Εργαλεία Χειρός

Ρε παιδιά για πείτε μου τη γνώμη σας... Σε μυτοτσίμπιδο ίσο και κυρτό 200m ποια μάρκα να προτιμήσω stanley fatmax ή benman; Η χρήση τους θα είναι περιστασιακή και πιο πολύ τα θέλω για να συμπληρώσω το σετ.

Ρε παιδιά για πείτε μου τη γνώμη σας... Σε μυτοτσίμπιδο ίσο και κυρτό 200m ποια μάρκα να προτιμήσω stanley fatmax ή benman; Η χρήση τους θα είναι περιστασιακή και πιο πολύ τα θέλω για να συμπληρώσω το σετ.

Προσωπικά νομίζω λίγο καλύτερη είναι η Benman.

Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι αν και για τα μυτοτσίμπιδά της δεν αναφέρει τι είδους χάλυβας είναι ή αν είναι σκληρυμένος. Όπως και να χει φαντάζομαι για την περιστασιακή χρήση που τα θέλω θα είναι μια χαρά.

Τα Stanley ειναι overpriced κατα τη γνωμη μου. Και αν η ποιοτητα ειναι ιδια , τοτε η benman εχει αρκετα καλυτερες τιμες στα περισσότερα ειδη.

Επειδή ειναι καρακινεζικη

Sent from my iPad using Tapatalk

Μανία μέ αυτήν τήν antiChina style :flipout:,αφού τό έχουμε πεί,όλα εκεί γίνονται τήν σήμερον,εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων,ο Κινέζος βγάζει καί Iphone,αλλά βγάζει και σκαρταδούρα,καί τά Makita στήν Κίνα φτιάχνονται καί τά περισσότερα.

Τα πενσοειδή της Benman με τη μαύρη λαβή ΔΕΝ είναι κινέζικα(σελ. 38), είναι κατασκευασμένα στη Γερμανία από την NWS και αυτό σημαίνει πάρα πολλά, όχι γιατί είναι γερμανικά, αλλά γιατί τα κατασκευάζει μια εταιρεία που φτιάχνει μόνο πενσοειδή.

Να το δεχτώ για τα πενσοειδή που λες. Γενικά μιλούσα και θα επιμείνω στην άποψη μου.
Δεν εχω κατι με τα κινεζικά εργαλεια. Εξήγησα απλώς γιατι τα κινεζικά της βενμαν ειναι φτηνότερα απο τα κινεζικά της Stanley. Στη 2η πληρώνεις και το όνομα.
Και τα πρώτα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα ήταν για τα μπάζα (οπως και τα κορεάτικα), αλλα σημερα ειναι απο τα καλυτερα.
Πιστευω οτι το ιδιο γίνεται σημερα και με τα κινεζικά εργαλεια.

Δε νομίζω ότι το παράδειγμά σου είναι σωστό. Τα αυτοκίνητα στην Ιαπωνία τα κατασκεύαζε αυτός που τα πουλούσε. Μάθαινε από τα λάθη του και κάθε φορά έβγαζε καλύτερο αυτοκίνητο. Η συντριπτική πλειοψηφία στην αγορά των εργαλείων στη Κίνα είναι φασόν. Άλλος κατασκευάζει, άλλος εξάγει και πουλάει με το όνομά του. Καμιά Stanley, Benman(τα φθηνά της), Tactix, Mannessman, κ.α. δε μπορεί να συγκριθεί με Knipex ή NWS. Ο λόγος είναι ότι δε τα κατασκευάζουν οι ίδιοι, αλλά τα παραγγέλνουν από εταιρείες, πολλοί τα παραγγέλνουν από το Alibaba. Δεν υπάρχει μια σοβαρή εταιρεία στη κινέζικη αγορά που να κατασκευάζει εργαλεία με το όνομά της. Μπορούν να το κάνουν όπως το κάνουν οι Ταϊβανέζοι (Toptul, Force) με επιτυχία, αλλά δε το κάνουν λόγω μικρότερου ποσοστού κέρδους, ίσως, δε ξέρω. 'Όταν θα βγει μια κινέζικη "Honda" ή "Toyota" και θα αρχίσει να παράγει, να πουλάει και να μαθαίνει, τότε ναι, σε ελάχιστο χρόνο θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους Ευρωπαίους.

Καλημερα. Ακόμα όμως και οι φασονατζήδες, μαθαίνουν απο τα λάθη τους. Αν εχουν υψηλά ποσοστά αποτυχιών, επιστροφών, κλπ. θα χάσουν τους πελάτες τους. Άρα βελτιώνονται εξ ορισμού (ή εξαφανίζονται απο τη αγορα).
Απο την άλλη μεριά, πολλές πολυεθνικές εταιρείες, κατασκευάζουν σε δικά τους εργοστάσια στην Κίνα, λόγω φθηνότερου κόστους. Μεταφέρουν λοιπόν τεχνογνωσία.
Αναμφισβήτητα οι Κινέζοι ειναι πανέξυπνος λαός. Συνεπώς για τους 2 πιο πανω λόγους, η καμπύλη εκμάθησης τους θα εχει πολυ πιο απότομη κλιση (σε μικρότερο χρονο μαθαίνουν και διορθώνονται).
Αν συνυπολογισουμε δε και το γεγονός οτι ειναι δαιμόνιοι έμποροι, δεν ειναι μακριά η εποχή που κινεζικες εταιρίες θα γίνουν πολυεθνικές, με δικά τους ποιοτικά προϊόντα. Δες τι γινεται πλέον με τα κινητά τηλέφωνα τους.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά όποια από τα δύο κι αν επιλέξω (stanley-benman), η ποιότητα πάνω κάτω είναι η ίδια, δεν υπερέχει κάποιο; πόσο μάλλον για την ερασιτεχνική χρήση που τα θέλω. Και μιας οι τιμές τους είναι σχεδόν οι ίδιες λέω να πάω σε benman.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά όποια από τα δύο κι αν επιλέξω (stanley-benman), η ποιότητα πάνω κάτω είναι η ίδια, δεν υπερέχει κάποιο; πόσο μάλλον για την ερασιτεχνική χρήση που τα θέλω. Και μιας οι τιμές τους είναι σχεδόν οι ίδιες λέω να πάω σε benman.

