Εργαλεία Μπαταρίας

Τελικά δε μπόρεσα να αποφύγω την ομορφιά και το ζύγισμα που έχει στο χέρι μου το Bruschless δώδεκαβολτο δράπανο-κατσάβιδο της Metabo. Ε, μπλε ομάδα έχουμε, κίτρινη ομάδα έχουμε, ας στηθεί και μια πράσινη σιγά-σιγά :p

Πήγα το δοκίμασα σε κατάστημα της Λυκόβρυσης και μου άρεσε πολύ! Το παράγγειλα όμως από το Γερμανικό Amazon στα 180 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά, αντί 240 που υπήρχε στην Ελλάδα ετοιμοπαράδοτο.

Περισσότερα στο θέμα με τις παραλαβές όταν με το καλό έρθει.
Στον Γαράφα?

Με το καλο να παραλάβεις

• Like
Reactions: stfmich
Τελικά δε μπόρεσα να αποφύγω την ομορφιά και το ζύγισμα που έχει στο χέρι μου το Bruschless δώδεκαβολτο δράπανο-κατσάβιδο της Metabo

Με το καλό να παραλάβεις, νομίζω οτι δεν θα το μετανοιώσεις.

• Like
Reactions: stfmich
Με το καλο να παραλαβεις.. !!!!
Αναμένουμε εντυπώσεις.. .!!!
Ευχαριστώ και εννοείτε, έχω κάτι μικρές εκκρεμότητες (της πλάκας) στη κουζίνα που θα γίνουν πριν τις διακοπές και από τέλος Σεπτέμβρη θα δουλέψω μάλλον με αυτό τα τρυπήματα στα πλακάκια του μπάνιου για τη τοποθέτηση των ντουλαπιών και των εξαρτημάτων μπάνιου για τις πετσέτες, σαπουνοθήκες κτλ

παιδες θελω να βρω μπαταριες ( στοιχεια) nicd για ενα παλιο δραπανοκατσαβιδο εινχελ 18v 1.3 ah
αν και δουλευει ανετα με τροφοδοσια απο τροφοδοτικο πισι στα 12βολτ, αφου εχω τον φορτιστη, λεω να μην χασω την φορητοτητα
υπαρχει καποια προταση?

Last edited by a moderator:
τελικα για το einhell bt-cd 18-2 , βλεποντας το κοστος για 15 μπαταριες nicd Χ 3.00€ =45+ μεταφορικα , + δυσκολα κολληματα με λαμακια, προτιμησα να πεταξω τις παλιες και να το κανω dc ρευματος με πηγη απο ενα παλιο τροφοδοτικο πισι που δινει 15Α στα 12 βολτ. με τα λεφτα αυτα αγοραζω νεο και μαλιστα κρουστικο δραπανοκατσαβιδο...
του εβαλα ενα τριμετρο 2.5αρι αλλά το θεωρω καπου υπερβολη, αυτο ειχα προχειρο. θα φερω ομως πιο μεγαλο τροφοδοτικο, παλιο και αυτο και θα το δοκιμασω και με 2.5αρι και με 1.5 καλωδιο.

παλια που το ειχα δοκιμασει, εβγαζα την μπαταρια και συνεδεα τα εσωτερικα λαμακια του σωματος με τα καλωδια του τροφοδοτικου με κροκοδειλακια.
τωρα πηγα σε μονιμη λυση.
ανοιξα το κουτι της μπαταριας, πεταξα τις παλιες, κρατησα τα βυσματακια, τρυπημα να περασει το καλωδιο, κολλητηρι και βουαλα :)
ειναι φυσικα πολυ πιο ελαφρυ, και σαν σωμα καθεται στο χερι πιο καλα απο τα αντιστοιχα παρκσαιντ, εχοντας καλυτερο πιασιμο, πιο ανατομικο.
η δυναμη του μου θυμιζει 12βολτο δραπανοκατσαβιδο συν κατι ακομα, αλλά για να ειμαι σιγουρος για τις δυνατοτητες του και κατα ποσο βιδωνει 5αρες και 6αρες νοβοπανοβιδες, θελω να φερω στο χωριο το μεγαλυτερο τροφοδοτικο που μπορει να δωσει περισσοτερα αμπερ
για εργαλειο παγκου παντως ειναι μια χαρα, ελαφρυ και δεν ταλαιπωρω τα κατσαβιδια και δραπανοκατσαβιδα της παρκ για αυτες τις δουλιες.

