Εργαλεία Χειρός

Να υποθέσω αυτη η απόκλιση οφείλετε σε συστολές/διαστολές του υλικού λόγω διακύμανσης της θερμοκρασίας;

Oι παραπανω μετρησεις εχουν γινει σε συγκεκριμενη θερμοκρασια και δεν οφειλονται σε συστολη/διαστολη του υλικου.

Η παραμετρος θερμοκρασια προφανως θα αυξανει τις διακυμανσεις που οφειλονται στην διαφορα κλασης.

Eνα ενδιαφερον βιντεο για το πως φτιαχνεται μια μετροταινια.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλό εργαλειάκι (ρασπα-λίμα x2) για "σακίδιο εκστρατείας", ώστε να γλυτώνεις χώρο και βάρος. Δεν είναι Nicholson αλλά την δουλειά του την κάνει... :award:

51AW-ztDXuL._SL1000_.jpg

πολυ καλη λυση για κινητο συνεργειο ή εργαλειοθηκη. ημουαν ετοιμος να παρω και εγω μια, αλλα για εργαστηριο προτιμησα μια κανονικη ρασπα

Προσφατα παρελαβα δυο λιγο διαφορετικα μετρα απο τα συνηθισμενα.

Ενα 'πανοραμικο' stanley με ανοιγμα στην πανω μερια του μετρου και μια μινιατουρα wiha, παραδοσιακου μετρου που διπλωνει.

48005969708_a6f23438d9_b.jpg

Για το μικρο Wiha δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο παρα μονο οτι ειναι του ενος μετρου και ειναι ελαχιστο σε διαστασεις. Ειναι ενα ομορφο γκατζετακι!
Για το Stanley η διαφορα ειναι οτι ειναι διαφανες στην πανω μερια κανοντας το λιγο παραξενο στην οψη. Η οθονη βοηθα να μετρας τις εσωτερικες διαστασεις ενος αντικειμενου.
48000146457_24547c3bee_c.jpg

Περαν αυτης της ιδιαιτεροτητας το μετρο δεν εχει κατι διαφορετικο. Δεν εχει καν το γνωστο κουμπι που ακινητοποιει την ταινια.
48000183506_b874e0d9cb_c.jpg

Η ποιοτητα του ειναι καλη και εχει μεταλλικο περιβλημα στο κατω μερος για αντοχη στην φθορα.
Εδω μια φωτο που φαινεται η οθονη που μετραει τις εσωτερικες διαστασεις.
48000158728_d23646f5ac_b.jpg

Τα 14.6εκ που δειχνει η οθονη ειναι η αποσταση απο το αγκιστρο της ταινιας που εχει ανοιξει προς στα δεξια, εως την ακρη του μετρου, στην πλατη του στα αριστερα.
Τα 14.6εκ δηλαδη απαρτιζονται απο τα 8.5 εκατοστα που ειναι ανοιγμενη η ταινια + τα 6.1 εκατοστα που ειναι το μηκος του μετρου κλειστο.

Αυτο που βλεπουμε στην 'οθονη' του μετρου ειναι η αναποδη, η πισω πλευρα της ταινιας. Η ταινια ειναι τυπωμενη δηλαδη και απο τα δυο μερη.
48000185276_7e6a50509c_b.jpg

Εδω η ευκολη μετρηση του εσωτερικου μερους ενος ραφιου επιπλου.
48000151278_8312973d2b_b.jpg

Ειπα παραπανω οτι δεν υπαρχει το κουμπι που ακινητοποιει (και τυλιγει) την ταινια, το οποιο προφανως ειναι πολυ χρησιμο.
Αντι αυτου, το ελατηριο -μετα τα 30 εκατοστα επεκτασης της ταινιας- δεν τραβαει μεσα την ταινια παρα μονο εαν την σπρωξεις ελαφρα με το χερι.
Αυτο εχει το καλο οτι στο τυλιγμα η ταινια δεν μαγκωνει το δακτυλο απο την ταχυτητα αλλα απο την αλλη αν την εχεις ανοιχτη 2 μετρα, χρειαζεται 4-5 σπρωξιματα για να τυλιχτει.

Με λιγα λογια αυτη ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση μετροταινιας η οποια ουτε απαραιτητη ειναι ουτε βολικη σαν τις υπολοιπες. Απλα εχει την ιδιαιτεροτητα μιας οθονης που περιλαμβανει στην μετρηση το μηκος του ιδιου του μετρου οποτε ευκολα μετρας μια εσωτερικη διασταση με μεγαλη ακριβεια χωρις να 'τσακιζεις' την μετροταινια.

Σε ολες σχεδον τις επωνυμες μετροταινιες, το μηκος του σωματος ειναι γραμμενο πανω στο ιδιο το μετρο, οποτε εαν θελεις να κανεις εσωτερικη μετρηση, απλα προσθετεις το μηκος.
Αριστερα ενα Milwaukee και δεξια ενα Facom (των οποιων το μηκος αναγραφεται στο κελυφος -48μμ και 60μμ αντιστοιχα)
48013495831_5825fff517_c.jpg

Στο Milwaukee, διπλα στο μηκος αναγραφεται και το πλατος του μετρου (22μμ).

Για οποιον ενδιαφερεται για το πανοραμικο μετρο/γκατζετ της Stanley, εδω το λινκ https://protool.gr/stanley-metro-plastiko-lama-13-mm-panoramic-3-m-0-32-125

Ευχαριστούμε Μιχάλη.
Special τό μέτρο τής Stanley,πόσες φορές θέλουμε να μετρήσουμε κάσα παράθυρο η πόρτα καί λυγίζουμε τήν μετροταινία καί σίγουρα χάνουμε κάποια χιλιοστά,μέ αυτό τό βλέπουμε επακριβώς.:a0210:

Υπάρχει και αυτο που με έχει βολέψει κάποιες φορές!
3a2b532e2f33264399b00732ad019005.jpg

Στάλθηκε από το MYA-L41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά πολύ χρήσιμο το μέτρα αυτό της Stanley....
Βλέποντας και την χρησιμοτητα/λειτουργικότητα από τον Μιχάλη λέω να πάρω ένα...

Εσυ Κωστη που θα το θελεις για την δουλεια σου, να παρεις αυτο της Facom αν το βρεις στο λινκ που εβαλα.
Ειμαι 100% βεβαιος οτι θα το βρεις πολυ καλυτερο, πιο εργονομικο και πιο λειτουργικο απο το Stanley.

Κι όμως...το Stanley επειδή είναι τετραγωνισμένο μου φενεται πιο εργονομικό....δηλ θα παταει καλύτερα και θα εφαρμόζει επακριβώς σε γωνίες...

Όσα μέτρα και να έχω δοκιμάσει "εσωτερικών" μετρήσεων ποτέ δεν είχα ακρίβεια , για σωστότερη ακρίβεια σε εσωτερικες μετρήσεις κατέληξα λοιπόν στην "παραδοσιακή" μέτρηση με τα δυο "ξύλινα" μέτρα .

Το έχω εδώ και 2 χρόνια. Σφίγγει καλά αλλά σε παιδεύει αρκετά μέχρι να βρεις το σημείο που δεν ανοίγει το δόντι της καστάνιας...

Το έχω εδώ και 2 χρόνια. Σφίγγει καλά αλλά σε παιδεύει αρκετά μέχρι να βρεις το σημείο που δεν ανοίγει το δόντι της καστάνιας...

Θενκς!!! αυτό που περίμενα. Σαν καστάνια δουλεύει καλά ή πρέπει κάθε λιγο να αναπροσαρμόζεις ανοιγμα/κλείσιμο???