Εργαλεία Μπαταρίας

Καλοοοοό. τι θα δούμε ακόμα...

Εγώ πάντως δε θα εμπιστευόμουν αυτές τις ευκολίες με τίποτα. Το χέρι μου δεν θα ξεκολλούσε από το καρότσι ακόμα και στο ίσιωμα...

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Καλοοοοό. τι θα δούμε ακόμα...

Εγώ πάντως δε θα εμπιστευόμουν αυτές τις ευκολίες με τίποτα. Το χέρι μου δεν θα ξεκολλούσε από το καρότσι ακόμα και στο ίσιωμα...
Εχει το καλο της υποβοηθησης ειτε στην ανηφορα ειτε στην κατηφορα.

Ζω για τη στιγμη που θα βγει και σε parkside

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι ωραιο γκατζετ, αφου σκεφτομαι να το παρω ετσι για τη χαρα, για να το βγαζω βολτα μονο του, εστω και αδειο ...μεχρι να γινουμε παππουδες :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Εχει το καλο της υποβοηθησης ειτε στην ανηφορα ειτε στην κατηφορα.

Ζω για τη στιγμη που θα βγει και σε parkside

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό ναι, είναι ευκολία.

Εγώ πάλι ζω για τη στιγμή που θα έρθει η ώρα να γίνω παππούς !! Μέχρι τότε θα έχουν βγει κι άλλες μάρκες και θα έχουν πέσει κι οι τιμές χα χα χα

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Εδω την παραδεχομαι την μπλε εταιρεια αν και καναρινακιας!

Το εργαλειο για νεους μπαμπαδες και παππουδες!

https://www.bosch.gr/news-and-stori...WOgGh8m3vYzkyQ3elMuSrQoaOuBzhawJdIkbEkWvIzgk8

https://www.facebook.com/Bosch.Hellas/videos/1204319476444952/

https://www.youtube.com/watch?v=3hkH9_50Fog

Ωραιος ο Κυριακος! Ελπιζω να βγαλει η Dewalt ενα παρομοιο να μην αλλαζεις και τις μαρκες Κκκκ

Χτες δοκιμασα και στην πραξη το 18βολτο πολυεργαλειο της Ryobi το οποιο με ενθουσιασε για συγκεκριμενους λογους. Αγορασμενο απο Amazon.co.uk.

Eδω το εργαλειο που ερχεται με καποια βασικα αναλωσιμα και μια ευκαμπτη επεκταση περιπου ενος μετρου μηκους, οπως οι αντιστοιχες των Dremel και Proxxon.
49279240982_62c8235ae3_c.jpg

Πανω στην βαση υπαρχει μια παρα πολυ βολικη αποσπωμενη θηκη για bits απο καουτσουκ. Υπαρχει ενας διακοπτης on/off και ενας ρυθμιστης στροφων απο 4,000 εως 35,000 σαλ.
Το ολο σετακι ειναι παρα πολυ στιβαρο ζυγιζει σχεδον 2 κιλα με μια 5μΑω μπαταρια, δεν γλυστραει με τιποτα και στηριζεται σε 4 ποδαρακια με επενδυση καουτσουκ.
Το πισω μερος ειναι ετσι διαμορφωμενο ωστε να μπορεις να κρεμασεις το εργαλειο πανω σε τοιχο/επιφανεια εργασιας, σε οποια σταση βολευει οριζοντια η καθετη.

Εδω κρεμασμενο στον τοιχο του εργαστηριου. Τα bits που ειναι επανω δεν φευγουν με τιποτα, ειναι αριστα σφηνωμενα στο καουτσουκ.
49279240332_4507011c51_c.jpg

Απο εργονομια, η προεκταση ειναι λιγο καλυτερη απο την αντιστοιχη του Dremel.
Εχουν παρομοια αισθηση στον χειρισμο αλλα το υλικο του 'στυλο' του Ryobi ειναι απο πλαστικο που δεν γλυστραει και ειναι καλυτερο/πιο ανετο στο πιασιμο.
Η προεκταση της Proxxon ειναι η πιο ξεκουραστη και μακραν πιο ντελικατη και ελαφρια, παρολο που ειναι σκετο αλουμινιο χωρις καποια επενδυση.

49278566153_2c37b0afbc_c.jpg

Μια παρα πολυ σημαντικη λεπτομερεια στα παραπανω στυλο ειναι το συστημα εμπλοκης του αξονα για αλλαγη των bits.
Και λεω σημαντικη γιατι μου εχει συμβει ουκ ολιγες φορες, επειδη χρησιμοποιω τα ντρεμελοειδη παρα πολυ συχνα, να πατησω κατα λαθος τον διακοπτη μπλοκαρισματος κατα την λειτουργια του εργαλειου.

