Εργαλεία Μπαταρίας

Δυστυχως Στελιο εχω μονο ενα κολλητηρι λαμακιών μπαταριας :(

H αληθεια ειναι οτι πολλες φορες εχω σκεφτει να παρω ενα ακομα ισχυροτερο, αλλα ευτυχως δεν ειμαι της υπερβολης και υπερισχυσε η λογικη 😬

Και εγώ έχω (άσχετα αν δεν ξέρω που είναι :ROFLMAO::LOL:) και προφανώς ο Μιχάλης θα έχει τουλάχιστον 5-6. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην συνδεσμολογία όπου μπορείς να κάνεις αντιγραφή, αλλά και στο είδος των μπαταριών . Προσπάθησα κάποια στιγμή να φτιάξω ένα pack με πιστή αντιγραφή απο το πρωτότυπο και με την λογική αφού 18650 είχε, 18650 θα βάλω, Τελικά κατάφερα να φτιάξω καπνογόνο :ROFLMAO::ROFLMAO:. Ρωτάω τους τεχνικούς της εταιρειας που δούλευα και μου λένε κάτι για εσωτερικά κυκλώματα στις μπαταρίες, για πλακέτες και διάφορα άλλα. Όταν έφτασα στο σημείο να τους κοιτάζω όπως η αγελάδα το τραίνο, είπα ευχαριστώ και αποχώρησα δίνοντας την εντύπωση ότι τα έχω καταλάβει πλήρως :cool:.

Εννοείται ότι μόλις βρώ το μηχάνημα θα το ξαναπροσπαθήσω και ο θεός βοηθός🙃.
λογικα θα χρησιμοποιησει κανεις ΟΛΟ το κυκλωμα που εχει μεσα.
εδω θελει πολυ προσοχη στην συνδεσμολογια και στο να μην μπερδεψει τιποτα.
Φωτογραφιες για το πως πανε τα καλωδια, γιατι ολα θα ειναι πολυ σφιχτα και πρεπει να ξαναμπουν ετσι εμτα,
κ μαρκαρισμα με μαρκαδορο πριν την αποσυναρμολογηση.

για το θεμα των μπαατριων, εφοσον διαπιστωθει την ισχυ τους, βαζουμε ποιοτικη μπαταρια που να την καλυπει.
μετα οτι μαρκα και χωρητικοτητα θελουμε.
Στα παλιοτερα πακ (2Αη και κατω) βολευει η ανακατασκευη γιατι ανετα μπορεις να πας στα 3Αη.

• Like
Reactions: newbie
Δυστυχως Στελιο εχω μονο ενα κολλητηρι λαμακιών μπαταριας :(

H αληθεια ειναι οτι πολλες φορες εχω σκεφτει να παρω ενα ακομα ισχυροτερο, αλλα ευτυχως δεν ειμαι της υπερβολης και υπερισχυσε η λογικη 😬

Αρνούμαι να το πιστέψω. :LOL::ROFLMAO:

Σκεφτομαι να αγορασω το παρακατω κλαδευτικο αλυσοπριονο της Total (solo) μιας και εχω ηδη μπαταριες απο γωνιακο τροχο αλλα και ενα κουπουνι 10 ευρω απο το σκρουτζ.

Το εχει χρησιμοποιησει κανεις απο την ομαδα να μου πει τη γνωμη του?

Το εχει ο Κωστης και απο οτι θυμάμαι είναι ευχαριστημενος.

Μόλις το δει θα σου πει.

Να ξερεις πως και του Lidl ειναι εξαιρετικο αν εχεις ηδη μπαταρίες της με μονο μειονέκτημα οτι θα πρέπει να το πετύχεις.

Σκεφτομαι να αγορασω το παρακατω κλαδευτικο αλυσοπριονο της Total (solo) μιας και εχω ηδη μπαταριες απο γωνιακο τροχο αλλα και ενα κουπουνι 10 ευρω απο το σκρουτζ.

Το εχει χρησιμοποιησει κανεις απο την ομαδα να μου πει τη γνωμη του?
Να το πάρεις...
Είναι εξαιρετικό...εχει δυναμη και διάρκεια...και δεν μασάει...
Προσωπικά όπου το έχω χρησιμοποιήσει με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο...
Μεγάλο συν η αυτόματη..
Εχω κοψει μεχρι και 20εκ.διαμετρο..
20230603_144509.jpg
Υπάρχει και ανταλλακτική αλυσίδα στα 16 ευρω ..

Πρώτη δοκιμή σήμερα και ήταν επιτυχημένη! Δεν μάσησε το εργαλείο, εγώ πάλι ναι. Με έπιασε η αλλεργία στη γύρη 😅

Attachments

• 20240522_112534.jpg
    20240522_112534.jpg
    4.9 MB · Views: 46
  • 20240522_112547.jpg
    20240522_112547.jpg
    2.3 MB · Views: 46
  • 20240522_112544.jpg
    20240522_112544.jpg
    1.5 MB · Views: 45
Ωραιος....!!!
Βλεποντας τις φωτο ειναι δυσκολο να πιστεψεις οτι ενα μικρο αλυσοπριονακι κανει τετοια δουλεια...!!!κι ομως μπορει...!!!

• Like
Reactions: Chris_mar
Χθες ειχε μια δουλιτσα οπου χρειαστηκαν και χρησιμοποιηθηκαν αποκλειστικα λαμαρινοψάλιδα μπαταριας!

