Εργαλεία Χειρός

Eγω παντως δεν αντισταθηκα ουτε στο λιλιπουτειο παραπανω ουτε στο λιλιπουτειο παρακατω :)
D320%2FKN_87_00_100_00_01.png

Αμαζον

Aπιστευτη εργονομια και εντυπωσιακη χρηστικοτητα με μολις 10 εκατοστα μηκος και τα δυο!

Δωράκι κάτω από το δέντρο.

Σκαρπελο tataki nomi 3μμ.

Με αναλυτικοτατες οδηγίες πίσω

Θα αντικαταστήσει ένα κατσαβίδι που το είχα μετατρέψει σε σκαρπελο .

Το πρώτο μου Ιαπωνικό σκαρπελο . Βασικά το πρώτο μου καλό σκαρπελο καθώς του lidl με καλό ακόνισμα είναι άψογα και δεν χρειάστηκα κάτι άλλο.

Είχα χρησιμοποιήσει ένα ανάλογο 8μμ σε έναν οργανοποιο και είχε γίνει το βασικό μου όσο βοηθούσα εκεί.

Νομίζω τα συμπαθώ πιο πολύ από τα "ευρωπαϊκά" .
40928bc96aa59699786ed63e54d700a6.jpg
c5ce4b7aebe960f85d387835d491d905.jpg
a94ceec7e9fb23c2e77fadf78b08a543.jpg
a82e6f8de5dfa1ff1a880ab1807f00d1.jpg
8451ca2ef4021e7272fd9ea1b2196128.jpg
316af095c5ca01ba5df09c12bbcae489.jpg
6ddde684564bb3a82cb13cf65c32e124.jpg

Ολιγον δυσευρετα τα καλα σκαρπελα των 3μμ και ιδιαιτερα χρησιμο νουμερο. Το γιαπωνεζικο ατσαλι ειναι κορυφαιο.
Απο που το αγορασες? βαλε ενα λινκ.

Ειχα παρει πριν χρονια ενα Irwin 3mm με 12 ευρω, το μοναδικο των 3μμ στο Αμαζον τοτε, αλλα τωρα υπαρχει και στο skroutz με 8 ευρουδακια!
Δεν φτανει την ποιοτητα ατσαλιου των γερμανικων Kirschen αλλα αντεχει μια χαρα καθως το χρησιμοποιω συχνα.

Για οσουν ενδιαφερονται κυκλοφορουν ευρεως πλεον και σκαρπελακια των 2μμ.
Eδω ενα αριστο ισιο σκαρπελο της Kirschen των 2 χιλιοστων το οποιο παρηγγειλα προσφατα.

Από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Πηγαίνω και μιλάω με τον ιδιοκτήτη. Είναι και οργανοποιος .
Το ήθελα καιρό το συγκεκριμένο αλλά ένα άλλο κατάστημα που το είχε έκλεισε πριν ένα χρόνο.
Τελικά τα έφερε ξανά αυτός.
Είναι της Hosco.

Παλιά το έβρισκα στα 30€ οπότε δεν το πολύσκέφτηκα .

• Like
Reactions: Χιωτης
Η Bosch στα μπλε εργαλεια χειρος μπαινει και στο κομματι των υδραυλικων με γκαζοταναλιες και τσιμπηδες...!!!
Φυσικα οι τιμες πολυ τσουκτερες...!!

%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%83%CF%89%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-45%C2%B0-420-mm-1600a02w3t.png
%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%83%CF%89%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-90%C2%B0-420-mm-1600a02w3v.png

%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1-250-mm-1600a02w3r.png
%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1-250-mm-1600a02w3n.png

Εξαιρετικά φαίνονται στο μάτι εκ πρώτης.
Το βασικό θέμα ωστόσο για μένα (και αρκετούς άλλους φαντάζομαι) είναι πως τοποθετούνται στην αγορά τα συγκεκριμένα σε σχέση με τα διαχρονικά άριστα (και πολυδοκιμασμένα στην πράξη από πάμπολλους επαγγελματίες) Knipex, από τη στιγμή που όπως φαίνεται θα κινούνται σε ίδιο ή και ελαφρά υψηλότερο επίπεδο τιμών.
Υπόψιν ότι τα εν λόγω είναι ήδη διαθέσιμα στο γερμανικό amazon. Ενδεικτικά links:

Κρίνοντας πάντως από κάποια σχόλια/φωτό σε reviews από το amazon.de προσωπικά μάλλον θα προσπερνούσα...