Η proxxon εχει αντιληφθει προφανως την σημασια αυτης της 'λεπτομερειας' και για να μπλοκαρεις τον αξονα χρειαζεσαι να περασεις ενα σιδερενιο πειρακι (βλεπε φωτο). Αυτη ειναι η καλυτερη λυση αν και δεν ειναι τοσο βολικη οσο να πατας ενα κουμπι οπως στο 'στυλο' της Dremel. To κουμπι ομως του Dremel ειναι επιρρεπες στο πατημα εν ωρα λειτουργιας.
Μια μεση και εξυπνη λυση ειναι ο διακοπτης που εχει η Ryobi. Δεν πατιεται κατα λαθος και δεν ενοχλει κατα την λειτουργια του εργαλειου καθως ειναι χωμενος.

Το εργαλειο το χρησιμοποιησα χτες στον καθαρισμο καποιων σκαλιστων επιπλων και το καταχαρηκα. Εδω ενα στιγμιοτυπο απο τον καθαρισμου.
49279041661_ae04091c41_c.jpg

Το καταχαρηκα διοτι ειναι πολυ (μα παρα πολυ) ευκολοτερο, ξεκουραστο και ελαφρυτερο στην συνεχομενη χρηση απο ενα κανονικο rotary.
Επισης ειναι πιο βολικο απο ενα ροταρυ με μια επεκταση. Ουτως η αλλως σπανια δουλευω με επεκταση στα dremelοειδη επειδη δεν μου αρεσει και δεν με πολυβολευει.
Το γεγονος οτι ειναι 18βολτο σημαινει οτι η ροπη γενικοτερα ειναι μεγαλυτερη και ειδικα στις χαμηλες στροφες. Αρκετες φορες ειναι αναγκαιο να δουλευεις χαμηλοστροφα.
Επισης με μια μικρη μπαταρια μπορεις να δουλευεις πανω απο μια ωρα συνεχομενα σε οποιοδηποτε σημειο και χωρο.

Σκεφτομαι το συγκεκριμενο εργαλειο να χρησιμοποιειται αποκλειστικα με τα διαφορα γυαλιστικα και στιλβωτικα bits, για το φινιρισμα στις μικροκατασκευες απο ξυλο και υγρο γυαλι.
Του εβαλα και ενα τσοκακι της Proxxon για γρηγορες αλλαγες ολων των ειδων των εξαρτηματων.

Δεν υπαρχει καλυτερο συναισθημα απο το να ανταποκρινεται ενα εργαλειο στις προσδοκιες μας η να τις ξεπερναει! Καλοδουλευτο Μιχαλη!

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.
Ψάχνω ενα ηλεκτρικό κατσαβίδι, με το οποίο θα μπορώ να κάνω καθημερινές δουλίτσες στο σπίτι.
Θα ήθελα όμως να μην είναι σε μέγεθος δραπανοκατσάβιδου.

Έχω ένα Black & Decker A7073 το οποίο δεν κάνει ούτε τα βασικά (μαθαίνει ο μικρός περισσότερο).
Είχα άλλο ενα 18V Black & Decker το οποίο έλιωσα τόσα χρόνια αλλά δεν συνέφερε η αλλαγή μπαταρίας.

Αντί να πάω λοιπόν σε 18v και πάλι, πήρα ένα δράπανο ρεύματος - αρκετά δυνατό και θα ήθελα ξεχωριστά ενα ηλεκτρικό κατσαβίδι. Τι μου προτείνετε να πάρω;
Ευχαριστώ!

Kαλως τον, καλη χρονια και σε σενα!

Το κατσαβιδακι της black and decker ειναι οντως πολυ αδυναμο με ροπη κατω απο 3Νm...no good.

Θα σου προτεινα ενα ελαφρυ 4βολτο αλλα πιο ισχυρο οπως το Lux του Praktiker με ροπη 5Nm στα 20 ευρω https://www.praktiker.gr/p/katsavidi-lux-3-6v-li-68171
Το Bosch ΙΧΟ στα 35 ευρω ειναι ενα πολυ καλο σετακι και αρκετα δυνατοhttps://www.toolman.gr/shop/ergalia...k5NzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Το κορυφαιο βεβαια 4βολτο με δυναμη σχεδον 12βολτου στα 10Nm ειναι το Boschc GSR M2X, το αναφερω επειδη ειναι αλλο πραμα https://protool.gr/bosch-gsr-m2xdri...g4NzkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Last edited:
Kαλως τον, καλη χρονια και σε σενα!

