Εργαλεία Μπαταρίας

Ναι, αυτο λεει και η Bosch oτι ειναι... αλλα εχει καμμια πρακτικη ωφελεια?

Στην μια περιπτωση πατας το κουμπι/σκανδαλη μια φορα και το πριτσινακι ρουφιεται μεχρι να κουμπωσει και να σπασει η ουρα. Αυτο ειναι το ανετο.
Στην αλλη περιπτωση κρατας το κουμπι πατημενο συνεχεια μεχρι το πριτσινακι να ρουφηχτει, να κουμπωσει και να σπασει η ουρα. Αυτο ειναι το γρηγορο..

Mιας και αγοραστηκε το νεο GSB18V-55 λογω του μικρου μεγεθους του ειπα να το συγκρινω με το GSB της 12v σειρας....
Πραγματι οι εικονες μιλουν απο μονες τους...

Στην πρωτη φωτο το 12v εργαλειο ειναι απο πανω...Το κυριως σωμα ειναι σχεδον ιδιο και μονο η διαφορα του ειδους μπαταριας σε κανει να δεις οτι μιλαμε για 18ω εργαλειο......
Εχουμε στην ουσια ενα 18v εργαλειο,οντως βαρυτερο,αλλα ιδιο σχεδον σε ογκο που ειναι πολυ χρησιμο σε δυσκολα σημεια και οι απαιτησεις μεγαλες....

20220724_103456.jpg 20220724_103521.jpg

Το μικρο 18βολτο ανεμιστηρακι της Ryobi που αγορασα προσφατα ειναι απο τις πιο πετυχημενες αγορες μου για το καλοκαιρι!!
sedpR0Yh.jpg

Εδω με το μεγαλο του αδελφακι! H διαμετρος του μκρου ανεμιστηρα ειναι ~11 εκατοστα ενω του μεγαλυτερου υπερδιπλασια!
Vjm9uZth.jpg

To μινι ανεμιστηρακι ειναι καταπληκτικο!! Η μικρη σκαλα ειναι υπεραρκετη εαν το τοποθετησεις εως 2-3 μετρα μακρια σου.
Εκτος οτι καιει πολυ λιγη μπαταρια λογω μικρης και παναλαφρης φτερωτης, εχει ενα πολυ στιβαρο κλιπ για να πιανεται παντου, σε καθε επιφανεια εως ~4 εκ. παχος.

Εδω εχει πιασει στο χερουλι του κολωνατου!!
zs3s8Rlh.jpg

Εδω εχει πιασει σε ενα πολυ λεπτο ραφακι.
AU4Jhgnh.jpg

Εδω εχει πιασει σε ενα παχυ ραφι.
SqG4ueqh.jpg

Εδω το βλεπουμε πιασμενο σε εναν παγκο.
aHNKcCph.jpg

Και εδω ορθιο, πανω σε αλλο παγκο.
EveA6pPh.jpg

Το εχω χαρει παρα πολυ αυτο το εργαλειακι που ηρθε μαλιστα την καταλληλη περιοδο... μεσουντος του καυσωνα!
Εαν εχει καποιος το συστημα Ryobi, το συνιστω ανεπιφυλακτα. Μολις 40 ευρουδακια πηγε η τιμη του, μειωθηκε κι αλλο δηλαδη, συν τα μεταφορικα!!

Επειδη καποιοι κατασκευστες δηλωνουν λανθασμενα/παραπλανητικα specs, δεν σημαινει οτι ολα τα παρομοια εργαλεια ειναι τα ιδια.
Mε αλλα λογια εαν ενα κινεζικο 12βολτο εργαλειο δεν ειναι ισχυρο και δεν κανει δουλεια, αυτο δεν σημαινει οτι ενα αλλο 12βολτο θα ειναι το ιδιο.

Ενα σημερινο παραδειγμα με την συγκριση δυο 4βολτων κατσαβιδιων.

Βοsch IXO III με δηλωμενη στο μανουαλ ροπη στα 4Νμ και Parkside PSSA 4 B2 με δηλωμενη στο μανουαλ ροπη 5Νm.
Βιδες πολυ μεγαλυτερες των δυνατοτητων τους, αλλα ηθελα να φανει η διαφορα.
XWcMA7Yh.jpg

Το συγκεκριμενο Parkside, οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει, εγραφε στο μανουαλ*** για ροπη 10Νm... To αγορασα και ειδα οτι η ροπη δεν ηταν ουτε η μιση.
Εστειλα τοτε γραμμα στα Lidl (Ελλαδας) και τους ενημερωσα για τα λανθασμενα στοιχεια. Πλεον το μανουαλ εχει διορθωμενα στοιχεια.

