Εργαλεία μιας άλλης Εποχής...

Γιατί πρέπει να βγει οπωσδήποτε το δικό του τσοκ.. ;
Σε έναν einhell αναδευτηρα 10ετιας συν που ειχε θεμα βρήκα έναν μεταλλικο στα 10 ευρώ noname και όλα καλά..εκτος και εαν μπαινει ειδικος τυπος..

Re: Απάντηση: Εργαλεία μιας άλλης Εποχής...

σιγουρα το εργαλειο αυτο πρεπει να ειναι τουλαχιστον 25 ετων ισως να ειναι και 35 !
εχει δει κανεις κατι τετοιο?
να ειναι παλιο πρασινο μπος? καποιο παλιο hitachi ή κατι αλλο?
νομιζω οτι ειναι stayer

images (1).jpeg

μεγαλε! ναι αυτο ειναι!
κι εψαχνα στο νετ τα hitachi και δεν εβρισκα αντιστοιχο.
ποιο μοντελο ειναι?

Γιατί πρέπει να βγει οπωσδήποτε το δικό του τσοκ.. ;
Σε έναν einhell αναδευτηρα 10ετιας συν που ειχε θεμα βρήκα έναν μεταλλικο στα 10 ευρώ noname και όλα καλά..εκτος και εαν μπαινει ειδικος τυπος..

Για συναισθηματικους λογους βεβαια.
Να ειναι μαμα που λεμε.
Αν και θα ελεγα να περιποιηθεις το δικο του με ηλεκτρολυση και ας λειπουν και δυο δοντια.

Λογικά το συγκεκριμένο πρέπει να είναι εποχής μεταξύ 1988-1995.

φιλε κωστα σε ευχαριστω. δεν ειναι ομως το 700. ειναι μαλλον προγενεστερο περι τα 900 βατ χωρις ρυθμιση ταχυτητας στο διακοπτη.
ελπιζω τα καρβουνακια του 700 να κανουν, αν και για την ωρα του δικου μου δειχνουν καλα
λογικα το δικο μου πρεπει να ειναι καποιο W900 ή W950

endura μου (κυριακο? καλα θυμαμαι?) δεν ξερω πως να τη κανω. μπορει να του βαλω ξυδι αν δεν το πειραξει.
ναι σωστα εχει συναισθηματικη αξια αλλά δεν πειραζει να του αλλαξω το τσοκ οταν θα εχω το τροπο να του βαλω κατι καλο, ενα rohm ή bosch ή παρομοιο

μου προκαλει εντυπωση παντως η διαφορα του στο κρουστικο. μπορουν 200-250 βατ παραπανω να κανουν τοση διαφορα?
ή ειναι και διαφορετικη η κρουση του? ή μηπως να εχει παραπανω ροπη και να κανει τοση διαφορα?
στις στροφες δειχνει πολυ πιο γρηγορο απο το b&d αν και στις προδιαγραφες εχουν παρομοιες στροφες. πιθανα το b&d καπου να κολωνει (τριβεται) ο αξονας του.

θελει ψαξιμο η ολη φαση

Λογικά το συγκεκριμένο πρέπει να είναι εποχής μεταξύ 1988-1995.

ναι καπου εκει πρεπει να ειναι.

Attachments

• DSC_0596.jpg
    DSC_0596.jpg
    105 KB · Views: 172
Last edited by a moderator:
Άλλωτε τα stayer είχαν πολύ καλό όνομα στα εργαλεία....αξίζει συγουρα επισκευής... !!!

Μην αλλάζεις τίποτα Νικόλα. Άνοιγμα καθάρισμα εσωτερικά όλο και εκεί που πατάνε τα καρβουνάκια ...λίπανση όπου χρειάζεται ...τρίψιμο και καθάρισμα το τσόκ και ας λείπουν τα δόντια ... αυτό είναι η χάρη του.. και έτοιμο για χρήση. -bye-

νικολα θα στο φερω να του ριξεις μια ματια οταν βρεις χρονο. -bye-

θελει δουλεια πολυ...

Attachments

• DSC_0615.jpg
    DSC_0615.jpg
    103.5 KB · Views: 107
Last edited by a moderator:
ναι το ατιμο, φορτωμενο με αναμνησεις ειναι. :)
πιτσιρικας στο δημοτικο 45 χρονια πισω, ειχε ξεμεινει το ταουνους του γερου στην φενεου ορεινη κορινθια σε ενα χωματοδρομο. διπλα σε γκρεμο.
σαν τωρα το θυμαμαι και μεσα στο χαος του πορτ μπαγκαζ εψαχνε ενα κλειδακι 12-13 πετωντας οτι εβρισκε μπροστα του στο δρομο. τοτε το πρωτοειδα.
λεω να το βαλω σε μια λεκανη με ξυδι για αρχη, δε πιστευω να του κανω ζημια

πως κανουμε ομως ηλεκτρολυση σε ενα εργαλειο? ειμαι καινουργιος μαστορας :smash: -bye-

Εγώ να δεις! Λοιπόν, αν έχεις φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου, ή γεμάτη μπαταρία αυτικινήτου. Σκάφη, ή μεγάλη λεκάνη, νερό, μαγειρική σόδα μέσα. Με καλώδιο τα προς ξεσκούριασμα μέταλλα στο (-), και με καλώδιο πάλι στο (+) ένα μεγαλωπό καθαρό κομμάτι μέταλλο, αν είναι inox ακόμα καλύτερα. Όλα μαζί μπάνιο για κάμποσες ώρες, να τα σκεπάζει το νερό και προσοχή μην αγγίξουν. Μην τρομάξεις από αυτά που θα δεις στην επιφάνεια του νερού!!

καλημερα! σε ευχαριστω νικολα, τις επομενες μερες στη πρωτη ευκαιρια θα το κανω, θα δανειστω κανα φορτιστη απο φιλο.
δεν χρειαζεται να το λυσω πρωτα ε?