λετε να εχω θεμα αν του βαλω 1.5αρι καλωδιο?

Ωραιος, Νικολα.
Εχω ενα παλιο bosch μπαταριας, νομιζω 18v, που τα εχει φτυσει η μπαταρια, και λογικα θα ειναι και δυσκολο και ακριβο να βρω νεα.
Ψηνομαι να κανω παρομοια πατεντουλα.
Τι τροφοδοτικα κανουν; Π.χ. τα κλασικα των laptop;

Ωραιος, Νικολα.
Εχω ενα παλιο bosch μπαταριας, νομιζω 18v, που τα εχει φτυσει η μπαταρια, και λογικα θα ειναι και δυσκολο και ακριβο να βρω νεα.
Τα κλασικά των λάπτοπ δίνουν λίγα αμπέρ. Χρειάζεσαι κάποιο να δίνει περισσότερα αμπέρ, π.χ. κάποιο παλιό τροφοδοτικό από pc.
Δίνει βέβαια μόλις 12V αλλά τουλάχιστον αρκετά αμπέρ.

Ωραιος, Νικολα.

δε νομιζω να κανουν, εχουν λιγα αμπερ οπως λεει και ο aetosa
θελει απο ντεσκτοπ αλλά βρισκεις ανετα σε μαγαζια με πισι μεταχειρισμενα και παμφθηνα μπορει και τσαμπα αν εχεις κανενα γνωστο!
καποια στιγμη που το ειχα μετρησει πρωτου κανω βλακεια και καψω το προηγουμενο πολυμετρο ειδα στο ξεκινημα 15 Α οσο και το οριο του τροφοδοτικου
τωρα δεν το ξαναρισκαρω.
παντως το θεριο της ντεβαλτ το 996 τραβαει κοντα 40Α , οποτε τουτο το κοβω μεταξυ 15-20 λογικα
με το αλλο παλιο τροφοδοτικο που αν θυμαμαι καλα ειναι στα 25Α στα 12 βολτ θα ειμαι μια χαρα νομιζω οταν το φερω απο πατρα
παντως ενα καλωδιο που ειχε μεσα η μπαταρια και επεστρεφε απο τα στοιχεια, κολλημενο στο ενα ελασμα, ηταν 1.5 ή και λιγοτερο ισως. πιθανα ομως αυτο (που για την ωρα το αφησα αλλά θα το αλλαξω στο μελλον) να ειχε να κανει με το ρευμα που εδιναν οι μπαταριες στο εργαλειο. τωρα θα εχω απλετο ρευμα, οσο ζητησει

Last edited:
τα κλασικα των laptop;
Όπως είπε και ο φίλος τα αμπερ του ενός τροφοδοτικού είναι λίγα, αν βάλεις βέβαια 2 ή τρία παράλληλα λογικά κάτι θα γίνει, θα προσέξεις μονο να είναι ολα ακριβώς ίδια τάση π.χ. 19volt.
Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις

• Like
Reactions: nickolas
Θα έλεγα να μην πας σε 1,5άρι καλωδιο.
Εγω εχω βάλει ένα υπερευκαμπτο καλώδιο 2*2,5mm που είχε περισσεψει από τα ηχεία του αμαξιού

