Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νικ, δεν ορκίζομαι, μπορεί να έχεις δίκιο. Δε θα έπρεπε όμως στα specs των εργαλείων να αναγράφονται ονομαστικές επιδόσεις ανάλογα με τη μπαταρία που χρησιμοποιείται; Αυτό δε συμβαίνει όμως.

Παιδιά σε συγκριτικά τεστ στο YouTube σε όλα έχει διαφορά στην δύναμη του εργαλείου μετρημένο με δυναμομετρο και το διαπίστωσα και εγώ και δεν μιλάμε για μικρή διαφορά το γράφουν και σε σχόλια στο Amazon έχω και 2.5 Ah μπαταρία θα κάνω και το τεστ και με αυτή

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

νικολα σε αυτο εχεις απολυτο δικιο!
υποθετω οτι αναγραφουν τιμες με την μεγαλυτερης χωρητικοτητας (αυτο ειναι το καλο σεναριο) , αν και εχω την υποψια οτι αναγραφουν τιμες δινοντας ρευμα απο τροφοδοτικο πολλων αμπερ!

αν και δεν θυμαμαι το ποσο δυνατο ηταν το εινχελ στα νιατα του καθως εχουν περασει χρονια, με το τροφοδοτικο μου φανηκε δυνατοτερο ακομα και απο τα νιατα του! μπορει ομως να κανω λαθος, δεν παιρνω ορκο. δεν το μετρησα κιολας το τι ταχυτητα δινει (εκει μου φαινεται οτι υστερει σε στροφες αλλά θα πιστω οταν το μετρησω, οταν θα ξαναπαω χωριο), αλλά στην ταχυτητα που δινουν τα 12 βολτ του τροφοδοτικου, η δυναμη ειναι υπεραρκετη

αντρεα με το καλο!
πες μας οταν μετρησεις

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα αυτο, με την διαφορα δυναμης αναλογα τα αμπερ (και οχι τα βολτ).
Θεωρητικα, τα αμπερ δεν θα επρεπε να παιζουν ρολο (παντα στην αρχη της λειτουργιας, με μπαταριες πληρως φορτισμενες).
Στην πραξη, πολλοι εχουν δει διαφορα, μεταξυ αυτων και εγω, σε εργαλεια lidl, μεταξυ των 2ah και 4ah μπαταριων.
Νομιζω καποιος ειχε δωσει και μια πιθανη εξηγηση.
Παντως, κατι πρεπει να παιζει, εστω και σε μικρο βαθμο. Ακομα περισσοτερο οταν η διαφορα στα αμπερ ειναι μεγαλυτερη.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινη παραλλαβη καποια μεγεθη(6Χ50 100Τ,8Χ40 100Τ,8Χ65 50Τ) ουπατ duo power,ενα σουβλι Tactix και ενα μυτοτσιμπιδο της FFgroup...απο τοπικο χρωματοπωλειο...

https://postimg.cc/n9v0swcz

Αντρεα καλοριζικη η 6αρα μπαταρια χρειαζεται....ειδικα για σκουπακι..
Εχω 2 μπαταριες 6ah,1 4ah,2 με 2ah και 2 με 3ah και δεν εχω παρατηρησει καμια διαφορα εποιτα απο full φορτιση....η δυναμη και η αποδωση ειναι ιδια..

Παιζει ρόλο η δυνατοτητα εκφορτισης της μπαταρίας
Δηλαδη 5ΑΗ ΜΠΑΤΑΡΊΑ με 2C εκφορτιση μπορει να δωσει ανετα 10Α συνεχως χωρις να ζεστενεται.
μια 2ΑΗ μπαταρια με 2C εκφορτιση όμως μπορει να δώσει μέχρι 4Α συνεχώς χωρις να ζεστενεται.
Αν το εργαλειο δουλευει περιπου στα 4-5Α ισως δεν υπαρχει εμφανης διαφορα, αλλα αν δουλευει πιο ψιλά τοτε η μικρη μπαταρια εσωτερικά ανεβαζει θερμοκρασια υψηλοτερη που μειωνει την αποδοση και τις απωλειες λογω θερμοτητας.

Για τον ιδιο λογο και η αργη φορτιση σε 1C φορτιζει και διατηρει καλυτερα μια μπαταρια. Η φορτιση και εκφορτηση σε λογους πανω απο 1C ειναι σαν να σπρωχνεις ή να τραβας απο ενα σωληνα κατι που δεν χωραει να περασει και στρεσσαρεις το ολο συστημα. Η μπαταρια οσο πιο γεματη ειναι τοσο μεγαλυτερη αντισταση φορτισης προβαλει και τοσο λιγοτερη πιεση στην φορτιση θελει. Αντιστοιχα και στην εκφορτιει απο ενα εργαλειο.

