Εργαλεία Χειρός

Συμφωνώ Μιχάλη.Εχω ρίξει πολύ ιδρώτα πιτσιρικάς,τότε που δεν υπήρχε χαλκός...Και να μη πω και για κουρμπαδορο!!!

Κώστα,ανάλογα,αν είναι για δουλειά ή για διασκέδαση!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Συμφωνώ Μιχάλη.Εχω ρίξει πολύ ιδρώτα πιτσιρικάς,τότε που δεν υπήρχε χαλκός...Και να μη πω και για κουρμπαδορο!!!

χα χα χα τι μου θύμησες τώρα. και στις βόλτες εκτός από κανάβι βάζαμε και μίνιο. μια Χαλάνδρι πήγαινα στην οικοδομή, μια Ν. Σμύρνη !!

Στην κατασκευή έχει και μούφες σύνδεσης Αριστερά-Δεξιά. Εκεί δεν χρειάζεται και αντίθετο σπείρωμα στην μία σωλήνα ??
Αν ναι θέλεις κουκουνάρα και αριστερή και δεξιά.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Όλα δεξιά......

Όταν έχεις να ενώσεις 2 σωλήνες που δεν περιστρέφονται δεν θες μούφα αριστερή δεξιά αυτές που έχουν ενα μικρό "V" επάνω ??

Στις πίσω κάθετες σωλήνες στην επάνω μεριά έχει κάτι μουφες που αν δεν είναι τέτοιες δεν έχουν λόγο ύπαρξης εκεί.

Νομίζω ότι το Leroy έχει έτοιμα με σπείρωμα σε διάφορα μεγέθη . Ίσως να είναι λίγο πιο ακριβά αλλά ίσως να είναι αμελητέα μπροστά στο κόστος αγοράς εργαλείου + κούραση για να ανοίξεις τόσα σπειρώματα . Θυμάμαι που διαφήμιζαν και κατασκευή στο site τους στα hommistas δύο τέτοιες κατασκευές . Ήθελα να φτιάξω ένα πάγκο για το εργαστήριο αλλά είδα ότι το κόστος πήγαινε πάνω από 100 μόνο για τις σωλήνες και το παράτησα ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Μπρρρρρρ..............
Τα σπειρώματα................................

Όταν έχεις να ενώσεις 2 σωλήνες που δεν περιστρέφονται δεν θες μούφα αριστερή δεξιά αυτές που έχουν ενα μικρό "V" επάνω ??

Στις πίσω κάθετες σωλήνες στην επάνω μεριά έχει κάτι μουφες που αν δεν είναι τέτοιες δεν έχουν λόγο ύπαρξης εκεί.

Τα έχουμε πει & αλλού μωρέ ...........................

Αν χρειαστεί πας σε ρακόρ σύνδεσης, είναι απλά τα πράματα.

https://dedegkikas.gr/ydreusi/sidirosolines?page=4

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Αν χρειαστεί πας σε ρακόρ σύνδεσης, είναι απλά τα πράματα.

Ναι αλλά χάνεις την απόλαυση της απόλυτης οπτικής τελειότητας της κατασκευής ενός καλλιτέχνη .... :grinning-smiley-043 -bye-

Και ο ογκος της δουλειας και η μεγιστη ταλαιπωρια της σωστης ευθυγραμμισης στην συναρμολογηση θα ειναι ακριβως τα ιδια!

Λεω να βρεις τροπο να ξεγλιστρησεις σαν χελι απο την υποχρεωση που, καλωσυνατα μεν αλλα κακως δε, ανελαβες :)

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Χαχαχα θα κανουμε μπρατσα λεμε.
Λοιπον επειφη ειμαστε γατες εμεις.... Υπαρχει και η λυση των χαλκοσωληνων!!!!

Βρε άκου τον μάστορα & ξεκίνα με τους νεροσωλήνες. Θα γίνει υπέροχο.

Εύκολο είναι & σε δύο απογεύματα θα το έχεις τελειώσει. Μην τα φοβάσαι τα σπειρώματα. Αφού εσένα πιάνουν τα χέρια σου.

