Εργαλεία Μπαταρίας

Σαν πολλά μου φαίνονται τα 37.5 από το 12v Parkside
Μάλλον λάθος είναι.
Το είχα, δεν μου φαινόταν να ήταν τόσο μεγάλο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Κοιτάξτε στο 4.18 δευτερόλεπτο
Στα γρήγορα μέτρησα το αντίστοιχο 20v που έχω.
Το μικρό το χάρισα σε φίλο

Attachments

• 20221020_062422.jpg
    20221020_062422.jpg
    2.7 MB · Views: 23
  • 20221020_062406.jpg
    20221020_062406.jpg
    2.9 MB · Views: 23
  • 20221020_062353.jpg
    20221020_062353.jpg
    3.2 MB · Views: 20
  • 20221020_062344.jpg
    20221020_062344.jpg
    3.1 MB · Views: 22
-Για τον ογκο του το 18βολτο Parkside μου φαινεται πολυ αδυναμο στο 1 joule.
Οπως και να'χει ομως, η διαφορά στην ευκολια και στον χρονο διατρησης σε πετρα/μπετον -ακομα και με 1j ισχυ ειναι τεραστια- σε συγκριση με ενα κοινο κρουστικο, ιδιως με τετρακοπα τρυπανια.

-H εργονομια της κεκλιμενης λαβης ειναι μια χαρα, καλυτερη απο τις καθετες κατα την γνωμη μου

Σαν πολλά μου φαίνονται τα 37.5 από το 12v Parkside
Μάλλον λάθος είναι.
Το είχα, δεν μου φαινόταν να ήταν τόσο μεγάλο.
Κοιτάξτε στο 4.18 δευτερόλεπτο
Στα γρήγορα μέτρησα το αντίστοιχο 20v που έχω.
Το μικρό το χάρισα σε φίλο
Δεν ξέρω εαν λάθος η όχι η διαστασεις αλλά αυτό που βλέπω από φωτο/βίντεο συγουρα είναι μεγαλύτερο από το 18v Τotal...σε σχέση με το 18ν Parkside εγώ ίδια τα βλέπω...
Επισης με 1.5j σε σχέση με τα 1j του Parkside μάλλον δεν υπάρχει περιθώριο σύγκρισης ως προς την δυναμικότητα του..
Μόνο στο οικονομικό κερδίζει...Αλλά το θέμα είναι τι παιρνεις...

Κάποια στιγμή θα το πάρω...και θα δούμε τότε διαφορές στο 100%..

Αλήθεια γιατί το έδωσες...;

Δεν ξέρω εαν λάθος η όχι η διαστασεις αλλά αυτό που βλέπω από φωτο/βίντεο συγουρα είναι μεγαλύτερο από το 18v Τotal...σε σχέση με το 18ν Parkside εγώ ίδια τα βλέπω...
Επεισης με 1.5j σε σχέση με τα 1j του Parkside μάλλον δεν υπάρχει περιθώριο σύγκρισης ως προς την δυναμικότητα του..
Μόνο στο οικονομικό κερδίζει...Αλλά το θέμα είναι τι πέρνεις...

Κάποια στιγμή θα το πάρω...και θα δούμε τότε διαφορές στο 100%..

Αλήθεια γιατί το έδωσες...;
Εγώ δεν σου λέω ότι το Parkside είναι καλύτερο από το total ή αν είναι πιο μικρό η πιο μεγάλο.
Απλά τα 37,5 mm που έγραψες ότι είναι διαστάσεις μου φάνηκαν υπερβολικά μεγάλο νούμερο, και επειδή το 12βολτο Parkside είναι λίγο μικρότερο από το 20v το οποίο σε καμία περίπτωση δεν φτάνει 37 πόντους, για αυτό στα έβαλα και τις φωτογραφίες

Ο χώρος που έχω για αποθήκη είναι περιορισμένος.
Έχω περισσότερες Μπαταρίες 20v από ότι 12v ,όπως και εργαλεία .
Έτσι είπα να πάρω κατι ποιο δυνατό απο αυτό που είχα Ίδη ώστε να βγάζω όσο γίνεται λιγότερο του ρεύματος.
Χρήση καθαρά ερασιτεχνική.
Όσο το δούλεψα όμως ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.

