14 δοντια ανα ιντσα δεν νομιζω να κανουν για λεπτο σιδηρο, ουτε καν για μεσαιου παχους.
οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα για λεπτο σιδηρο. γιατι οσο πιο πολλα, τοσο και πιο μικρα.
για χοντρο σιδηρο μπορεις και με λιγο λιγοτερα απο 24 νομιζω.
αν σε λεπτο σιδηρο π.χ. λαμαρινα, βαλεις χοντρουτσικο δοντι , θα στην τρανταζει ολοκληρη.
για αυτο οι λαμες σιδηρου αναφερουν για μεχρι ποσο παχος ειναι φτιαγμενες.
τωρα, αναλογα το τι θα κοψεις ειναι και πιο σιδηροπριονο σε βολευει περισσοτερο.
μια λυση ειναι αυτα
https://www.praktiker.gr/c/prionia-551/Τύπος-σιδήρου?criteria=5141d8d9b958e832&lf=98
αν και εγω χρησιμοποιω για γενικες κοπες και ενα παρομοιο με αυτο, με λαμα σιδηρου. αφου τα 30 εκ. ειναι κοινη διασταση
Βρείτε Τοξοπρίονο Lux 300mm και άλλες προτάσεις για Πριόνια στη μεγαλύτερη ποικιλία της αγοράς μόνο στο Praktiker
www.praktiker.gr
προσωπικα, επειδη ειμαι φαν της ξεκουρασης, προτιμω να χρησιμοποιω σε τετοιες κοπες μεσα στο σπιτι αλλά και γενικοτερα, σεγα ή σπαθοσεγα με καλες λαμες σιδηρου. δεν βγαζουν σπιθες και ειναι ασφαλη εργαλεια. στο σιδηρο η καλη ποιοτητα λαμας μετραει πολυ περισσοτερο απο οτι στο ξυλο!
αν και εχω τις δυο parkside, η ανεση και ο τροπος βασικα της 18βολτης μπος (ακριβεια κοπης) με κανει να την θεωρω κορυφαια επιλογη για κοπες γενικα, οχι μονο μεσα στο σπιτι.
η χρυση τομη μεταξυ ευκολιας και τσεπης δεν ειναι τα σιδηροπριονα χειρος, ειναι η σπαθοσεγα ή η σεγα, (αναλογα τι κοβεις), ρευματος parkside.
εχει δυναμη και ακριβεια σε σχεση με την αντιστοιχη μπαταριας και με ενα σετ καλες λαμες των 5-7 ευρω εισαι αρχοντας!
προσωπικα τις περισσοτερες κοπες σιδηρου, ασχετα το τι κοβω τις κανω με την σπαθοσεγα ρευματος της παρκ με κοστος 30€ αν θυμαμαι καλα...