• Like
Reactions: newbie
Εντυπωσιακες φαινονται!
Ολα εξαρτωνται απο την εργονομια, την αισθηση στο χερι δηλαδη και κυριως απο την λειτουργικοτητα, ποσο καλα μαγκωνει.

Δεν εχω προλαβει να συγκρινω την αντιστοιχη πρασινη Βοsch που πηρα προσφατα με μια Κnipex Cobra.
Θα το κανω στην πρωτη ευκαιρια γιατι εχει ενδιαφερον.
ojTaqHxl.jpg

Οι πρωτες εντυπωσεις που ειχα αναφερει στο νημα των παραλαβων πριν λιγες μερες, χωρις ομως να τις συγκρινω στην πραξη, ηταν:
....Iδια ομαλη αισθηση στην ρυθμιση με το κουμπι. Ιδιος αριθμος ΄δοντιων' στον χωρο ολισθησης του κουμπιου! Λιγο πιο μαλακες οι λαβες της Bosch. Λιγο πιο επιθετικα τα δοντια της Knipex.

Ισως οι Professional γκαζοταναλιες της Bosch να ειναι καλυτερες απο τις DIY πρασινες.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εξαιρετικά φαίνονται στο μάτι εκ πρώτης.
Το βασικό θέμα ωστόσο για μένα (και αρκετούς άλλους φαντάζομαι) είναι πως τοποθετούνται στην αγορά τα συγκεκριμένα σε σχέση με τα διαχρονικά άριστα (και πολυδοκιμασμένα στην πράξη από πάμπολλους επαγγελματίες) Knipex, από τη στιγμή που όπως φαίνεται θα κινούνται σε ίδιο ή και ελαφρά υψηλότερο επίπεδο τιμών.
Υπόψιν ότι τα εν λόγω είναι ήδη διαθέσιμα στο γερμανικό amazon. Ενδεικτικά links:

Κρίνοντας πάντως από κάποια σχόλια/φωτό σε reviews από το amazon.de προσωπικά μάλλον θα προσπερνούσα...
Ίσως το έχω αναφέρει ξανά...
Η Bosch και η κάθε Bosch πουλάει το brand name της στην αγορά...
Θεωρεί την σειρά Performance συλλεκτική στα προϊόντα χειρος για αυτο και δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα όπως η Knipex..Είναι συγκεκριμένα αυτά που βγάζει..
Οι τιμές λοιπόν είναι λογικό να μην είναι κοντά στον ανταγωνισμό.αφου απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.. ίσως και στους φανατικούς της εταιρίας..
Έχω χειρος λιγα της πράσινης σειράς και από πλευράς ποιότητα,φινιρισματος,λαβής και εργονομίας μου φενονται άριστα για την τιμή τους παρόλο που βρίσκεις φτηνοτερα στο ανταγωνισμό..
Εγώ πάντως δεν παρατηρώ τόσα αρνητικά σχόλια...
Ο ανταγωνισμός συγουρα είναι μεγάλος...το να τα βάζεις με τον κολοσσό του είδους(knipex) δεν είναι εύκολο αλλά όχι ακατόρθωτο..
Εξάλλου ένα καλό προιον δεν εξαρτάται από την τιμή μόνο...αλλά στο συνολο..και φυσικά στο δουλεμα..

Επεισης θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι τα προϊόντα είναι νέο στην αγορα για αυτο και υψηλές τιμές τους..

Για όποιον ενδιαφέρεται θα συνιστούσα υπομονή προς ώρας...