βρε καλα λες! :) καπου εχω καλωδια χοντρα απο ενα παλιοτερο πολυκαναλο σε ηχεια που τωρα καθονται
ωραια ιδεα! και ειναι 2Χ2.5 οχι 3Χ2.5 με λιγοτερο βαρος

• Like
Reactions: mikemtb
Οταν λετε τροφοδοτικο desktop, εννοειτε ολον τον βαρυ κυβο που εχουν απο πισω τα desktop;

ναι! εχει και ανεμιστηρα και ψυχεται. συνηθως τα πλακατζιδικα, ασχετα το ποσα βατ λενε, στην γραμμη των 12 βολτ δινουν απο 15-25 Α
μη σε φοβιζει ο ογκος του, το βαζεις σε μια ακρη του παγκου ,δεν ενοχλει.
ή του κοβεις τα καλωδια απο τα βυσματα και τα ομαδοποιεις και τα συνδεεις με το καλωδιο που παει στο εργαλειο, ή αγοραζεις απο κινεζους με 3-5 € μια πλακετα που τοποθετεις τα βυσματα σαν να ηταν στη μητρικη και σου δινει εξοδο μπορνες οπου εκει συνδεεις το καλωδιο του εργαλειου

• Like
Reactions: mastroxalastis
Τώρα που επέστρεψα το περιστροφικό της Parkside και επειδή αυτό είναι το εργαλείο που χρησιμοποιώ συχνότερα, θα ήθελα ένα παλμικό περιστροφικό μπαταρίας.

Από συστήματα μπαταρίας - φορτιστή έχω: Parky / Bosch και Black & Decker όλα 18v

• To Παρκ το αποκλείσαμε
  • Το Bosch είναι ακριβό
  • Μήπως το B&D (που έγραψε και ο Νικόλας στο thread των Lidl), στα 60€ το solo, είναι μια καλή λύση ;
2021-07-16_12-18-30.jpg

Αλλά με προβληματίζει κάτι: Είναι δυνατόν να μην ρυθμίζονται οι στροφές;
Δεν μπορώ να βρω κάτι. :unsure:

Μήπως το έχει κανείς να μας πει μια γνώμη;

• Like
Reactions: nickolas
Δεν ξέρω τι λένε τα συγκεκριμένα εργαλεία σαν ποιότητα, αλλά βρήκα την ιδέα έξυπνη και είπα να το μοιραστώ:

Τώρα που επέστρεψα το περιστροφικό της Parkside και επειδή αυτό είναι το εργαλείο που χρησιμοποιώ συχνότερα, θα ήθελα ένα παλμικό περιστροφικό μπαταρίας.

Από συστήματα μπαταρίας - φορτιστή έχω: Parky / Bosch και Black & Decker όλα 18v

• To Παρκ το αποκλείσαμε
  • Το Bosch είναι ακριβό
  • Μήπως το B&D (που έγραψε και ο Νικόλας στο thread των Lidl), στα 60€ το solo, είναι μια καλή λύση ;
View attachment 183295

Αλλά με προβληματίζει κάτι: Είναι δυνατόν να μην ρυθμίζονται οι στροφές;
Δεν μπορώ να βρω κάτι. :unsure:

Μήπως το έχει κανείς να μας πει μια γνώμη;

Bosch 18ν ποια σειρά έχεις την πράσινη...;
Εαν ναι γιατι δεν πέρνεις αυτό...

Για 25 περιπου ευρώ διαφορά(δεν ξέρω εάν τη θεωρείς πολυ εσυ) και με ρύθμισης στροφών συν την συγουρη αξιοπιστία της εταιρίας εγώ θα πήγαινα προς τα εκεί..

• Like
Reactions: nikfor
Ωραία πρόταση Κωστή. Όμως έχω την μπλε σειρα και νομιζω πως το μόνο που υπάρχει για αυτήν είναι αυτό που έβαλε ο Μιχάλης και το σκέφτεσαι και εσυ (για τα 18v λέω)