Υπαρχει καποια μικρη διαφορα στην τιμη βεβαια ... :)
tf1NJbMh.jpg

Aπο την μια εχουμε το τσιπικο πλην τιμιο κινεζικο προσαρτημα λαμαρινοψαλιδου για δραπανα και απο την αλλη το 12βολτο λαμαρινοψαλιδο της Βοsch.
Και τα δυο λεει οτι κοβουν εως 2μμ αλουμινιο/χαλκο/κλπ. Το Bosch κοβει εως 1.3μμ λαμαρινα και το αλλο λεει οτι κοβει εως 1.8μμ που αμφιβαλλω αν και δεν το εχω τσεκαρει.

Εδω το αψυχο κουφαρι μιας σομπας οπου ηθελα να το τεμαχισω και να το κρατησω γιατι τα ρεταλια λαμαρινας ειναι αρκετα χρησιμα.
sIK3AG3h.jpg

Η δουλεια με το 12βολτο λαμαρινοψαλιδο της Βοsch ειναι κυριολεκτικα σαν να κοβεις χαρτι! Χωρις καμμια υπερβολη. Παχος λαμαρινας κατι λιγοτερο απο 1 χιλιοστο.
TbOoi1Th.jpg

Η δουλεια με το κινεζικο προσαρτημα που πιανει σε ολα τα παραδοσιακα τσοκ που σφιγγουν, ειναι πιο αργη αλλα το κοψιμο γινεται χωρις κανενα προβλημα.
oqekUMQh.jpg

Οσο πιο πολλες οι στροφες του δραπανου τοσο πιο γρηγορη η κοπη.

Ενα μικρο θεματακι ισως ειναι η τομη που αφηνει το τσιπικο λαμαρινοψαλιδο καθως ειναι καπως μεγαλη .... στα 4 χιλιοστα!
JwrVtkrh.jpg

Βεβαια, σε τετοιες περιπτωσεις οπως η παραπανω, δεν σε πειραζει να χασεις καποια χιλιοστα.

Ενα κοντινο στα κοπτικα..
ehPTXo5h.jpg

Ετοιμα τα ρεταλακια λαμαρινας που μπορουν να φανουν χρησιμα
g1UdzrCh.jpg

Ολες οι ακμες περαστηκαν με το στρογγυλο velcro τριβειο χειρος της Wolfcraft για να μην μας φανε τα γρεζια.
yJNMJnIl.jpg

Πολυ χρησιμο τριβειο, μαζι με το αντιστοιχο τριγωνικο.

Κινεζιές…
μόνο για το «Τι παραλάβαμε σήμερα» κάνουν. :mad:

Μου ήρθε η όρεξη σήμερα να προσπαθήσω να επισκευάσω τις χαλασμένες 12βολτες μπαταρίες της Bosch που έχω.
Έλυσα την πρώτη και διαπίστωσα οτι οι δύο απ’τις τρείς ήταν μιά χαρά ενώ η τρίτη ήταν πεθαμένη.
IMG_8855.jpeg
IMG_8858.jpeg
Πάω να οάρω την Κινέζικη ηλεκτροπόντα που είχα οάρει πρίν μερικούς μήνες απ’τα βάθη της Κίνας και αντίκρυσα αυτό το θέαμα.
Είχε φουσκώσει σαν ψοφίμι.

IMG_8862.jpeg
IMG_8859.jpeg

Το έχω… Είπα όμως να χρησιμοποιήσω την πιο μανιτζέβελη…
Αύριο θα πετάξω τις σκασμένες μοαταρίες και θα τη συνδέσω σε μια 12-βολτη μπαταρία που έχω απ’τη μηχανή να δω πως υα δουλέψει.

Αύριο θα πετάξω τις σκασμένες μοαταρίες και θα τη συνδέσω σε μια 12-βολτη μπαταρία που έχω απ’τη μηχανή να δω πως υα δουλέψει.

Καλά κρασιά…
Μόλις σύνδεσα τη 12-βολτη απ’το μηχανάκι καρβούνιασε η πλακέτα. :(

Καλά κρασιά…
Μόλις σύνδεσα τη 12-βολτη απ’το μηχανάκι καρβούνιασε η πλακέτα. :(
Γιατί έβαλες 12volt; :rolleyes:
Στο δικό μου, η μπαταρία είναι 3,7 v
3 χρόνια τώρα δουλεύει μια χαρά.
Έπρεπε απλώς να παραγγείλεις μια άλλη.

Μα γτ δε το εβαλες απευθειας στα 220?😃

Είχαμε διακοπή εκείνη την ώρα… :p

Τώρα μου κάνεις πλακίτσα αλλά είναι αργά, όταν έγραψα οτι θα τη συνδέσω με τη 12-βολτη απ’το μηχανάκι μου έκανες like. :D

12βολτο SDS κρουστικο/σκαπτικο Bosch Uneo VS 18βολτο κρουστικο Dewalt DCD805. Δοκιμη σε τσιμεντενιο τοιχιο, με 8μμ τρυπανι.

RXe9ujKh.jpg

Συνηθως ενα 12βολτο SDS υπερτερει σε ευκολια διατρησης (τουλαχιστον εως 8μμ τρυπημα) απο ενα κοινο 18βολτο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο.
Ομως το συγκεκριμενο 18βολτο Dewalt εχει μεγαλη ροπη 90Νm, μεγαλη ταχυτητα 2,000 σαλ και 34,000 κρουσεις ανα λεπτο!

Ειμαι περιεργος για το αποτελεσμα το ΣΚ.. :)