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ειναι τα ατιμα και με διαφορα Γιωργο....ενα 20αρικο περιπου πηγαν τα 3 παραπανω κουτια αλλα αξιζουν...τα χρησιμοποιω κατα κορον τελευταια...πρεπει να ειναι πολυ β η κατασκευη για βαλω τα απλα..

Γιαννη δεν θα διαφωνησω στα παραπανω αλλα ουσιαστικη διαφορα δεν εχω δει....απλως να πω οτι αλλοτε φορτιζουν σε φορτιστη 1,3Α και αλλλωτε σε 3Α...με προτημηση τον πρωτο για μακροζωηα,οπως λες, στις μικρες(2ΑΗ και 3ΑΗ) και τις μεγαλες(4ΑΗ και 6ΑΗ) στο δευτερο...αλλα εχει γινει και αλχημια...

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

...
οφ δε ρεκορντ, δοκιμασα το παλιο μου δραπανοκατσαβιδο της εινχελ μπαταριας στα 18 βολτ, 1,2 ΑΗ με τροφοδοτικο απο τον υπολογιστη (12v/15A)
η μπαταρια του ομως ειναι ξελιγωμενη, φορτιζεις επι ωρες και ξεφορτιζει πολυ γρηγορα και το εργαλειο δεν εχει δυναμη. την μετρησα στα 18,3 βολτ ομως.
παρα του οτι το τροφοδοτικο εδινε μονο 12 βολτ, ηταν σαν να του ειχες βαλει τουρμπο στη δυναμη!

Δεν καταλαβα τιποτα !!! Τι εκανες?
Μπορεις σε παρακαλω να το περιγραψεις εδω (για να μην "βρωμιζουμε" τις παραλαβες)

δοκιμασα το παλιο μου 18v δραπανοκατσαβιδο της εινχελ, με τροφοδοτικο απο τον σταθερο υπολογιστη (γραμμη 12v/15A) .
η μπαταρια του ειναι στα 18 βολτ, 1.2 ΑΗ, παλαιου τυπου. η μπαταρια ομως ειναι ξελιγωμενη, στα τελευταια της. την φορτιζω επι ωρες και ξεφορτιζει πολυ γρηγορα και το εργαλειο δεν εχει δυναμη.
την μετρησα στα 18,3 βολτ φορτισμενη. παρα του οτι δινει 18 βολτ αμεσως πεφτει οταν το εργαλειο παει να βιδωσει

ετσι εβγαλα τη μπαταρια και συνεδεσα το δραπανοκατσαβιδο με τη γραμμη του τροφοδοτικου (ολα τα κιτρινα καλωδια μαζι. το ιδιο και τα μαυρα)
παρα του οτι το τροφοδοτικο εδινε μονο 12 βολτ, ηταν σαν να του ειχες βαλει τουρμπο στη δυναμη!
και χωρις να του εχω βαλει αντισταση 10Ω-10W μεταξυ ενος μαυρου και ενος κοκκινου (5V) καλωδιου για αποφυγη πτωσης τασης του τροφοδοτικου

αν και δεν θυμαμαι το ποσο δυνατο ηταν το εινχελ στα νιατα του καθως εχουν περασει χρονια, με το τροφοδοτικο μου φανηκε δυνατοτερο ακομα και απο τα νιατα του! μπορει ομως να κανω λαθος, δεν παιρνω ορκο. δεν το μετρησα κιολας το τι ταχυτητα δινει (εκει μου φαινεται οτι υστερει σε στροφες αλλά θα πιστω οταν το μετρησω με το στροφομετρο λειζερ, οταν θα ξαναπαω χωριο), αλλά στην ταχυτητα που δινουν τα 12 βολτ του τροφοδοτικου, η δυναμη ειναι υπεραρκετη.

η αφθονια αμπερ απο το τροφοδοτικο, αντισταθμιζει μαλλον το χαμηλοτερο βολταζ.