Το αποτελεσμα ειναι ενδεικτικο.
HmUKIbBh.jpg

Το Bosch IXO των 4Νμ ροπης τερματισε σχεδον την βιδα, προφανως με μεγαλο ζορι και πολυ αργα απο την μεση και μετα.
Το Parkside των 5Νm ροπης σταματησε εκει που βλεπετε..

Με αλλα λογια δεν ειναι ολα τα 4βολτα τα ιδια. Οπως επισης δεν ειναι ακριβη (για να το πω κομψα) τα specs ολων των κατασκευαστων.
Η Bosch εχω διαπιστωσει οτι δινει ακριβη specs, ισως καποιες φορες μαλιστα και πιο συντηρητικα απο την πραγματικοτητα. Το ιδιο ισχυει για την Μακιτα.

Να πω εδω οτι τα νεωτερα Bosch IXO (generation IV, V και VI) εχουν μεγαλυτερη ροπη, στα 4.5 Νm.
(Στα 4.5Nm οχι στρογγυλοποιημενα στα 5Νm... Ετσι ειναι οταν η εταιρεια σεβεται πραγματικα τον πελατη)

***Εδω η σελιδα απο το αρχικο μανουαλ του εργαλειου που εγραφε για ροπη 10Νm..
yuniOpDl.jpg

Ακριβώς για αυτό το χαζό parkside pssa 4 b2 έγραφα και εγώ.
Μιλάμε για ακόμα μια "επιτυχημένη" αγορά από εμένα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ειναι κριμα παντως γιατι το συγκεκριμενο parkside ερχοταν σε πολυ καλη τιμη σε ενα ωραιο σετακι με βαλιτσα και μυτες. Εχει και φακο στην λαβη.
Ομως ποτε δεν ανταποκριθηκε στα specs του μανουαλ, ουτε του παλαιοτερου (10Νm) ουτε και του διορθωμενου (5Nμ...)

Και οχι τιποτε αλλο, αλλα παιρνει η μπαλα και ολα τα υπολοιπα 4βολτα κατσαβιδια, oτι κανενα δεν κανει δουλεια! :)

Το συγκεκριμένο παρκσάιντ με έχει βολέψει αρκετά σε διάφορες μικροδουλείες, συναρμολόγηση επίπλων τύπου Ικέα κτλ. Στα συν το πρακτικό βαλιτσάκι μεταφοράς. Στο τερμάτισμα της βίδας συχνά πρέπει να το πατήσεις σφιχτά για να τερματήσει, αλλά δεν με έχει απογοητεύσει.

• Like
To προβλημα με τα parkside ειναι ο πλημμελης -πιθανοτατα και ανυπαρκτος- ποιοτικος ελεγχος ο οποιος εχει σαν συνεπεια να μην υπαρχει ομοιομορφια στην παραγωγη. Ετσι στο ιδιο ραφι βλεπουμε ιδια εργαλεια διαφορων καταστασεων, καλα, ελαφρως προβληματικα, ελαττωματικα και γενικοτερα ολο το φασμα απο το καλυτερο ως το χειροτερο.

Και το δικο μου Parkside ειναι οκ, δεν συγκρινεται βεβαια με το Bosch ΙΧΟ, ουτε εχει 10 η 5Νm ροπη, αλλα κανει δουλιτσα με τα περιπου 3-4Νm ροπης.

Μιχάλη θυμάμαι που είχες κάνει και παλαιότερα ενα συγκριτικο με αντίστοιχα κατσαβίδια μπαταρίας αλλά πολλά περισσότερα.
ϊσως βοηθούσε ενα λινκ να υπάρχει μαζί με το παραπάνω συγκριτικό

• Like
Το parkside pas 4 B3 που έχω είναι άριστο ενώ έχει βαλιτσάκι και εξαρτήματα για γωνίες, δύσκολα σημεία και ένα εξάρτημα κοπής με μόνο 24,99 ευρώ αγορά προ τριετίας. Το μόνο αρνητικό που διαπίστωσα ήταν ο επιλογέας φοράς ο οποίος δεν είναι αρκετά σταθερός και αλλάζει λίγο εύκολα. Κατά τα άλλα πολύ καλό και πλήρες.

