Εργαλεία Μπαταρίας

Οι 18650 είναι επικίνδυνες αν κάποιος αγνοεί τους κανόνες ασφαλείας.
Αν βραχυκυκλώσουν, παίρνουν φωτιά ή εκρήγνυνται

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και γενικά, πρέπει να τις προσέχουμε και αν αλλοιωθεί το περίβλημα τους (γρατζουνιές κλπ), να τις αποσύρουμε.

• Like
Reactions: nickolas
Οπως ειδες εκανα σουρωτηρι δυο μπαταριες λιθιου 18560 για δοκιμη, οποτε ειναι μαλλον ασφαλης η χρηση μιας μικρης ηλεκτροποντας που ειναι διαβαθμισμενη για λαμακια παχους εως 0.12μμ, οπως η παραπανω.

Επισης θα ελεγα οτι καλο ειναι να μην χρησιμοποιειται η max. ισχυς της ηλεκτροποντας εαν δεν ειναι απαραιτητο.
Στο δικο μου εργαλειακι, το επιπεδο 3 ισχυος (απο τα 4 που υπαρχουν) δινει πολυ ικανοποιητικη κολληση και ασφαλεστερη για λαμακια παχους εως 0.12μμ.

Μου λέει προχθές ο πατέρας μου: θα προλάβεις να έρθεις στο χωριό σαββατοκύριακο να με βοηθήσεις σε μια δουλειά και να δεις και κάτι εργαλεία που αγόρασα;
Τι εργαλεία πήρες ρε πατέρα;;;
Έλα και θα δεις..!!
Πάω λοιπόν χθες και βλέπω
20221019_141831.jpg
Τροχός μπαταρίας bbp3600
Σκαπτικό μπαταρίας bbp5200
Δύο 4 ah μπαταρίες και φορτιστή
Δίσκους κοπής για διάφορα υλικά

Και τα δύο εργαλεία μου φάνηκαν πολύ καλά και καλής ποιότητας
Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε ο τροχός που δούλεψα και πιο πολύ ώρα με τη ρύθμιση στροφών να δουλεύει πολύ ομαλά και με αρκετή δύναμη για κοπή σιδήρου και αλουμινίου που δοκίμασα
Το σκαπτικό επίσης το είδα αρκετά δυνατό (μόνο κρούση δούλεψα με καλέμι)

Οπως ειδες εκανα σουρωτηρι δυο μπαταριες λιθιου 18560 για δοκιμη, οποτε ειναι μαλλον ασφαλης η χρηση μιας μικρης ηλεκτροποντας που ειναι διαβαθμισμενη για λαμακια παχους εως 0.12μμ, οπως η παραπανω.

o_O o_O

Nα υποθεσω αν και ειμαι βεβαιος για εσενα οτι φορας γυαλια προστασιας οταν τα κανεις αυτα ε ?

ειναι οντως επικινδυνες ανα περιπτωση οι 18650.......στην πρωτη θεση επικινδυνοτητας στοιχειων τις εχω...

Γυαλια χρειαζονται περισσοτερο για τις ελαχιστες σπιθες, οχι για προστασια απο εκρηξη η οποια ειναι σχεδον απιθανη για να μην πω αδυνατη κατω απο τις συγκεκριμενες συνθηκες που ελαχιστα φαινεται να επηρρεαζουν τις χημικες ισορροπιες των στοιχειων.

Ουτως η αλλως, η θερμοκρασια που ανεβαζει το spot welder ειναι κυριολεκτικα ελαχιστη σε σχεση με την θερμοκρασια που ανεβαζε στους πολους το κολλητηρι, οπου και παλι δεν ειχα κανενα προβλημα σε καμμια ντουζινα κολλησεις που εχω κανει συνολικα σε μπαταριες λιθιου.

Παντα ειχα καποιο φοβο βεβαια με το κολλητηρι, ο οποιος τωρα απλα δεν υπαρχει με την ηλεκτροποντα.