Μου ηρθε απο το banggood το ανοιγομενο καλαποδι (shoe strecher) για στενα παπουτσια. Μολις 9.99 δολλαρια με επιλογη για γρηγορη αποστολη απο την αποθηκη στην Αγγλια. Ειναι διαθεσιμο σε διαφορα μεγεθη (38-42, 43-46, 36-42 κλπ).https://www.banggood.com/Men-Ladies...html?rmmds=myorder&ID=514830&cur_warehouse=UK

Εδω το εργαλειο που αποτελειται απο τον κυριως κορμο και 3 μικρα πλαστικα αξεσουαρ που κουμπωνουν πανω στο καλαποδι για εξτρα ανοιγμα/διαπλατυνση σε καποιο σημειο.
49123741766_52660d5867_c.jpg

Η λειτουργια του ειναι πολυ απλη. Γυριζεις το αγκιστρο και το καλαποδι ανοιγει κατα πλατος, δεξια αριστερα το κιτρινο μερος, πιεζοντας το παπουτσι στα πλαινα το οποιο σιγα σιγα ανοιγει.
Γυριζοντας την ροδελα, το καλαποδι επεκτεινεται μπρος πισω και ετσι το παπουτσι ανοιγει μπροστα.

Για την δοκιμη τωρα, εψαχνα αρκετη ωρα καποιον που να εχει εστω και λιγο στενο παπουτσι για να δοκιμασω το εργαλειακι και τελικα βρηκα θυμα πριν λιγη ωρα:)

Eδω το καλαποδακι τεντωμενο μεσα σε αθλητικο παπουτσι νο.38. Το συγκεκριμενο ηθελε μονο διαπλατυνση και απο αυριο πια θα ξερουμε αν εκανε δουλεια.
49123742251_19c9b24501_c.jpg

Το συγκεκριμενο καλαποδι ειναι το D, δηλαδη για μεγεθη 38-42, αλλα απο οτι ειδα κανει για μεγεθη απο 36-37 εως 44+ καθως μπορεις να το τροποιησεις λιγο για τα μεγαλα μεγεθη.

Αν κανει δουλεια τελικα, θα εξοπλιστουμε με αλλα δυο τετοια, ενα για πολυ μικρα μεγεθη και ενα για πολυ μεγαλα. Για να υπαρχει πληρης εξοπλισμος και εξυπηρετηση :)

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Καλό φαίνεται. μακάρι να σε βολέψει. Καλορίζικο Μάϊκ!

Εχει ηδη βγαλει τα λεφτα του στο πολλαπλασιο Γιωργο :)
Mια σημερινη επισκευη που κανονικα δεν θα την ανεβαζα αλλα ετυχε να θελω να γραψω κατι στο νημα και ειδα την τελευταια αναρτηση για το καλαποδι :)
49438805802_98fb78c74b_c.jpg

Ενα περιεργο πραμα, απο τα 5-6 ζευγαρια παπουτσιων που εχω ανοιξει τον τελευταιο καιρο ολα ηταν αθλητικα εκτος απο ενα!

Σημερα ηθελα να κανω μια μικροεπισκευη εκτος εργαστηριου και χρειαζομουν μονο ελαχιστα πραγματα να παρω μαζι μου.
Διαπιστωσα λοιπον με οργη οτι ΔΕΝ διαθετω (:speechless-smiley-0) ΜΙΚΡΗ εργαλειοθηκη για τετοιες μικροδουλειες! Η τουλαχιστον δεν θυμαμαι αν εχω, που μαλλον πρεπει να εχω, και που την εχω:)

Εδω τα λιγα εργαλεια και το αχαρο πλαστικο κουτι που χρησιμοποιησα για να μην τα κουβαλαω στις τσεπες..

49438776942_5203365d8f_c.jpg

Θα αρχισω λοιπον ερευνα για μια μικρη και περιποιημενη εργαλειοθηκη που θα βαζει κανεις καθε φορα τα λιγα εργαλεια που χρειαζεται για συγκεκριμενο σκοπο.
Εαν εχει καποιος να προτεινει κατι που ηδη τον εχει βολεψει, ας το αναφερει. Το μεγεθος πρεπει να ειναι <25 εκ. μηκος και <10εκ. πλατος.
Aλλιως θα φτιαξουμε κατι χειροποιητο :)
tool-box-2727391_960_720-300x182.png