Attachments

• IMG_20220907_144828.jpg
    IMG_20220907_144828.jpg
    3.3 MB · Views: 45
  • IMG_20220907_144921.jpg
    IMG_20220907_144921.jpg
    3.1 MB · Views: 43
  • Like
το εχω κι εγω αυτο το παρκσαιντ, στη πρωτη ευκαιρια θα το βαλω κοντρα στο λουξ και στο μπατζετ σε μινι συγκριτικο. πανω κατω πρεπει να ειναι στα ιδια επιπεδα.
παντως το συγκεκριμενο ειναι πολυ καλο αν μη τι αλλο για τις κεφαλες του

• Like
Εγώ από τεσταρισμα που του έχω κάνει μέχρι βίδες από φυλλα από ντουλάπες είναι οκ...
Για να ξεσφιξει σφηκτη βίδα το κάνει υπό προυποθεσεις και όταν δεν έχει πιεστεί από πιεση(κρακαρισμα)απο το προηγούμενο εργαλείο...
Πλέον ειναι μόνιμα μες στο σπίτι...
Εγώ έχω το σπαστο όπου μπορείς να το βάλεις και σε πιο δυσκολα/μακρόστενο σημεία...
Βολεύει πάντως αλλά δεν έχει δύναμη σε σχέση με Bosch go όπως προανέφερα...

20220904_210438.jpg

Εφερε σημερα ο Κωστης τον καινουριο του 18βολτο φυσητηρα της Total για να παιξουμε λιγο και να τον συγκρινουμε με εναν 18βολτο Ryobi.

Πολυ περιποιημενη κατασκευη και φινιρισμα αλλα το βασικοτερο ειναι το μοτερ του, που ειναι brushless!
Αυτο σημαινει -περαν ολων των αλλων- οτι η μπαταρια του θα διαρκει καθε φορα τουλαχιστον 20% περισσοτερο σε σχεση με το μοντελο που εχει καρβουνακια.
3pHJwCEh.jpg

Πολυ χρησιμη η λειτουργια ρυθμισης ροης του αερα, απο πολυ ελαφρια εως το μαξιμουμ. Ρυθμιζεις την ροη και μετα πατας την σκανδαλη.
Λιγο πιο βαρυ απο το Ryobi αλλα και με μεγαλυτερη ροη αερα. Η μετρηση με το ηχομετρο εδειξε οτι παρ'ολο που το Total γραφει 86dB ειναι πιο θορυβωδες απο το Ryobi που γραφει 92dB.

Δεν μπορεσαμε να τσεκαρουμε την ταχυτητα του αερα καθως τα αερομετρα που ειχα ειναι για καιρικα φαινομενα και δεν δειχνουν μετρηση μετα τα 200 χλμ/ωρα.
Ομως καναμε με επιτυχια το τεστ των σημαιων, της Ελληνικης και του Θρυλου :)
6XZr0ilh.jpg

Ενω στον κηπο δυσκολα μπορεις να καταλαβεις την διαφορα στην δυναμη γιατι και τα δυο εργαλεια εχουν δυνατη ριπη αερα και καθαριζαν τα χωματα ευκολα, μεσα στο εργαστηριο φανηκε οτι το Total ειναι πιο δυνατο καθως οι σημαιες κυμματιζαν ιδιαιτερα εντονα στο φυσημα του Total απο τα 4.5 μετρα, ενω το Ryobi τις χαιδευε! Επισης το Τοtal σαλεψε τα σετακια με τα τρυπανια που ηταν κρεμασμενα στην πλαστικη πλατη του Lidl ενω το Ryobi δεν μπορουσε να τα κινησει ευκολα.

Εν ολιγοις μου αρεσε πολυ και η κατασκευη και η ισχυς του φυσητηρα της Total. Διαβασαμε οτι η Τοtal εχει αρκετα μεγαλη γκαμα απο 18βολτα ~150 και αυτο ειναι καλο καθως μπορει καποιος να χτισει πιο ευκολα μια συλλογη απο χρησιμα καλα εργαλεια απο το να πηγαινε σε μια πιο επωνυμη και ακριβοτερη μαρκα.
Παντως στην Ελλαδα βλεπουμε ελαχιστα 18βολτα σε σχεση με αυτα που κυκλοφορουν σε αλλες αγορες και ειναι κριμα.

