Εργαλεία Χειρός

Η λύση είναι να ακουμπάς πρώτα τη μύτη του μολυβιού ακριβώς εκεί που θέλεις να γίνει η γραμμή, και μετά να φέρεις το χάρακα δίπλα του για να χαράξεις τη γραμμή.

Η λύση είναι να ακουμπάς πρώτα τη μύτη του μολυβιού ακριβώς εκεί που θέλεις να γίνει η γραμμή, και μετά να φέρεις το χάρακα δίπλα του για να χαράξεις τη γραμμή.

+1 Ακριβώς σωστός ο Νίκος :a0210:

ε. όχι και μερικά χιλιοστά το πάχος μιας γραμμής με μολύβι...μετά βίας 1 χιλιοστό και αυτό όταν η μύτη είναι φαρδιά μπροστά.

εκτός από την λύση που αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείς να χρησιμοποιείς και μηχανικά μολύβια με σταθερό το πάχος της μύτης.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Πετας τη ξυστρα και το ξυνεις με φαλτσετα.
Αλλα και γω αβολο το βλεπω το φαρδυ αυτο μολυβι. Χρησιμοποιω μολυβακια που εχω απο παλιοτερα χρονια...και φυσικα του ΙΚΕΑ!
Παντα και σχεδον μονο του ΙΚΕΑ

Στάλθηκε από το 7DTB41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

ε. όχι και μερικά χιλιοστά το πάχος μιας γραμμής με μολύβι...μετά βίας 1 χιλιοστό και αυτό όταν η μύτη είναι φαρδιά μπροστά.

εκτός από την λύση που αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείς να χρησιμοποιείς και μηχανικά μολύβια με σταθερό το πάχος της μύτης.

Σώτο αναφέρομαι στα μολυβια μαραγκού. Στα απλά μολύβια εννοείται ότι είναι πολύ λιγότερο αλλά πίστεψε με ακόμα και αυτή η διαφορά είναι καθοριστικής σημασίας για ιδιαίτερες συνδέσεις.

μολις αρχιεισεις να κανεις χελιδονουρες κτλ

Και όχι μόνο. Εδώ για απλές μισοχαρακτές το χιλιοστό μετράει.
Μιλάμε βέβαια για μικρές κατασκευές, όχι για κιόσκια και πέργκολες...

Προς Μπάμπη

Οταν συναντηθήκαμε μου ζήτησες πληροφορίες για τα κατσαβίδια της Wiha που σου είπα

Αυτό είναι το κατσαβίδι http://media.digikey.com/pdf/Data Sheets/Wiha PDFs/SoftFinish Orbit Drivers.pdf

Αν το πετύχεις κάπου πάρε το αλλά το ΑΝ με κεφαλαία πλέον καθώς σταμάτησε τη παραγωγή η εταιρία από ότι λέει και το άρθρο

7YOpMEl.jpg

yG18z27.jpg

gGKs8gW.jpg

Αποσυναρμολογουσα την βαση απο το κολωνατο και απο δικο μου λαθος κατεστρεψα τη βιδα στα αριστερα.

31011506085_50af8a5703_b.jpg

Χωρις δευτερη σκεψη, ανεσυρα απο την εργαλειοθηκη την πιστη μου πενσα engineer και μονομιας η χαλασμενη βιδα ξελασκαρε.
Η πενσα ειναι ειδικα διαμορφωμενη μπροστα για ακριβως τετοιες περιπτωσεις βιδων.
22832990178_b3c2198bf6_b.jpg

Για την ιστορια, η engineer ειναι μια ιαπωνεζικη μαρκα που βγαζει πολυ ποιοτικα εργαλεια χειρος.https://www.amazon.de/gp/product/B002L6HJAA/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AGWPWD8ERROFY
img5704b802b0b18_l.jpg

Ωραίος Μιχάλη,αλλά πιστεύω ότι εργαλεία τύπου πένσας βγάζουν τήν βίδα μόνο άν δέν είναι πολύ κάργα σφιγγμένη,τό καλύτερο εργαλείο γιά τέτοιες περιπτώσεις είναι τό ανάποδο κολαούζο.Φυσικά χρειάζεται καί μιά μανέλα γιά κολαούζο.

Το έχεις κάνει στη πράξη με τον εξολκέα; Ποοοολύ δύσκολο να κεντράρεις σωστά και να τρυπήσεις ένα Μ3 βιδάκι χωρίς να χαλάσεις το σπείρωμα. Το πενσάκι είναι η καλύτερη λύση για αυτά τα βιδάκια. Δοκιμασμένα.

Το έχεις κάνει στη πράξη με τον εξολκέα; Ποοοολύ δύσκολο να κεντράρεις σωστά και να τρυπήσεις ένα Μ3 βιδάκι χωρίς να χαλάσεις το σπείρωμα. Το πενσάκι είναι η καλύτερη λύση για αυτά τα βιδάκια. Δοκιμασμένα.

Σαφώς καί σέ Μ3 καί σέ Μ4 παρακάτω μιά πολύ πρόχειρη δοκιμή σέ ξύλο,αλλά καί σέ μέταλλο πού χρειάστηκε μιά χαρά έπιασε,εξάλου η Gedore άν δέν έκαναν δουλειά δέν θά τά κατασκεύαζε (γιατί Gedore έχω).Στό νούμερο 1 ανάποδο κολαούζο πού είναι γιά βίδες Μ3-Μ6 απλά τρυπάμε μέ τρυπάνι 1,5 - 3 mm,σιγά-σιγά πάντα.

anapod10.jpg

anapod11.jpg

anapod12.jpg

Αυτή τη βίδα με τη πένσα στη βγάζω σε 10". Ούτε τρυπάνια ούτε κολαούζα, ούτε γρέζια. Και κάνει δουλειά και σε μεγαλύτερες βίδες αρα δε χρειάζεσαι να κουβαλάς μαζί σου όλο το εργαστήριο σου. Είπαμε είναι EDC, τα τρυπάνια και τα κολαούζα τι δουλειά έχουν;

Αυτή τη βίδα με τη πένσα στη βγάζω σε 10". Ούτε τρυπάνια ούτε κολαούζα, ούτε γρέζια. Και κάνει δουλειά και σε μεγαλύτερες βίδες αρα δε χρειάζεσαι να κουβαλάς μαζί σου όλο το εργαστήριο σου. Είπαμε είναι EDC, τα τρυπάνια και τα κολαούζα τι δουλειά έχουν;

Είπαμε μιά πολύ πρόχειρη δοκιμή ήταν,σέ μέταλλο όμως πού είναι σφιγμένη πολύ,θά ζοριστής καί άν τήν βγάλεις μέ τήν ειδική πένσα.

Μα σε μέταλλα τη χρησιμοποιώ, δεν έχω σχέση με ξύλα εγώ. Αυτό πήγα να συμπληρώσω αλλά με πρόλαβες.

Μα σε μέταλλα τη χρησιμοποιώ, δεν έχω σχέση με ξύλα εγώ. Αυτό πήγα να συμπληρώσω αλλά με πρόλαβες.

Ωραία,θέλω νά τήν αγοράσω απλά γιά νά τήν δοκιμάσω,γιατί σέ αυτά τά πράγματα μόνο η πράξη μετράει,θά ρωτήσω τόν Γιάννη από τήν Labo άν έχει καποια αντίστοιχη.