Το κατσαβιδακι της black and decker ειναι οντως πολυ αδυναμο με ροπη κατω απο 3Νm...no good.

Θα σου προτεινα ενα ελαφρυ 4βολτο αλλα πιο ισχυρο οπως το Lux του Praktiker με ροπη 5Nm στα 20 ευρω https://www.praktiker.gr/p/katsavidi-lux-3-6v-li-68171
Το Bosch ΙΧΟ στα 35 ευρω ειναι ενα πολυ καλο σετακι και αρκετα δυνατοhttps://www.toolman.gr/shop/ergalia...k5NzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Το κορυφαιο βεβαια 4βολτο με δυναμη σχεδον 12βολτου στα 10Nm ειναι το Boschc GSR M2X, το αναφερω επειδη ειναι αλλο πραμα https://protool.gr/bosch-gsr-m2xdri...g4NzkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0
Το τελευταίο το mx2 αν και ακριβό το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το έχω σχεδόν 5 χρόνια είναι το δεξί μου χέρι. Τώρα τελευταία όμως βλέπω αισθητή πτώση των μπαταριών και θα πρέπει να τις αλλάξω. Κατά τα άλλα παρόλες τις τούμπες που έχει φάει δεν καταλαβαίνει τπτ.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Θα μπορούσα να έχω ενα link για το Bosch IXO στα 35 ;
Δεν φαίνεται σωστό!

Το lux βλέπω 5.5 ροπή το Bosch 4.5 ;
Μήπως να προτιμήσω το Lux;

Διορθωθηκε το λινκ του Bosch IXO παραπανω.

Ισως θα πρεπει να πας να πιασεις τα δυο κατσαβιδια στο χερι να δεις πιο σε βολευει. Υπαρχουν τετοια μικρα κατσαβιδια που δεν ειναι καθολου εργονομικα και δεν καθονται καλα στο χερι.
Το Lux να το προτιμησεις εαν η διαφορα τιμης ειναι σημαντικη για σενα καθως δεν το εχω για να σου πω εντυπωσεις. Φανταζομαι οτι για να το φερνει το Praktiker, θα ειναι καλο.
Η διαφορα ροπης δεν ειναι τοσο μεγαλη που θα κανει ουσιαστικη διαφορα. Εαν βεβαια το Lux εχει 5.5Νm ροπη, που δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια...

Το IXO το εχω και ειναι απο τα καλυτερα 4βολτα που εχω δοκιμασει. Μπαταρια χωρητικοτητος 1.5μΑω και αριστη κατασκευη και εργονομια. Για μενα αξιζει τα λεφτα του.

Δεν με ενοχλεί η διαφορά τιμής αν είναι καλύτερο.

Επίσης με τρομάζει λίγο οτι το black & decker που έχω είναι 6volt 3N.m ροπή αλλά είναι τελείως αδύναμο, μην πάρω κάτι παρόμοιο..

Σιγουρα ειναι καλυτερο απο ολες τις αποψεις. Για την ροπη πιστευω οτι ειναι στα ιδια επιπεδα.
Για βιδωματα ξεβιδωματα στο σπιτι δεν θα εχεις πουθενα προβλημα. Ιδανικο θα ηταν να τα επιανες στο χερι σου και μετα να αποφασιζες.

Λέω να πάω απευθείας στο Bosch που το έχεις δοκιμάσει. Ευχαριστώ!

Εγω θα σου προτεινα να πας σε ενα μεγαλο καταστημα να τα πιασεις στα χερια σου και να τα δεις.
Δυστυχως και το ΙΧΟ για εμενα δε θα σε παει και πολυ παρακατω σε σχεση με αυτο που έχεις τωρα.

Γιατι να μην πας σε ενα 12volt GSR που εκτελει και χρεη τρυπανιου η αν θες αποκλειστικα κατσαβίδι στο 12 βολτο GDR.

Ανεβαινεις οικονομικά αλλα αγοραζεις ΕΡΓΑΛΕΙΑΡΑ.
Και εισαγεσαι και στην εξαιρετικη 12βολτη σειρα με απειρα χρησιμα εργαλεια.

Σκεψου το.

+1 και απο μενα για 12V GSR..
Θες βεβαια 100+ ευρω...
...αλλα εχεις εργαλειο..στο λεω μετα λογου γνωσεως..αντικαθιστα το 18v μερικες φορες..
O ογκος του δεν ειναι κατα πολυ μεγαλυτερος και οι δυνατοτητες του πολυ περισσοτερες....