• Like
Reactions: nickolas and newbie
Τροχισα λιγο τα ακρα του ανυψωτηριου του Lidl για να διευκολυνεται η προσβαση κατω απο πορτες που oριακα δεν χρειαζονται μοχλο για να σηκωθουν και να χωρεσει το ανυψωτηρι.

nC0dqEnl.jpg

Χρησιμοποιηθηκε ο 12βολτος λειαντηρας της Bocsh και ο 12βολτο γων. τροχος Parkside.
q5AaY8Rl.jpg

Τροχισα λιγο τα ακρα του ανυψωτηριου του Lidl για να διευκολυνεται η προσβαση κατω απο πορτες που oριακα δεν χρειαζονται μοχλο για να σηκωθουν και να χωρεσει το ανυψωτηρι.

nC0dqEnl.jpg

Χρησιμοποιηθηκε ο 12βολτος λειαντηρας της Bocsh και ο 12βολτο γων. τροχος Parkside.
q5AaY8Rl.jpg
Το είχα σκεφτεί κι εγώ να το κάνω,αλλά νομίζω πως στην πράξη δεν κερδίζεις ούτε χιλιοστό με το τρόχισμα.

nC0dqEnl.jpg

q5AaY8Rl.jpg
Τι αναλώσιμα χρησιμοποιείς στο gwg? Έχεις κανένα λινκ από το δισκάκι που φαίνεται στην φωτογραφία;

Ταιριαζουν ολα τα αναλωσιμα που χρησιμοποιει καποιος για οποιονδηποτε ευθυ λειαντηρα με στελεχος 6μμ ( bits με στελεχος 6.3μμ η 1/4", δεν κανουν).
Αν το ηξερα, δεν θα αγοραζα ποτε ευθυ λειαντηρα, καθως το αριστο 12βολτο Bosch GWG κανει μια χαρα δουλεια. Δυστυχως η Βοsch το εβγαλε προσφατα (2023).

Αυτο το φτερωτο δισκακι που βλεπεις, το ειχα παρει απο το Amazon. Ηταν μεσα σε ενα πληρεστατο σετακι με πολλα ειδη δισκων λειανσης.
Τοτε δεν υπηρχαν πολλες εναλλακτικες και ο αξονας που επαιρνε τα δισκακια ηταν 6.3μμ, οποτε τον λειανα (δεν θυμαμαι πως) στα 6μμ για να χωραει στο τσοκ του GWG.

Πλεον υπαρχουν σετακια με αξονα 6μμ στο Αμαζον. Μπορεις να βρεις και στο Temu.

• Like
Reactions: mixalio
Το είχα σκεφτεί κι εγώ να το κάνω,αλλά νομίζω πως στην πράξη δεν κερδίζεις ούτε χιλιοστό με το τρόχισμα.

Θα το δοκιμασω και στην πραξη, αλλα οπως και να το κανουμε σε ενα οριακο υψος χαραμαδας, ενα σφηνοειδες ακρο μπαινει πιο ευκολα απο ενα ορθογωνιο ακρο.

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Ειχα παραλαβει ενα παρομοιο εργαλειο πριν καποιους μηνες απο temu και ηθελα να τονισω ποσο χρησιμο ειναι!!

Κρατητηρι καρφιων!
y2lfKofh.jpg

Δεν ειναι μονο οτι κραταει τα καρφια για να μην χτυπησεις τα δακτυλα, αλλα τα κραταει πανω στον τοιχο εντελως καθετα!
nSaoJd4l.jpg

Ενα μυτοτσιμπιδο η μια τσιμπιδα κρατανε μεν το καρφι σταθερο αλλα δεν μπορουν να το κρατανε και εντελως καθετο οταν πεφτουν οι πρωτες σφυριες.

ΑΝ θες το καρφί εντελώς κάθετο, γιατί εγώ ποτέ δεν καρφώνω καρφιά εντελώς κάθετα στον τοίχο.
Συνήθως το κάνω για να κρεμάσω κάτι και γι’αυτό πάντα τους δινω μια κλίση πρός τα πάνω για να αποφύγω το γλύστριμα.

• Like
Reactions: enduras1
Παντως εγω δεν ειχα ποτε θεμα με γλυστρημα στα καθετα καρφια καθως η κεφαλή κανει τη δουλεια.
Το προβλημα ειναι το στραβοκαρφωμα, ιδιως στα μικρα καρφακια και σε σκληρο σοβα, οπου αυτο το μαραφετι ειναι ιδανικο.