουλειά. Η λαβή με το μαλακό υλικό είναι αξεπέραστη! Δυστυχώς η Felo που τα κατασκευάζει, δε βγάζει αυτή τη λαβή για άλλον. Δε θα τα βρείτε δηλαδή σαν LUX Tools. Και η Wurth είναι πανάκριβη.
Νομίζω ότι η facom ή τα Stanley Fatmax είναι η πιο προσιτή λύση γιατί τα βρίσκεις παντού. Θεωρώ το κατσαβίδι αναλώσιμο εργαλείο, γιατί πολύς κόσμος, και γω μαζί, τα χρησιμοποιεί όχι μόνο σαν κατσαβίδια, αλλά και για άλλες εργασίες, όπως μοχλό, καλέμι, κλπ.
Συνεπώς μη κολλάς στη μάρκα τόσο, όσο στο αν μπορείς να τα βρεις εύκολα, να έχουν εγγύηση και ποικιλία.
Εκτός από ίσια, σταυρούς, Pozidriv,torx, κλπ, θα πρέπει να έχεις κάποια από αυτά σε Strike through, καθώς επίσης και να έχουν παξιμάδι στη λάμα.

Αχιλλέα (miskin), συνεχώς με συμπληρώνεις, ή καλύτερα με προλαβαίνεις!!! ;) :ernaehrung004:. Πράγματι αυτά τα wurth με την περαστή λαβή είναι από τα καλύτερα κατσαβίδια που έχω δουλέψει. Μου κάνει εντύπωση πως παρόλες τις κακομεταχειρίσεις, που έχει υποστεί η λαβή τους (λάδια, break cleaner, υγρά φρένων ενίοτε κτλ) δεν έχει αρχίσει να παρουσιάζει ιδιαίτερα σημάδια αποσύνθεσης σε σχέση με άλλα. Στα μείον τους η τουλάχιστον αλμυρή τιμή τους. εξίσου καλά με τα + και τα - τους είναι witte, τα wiha, τα felo, τα facom και αυτά που είναι σε σχετικά καλή τιμή και τα βρίσκεις παντού τα stanley fatmax που εμένα στην κακομεταχείριση μου έχουν μέχρι στιγμής πολύ καλά, αν και με τον όρο κακομεταχείριση, δεν εννοώ τις ταρζανιές που κάνουν άλλοι...

Οταν μια συζητηση διανθιζεται με αποψεις και εμπειριες φιλων που χρησιμοποιουν τα εργαλεια και στην επαγγελματικη τους ενασχοληση, καθισταται συνηθως πιο ενδιαφερουσα και σαφως πιο εποικοδομητικη για ολους μας!

Αχιλλεα miskin, Κωστα ΚΤΜ950 :2thumb22sup:

Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να αγοράσω πένσες γκριπ (μπορεί και να το έχω αναφέρει ξανά σε άλλο νήμα) και έχω βρεί τις παρακάτω της Milwaukee οι οποίες μου φαίνονται πολύ ποιοτικές
http://www.ergaleionet.gr/eshop/product/10886/48223506
http://www.ergaleionet.gr/eshop/product/10896/48223521

Είναι οντως ποιοτικά ή πληρωνω απλά όνομα?

Ψάχνω για καμιά οικονομική σειρά καρυδάκια 1/2 μεγέθους από 10 και πάνω κυρίως. Είναι καλό να προτιμήσω εξάγωνα ή πολύγωνα; Αν έχεις κάποιος να προτείνει κάποια συγκεκριμένα θα το εκτιμούσα.

Ψάχνω για καμιά οικονομική σειρά καρυδάκια 1/2 μεγέθους από 10 και πάνω κυρίως. Είναι καλό να προτιμήσω εξάγωνα ή πολύγωνα; Αν έχεις κάποιος να προτείνει κάποια συγκεκριμένα θα το εκτιμούσα.

