Εργαλεία Μπαταρίας

Μάλιστα....150+ ειναι πολλα για το Gex 18v-125 όταν δεν θα το χρησιμοποιείς συνέχεια καταλαβαίνω....
Ρεύματος έχεις..;.Μήπως πρέπει να επενδύσεις εκεί....;
Το λέω γιατί οι ανάγκες για μπαταρίας θα είναι λιγοστες...πόσο θα σου χρειαστεί...;
Με 70-80 πέρνεις πολύ καλό εργαλείο και οι επιλογές άφθονες..
Τα παραπάνω βέβαια σε περίπτωση που δεν εχεις...είδαλως δεν εχεις άλλη λύση από το B&D..

......Ρεύματος έχεις..;.Μήπως πρέπει να επενδύσεις εκεί....;

Κωστή, ρεύματος έχω, ένα οικονομικό της Dexter που δουλεύει όμως απροβλημάτιστα.

Θέλω όμως και ένα μπαταρίας. (εντάξει, ζω και χωρίς αυτό, αλλά με καταλαβαίνεις νομίζω :) )

Το έψαξα αρκετά.
Το B&D δεν έχει ρύθμιση στροφών! Δουλεύει στο φουλ και δεν μου κάνει. Άσε που θα τελειώνει και αμέσως τη μπαταρία σε μάξιμουμ στροφές.

Οπότε, στην περίπτωση μου, μόνο το Bosch Gex 18v-125 είναι η λύση, αλλά 150€ είναι υπερβολή για το ερασιτεχνικό μου επίπεδο :-/

• Like
Reactions: KOSSTV
τελικα το 18βολτο δραπανοκατσαβιδο, καλα τα παει μεχρι νοβοπανοβιδες 5 Χ 60. την χωνει ολη μεσα με τροφοδοτικο της πλακας. στην μικρη ταχυτητα φυσικα. αρα ειμαστε καλα.
σε στριφωνι ομως 6 Χ 70 (που εχει πολυ πιο χοντρο πασο) , με το που γυρισε μερικες στροφες σταματησε.
το τροφοδοτικο εκλεισε, μαλλον απο κυκλωμα προστασιας αν και λεει οτι εχει 2 γραμμες στα 12 βολτ, 16 και 18 αμπερ τις οποιες εχω ενωσει , εκτος απο δυο καλωδιακια.

ειναι ομως βαθεια κινα 14 τουλαχιστον ετων και με τελειως κινεζικες αντιληψεις περι αριθμων. :) χωρις καμια πιστοποιηση plus
ασχετα τι λεει, η προστασια ειχε λειτουργησει και οταν παλιοτερα ειδα το δραπανοκατσαβιδο να τραβαει 15+ Α αρα υποθετω οτι καπου εκει ειναι το πραγματικο του οριο
σε αντιθεση, το 18βολτο παρκσαιντ με την 4αρα μπαταρια πηγε το στριφωνι μαρουλι στο μηκος του σπειρωματος.
εμφανως δυνατοτερο το παρκυμε 4αρα μπαταρια 18V

παντως το πολυ καλο ζυγισμα του δραπανοκατσαβιδου, το κανει ευχαριστο τωρα που ειναι αρκετα ελαφρυτερο. και φυσικα ειναι πολυ δυνατοτερο απο τα μικρα ηλεκτρικα κατσαβιδια, τα οποια μαλιστα αν και ελαφρυτερα, δειχνουν στο χερι πιο αβολα καθως δεν μπορουν να ειναι ζυγισμενα. στα δε τρυπηματα σε ξυλο δεν εχει προβλημα.
και αν τα εχω υπολογισει καλα, με το αλλο τροφοδοτικο θα ειναι λογικα δυνατοτερο, καθως απο οτι φαινεται τα ζηταει τα αμπερ του που σιγουρα ειναι πανω απο 15.

