Εργαλεία Χειρός

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Για καμιά ξεπέτα είναι το φαλτσοκούτι, σε περίπτωση που δεν έχεις μόνιμα ετοιμοπόλεμο το radial, όπως εγώ.

Έτσι.

Με 2 κοπές δεν ξεσηκώνεις τον κόσμο Νικ... :P

Σίγουρα καλό είναι να υπάρχει!

Για μικρα ξυλακια υπαρχει και φαλτσοκοπτικο χειρος :))

20953425536_4568a01ee4_z.jpg

Καλά..Για να μην πούμε ότι οι 45 σε ένα καλό κουτί είναι ακριβώς 45 και όχι 44 ή 46 όπως σε ένα φτηνό radial.....

Για καλά radial λέμε Νικ.
Ισχύει αυτό που λες αλλά όλα επιδέχονται ρύθμισης, οπότε μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου εύκολα.

Μπάμπη έχω δει πως χάνει ελάχιστα στις 45 επειδή η παλινδρόμηση του πριονιού το στρεβλώνει.Ίσως θα ήταν πιο εύστοχο να πω ότι δεν επιτρέπει πάντα καθαρή κοπή.Πριν κάποιους μήνες έχασα την ακρίβεια στην τελευταία κοπή σε πηχάκι κορνίζας και εκνευρίστηκα.Απο τότε αναζητώ κάτι πιο στιβαρό..

+1
Oτι χάνει ελάχιστα,εγώ παρατήρησα όχι επειδή η παλινδρόμηση τού πριονιού τό στρεβλώνει,αλλά έχει ένα "παίζω" πού λέμε στήν σχισμή πού μπαίνει η λάμα τού πριονιού και έτσι σίγουρα θά χάνει καμμιά-δυό μοίρες.
Βέβαια γιά κάποιον πού κάνει χοντροδουλειά δέν τόν νοιάζει,αλλά γιά κάποιον πού αναζητά τήν λεπτομέρεια ίσως τόν χαλάσει αυτό.
Υπάρχουν καί κάποια παλιά μεταλλικά πού δεν γνωρίζω το κατά πόσο είναι ακριβείας.

http://ergaliothiki.gr/index.php?route=product/product&manufacturer_id=12&product_id=934

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Νίκο εννοείται πως είναι απαραίτητο.
-Κοπές εκτός εργαστηρίου
-Κοπές σε ευαίσθητα υλικά,πχ πηχάκι διακόσμησης όπως ανέφερα.
-Όταν δεν υπάρχει ρεύμα
-Όταν δε θες να ξεσηκώσεις τον κόσμο με τη φασαρία του ηλεκτρικού.
-Όταν θες πολύ λεπτή κοπή.
Είπαμε,τα εργαλεία χειρός ήταν και θα είναι απαραίτητα.

Σε πολλά έχεις δίκιο, ειδικά σε πολύ λεπτά ξύλα και πολύ λεπτές κοπές. Εκεί που δεν μπορείς καν να χρησιμοποιήσεις πριόνι ξύλου αλλά λάμα σιδεροπρίονου για να μην κάνεις ζημιά.
Όλα χρειάζονται τελικά, κι αν δεις μαστόρια εκειδικευμένα, όχι μαραγκούς/επιπλάδες αλλά αυτούς που κάνουν ψιλοδουλειές και είναι πιο κοντά στον ερασιτέχνη, χρησιμοποιούν πιο πολύ εργαλεία χειρός. Πολλά μάλιστα απ´ αυτά παμπάλαια και ιδιοκατασκευές.

Εξυπνο εργαλειακι!!!
Χρησιμο για καποιους που θελουν να εχουν λιγα μαζι.
http://www.banggood.com/23-In-1-Mul...tm_design=21&gclid=CNKt3PqNvNACFQ0-GwodwiQJEA

sku_388045_1.jpg

23-In-1-Multifunctional-Flexible-Type-font-b-Wrench-b-font-7-19mm-font-b-Adjustable.jpg

Αν δεν κανω λάθος το εχει ο Μιχάλης...σαν να θυμάμαι να το εχει ποστάρει προ αρκετό καιρο ιςως και κανά δυο χρονια πριν...

Sent from my iPad using Tapatalk

χαχα, θυμασαι παρα πολυ καλα Ευγενιε!
Το εχω, εξυπνη πατεντα, αλλα δεν θυμαμαι ακριβως γιατι δεν με ενθουσιασε καθολου.