• Like
Καλη σκεψη αλλα ασε καλυτερα γιατι δεν κολλας μεταλλο με μεταλλο γενικως, κολλας μεταλλο με μπαταρια λιθιου και θελει προσοχη μην τρυπησεις το κελυφος.
Προχτες στις δοκιμες τρυπησα το κελυφος σε μια μπαταρια CR2032 και ετρεξε ζουμακι. Προφανως η μπαταρια αυτη ειχε πιο λεπτο κελυφος απο τις 18650.
Βεβαια δεν κολλουσα λαμακι επανω της, ειχα βαλει τα ηλεκτροδια, στην μεγιστη ισχυ, κατ'ευθειαν επανω στο σωμα της μπαταριας.

+++++++++++++

Παρεμπιπτοντως, ειμαι στην ευχαριστη θεση να σε πληροφορησω οτι το εργαλειο μπαταριας που λεγεται 12βολτο θερμαινομενο παλτουδακι Βοsch, μπορει να πλυθει στο πλυντηριο στο προγραμμα που προσομοιαζει το πλυσιμο στο χερι!!

Με φοβο ψυχης ειπα στην γυναικα μου να το δοκιμασει χτες και σημερα που στεγνωσε ειναι οχι μονο φαινεται σαν καινουριο, αλλα και δουλευει αψογα. Ετοιμος για τον βαρυ χειμωνα :)

• Like
Λοιπον οπως μου ειπατε πηρα και στο σερβις της Lidl για μπαταριες 18v (μιας και η αναζητηση τους στα κοντινα καταστηματα δεν εφερε καρπους) και μου βρηκαν μπαταριες των:

2A προς 25€ το τεμαχιο (ειχαν 20€ στην προσφορα της περασμενης εβδομαδας)
4Α προς 30€ το τεμαχιο

ΑΛΛΑ αν τα παρεις απο το service (συν 5 € μεταφορικα) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ (πλην του 14ημερου της υπαναχωρησης αγορας) σε αντιθεση με το να τις παρεις απο το καταστημα !!!!

Οποτε ευχαριστησα πολυ και θα περιμενω στωικα να ξαναβγαλει μπαταριες στα καταστηματα....

• Like
Λοιπον οπως μου ειπατε πηρα και στο σερβις της Lidl για μπαταριες 18v (μιας και η αναζητηση τους στα κοντινα καταστηματα δεν εφερε καρπους) και μου βρηκαν μπαταριες των:

2A προς 25€ το τεμαχιο (ειχαν 20€ στην προσφορα της περασμενης εβδομαδας)
4Α προς 30€ το τεμαχιο

ΑΛΛΑ αν τα παρεις απο το service (συν 5 € μεταφορικα) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ (πλην του 14ημερου της υπαναχωρησης αγορας) σε αντιθεση με το να τις παρεις απο το καταστημα !!!!

Οποτε ευχαριστησα πολυ και θα περιμενω στωικα να ξαναβγαλει μπαταριες στα καταστηματα....

Σε ποια περιοχή/πόλη μένεις γιατί στην Αθήνα 2 καταστήματα που γνωρίζω είναι φουλ σε μπαταρίες;

• Like
Reactions: Kosh
χολαργο αλλα με βολευει και αγια παρασκευη και ελληνορωσοι

στειλε μου εσυ σε ποια εχεις δει και θα δω τα δρομολογια μου και θα δω πως θα το κανω

Στο κατάστημα Νέου Κόσμου είχε πριν από 2-3 ημέρες που πέρασα.
Αν θέλεις το βλέπω από Δευτέρα και σε ενημερώνω στα σίγουρα.

• Like
Reactions: Kosh
Αν δεν κάνω λάθος 6 μήνες δίνουν στις μπαταρίες από το κατάστημα , για ρώτα σε κατάστημα.

Θα ρωτησω οταν βρω σε αποθεμα (ή οταν ξαναβγουν μιας και απο οτι μουπαν μονον τοτε θα ξαναεφοδιαστουν εκ νεου)

4αρες μπαταριες εχουν πολυ καιρο να κυκλοφορησουν ?