μαστροχαλαστη προχώρα το προτζεκτ, κριμα να καθεται το μποσακι ;)

Ψηνομαι, αλλα δεν εχω τροφοδοτικο.
Θα το εχω υποψη, παντως, μολις πεσει κανενα στα χερια μου.
Βεβαια, το...καλο σεναριο ειναι οτι θα το καψω το μποσακι. Το κακο...οτι θα καψω κι εμενα 😛

χαχα οχι βρε, μη φοβού!
και τωρα αν βαλεις απο το λαπτοπ, ισως κατι να κανει αν και λογικα θα ειναι πολυ μικρο για να το γυρισει
το πιο πιθανο να μην δουλεψει καθολου.
αν ομως βρεις κανενα παλιο, βουρ! τσαμπα τα εχουν. ειχε γραψει ενα καλο ποστ ο θανασης που ειχε κανει μετατροπη ενα τροφοδοτικο ντεσκτοπ.
αλλά και πριν απ οαυτο, ανοιξε την μπαταρια και πετα απο μεσα τα στοιχεια να δεις ποσο πιο βολικο και ελαφρυ θα γινει στο χερι. θα το ερωτευτεις ετσι που ειναι ζυγισμενο.

το δικο μου ζυγιζει πλεον 1150 γρ. περιπου, με την (αδεια) μπαταρια.
τα στοιχεια ζυγιζαν 500 γρ.
εχει πια διαφορα στο χερι

Να και το πρωτο καταστημα που φερνει το GEX 12V-125......και μαλιστα σε καλη τιμη.....

κουκλακι το προστυχο :) αλλά δεν το λες και ευκαρια...

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: mastroxalastis
Νικόλα το λέω σε σύγκριση με τις τιμές του εξωτερικού...σιγουρα σε σχέση με το μέσο όρο ενός τέτοιου εργαλείου είναι κάπως τσιμπημενη η τιμη του...

• Like
Reactions: nickolas
Με την ευκαιρια του review για το 4βολτο κατσαβιδακι της Parkside, θα πω και δυο λογια στην αρχη για δυο ακομα χρησιμα και φτηνα 4βολτα εργαλεια που εχω στα συρταρια μου, το 4βολτο καρφωτικο και το 4βολτο εργαλειο χαραξης.

mXO98y8h.jpg

Ολα τα παραπανω εργαλεια εχουν μια εσωτερικη μπαταρια λιθιου, μη αποσπωμενη, των 4 βολτ, χωρητικοτητας 1.5μΑω (2μΑω του κατσαβιδιου).
Ειναι πολυ καλο που ολα τα εργαλειο φορτιζουν με κοινο καλωδιο USB τυπου B micro (καρφωτικο) η τυπου C (κατσαβιδι και χαρακτης).

Η θυρα φορτισης και στα 3 εργαλεια ειναι ακαλυπτη/εκτεθειμενη αλλα ευτυχως που δεν κοστιζουν οσο καποια επωνυμα :)

GAJxlmMh.jpg

Και να χαθει ο φορτιστης που ερχεται με τα εργαλεια, μπορουμε να τα φορτισουμε με τον φορτιστη του κινητου.

Το 4βολτο χαραξης Parkside ειναι λιγο σπανιο, δεν υπαρχουν πολλα παρομοια, και αυτο απο μονο του ανεβαζει την αξια του.
Πανω στο αβολο και σχετικα βαρυ κουφαρι του, υπαρχουν ολες οι βασικες ρυθμισεις, ενδειξεις και διακοπτες.
G9tmYtSh.jpg

Ο αντιστοιχος χαρακτης ρευματος της Parkide ειναι πολυ πιο εργονομικος και πιο δυνατος, αλλα εχει καλωδια ...

Τα ενδεικτικα λαμπακια για μπαταρια και για την ενδειξη επιπεδου ισχυος ειναι ικανοποιητικα.
Εδω το εργαλειο ειναι ρυθμισμενο για πληρη ισχυ. Με τα κουμπια +/- ρυθμιζεται η ενταση, πριν λειτουργησει το εργαλειο.
LAIp2Chh.jpg

Εδω το εργαλειο στην μικρη σκαλα εντασης καθως αναβει μονο το ενα λεντακι. Η μπαταρια ειναι γεματη καθως το λεντακι ειναι πρασινο.
N7PrvS7h.jpg

Οταν η μπαταρια του χαρακτη αδειαζει, το λεντακι θα γινει κοκκινο, οποτε το βαζεις για φορτιση μεχρι το λεντακι να γινει παλι πρασινο.