Μήπως να έβαζες μια φώτο ή ένα λινκ των εργαλείων που θες να πάρεις; Υποψιάζομαι ότι δεν έχεις επιλέξει την ακριβή σειρά της Benman, άρα ότι και να πάρεις το ίδιο είναι.

Πάντως οι benman γκαζοταναλιες τύπου Cobra δεν αξίζουν αφού έχουν ίδια τιμή με της knipex που είναι ο βασιλιάς του είδους

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Πάντως οι benman γκαζοταναλιες τύπου Cobra δεν αξίζουν αφού έχουν ίδια τιμή με της knipex που είναι ο βασιλιάς του είδους

H NWS είναι εταιρεία επιπέδου Knipex. Αυτό προσπαθώ να πω. Το ότι δεν τη ξέρουμε στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι είναι υποδεέστερη. Πολλοί από σας έχουν εργαλεία της και δε το ξέρουν. Παλιά το πράκτικερ, τα πενσοειδή που είχε, τα Profi, ήταν NWS (και τα κατσαβίδια Felo). Πάντως στις γκαζοτανάλιες θα συμφωνήσω ότι η Knipex είναι κορυφή, ΟΜΩΣ ένας ερασιτέχνης δε θα καταλάβει διαφορές ανάμεσα στις δυο γκαζοτανάλιες.

Καλημερα. Ακόμα όμως και οι φασονατζήδες, μαθαίνουν απο τα λάθη τους. Αν εχουν υψηλά ποσοστά αποτυχιών, επιστροφών, κλπ. θα χάσουν τους πελάτες τους. Άρα βελτιώνονται εξ ορισμού (ή εξαφανίζονται απο τη αγορα).
Απο την άλλη μεριά, πολλές πολυεθνικές εταιρείες, κατασκευάζουν σε δικά τους εργοστάσια στην Κίνα, λόγω φθηνότερου κόστους. Μεταφέρουν λοιπόν τεχνογνωσία.
Αναμφισβήτητα οι Κινέζοι ειναι πανέξυπνος λαός. Συνεπώς για τους 2 πιο πανω λόγους, η καμπύλη εκμάθησης τους θα εχει πολυ πιο απότομη κλιση (σε μικρότερο χρονο μαθαίνουν και διορθώνονται).
Αν συνυπολογισουμε δε και το γεγονός οτι ειναι δαιμόνιοι έμποροι, δεν ειναι μακριά η εποχή που κινεζικες εταιρίες θα γίνουν πολυεθνικές, με δικά τους ποιοτικά προϊόντα. Δες τι γινεται πλέον με τα κινητά τηλέφωνα τους.

σωστα αυτα σαν αρχη αλλα υπαρχει και το θεμα της αντιληψης/πεποιθησης.
με την μεπειρια μου απο δεκαδες εταιριες φακουδικων της κινας, ο κανονας ειναι οτι σαν ενιαια πεποιθηση εχουν την φθηνοδουλεια και το πως να κανουν κατι πιο φθηνο, ακομα και αν βγει φθηνιαρικο (τα ΚΑΛΑ αποτελουν εξαιρεσεις)
και αυτη η αντιληψη ειναι σε πληρη αντιθεση με την Γερμανικη (και παλιοτερα την Αμερικανικη) για τα αθανατα εργαλεια κ προιοντα.

Αυτες τις αντιφασεις τις αποφευγει ο καταναλωτης/χρηστης που την ψαχνει, αλλα ο αδαης εχει περισσοτερες στατιστικα πιθανοτητες να παρει εργαλειο μουφα made in china παρα να του βγει καλο.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Μήπως να έβαζες μια φώτο ή ένα λινκ των εργαλείων που θες να πάρεις; Υποψιάζομαι ότι δεν έχεις επιλέξει την ακριβή σειρά της Benman, άρα ότι και να πάρεις το ίδιο είναι.

Αναφέρομαι στην φτηνή σειρά της benman http://www.zarkaditools.gr/index.ph...iew=productdetails&virtuemart_product_id=3204 και http://www.zarkaditools.gr/index.ph...iew=productdetails&virtuemart_product_id=3188
Τα αγόρασα πριν από λίγο από τοπικό κατάστημα. Να πω την αλήθεια φαίνονται οτι είναι κινέζικα (από τις κοπτικές ακμές, την ασυμμετρία της μύτης, την ελαστικότητα του χάλυβα κτλ). Για 12 ευρώ το καθένα και δεδομένου οτι δεν ήθελα να πάω παραπάνω, τι να πω ... θα δείξουν στην πορεία του χρόνου αν αξίζουν αυτό το κάτι παραπάνω στην τιμή σε σχέση με άλλα φτηνότερα.

Η επαρχία δυστυχώς έχει περιορισμένες επιλογές στα εργαλεία. Στην Αθηνάς πρόσφατα πήρα κόφτη Orbis made in Germany 8 αν θυμάμαι καλά. Είχε και μυτοτσίμπιδο σε παρόμοια τιμή.

Καλησπέρα
θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να ακονίσω ένα κοφτάκι για καλώδια.
Γνωρίζει κανείς;
Ευχαριστώ