Last edited by a moderator:
οχι μεγαλες, δυο μικρες, μια χαρα. ομως εφευγα απο χωριο μετα απο λιγο και δεν προλαβα. αλλά οταν επιστρεψω θα δοκιμασω με μεγαλες βιδες και θα το αντιπαραβαλω με το δραπανοκατσαβιδο 18V της parkside (με μπαταρια 4ΑΗ) να δω τι κανει περα απο τη μετρηση στροφων. η πρωτη αισθηση ομως που δινει ειναι εξαιρετικη σε δυναμη!
φυσικα με την εξασθενισμενη μπαταρια του, υπολοιποταν αισθητα του παρκυ ακομα και πριν απο μηνες που δεν ειχε πεσει τοσο. συνηθως το ειχα για προ-τρυπηματα. το να βιδωσει 5αρες ξυλοβιδες ζοριζοταν.
το τελευταιο καιρο δεν μπορουσε να βιδωσει ευκολα ουτε σε εξαρες ουπες. του εβγαινε η ψυχη λες και ψοφαγε
τωρα δεν εχει τετοιο θεμα, παει φορσέ αλλά για περισσοτερα σε κανα δυο βδομαδες

αυτο που αξιζει να επισημανθει ομως ειναι, οτι παρα του οτι εκλεισε 9 ετη ζωης, η μπαταρια του αν και παλαιου τυπου, αντεξε μεχρι τωρα!
ο λογος ηταν οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα χρονια, (με εξαιρεση τα πρωτα 2 χρονια) , την εβγαζα απο το εργαλειο, δεν την αφηνα πανω του οταν δεν χρησιμοποιοταν.
μαλιστα ειχε μια μπαταρια μονο, καθως ειχε αγοραστει σαν μερος προσφορας.
https://www.e-shop.gr/drapanokatsab...36v-ergaleiothiki-23-tem-4513715-p-TLS.050503

αν και δεν τραβηξε πολυ δουλεια ολα αυτα τα χρονια καθως η χρηση του ηταν ερασιτεχνικη, εντουτοις ολη αυτη η χρηση εγινε με μια μονο μπαταρια παλαιου τυπου (1.3ΑΗ)
αυτο δειχνει οτι το να βγαζεις την μπαταρια απο το εργαλειο οπως λεγαμε και παλιοτερα, μονο καλο κανει!

σε αντιθεση, το μικρο κατσαβιδακι στο οποιο η μπαταρια δεν εβγαινε, αντεξε μονο 2-3 χρονια.
για αυτο παιδια, σε οσα εργαλεια εχετε αυτην την δυνατοτητα, μην αφηνετε την μπαταρια πανω στο εργαλειο καθως και ξεφορτιζεται με τον καιρο, αλλά και μειωνεται η διαρκεια ζωης της

Έστω και λίγο καθυστερημένα....τα μπαταρίας οι επαγγελματίες κατά κύριο λόγω δεν τα αγοράζουν γιατί δεν έχουν ρεύμα να δουλέψουν αλλά γιατί είναι πιο βολικά και δουλεύουν πιο γρήγορα.

Τώρα όσον αφορά την πρακτικότητα των μεγάλων σκαπτικων που έβγαλε η bosch δεν ξέρω πόσο χρήσιμα μπορεί να φανούν και όχι λόγω τιμής του εργαλείου αλλά επειδή συνήθως για να βγάλεις τέτοιο σκαπτικο θα το δουλέψεις αρκετή ώρα και σίγουρα θα φας δύο τρεις μπαταρίες μεγάλες και εκεί χάνεται η μπάλα με το κόστος. Είναι σαν να έχει σίδερας για λείανση τροχό μπαταρίας... Παρά πολύ βολικός αλλά δεν παλεύεται η κατανάλωση.

Για τα λεφτά που αναφέρθηκε ένα σωστό συνεργείο υδραυλικών έχει τουλάχιστον τρία εργαλεία που κοστίζουν το κάθε ένα 1000 ευρώ οπότε αν κάτι αξίζει βολεύει δεν είναι τα λεφτά το θέμα.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Για τα λεφτά που αναφέρθηκε ένα σωστό συνεργείο υδραυλικών έχει τουλάχιστον τρία εργαλεία που κοστίζουν το κάθε ένα 1000 ευρώ οπότε αν κάτι αξίζει βολεύει δεν είναι τα λεφτά το θέμα.

Τις καλες εποχες ηταν σεβαστη η λογικη αυτη.....τωρα δυσκολα θα την βρεις σε συνεργια....
Μιας και αναφερθηκες στους υδραυλικους μονο σε καροτιερες (αν)πεφτουν αυτα τα λεφτα σημερα....στα υπολοιπα πιστεψε με ακομη και το μπατζετ των 500-600 ευρω θεωρηται υψηλο...φυσικα με εξαιρεσεις και εδω...

Στις ανεπτυγμενες χωρες τα μεροκαματα των τεχνικων ειναι τοσα, ωστε να δικαιολογουν την αποκτηση οποιουδηποτε ακριβου εργαλειου που τους ειναι χρησιμο.