Δεν ξερω που μπορουν να βρεθουν ανταλλακτικες μυτες. Η μυτη δεν τραβιεται για να βγει. Πρεπει να βγει το καπακι το οποιο την κραταει στη θεση της.
YhQjPTBh.jpg

Παντως αν εξαιρεσεις το αβολο του κρατηματος, και τον θορυβο που ξεπερναει τα 90dB οταν δουλευεις, ο χαρακτης κανει καλη δουλεια σε ΟΛΑ τα υλικα, ξυλο, πλαστικο, μεταλλα, γυαλι, πλακακια, πετρα κλπ.

Μου εκανε εντυπωση οτι το επιπεδο θορυβου που αναγραφεται στο μανουαλ (93dB, +/- 3) ειναι ακριβεστατο και μαλιστα συντηρητικο καθως στην δικη μου μετρηση εβγαλα 90dB σε αποσταση 30εκ απο το αυτι στο μαξ. επιπεδο εντασης του εργαλειου. 80dB ειναι το επιπεδο θορυβου οταν το εργαλειο δουλευει στην μικρη σκαλα.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Για το μικρο 4βολτο καρφωτικο εχω αναφερθει αρκετες φορες καθως το θεωρω απο τα πιο πολυτιμα και χρησιμα εργαλεια μπαταριας του Lidl.
Ειναι το αγαπημενο μου μικρο καρφωτικο γιατι παιρνει ΚΑΙ καρφακια ΚΑΙ συρραφιδες! Το μικρο Bosch δυστυχως παιρνει μονο συρραφιδες.

Εκτος των αλλων, μου αρεσει πολυ επειδη εχει διακοπτη on/off κατι που δεν βρισκουμε συνηθως σε τετοια εργαλεια.
4vQPqKKh.jpg

Το λεντακι ειναι πρασινο οσο η μπαταρια ειναι οκ και γινεται κοκκινο οταν παει να αδειασει. Το βαζεις στην φορτιση μεχρι να γινει παλι πρασινο.

Εδω ειναι η πιο ενδεικτικη φωτο του εργαλειου που αναφερει τα μεγεθη αναλωσιμων που παιρνει -και σε καρφακια και σε συρραφιδες.

pCHjQ44h.jpg

Εχει αρκετη δυναμη για να καρφωσει καλα ολα τα παραπανω μεγεθη τουλαχιστον σε μαλακα ξυλα και κοντρα πλακε.

Και τα δυο παραπανω 4βολτα εργαλεια συνιστωνται, ιδιως το μικρο καρφωτικο. (y)

....θα ακολουθησει συντομα και το review του 4βολτου κατσαβιδιου.

Μιχάλη, ποιά η διαφορά του χαρακτικού με ένα σβουράκι (ντρεμελοειδές) με αντίστοιχο κονδυλάκι; Μόνο το βάρος ή είναι θέμα στροφών ;

Ο ελεγχος που εχεις με το εργαλειο χαραξης στο οποιο παλλεται η μυτη ειναι πολυ μεγαλυτερος και καλυτερος απο το αντιστοιχο bit που γυριζει πανω σε ενα ντρεμελοειδες.

• Like
Reactions: dk31
Ο ελεγχος που εχεις με το εργαλειο χαραξης στο οποιο παλλεται η μυτη ειναι πολυ μεγαλυτερος και καλυτερος απο το αντιστοιχο bit που γυριζει πανω σε ενα ντρεμελοειδες.
Εγώ πάντως έναν παλλομένο χαράκτη της Dremel που έχω, ποτέ δε κατάφερα να κάνω καλή δουλειά. Πιθανά δεν έχω το τρόπο ακόμη.

Αλλο Dremel αλλο Parkside, μη συγκρινουμε ανομοια πραματα. Παρε τον χαρακτη του Lidl για να βρεις την υγειά σου 😁
Χαχα χα, και μόνο που με καταφέρατε να αγοράσω το lazer αλφάδι της parkside (και κάτι καροτσάκια μεταφοράς) είναι τεράστια επιτυχία σας. Κάποιοι φίλοι μου όταν και αν το μάθουν θα μου κάνουν καζούρα εφόρου ζωής.

Ο χαρακτης θελει πολυ εξασκηση και ειναι συναρτηση ρυθμισης εντασης και υλικου που χαρασσεις.
Θυμαμαι πριν πολλα χρονια ειχα κατσει ενα τριωρο περιπου γραφοντας συνεχως ονοματα και αριθμους και τελικα βρηκα το modus operandi για την σωστη γραφη καθε γραμματος/αριθμου.