Ετσι οπως τα λες ειναι Μιχαλη...
Θεωρω οτι τις βασικες δουλειες κηπου αλλα και καθαρισμου χωρων τις εχει με ευκολια...
H ολη παρουσια του εργαλειου της Total δειχνει για ακριβοτερο απο φαινεται και εκπλησει με τις δυνατοτητες του...για το χρονο που κραταει η μπαταρια δεν εχω ακομη αποψη αλλα εαν βγαινει κοντα στο μισαωρο θα ειναι πολυ καλα...για τα 73 ευρω λοιπον που στοιχιζει solo νομιζω οτι ειναι vfm..
Aπο την αλλη το Ryobι παροτι παλιοτερο μοντελο εδειξε οτι τελικα εχει πολυ δυναμη και μπορεις ανετα να κανεις την δουλεια σου και σωστα ο Μιχαλης το εχει στην φαρετρα του..!!!!
Θα χρησιμοποιηθει και σε καθαρισμο ταρατσων για να δω και την διαφορα χρησης/αποδοσης σε χρονο σε σχεση με το 18v φυσερο της Bosch..

Θα ακολουθησουν εν καιρω και αλλα εργαλεια κηπου της Total καθοτι το budget της δεν ειναι απαγορευτικο....

Το αγόρασα κι εγώ τον φυσητηρα total αλλά δεν είχα χρόνο να γράψω. Εμένα με 5ah μπαταρία κρατάει σίγουρα 20 λεπτά στο δυνατό....μπορεί και παραπάνω γιατί την προηγουμενη φορά που "έπαιζα".....ε συγνώμη καθάριζα την αυλή μου τουλάχιστον 20 λεπτά δεν άδειασε τελείως η μπαταρία. Τώρα σκέφτομαι να πάρω το χλοοκοπτικο με τη μισηνεζα και το μικρό σκουπάκι για το αυτοκίνητο και το σπίτι.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαίρομαι που σε επηρέασα..😁
Έκανες σωστή αγορά...και δείχνει καλή εταιρία τελικά...
Εγώ δεν αξιώθηκα να το χρησιμοποιήσω στο κήπο αλλά από ένα γρήγορο καθαρισμό του γκαράζ μου(65τ.μ.) του 15λεπτου η μπαταρία ήταν ακόμη στις 2 λυχνίες πράγμα που σημαίνει ότι το μισάωρο περίπου το έχει...
Βέβαια εαν η Ελληνική αντιπροσωπία έφερνε τις 2 πιο μεγάλες 6 και 7.5Α αντίστοιχα συγουρα θα έπερνα μια ακόμη από τις 2...

H αληθεια ειναι οτι η δοκιμη και η αξιολογηση ενος εργαλειου ειναι πολυ ενδιαφερουσα δουλεια αλλα η παρουσίασή της ειναι πολυ βαρετη :)

Μερος 1° -Παρουσιαση του εργαλειου.

Bosch EasyPump -4βολτο κομπρεσσερακι για φουσκωμα ελαστικων και οχι μονο.
GCgFGtuh.jpg

Στην χαρτινη συσκευασια περιεχεται το εργαλειο, το καλωδιο φορτισης(USB -C), ενα πανινο πουγκι αποθηκευσης και το μανουαλ σε μορφη πατσαβουρας, διπλωμενο.

Το κομπρεσσερακι ειναι πιο μικρο και πιο ελαφρυ απο οτι περιμενα. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι κατι παραπανω απο εμφανης και ανταξια του ονοματος της Bosch.
Zυγιζει ~400 γραμμαρια και περιεχει μια μπαταρια 18650 των 3000μΑω (το αντιστοιχο της XiaoMi ειναι λιγο βαρυτερο, με μπαταρια 18650 των 2000μΑω )

Στην λαβη του εργαλειου υπαρχει αποθηκευτικος χωρος που περιεχει επιπλεον ακροφυσια.
ZQSeUG1h.jpg

Το πλαστικο καλυμμα συρεται και ανοιγοκλεινει ευκολα και σταθερα.

Εδω τα ακροφυσια
h4FYrjXh.jpg

Αυτο που ειναι μονιμα πανω στο λαστιχο κανει οχι μονο για τα αυτοκινητα αλλα και για τα περισσοτερα ποδηλατα.

Το πανινο πουγκι ειναι ευρυχωρο και ειναι χρησιμο για να μην σκονιζεται το εργαλειο οταν το εχουμε παρκαρισμενο στο αυτοκινητο/μηχανη/σπιτι.
tgqIkc1h.jpg

Η οθονη ειναι εξαιρετικη, ευκρινεστατη και μπορει να διαβαστει χωρις προβλημα ακομα και κατω απο τον ηλιο της Σαχάρας.
70D3VqXh.jpg

Στην βαση της λαβης βρισκεται η υποδοχη φορτισης για το καλωδιο USB το οποιο ευτυχως ειναι τυπου C. Η μπαταρια ειναι απο τις μεγαλυτερες σε χωρητικοτητα 18650, στα 3000mAh.
XkMhJVYh.jpg

Στο μανουαλ γραφει η φορτιση να γινεται max. με 1Α πραμα που σημαινει οτι η φορτιση μιας αδειας μπαταριας θα διαρκεσει ~2.5 ωρες με φορτιστη του ενος Αμπερ.
Θα δοκιμασω να το φορτισω και με φορτιστη των 2Α για να δω αν ζεστενεται η μπαταρια.

Το κομπρεσσερακι εχει μια εγκοπη στο σωμα του για να φωλιαζει το λαστιχο.
SspfA4th.jpg

Εδω το λαστιχο φωλιασμενο σταθερα.
8QTZ7a5h.jpg

Η αντλια εχει ενα πολυ χρησιμο και ιδιαιτερα δυνατο λεντακι στο μπροστινο μερος το οποιο ενεργοποιειται με το πατημα ενος κουμπιου.
HD1Dj4Rh.jpg

Τα κουμπια της αντλιας ειναι αρκετα αλλα πολυ ευκολα για να τα μαθεις αμεσως.
xbo9zeZh.jpg

Για να ανοιξει το εργαλειο παταμε το κοκκινο κουμπι.
Απο κει και περα επιλεγουμε την μοναδα μετρησης απο το κουμπι 'unit', ρυθμιζουμε εαν θελουμε την πιεση που θελουμε απο τα κουμπια +/-, και παταμε το κουμπι start/stop.
Eαν δεν θελουμε να βαλουμε τιμες για την πιεση, απλα παταμε το κουμπι start/stop και η αντλια θα φουσκωνει μεχρι να ξαναπατησουμε το ιδιο κουμπι.
Για να αναψουμε το λεντακι φωτισμου παταμε για 1-2 δευτερολεπτα συνεχως το κουμπι 'unit'.

Eδω ειναι καποια στοιχεια για το εργαλειο τα οποια αναγραφονται στο πισω μερος της λαβης.
q4UlezIh.jpg

Ειπαμε οτι το μανουαλ ηρθε διπλωμενο σαν πατσαβουρα μεσα στο κουτι σε ολες τις γλωσσες.
Για ευκολια εκοψα 4-5 σελιδες, μονο τις οδηγιες που ειναι στα Αγγλικα, και τις κολλησα για να κανω ενα μικροτερο πιο βολικο μανουαλακι.
TBAahmwh.jpg

Σαν τελευταια σελιδα του μανουαλ κολλησα το μονοσελιδο εντυπο με τις συνοπτικες οδηγιες χρησης που ηταν μεσα στη συσκευασια μαζι με το μανουαλ.
Copet9eh.jpg

Σαν επιλογο της περιγραφης να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο το ιδιαιτερα μικρο αποτυπωμα θορυβου της αντλιας το οποιο ειναι μολις 71dB (μετρημενο με ηχομετρο σε αποσταση μισου μετρου απο το εργαλειο). Πρεπει να ειναι απο τα πιο ησυχα κομπρεσσερακια του ειδους!
8QTZ7a5h.jpg

Στο δευτερο μερος της παρουσιασης που θα ακολουθησει συντομα, θα δουμε την αποδοση του σε φουσκωμα ελαστικων αυτοκινητων ολων των μεγεθων και ελαστικα μηχανων/ποδηλατων.
Θα δουμε και πως συγκρινεται με 18βολτα κομπρεσσερακια. Επισης θα γινει και μια γενικη αξιολογηση του εργαλειου με ολα τα θετικα και τα αρνητικα που παρατηρησα.

Λεπτομερειες προιοντος απο την ιστοσελιδα της Βosch