• Like
Reactions: KOSSTV
Σύμφωνοι...
Μια υποσημείωση ομως σημαντική...
Δεν έγραψα..Στο ΝΕΤ το βρήκα...Εκεί θα πρέπει να απευθυνθείς..!!😁

• Like
Reactions: nik187
Σύμφωνοι...
Μια υποσημείωση ομως σημαντική...
Δεν έγραψα..Στο ΝΕΤ το βρήκα...Εκεί θα πρέπει να απευθυνθείς..!!😁
Χα χα...
Σε καμία περίπτωση δεν έριξα φταίξιμο σε σένα.

• Like
Reactions: KOSSTV
-Για τον ογκο του το 18βολτο Parkside μου φαινεται πολυ αδυναμο στο 1 joule.....

Σήμερα καθώς χάζευα στο Lidl, έπεσα πάνω σε αυτό των 20v και επειδή έλεγα να κάνω μια δουλειά στο σπίτι το Σ/Κ και μάλλον θα χρειαστώ ένα κρουστικό - σκαπτικό (θέλω να περάσω κάγκελα σε ένα παράθυρο), είπα να το πάρω και ας μην είναι το ιδανικό και ας είναι μονο 1joule.

Αλλά για δείτε, είναι ανεκτό αυτό το παράκεντρο που κάνει η μύτη του τρυπανιού; Σαν πολύ παράκεντρο δεν είναι; Δεν έχω ξαναδουλεψει τέτοιο εργαλείο και δεν ξέρω αν έχει σημασία.
Και οι μύτες κουμπώνουν δύσκολα και επίσης αφού κουμπώσουν παίζουν μέσα έξω πάνω από ένα εκατοστό. Είναι φυσιολογικό; :unsure:

Λέω να το πάω αύριο πίσω, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να το αλλάξω και να δοκιμάσω την τύχη μου με κάποιο άλλο κομμάτι, ή να το επιστρέψω και να μην το ξαναπάρω.

Εντωμεταξύ έχω μπαταριές Bosch, Black and Decker και Makita (μαϊμού), αλλά δεν βρίσκω κάποιο οικονομικό (έστω και στα διπλά+ χρήματα) σε αυτές τις εταιρείες. :confused:

Αυτό το Makita DHR171Z θα ήταν μια λύση, ή μου πέφτει πολύ; :unsure:

Θα αξιοποιηθούν και τέσσερις μπαταρίες που έχω.

Last edited by a moderator:
Aπο τα καλυτερα πιστολετα το συγκεκριμενο Makita, το ειχαμε στο εργοστασιο στη Ρουμανια, πολυ δυνατο μαλιστα ανετα το περνάς για μεγαλυτερη ισχυ απο τα 1.2j που ειναι.
Mονο που δεν εχει σκαπτικη λειτουργια, εχουν κανει λαθος την περιγραφη. Επισης ελπιζω οι μαιμου μπαταριες να μπορουν να αποδωσουν την πραγματικη ισχυ του εργαλειου.

• Like
Reactions: nikfor
Νίκο, ωραίο το makita αλλά οι μπαταρίες τύπου "makita" θα τα καταφέρουν με τέτοιο εργαλείο ή θα το "θάψουν";

Aπο τα καλυτερα πιστολετα το συγκεκριμενο Makita, το ειχαμε στο εργοστασιο στη Ρουμανια, πολυ δυνατο μαλιστα ανετα το περνάς για μεγαλυτερη ισχυ απο τα 1.2j που ειναι.
Mονο που δεν εχει σκαπτικη λειτουργια, εχουν κανει λαθος την περιγραφη. Επισης ελπιζω οι μαιμου μπαταριες να μπορουν να αποδωσουν την πραγματικη ισχυ του εργαλειου.

Ωραία! :)
Σκαπτική λειτουργία εννοούμε το καλέμι ε; Η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρει καθόλου ευτυχώς.
Νίκο, ωραίο το makita αλλά οι μπαταρίες τύπου "makita" θα τα καταφέρουν με τέτοιο εργαλείο ή θα το "θάψουν";

Μωρέ τις κάνω εγώ καλύτερες και από Makita :p

Ψήνομαι .... 🙃

Είχε σήμερα το Lidl ένα πακέτο με κάτι τεράστιες μύτες για σκαπτικό, αλλά δεν τους έδωσα σημασία. Νομίζω είχατε πει πως δεν αξίζουν ..

Κάποιος είχε πει και για ένα καλό σετάκι μύτες ... πρέπει να το βρω ...