Ετσι ακριβως ειναι Μιχαλη.....μονο εκει μπορουν να παιξουν σε αυτες τις κατηγοριες...
Καποτε ειχαμε παει στο εξωτερικο διαφορα συνεργια πριν χρονια για καποιο εργο....ηταν συγχρονως και γερμανικα...
Ο εξοπλισμος τους ηταν απο το υπερπεραν..πραγματικα...ηταν τοσο εξοπλισμενοι που εμενες αναυδος με οσα ειχαν....τι να συζηταμε τωρα....
Αλλα μεγεθη,αλλες εταιριες,αλλες νοοτροπιες και φυσικα αλλες οικονομικες απολαβες οπως ειπες.....

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι σοβαροί και εξειδικευμένοι επαγγελματιες που σέβονται την δουλειά τους και εκτιμούν τον κόπο τους, επενδύουν σε ποιοτικά και ακριβά εργαλεία, το αν θα κοστίζουν 500 ή 1000 μικρή σημασία έχει.
Από την άλλη υπάρχει και η κατηγορία το πολυτεχνίτη που έχει πολλά και φθηνά έως μέτρια εργαλεία που σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνει οτιδήποτε δουλειά και μερεμετι του τύχει.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Τις καλες εποχες ηταν σεβαστη η λογικη αυτη.....τωρα δυσκολα θα την βρεις σε συνεργια....
Μιας και αναφερθηκες στους υδραυλικους μονο σε καροτιερες (αν)πεφτουν αυτα τα λεφτα σημερα....στα υπολοιπα πιστεψε με ακομη και το μπατζετ των 500-600 ευρω θεωρηται υψηλο...φυσικα με εξαιρεσεις και εδω...
Μιλάω για το δικό μου συνεργείο και συνεργεία με τα οποία συνεργάζομαι κατά καιρούς όταν πέφτει πολύ δουλειά με κύριο αντικείμενο το αέριο .

Ολοι έχουν μια πρεσσα Πολυστρωματικης χαλκου 700 ευρώ η πιο φθηνή +120 κάθε μήτρα άρα 1000 χοντρικά

Ολοι έχουν έναν ηλεκτρικό βιδολογο χεριού η τορνακι 850 πάλι το πιο φθηνό

Ολοι έχουν ένα μεγάλο περιστροφικο κομπρεσέρ sds max (περα από το κλασικό sds plus) μακιτα ή bosch πάλι γύρω στα 700.

Ολοι έχουν ένα σετ παλμικο με κρουστικό γύρω στο 300 με 400 ανάλογα την μάρκα και τα βολτ.

Μετά ανάλογα τι έχει δει ο καθένας ότι τον έχει βολέψει έχει δώσει και αλλού λεφτά.

Για παράδειγμα εμείς έχουμε sds plus μπαταρίας δυνατό + τροχό + μπαταρίες για να μην βγάζουμε καλώδιο χοντρικά 700. Άλλος έχει βιδολογο μέχρι 4 ίντσες 2000. Άλλος έχει αυλακωτη καροτιερα λολ.

Επίσης σε ένα συνεργείο υπάρχουν άπειρα συμπραγκαλα των 50 100 ακόμα και 200 ευρώ που δεν τα υπολογίζω αλλά δεν μπορείς να δουλέψεις χωρίς αυτά σωστά (τρίπλες σκαλες, κοφτακι, μεγάλες τσιμπιδες, καμινετα κτλ)

Σίγουρα υπάρχουν και κάτι ξεχασμένοι που έχουν βιδολογο χειρός ένα sds plus για όλες τις δουλειές αντί για πρεσαριστα εξαρτήματα χρησιμοποιούν μηχανικής σύσφιξης κοκ. Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο τεχνίτες αλλά σίγουρα δεν έχουν μεγάλο όγκο δουλειάς.

Οπότε αν ένα μεγάλο sds μπαταρίες έδινε την απαραίτητη ταχύτατα στο συνεργείο θα το έπαιρνε. Για παράδειγμα εμείς το μεγάλο sds το χρησιμοποιούμε για σπάσιμο μωσαϊκού σε σπίτι για να στρωσουμε σωλήνες. Εκεί σκάβεις περίπου 3 με 4 ώρες σε έναν συγκεκριμένο χώρο... Ε δεν σε κάνει πιο γρήγορο η απουσία καλωδίου. Το ίδιο για κάποιο χαντάκι εξωτερικό ή για ένα λουτρό.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk