Εργαλεία Χειρός

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Τώρα που λέμε για Knipex (που της έχω και αδυναμία), πάω το πρωί να πάρω πριτσίνια και κάτι ταινίες που χρειαζόμουν και πέφτει το μάτι μου σε αυτήν την Cobra. Έρωτας με την πρώτη ματιά (δεν την είχα ξαναδεί) και έφυγα με 25 γιούρια εξτρά στον λογαριασμό...παλιοκατάσταση :behead:

Μόλις την πήρες σου έριξε το δηλητήριο (στο λογαριασμό)
κάτι τέτοια εργαλεία χαίρεσαι και μόνο που τα πιάνεις, καλορίζικη Νικ

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Μόλις την πήρες σου έριξε το δηλητήριο (στο λογαριασμό)
κάτι τέτοια εργαλεία χαίρεσαι και μόνο που τα πιάνεις, καλορίζικη Νικ

χαχαχαχαχα...ναι κάπως έτσι Γιώργο!!! Αλλά ευτυχώς είχα αντίδοτο :flipout:

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Έχω κόψει χιλιάδες βιδες με αυτό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. θεωρω οτι ενας πλαγιοκόφτης δεν είναι ιδανικός για αυτή τη δουλειά.
Πολύ σημαντικό είναι πάντα να τοποθετουμε την βιδα τερμα μέσα στο ανοιγμα των σιαγόνων.

20170607164420_f_f_group_psalidi_mpetou_23298.jpeg

Αυτός είναι κοφτης μπετόυ της FFman...Εγώ μικρό κοφτη έχω αυτής της εταιρίας...
Έχω τέτοιον κοφτη μπετου 450mm και κοβει πολύ καλά αλλά είναι δυσχριστος....Για πλέγματα και πρόκες είναι ότι πρέπει...

Παιδες, μεγαλη απογοητευση.

Δυστυχως δεν τα καταφερε καθολου, περα απο μια μικρη αμυχη πανω στη βιδα της ταξεως καποιων δεκατων του ενος χιλιοστου.
49672518143_9e5f808c38_b.jpg

Πικρα!

Μιχαλη καταλαβες τώρα πόσο δύσκολο είναι να κοπούν....;
Καταλαβαίνω ότι για να γίνει αυτή η αμιχη έγινε με ζορισμα και ξαναζορισμα...
Το λέω με την λογική ότι το υλικό της βίδας είναι πολύ σκληρό...
Σίγουρα με πολύ δύναμη θα κόβοται γιατί δεν είναι δυνατόν με απλά κοφτακια να κόβονται και η knipex να μην κάνει τίποτε...
Πάντως από φενεται ούτε η Knipex μπορεί να ανταπεξέλθει ωστε να κοψει ευκολα και είναι καθαρά θέμα δύναμης πιέσεις των χεριών..
Φαντάσου Μιχάλη να κόψεις με ζόρι 25 και 30 τέτοιες βίδες για πόμολα ντουλάπας...!!!!Το εχω κανει και ειναι τρέλλα....!!!

Ο συγκεκριμένος κόφτης που έβαλε φωτό ο Χιώτης πιο πάνω είναι από τα Lidl...

Ο συγκεκριμένος κόφτης που έβαλε φωτό ο Χιώτης πιο πάνω είναι από τα Lidl...

Εχεις δικιο...powerfix ειναι. ...:smash
...με παραπλανεψε το αυτοκολλητο knipex...
Μου φανηκε περίεργο για τέτοια ποιοτητα κοφτη....

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Μιχαλη καταλαβες τώρα πόσο δύσκολο είναι να κοπούν....;
Καταλαβαίνω ότι για να γίνει αυτή η αμιχη έγινε με ζορισμα και ξαναζορισμα...
Το λέω με την λογική ότι το υλικό της βίδας είναι πολύ σκληρό...
Σίγουρα με πολύ δύναμη θα κόβοται γιατί δεν είναι δυνατόν με απλά κοφτακια να κόβονται και η knipex να μην κάνει τίποτε...
Πάντως από φενεται ούτε η Knipex μπορεί να ανταπεξέλθει ωστε να κοψει ευκολα και είναι καθαρά θέμα δύναμης πιέσεις των χεριών..
Φαντάσου Μιχάλη να κόψεις με ζόρι 25 και 30 τέτοιες βίδες για πόμολα ντουλάπας...!!!!Το εχω κανει και ειναι τρέλλα....!!!

Σχωρνα με Κωστη, αστειακι ητανε, φωτομονταζ, η κλεισουρα λογω του ιου φταιει και που εχασα το σημερινο μου ταξιδι:)
Το πενσοειδες ειναι οντως αχρηστο αλλα ειναι powerfix απο τα Lidl. Του εβαλα ταμπελα Knipex για να το ντοπαρω να τα δωσει ολα, αλλα τιποτα.

H Kobolt το εκοψε μεσα σε ενα δευτερολεπτο πανευκολα και με το ενα χερι. Φανταζομαι οτι η Kobolt με την κεκλιμενη κεφαλη θα βολευει καλυτερα.
4μμ διαμετρο εχει η βιδα, δεν ειναι και λιγο. Βεβαια δεν ειναι πολυ σκληρο το μεταλλο της βιδας αλλα ουτε και μαλακο το λες.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Δυστυχως δεν τα καταφερε καθολου, περα απο μια μικρη αμυχη πανω στη βιδα της ταξεως καποιων δεκατων του ενος χιλιοστου.

Πικρα!

Κοιτα να δεις παρατυπιες που κανει ο ανθρωπος, εβαλε αυτοκολλητο Knipex σε ταναλια του Lidl.
θα το δει και κανενας που δεν σε ξερει και θα φας κραξιμο :flipout: :flipout: :flipout:

49672518143_9e5f808c38_b.jpg

Πικρα!

Πατριωτακι αυτη ειναι ταναλια η δονταγρα που λεμε στην Χιο.
Δεν ειναι δουλεια της νο κοβει αλλα να βγαζει προκες καρφια κλπ απο ξυλα.

H Kobolt το εκοψε μεσα σε ενα δευτερολεπτο πανευκολα και με το ενα χερι. Φανταζομαι οτι η Kobolt με την κεκλιμενη κεφαλη θα βολευει καλυτερα.
4μμ διαμετρο εχει η βιδα, δεν ειναι και λιγο. Βεβαια δεν ειναι πολυ σκληρο το μεταλλο της βιδας αλλα ουτε και μαλακο το λες.
Αυτην λες...;

https://www.skroutz.gr/s/11982303/Knipex-Πλαγιοκόφτης-CoBolt-200mm-7131200.html

Ναι αυτη λεω.
Επισης και αυτη που εχει την κεφαλη υπο γωνια για flush κοπες, αλλα βλεπω οτι ειναι πολυ ακριβη.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=13071

Πατριωτακι αυτη ειναι ταναλια η δονταγρα που λεμε στην Χιο.
Δεν ειναι δουλεια της νο κοβει αλλα να βγαζει προκες καρφια κλπ απο ξυλα.

Δεν μας τα λες καλα πατριωτακι. Μια χαρα κοβει η παραπανω ταναλια καρφια και συρματα μεχρι 2 και κατι χιλιοστα. Για παραπανω δεν κανει.

Last edited:
Βλεπω τις τιμες για κοφτες και ζαλιζομαι....βεβαια οτι πληρωνεις περνεις και οι knipex φημιζονται για αυτο...
Εγώ είχω ρόβλημα όταν θέλω να κόψω σπαστες βίδες για πόμολα ντουλαπας/συρταριων καθώς οπως γνωρίζετε πάρα πολλοι τα μηκη ποικίλουν ανάλογα το πάχος της ντουλάπας.... Μιλάω για τέτοιες..
https://www.tools-paint.gr/product/...PIPLWN/BIDES-SPASTES-GIA-POMOLAKIA-4X45-10TEM

Το πάχος τους είναι γύρω στα 3-4χιλιοστα και η καθαρή κοπή στις βόλτες παίζει συμαντικοτατο ρόλο στο σπειρωμα τόσο στο αξεσουάρ πομολακι οσο και για το παξιμάδι από την μέσα πλευρά όταν χρειάζεται να μπει..

Το θέμα είναι ποια από όλες αυτές που προτείνατε μέχρι 30 ευρώ,αυτή με τα 50 φεύγα είναι υπερβολή,αξίζει να πάρεις...

Με προλαβε ο Αχιλλεας αλλα θα γραψω και εγω καθως οι συγκεκριμενες βιδες ειναι ΑΘΛΙΕΣ!!!
Μ4 βιδουλες με κεφαλη σταυρο στο καταλληλο μηκος και θα κανεις την δουλεια σου οπως πρεπει.

Δεν μας τα λες καλα πατριωτακι. Μια χαρα κοβει η παραπανω ταναλια καρφια και συρματα μεχρι 2 και κατι χιλιοστα. Για παραπανω δεν κανει.

Και με ενα λαμαρινοψαλιδο πιθανον να κανεις δουλιτσα αλλα η κυρια εργασια του ειναι αλλη. Το ιδιο και της ταναλιας.
Ετσι τουλαχιστον πιστευω και εγω.
Και εφοσον εχουμε τοιχους γεματους πενσοειδη οι περισσοτεροι το καθενα στην δουλεια του και ο Κορακης στα γλυκα του.
:fahne90:

Last edited by a moderator:
Με προλαβε ο Αχιλλεας αλλα θα γραψω και εγω καθως οι συγκεκριμενες βιδες ειναι ΑΘΛΙΕΣ!!!
Μ4 βιδουλες με κεφαλη σταυρο στο καταλληλο μηκος και θα κανεις την δουλεια σου οπως πρεπει.

Εγώ Πανο αυτές χρησιμοποιώ σε όλα...οι περισσότερες είναι ανοξειδωτες.
https://www.marmouris.gr/shop/eidi-kigkalerias/βίδα-για-πόμολα/

Κυριακο διαβαζε τα ποστ....!!!
Χρησιμοποιω κυριος αυτες....
Ειναι οντως αθλιες αλλα οταν τις φερνει αλλος τι κανεις..;...για αυτο και εγινε η συζυτηση περι κοφτη...

Ναι αυτη λεω.
Επισης και αυτη που εχει την κεφαλη υπο γωνια για flush κοπες, αλλα βλεπω οτι ειναι πολυ ακριβη.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=13071

Ωραια οποτε ψαχνω για αυτην ακριβως μπηκε στο καλαθι των αγαπημενων και οταν ερθει η ωρα θα αγοραστει....
Τσουζει ακομη περισσοτερο η αλλη....!!!

Last edited by a moderator:
Κυριακο διαβαζε τα ποστ....!!!
Χρησιμοποιω κυριος αυτες....
Ειναι οντως αθλιες αλλα οταν τις φερνει αλλος τι κανεις..;...για αυτο και εγινε η συζυτηση περι κοφτη...

Κωστα τα διαβαζω τα ποστ αλλωστε το γραφω.
Οταν τις φερνει αλλος θα του λες να φερνει τις σωστες φιλε για να μη σε μελεταει μετα και φτερνιζεσαι!
😉