Εγώ θα έλεγα να μην επιστρέψεις ακόμη και να το δοκιμάσεις πρώτα να δεις πως παει...για τρύπημα,παρότι φαινεται παρακεντρο,θα στην κάνει την δουλειά...
Θα του έδινα.μια ευκαιρία...

Το makita είναι σιγουρα άλλη κλάση και πιο δυνατό και με την εμφυτευτικη παρέμβαση σου στις μπαταρίας μαϊμού μια χαρά θα τα πάει...!!!

• Like
νικ αν μπορεις να πας στο μακιτα χωρις να "ματωσεις", πηγαινε. το οποιο επιπελον ειναι και μπρασλες σε αντιθεση με το παρκι, το τοταλ κλπ
εχω το συγκεκριμενο παρκυ και κανει τη δουλεια του, αλλά οπως εχω ξαναπει, η τεσσαρα μπαταρια ειναι βαρια με αποτελεσμα να καταπονειται απο τους κραδασμους
το συγκεκριμενο εργαλειο θελει δυαρα. γιατι με το καιρο θα προκαλεσει προβληματα στην μπαταρια.
και φυσικα η ποιοτητα του δεν ειναι μακιτα
ποσο μαλλον που ο μιχαλης το εχει δουλεψει το συγκεκριμενο μακιτα και το βρηκε εξαιρετικο

μην κοιτας τα joule, ολες οι δευτερατζες κλεβουν, οταν η μακιτα λεει 1.2 ειναι 1.2.
πιθανα για αυτο ο μιχαλης το βρηκε δυνατοτερο απο αυτο που πιστευε οτι ειναι το 1.2

τωρα για το στραβογυρισμα λογικα φταιει το εργαλειο το συγκεκριμενο αλλά μην εκπλαγεις αν φταιει οτι ολα τα συνοδα τρυπανια ειναι τις πλακας και φταινε αυτα.
μπορει να φταινε και τα δυο, και το εργαλειο και τα τρυπανια

• Like
Νικόλα από την γωνία που το κοιτάς δεν μπορείς να βγάλεις σίγουρο συμπέρασμα, και τα τρυπάνια όποιο και να βάλεις επάνω δεν πρόκειται να είναι ίσιο στο μάτι.
Για να δεις αν γυρίζει στραβά πρέπει να το κοιτάξεις από εμπρός βάζοντας μέσα στο τσοκ κάτι κοντό και αποδεδειγμένα ίσιο ή χωρίς τρυπάνι επάνω κοιτώντας την τρύπα του τσοκ.
Καλύτερα να δοκιμάσεις τρύπα στην πράξη όπως σου είπε ο Κωστής αν είναι παράκεντρο θα έχει κραδασμούς.
Τώρα το γιατί πάει μέσα-έξω το τρυπάνι ....δεν ξέρω.... ίσως είναι λόγω του μηχανισμού κρούσης.
Για να δεις αν φταίνε τα τρυπάνια ...βάλε τα σε ένα άλλο δράπανο που ξέρεις ότι γυρίζει σωστά να δεις τι δείχνουν. :cool:

Xτες επαιξα παρα πολυ -και συνεπως εξοικιωθηκα αρκετα- με την μικρη ηλεκτροπόντα μπαταριας για μπαταριες.
F2RWPq5l.jpg

Πρεπει να εκανα πανω απο 200 πονταρισιες, με ολα τα επιπεδα ισχυος ( 4 επιπεδα) ) του εργαλειου και σε διαφορες μπαταριες, μεταλλα και ξυλα!
CiA6xDjh.jpg

M4w0qZ2h.jpg

Βλεπουμε παραπανω το αποτυπωμα/καψιμο που αφηνει η ηλεκτροποντα στο ξυλο. Το σημαδι εγινε με λαμακι απο πανω και οχι απ'ευθειας στο ξυλο.
Αρα αναπτυσσεται θερμοκρασιο οποτε καλο θα ειναι να κολλαμε τα λαμακια στις μπαταριες λιθιου με την μινιμουμ δυνατη ισχυ.