Αυτή την απορία την εχω κι εγω βρε Μιχάλη. Εχω το 1/10000 του εξοπλισμού σου και ωρες-ωρες (ελλειψει εργαστηρίου) δυσκολεύομαι να βρω που εχω αποθηκεύσει (καταχωνιάσει ειναι το σωστό) διαφορα πράγματα.
Εσυ πως τα "αρχειοθετεις" ;

Γιατί θυμάσαι που το έχεις "αποθηκεύσει" ??? -bye-:ernaehrung004:

Αυτή την απορία την εχω κι εγω βρε Μιχάλη. Εχω το 1/10000 του εξοπλισμού σου και ωρες-ωρες (ελλειψει εργαστηρίου) δυσκολεύομαι να βρω που εχω αποθηκεύσει (καταχωνιάσει ειναι το σωστό) διαφορα πράγματα.
Εσυ πως τα "αρχειοθετεις" ;/QUOTE]

Το ότι το θυμάται ο Ευγένιος, δεν σας κάνει εντύπωση;;; :firstprize:
Όσο είσαι νέος θυμάσαι...:ciao:
:grandpa::grandpa::grandpa:

Το ότι το θυμάται ο Ευγένιος, δεν σας κάνει εντύπωση;;; :firstprize:
Όσο είσαι νέος θυμάσαι...:ciao:
:grandpa::grandpa::grandpa:

Κι εγώ το θυμάμαι... -bye- κι ούτε πρεσβυωπία έχω... :p
Παλιόγεροι... :flipout:

Εγώ κάποια στιγμή έψαχνα μία λάμα για ένα πριόνι....δεν την βρήκα και λέω θα θυμάσαι λάθος θα ήθελες να την πάρεις και δεν την πήρες τελικά!

(χθες την πέτυχα τυχαία ενώ έψαχνα κάτι άλλο)

Συνήθως ψάχνω όταν είναι κλειστά τα μαγαζιά Κυριάκο :).

Έχω βέβαια κάποια δίπλα εργαλεία.....

Γιατί θυμάσαι που το έχεις "αποθηκεύσει" ??? -bye-:ernaehrung004:

Αυτο το συγκεκριμενο, ναι. Kρεμασμενο διατρητο πανελ εργαλειων του lidl, μαζι με τα παραδοσιακα κλειδακια :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εσυ πως τα "αρχειοθετεις" ;

Δυστυχως Χρηστο υπαρχει ενα θεματακι με την οργανωση, αλλα ευτυχως σχεδον παντα υπαρχει καποια εναλλακτικη τριγυρω, αν δεν βρω κατι που ψαχνω.

Αυτο το συγκεκριμενο, ναι. Kρεμασμενο διατρητο πανελ εργαλειων του lidl, μαζι με τα παραδοσιακα κλειδακια :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυστυχως Χρηστο υπαρχει ενα θεματακι με την οργανωση, αλλα ευτυχως σχεδον παντα υπαρχει καποια εναλλακτικη τριγυρω, αν δεν βρω κατι που ψαχνω.
Εμ αυτή είναι και η λογική του αχανους εργαστηρίου.
Αν δεν βρίσκεις κάτι, να βρίσκεις τον αντικαταστατη του ή αντε τον αντικαταστάτη του αντικαταστάτη

Sent from my C6833 using Tapatalk

Το κακό με το μικρο έως ανύπαρκτο εργαςτηριο ειναι άλλο...
στο τελευταίο μαστορέμα και αναδιοργάνωση που έκανα στην αποθήκη/εργαςτηριο της κακιάς ώρας...αντιμετώπισα άλλο προβλημα...
Μαζι με τα άχρηστα της αναδιοργάνωσης πέταξα ο μαμακας και μια σκυλα...ευτυχώς lidl...μπλέχτηκε με τα άχρηστα στην προσπάθεια να βάλω βγάλω κατι πράγματα και παει...
Ευτυχώς ειναι του 2 υρου...
Αλλα μου την σπάει να Χ;νω πράγματα...

Δοκιμασα προχτες το εργαλειο της engineer, Εngineer dbz-60, για τις χαλασμενες βιδες τυπου philips και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα!

DBZ-60G_eng.jpg

Ερχεται με δυο bits. Ενα για μισοκατεστραμενες βιδες (που δεν ξεβιδωνουν με κατσαβιδι ομως) και ενα για εντελως κατεστραμενες.
Applications.jpg

32e228e6-13aa-41bf-8386-8423272b545b.jpg

Στις κατεστραμενες βιδες χρησιμοποιεις το δευτερο bit που το χτυπας με σφυρι να πιασει και μετα βαζεις το χερουλι και την ξεβιδωνεις.
2ndBit_2.jpg

26997898441_666ebd8ff5.jpg

Δοκιμασα μονο το πρωτο bit σε δυο μισοκατεστραμενες βιδες οι οποιες και ξεβιδωθηκαν αμεσα. Πιεζεις το χερουλι πανω στη βιδα και ξεβιδωνεις, τοσο απλα. Το δευτερο bit δεν ειχα το χρονο να το δοκιμασω.
Δυστυχως τις φωτο που ειχα βγαλει τις ξεχασα στην Αθηνα. Το εργαλειο εχει εφαρμογη σε βιδες που βιδωνουν με κατσαβιδι τυπου philips#2. Τις πιο κοινες δηλαδη.