Για το αλφαδι που λες, εισαι τυχερος, γιατι και να θελει να χαλασει, η μητερα φυση δεν το αφηνει. Moνο αν καει το λεντακι :)

Χαχα χα, και μόνο που με καταφέρατε να αγοράσω το lazer αλφάδι της parkside (και κάτι καροτσάκια μεταφοράς) είναι τεράστια επιτυχία σας. Κάποιοι φίλοι μου όταν και αν το μάθουν θα μου κάνουν καζούρα εφόρου ζωής.
Κάθε αρχή και δύσκολη ... :ROFLMAO: :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: stfmich
Aς περασουμε τωρα στο 4βολτο κατσαβιδακι για το οποιο υπηρξε πολυ κουβεντα εξ'αιτιας της υπερβολικης ροπης που διδεται απο την Parkside.
MBCsgUmh.jpg

Θα θεωρησω οτι το 4βολτο κατσαβιδι PSSA 4 B2 εχει ροπη ~5Νm και οχι 10Νm οπως αναγραφει το manual, κατι που δεν ισχυει στην πραξη.

Συνοψη
Με 17.99 αγοραζει κανεις ενα αξιοπρεπες σπαστο κατσαβιδι μπαταριας με ενσωματωμενο φακο led και μπαταρια 2μΑω που φορτιζει με καλωδιο USB -C.
Το κατσαβιδι συμπληρωνεται με 30+ μυτες και μια καλη σκληρη πλαστικη θηκη. Ο φορτιστης θεωρειται γρηγορος στα 2.2 Α.
GzoUk5Ih.jpg

Η αριστη εγγυηση Parkside μας προστατευει απο την καθολου μικρη πιθανοτητα να πετυχουμε προβληματικο κομματι.
Το τεμαχιο που αγορασα, αν και πιεστηκε παααρα πολυ και συνεχομενα κατα την διαρκεια της δοκιμης, δεν παρουσιασε κανενα προβλημα.

Εδω μια επεξηγηματικη φωτο του εργαλειου
nb5wmmNh.jpg

-Το κατσαβιδι ειναι αρκετα καλα ζυγισμενο. Το Bosch M2x ειναι αρκετα εμπροσθοβαρες οπως και το Dewalt που χρησιμοποιηθηκαν στην δοκιμη.
-Η αισθηση που σου δινει γενικως το εργαλειο ειναι ικανοποιητικη για bugdet εργαλειο. Η προσθηκη του καουτσουκ στα εργαλεια του Lidl τους εδωσε περισσοτερο χαρακτηρα απο την σκετη και αντιαισθητικη πλαστικουρα που υπηρχε στα πρωτα εργαλεια που εβγαζε.
-Το λεντακι μπροστα φωτιζει επαρκως αλλα αναβει ταυτοχρονα με το βιδωμα οποτε ειναι λιγο δωρο αδωρο.
Σε αλλα δραπανα το λεντακι ενεργοποιειται οταν πατησεις ελαχιστα την σκανδαλη/διακοπτη, ωστε να βρεις την βιδα και να μπει η μυτη.
-Το τσοκ γυριζει εμφανως εκκεντρα, αλλα δεν μου δημιουργησε κανενα προβλημα στα βιδωματα.

Ο φακος
I1u1SA7h.jpg

Το φακουδακι ειναι αρκετα δυνατο και μαλλον χρησιμο. Σπανια βλεπεις κανονικο φακο ενσωματωμενο σε δραπανο!
Για να χρησιμοποιηθει το κατσαβιδι σαν φακος, πρεπει να ανοιξει και να γινει οριζοντιο.
Ο διακοπτης για τον φακο εχει δυο χρησεις.
-Εαν πατηθει μεχρι μεσα, κανει κλικ, και αναβει. Για να τον σβησεις πρεπει να τον ξαναπατησεις. Αυτη ειναι η κλασσικη χρηση on/off.
-Eαν το κουμπι πατηθει λιγο και οσο κρατηθει ετσι, ο φακος αναβει. Οταν το αφησεις ο φακος σβηνει. Χρησιμη λειτουργια, momentary οn.