Τα μεγαλυτερα θυματα των δοκιμων ηταν μπαταριες λιθιου 18650, μιας που σε αυτες κυριως θα γινονται οι παρεμβασεις.
Εδω το γυμνο κουφαρι μιας 18650 και πως αποτυπωθηκαν οι πονταρισιες των τεσσαρων επιπεδων ισχυος της ηλεκτροποντας.
WYypigWh.jpg

Το επιπεδο 4 ειναι και το ισχυροτερο το οποιο διοχετευει τα max Αμπέρ στο μεταλλο, ~640 Α

Ειναι λιγακι δυσκολο να βγαλεις καλη φωτο σε τετοια επιφανεια.
Εδω παρακατω φαινονται τα ζευγη πονταρισματος σε ισχυ 4ου, 3ου και 2ου επιπεδου.
ylh3oRol.jpg

Η ηλετροποντα, περα απο τα 4 levels ισχυος εχει και δυο διαφορετικους τροπους διοχετευσης ηλεκτρισμου στο μεταλλο.
-Ο πρωτος, αυτοματος, ενεργοποιειται ειναι οταν "καταλαβει" το μηχανημα οτι υπαρχει καλη επαφη των ακιδων με το μεταλλο και
-Ο δευτερος ενεργοποιειται μετα απο εναμιση περιπου δευτερολεπτο απο οταν ακουμπησουν και οι δυο ακιδες στο μεταλλο.

Προτιμω τον δευτερο τροπο καθως μου επιτρεπει να ελεγχω καλυτερα το σημειο που θελω την πονταρισια και να πιεζω περισσοτερο τις ακιδες στο λαμακι.
Ο πρωτος τροπος μπορει να ενεργοποιηθει αμεσα πριν προλαβεις να τοποθετησεις τις ακιδες σωστα.

Ενω το επιπεδο 4 ειναι το ισχυροτερο, στο επιπεδο 3 γινονται αριστες, καθαρες και γερες κολλησεις με λαμακι παχους 0.10 και 0.12 χιλιοστων.
Yyi05aoh.jpg

Προυποθεση για μια σωστη κολληση ειναι το λιμαρισμα/γυαλοχαρταρισμα της επιφανειας των πολων. Κανει τεραστια διαφορα στην αντοχη της κολλησης.

Ενα ζευγαρι πονταρισματος ειναι αρκετο για μια πολυ δυνατη ενωση. Ομως για καλο και για κακο ας γινονται δυο ζευγαρια.
8mgUU6Gh.jpg

Εγιναν επισης δοκιμες στο ποσο κοντα μπορουν να ερθουν οι ακιδες χωρις τον φοβο να ακουμπησουν μεταξυ τους.
5iGSrUFh.jpg

Αυτο ειναι σημαντικο οταν χρειαζεται να κολλησεις λαμακι σε θετικο πολο που εχει μικρη επιφανεια.

Η ηλεκτροποντα ειναι εξαιρετικα αθορυβη οταν διοχετευεται το ρευμα, ακους μονο ενα ανεπαισθητο 'τσικ'.
Καποιες φορες υπαρχουν μικρες σπιθες, καποιες φορες σχεδον καθολου.
QrNjicTh.jpg

Το συγκεκριμενο εργαλειο ειναι πολυ ποιοτικο και πολυ προσεγμενο, απο το σωμα μεχρι τα ηλεκτροδια. Η λειτουργια δε, του αψεγαδιαστη.
naOkJsRh.jpg

Το ενδιαφερον ομως ειναι οτι κανει παρα πολυ καλη δουλεια, οχι μονο σε λαμακια νικελιου παχους εως .12μμ που αναφερει ο κατασκευαστης, αλλα επισης σε λαμακια των 0.15μμ που δοκιμασα! Το μονο που θα ηθελα ειναι η υποδοχη φορτισης να ηταν USB-C και οχι το παρωχυμενο micro USB.

Tελος, η μπαταρια κατα την διαρκεια των προχθεσινων, χθεσινων και σημερινων δοκιμων παρεμεινε στην ανωτατη ενδειξη.
Λεει οτι μπορει να κανει μεχρι 1000 πονταρισιες με ενα γεμισμα και νομιζω οτι αυτο ισχυει, αν και δεν νομιζω να χρειαστει ποτε απο κανεναν ερασιτεχνη :)

Εξαιρετικά Μιχάλη
Τώρα που μας... φούντωσες μας να βάζουμε πλώρη για ομαδική παραγγελία της μίνι ηλεκτροπόντας 😉

• Haha
Reactions: Χιωτης
Υπάρχει περίπτωση να σκάσει μπαταρία από λάθος χρήση ; (Μη βαρατε δεν έχω ιδέα περί αυτών αλλά στο κοντινό μέλλον θα χρειαστεί να επέμβω σε μπαταρίες).