Καλύτερα εξάγωνα από ότι πολύγωνα για εμένα. Για οικονομική σειρά σε 1/2 από 10 και πάνω κοιτάς σε Force ή εδώ: https://www.vardakas-tools.gr/prosfores/Set-kastanias-karydakia-1-2-TONA-TO-SET/catpageindex/2. Πολύ καλά για τα λεφτά τους είναι και το σετ του Ldl (1/2 & 1/4) όταν το φέρνει στα 40 ευρώ.

Αναζητώ κάποιο σετ από καρυδάκια χωρίς την καστάνια γιατί έχω ήδη δυο. Η μια είναι κομπλέ και την άλλη την χρησιμοποιώ με αντάπτορες και μια σειρά καρυδάκια 1/4 που περισσεύει. Έχω δει αυτό αλλά με την συγκεκριμένη καστάνια δεν δουλεύω τόσο μεγάλα νούμερα αφού μια σειρά μέχρι το 16 θα με κάλυπτε. Ιδανικά ένα εύρος 8 με 16.

Εδω και καποια χρονια ηθελα να φτιαξω μια εργαλειοθηκη με βασικα εργαλεια της προκοπης η οποια θα επρεπε να ειναι φορητη, να εχει χωρο για τα εργαλεια του παροντος αλλα και να μπορει να επεκταθει στο μελλον αν αγοραζα περισσοτερα. Λυσεις υπαρχουν τελικα απο διαφορες εταιρειες, παρακατω δειχνω την tstak της dewalt οπου και εν τελει αγορασα. Το βαρος των εργαλειων σε καθε συρταρι ειναι περι τα 2 κιλα και ναι τα συρταρια δεν ανοιγουν αερας πλεον οπως οταν ειναι αδεια, χωρις αυτο να σημαινει οτι βλεπω γδαρσιματα κλπ ή τελοσπαντων καποιο προβλημα . Το μονο που θα μπορουσα να πω οτι με ξενερωσε ειναι τα πλαστικα κουπωματα που συνδεουν τα κουτια ομως και παλι φαινονται καλης ποιοτητας. Επισης στης φωτο φαινεται και το αφρωδες υλικο με το οποιο ερχεται η θηκη. Στη συρταριερα εκοψα 6 μικρα κομματια και τα τοποθετησα ετσι ωστε να μη κοπανε τα εργαλεια. Στην πανω δεν το εχω σκαψει ακομα μεχρι να δω που θα παει καθε τι.
zQmaMxk.jpg

LdwfYVG.jpg

dU409M0.jpg

MmTnFIL.jpg

9uNgHT0.jpg

Εδω μια θηκη για τα γερμανοπολυγωνα
iJav4F0.jpg

Οι συμβουλες σας καθως και οσα διαβασα εδω μεσα ηταν καθοριστικα για την επιλογη εργαλειων

Καλοριζικη η εργαλειοθηκη!
Κατι διαφορετικο που σπανια βλεπουμε εδω! Οσο για τα πλαστικα κουμπωματα, επι το πλειστον ολες οι καλες ετσι. Τωρα ποσο θα αντεξουν στο χρονο, θα δειξει!

Αριστη επιλογη του συγκεκριμενου τυπου εργαλειοθηκης με τα δυο συρταρια!!

Εχω μια αντιστοιχη της Stanley με ενα συρταρι και ειναι η ιδανικη φορητη εργαλειοθηκη για τις αναγκες μου.
Παντως σε ενα απο τα συρταρια θα σου ελεγα να εβαζες 1-2 πλαστικες θηκες για βιδες καρφακια κλπ ψιλοπραματα που ειναι παντα χρησιμα σε καποιο απροβλεπτο μαστορεμα εκτος σπιτιου.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Εχω εδω και 5 περιπου χρόνια τη παλαιότερη σειρα της Dewalt την DS300. Εχει αποδειχτεί πραγματικό σκυλί με μοναδικό μειονέκτημα της το λίγο μεγάλο βάρος της. Η νέα σειρά που εβγαλε τώρα είναι αρκετά βελτιωμένη με την ίδια ποιότητα αλλά πιο μαζεμένη και με μικρότερο βάρος.