Ο φακος αναμμενος
kyIiDkMh.jpg

Η φωτεινοτητα του φακου ειναι περιπου 70 λουμενς συγκρινομενος με αντιστοιχους φακους που γνωριζω την φωτεινοτητα τους.
Η αποχρωση του φωτισμου ειναι προς το ψυχρο.

Το κατσαβιδι απλωμενο.
JqZoXv5h.jpg

-O μαγνητης του τσοκ ειναι αποτελεσματικος. Ποτε δεν ειχα θεμα με καμμια μυτη καθ΄ολη την διαρκεια της δοκιμης.
-Η σκανδαλη δυστυχως δεν ειναι προοδευτικη. Δηλαδη με το που την πατας εστω και λιγο το κατσαβιδι γυριζει στο φουλ.
Σε αυτη την περιπτωση θα βοηθουσε να υπηρχαν βαθμιδες/ρυθμιση ροπης.
-Η υποδοχη φορτισης ειναι ακαλυπτη, αρα και επιρρεπης σε σκονες και λοιπα που ισως δημιουργησουν προβλημα εν καιρω.

Το αυτοκολλητο με τα specs
MZSB8dAh.jpg

Φαινεται οτι το μοντελο αυτο (PSSA 2 B2) εχει βγει και παλαιοτερα αλλα με διαφορετικο ΙΑΝ.
-Οι διαφορες με το προηγουμενομοντελο ειναι η μεγαλυτερης χωρητικοτητας μπαταρια, η οποια απο 1.5Αω πηγε στα 2Αω και ο πιο γρηγορος φορτιστης οπου απο 1.7Α πηγε στα 2.2Α.
-Η αλλη διαφορα ειναι η ροπη που υποτιθεται διπλασιαστηκε, απο 5 στα 10Νm. Oμως αυτο δεν ισχυει καθως το εργαλειο δειχνει οτι εχει ροπη 5Νm.
-Eπισης δεν γνωριζω εαν το παλιο μοντελο ειχε φακο.

Hχητικη ισχυς
6eLEPK0h.jpg

To βιβλιο οδηγιων δινει ηχητικη ισχυ 64dB +/- 3. Eγω μετρησα ηχητικη ισχυ στο μισο μετρο στα 70dB.
H ηχητικη ισχυ των 64dB που γραφει το μανουαλ επιτυγχανεται μονο σε αποσταση ενος μετρου. Το κατσαβιδι το χρησιμοποιεις ομως περιπου στο μισο μετρο και οχι στο ενα μετρο, οποτε στο μισο μετρο περιπου πρεπει να λαμβανεται το δειγμα ηχητικης ισχυος.

Η αχρηστη φωτο του review: Το τσοκ χωρις το καλυμμα :)
qedFQI4.jpg

Πορισμα:
To συγκεκριμενο σετ με το 4βολτο κατσαβιδι εχω την εντυπωση οτι αξιζει τα 18 ευρω, εκτος αν πετυχει κανεις προβληματικο κομματι :)
To κατσαβιδακι ερχεται σε μια πληρη συσκευασια με σκληρο βαλιτσακι, μυτες και γρηγορο φορτιστη ρευματος με καλωδιο USB-C.
Εχει ικανοποιητικη δυναμη για ολες τις μικροδουλειες ενος νοικοκυριου και τροφοδοτειται με μια 4βολτη μπαταρια των 2Αω.
Διαθετει και ενα φακο led και ειναι σπαστου τυπου, οποτε το κρατας οπως σε βολευει, ειτε οριζοντιο ειτε σαν πιστολι.

Θα ηθελα να ειχε ειτε ρυθμιση ροπης ειτε προοδευτικο διακοπτη σκανδαλης, ειτε και τα δυο!
Ομως σε τετοια τιμη... συμβιβαζεσαι, ειτε πας σε ακριβοτερο εργαλειο :)

Last edited:
Ποια ειναι η διαφορα των 18βολτων εργαλειων της Μilwaukee, M18 kai M18 Fuel?
Milwaukee-M18-vs-M18-Fuel-tools-whats-difference-800x568.jpg

Tα Μ18 Fuel ειναι τα εργαλεια που εχουν brushless μοτερ, χωρις καρβουνακια. Τα Μ18 ειναι τα απλα.

Σημερα το εμαθα και ειπα να το μοιραστω :)