Εργαλεία Μπαταρίας

Δυστυχως εχω το μπλε 10βολτο.
Παντως μου κανει εντυπωση το 100% αριστων κριτικων στο amazon.uk. Σπανια βρισκεις τετοια βαθμολογια.
http://www.amazon.co.uk/dp/B00E5Z0DX0

Φίλε Μιχάλη ναί αυτό είδα καί εγώ ότι έχει πολύ καλές κριτικές.
Ηθελα νά σέ ρωτήσω τό μικρό 10,8 volt πού έχεις πόση αυτονομία έχει η μπαταρία σέ συνεχή κόψιμο ? καί γενικά γιά μέχρι 26 mm πού λέει ότι κόβει το εννοεί ? η αγκομαχάει από τά 20 mm καί πάνω ?

To μικρο ειναι μικρο... Ειναι μεν το μικροτερο σε μεγεθος και το ελαφρυτερο που κυκλοφορει αλλα..
..Πρεπει να υπαρχει και μεγαλυτερο τριγυρω. Τα 2.6 εκατοστα ειναι λιγα για τους περισσοτερους. Το 18βολτο που κοιτας ειναι ιδανικο all around πριονι μπαταριας με βαθος κοπης 5εκ. αν θυμαμαι καλα.

Ομως το μικρο bosch ειναι ισχυροτατο. Δοκιμαστικα εκοψα παρα πολυ ανετα μελαμινες στο οριο που κοβει ο δισκος. Οταν βεβαια το ζοριζα (το πηγαινα γρηγοροτερα) τοτε φρεναρε λιγο το μοτερακι. Απολυτως νορμαλ.
Οσο αφηνεις το πριονι να κανει τη δουλεια δεν θα εχεις το παραμικρο προβλημα με τη ροπη του και τη δυναμη του. Αναφορικα με την αυτονομια, δεν με απασχολησε (κακως) καθως εχω αρκετες μπαταριες και μια μεγαλη των 4Αh.

ImageUploadedByTapatalk1436360538.962062.jpg

ImageUploadedByTapatalk1436360558.768380.jpg

Ήρθε σήμερα από Amazon.de στα 85 με τα μεταφορικά. Ίσως η τελευταία αγορά από το εξωτερικό. Θα δείξει!

Συμπληρώνει το αλυσοπρίονο των 14.4v
Με τη μπαταρία των 3ah δουλεύει 45-60 λεπτά οπως λένε οι ήδη κάτοχοι.

Πολύ ελαφρύ με πολλές ρυθμίσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου! Και εντελώς αθόρυβο!

Καλησπέρα κύριοι...νέος στο φόρουμ και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους εμπειρότερους...όταν ένα εργαλείο μπαταρίας δεν το χρησιμοποιείς συχνά με ποιον τρόπο παρατείνεις την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του? έχω παρατηρήσει εργαλεία μπαταρίας που δεν τα πολυχρησιμοποιώ όταν τα βάζω να δουλέψουν εκτός του ότι έιναι τελείως ξεφόρτιστη η μπαταρία δεν έχουν και την ίδια διάρκεια λειτουργίας με την προηγούμενη φορά...Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση...

Καλησπέρα κύριοι...νέος στο φόρουμ και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους εμπειρότερους...όταν ένα εργαλείο μπαταρίας δεν το χρησιμοποιείς συχνά με ποιον τρόπο παρατείνεις την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του? έχω παρατηρήσει εργαλεία μπαταρίας που δεν τα πολυχρησιμοποιώ όταν τα βάζω να δουλέψουν εκτός του ότι έιναι τελείως ξεφόρτιστη η μπαταρία δεν έχουν και την ίδια διάρκεια λειτουργίας με την προηγούμενη φορά...Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση...

Καλημερα!
Οι μπαταριες λιθιου στα εργαλεια δεν εχουν προβλημα αν δεν τις χρησιμοποιεις συχνα. Δεν χρειαζεται να τις βγαζεις απο το εργαλειο. Ομως δεν πρεπει να τις αφηνεις τελειως αφορτιστες οταν δεν θα τις χρησιμοποιεις για μεγαλο διαστημα.

Οι μπαταριες λιθιου εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης. Ειτε τις χρησιμοποιεις ειτε οχι. Μετα τα 3-4 χρονια η αποδοση τους θα πεφτει. Ειναι φυσιολογικο. Προφανως τα εργαλεια μπαταριας που αναφερεσαι παραπανω ειναι καποιας ηλικιας, ετσι?

Το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να αποθηκευουμε τα εργαλεια με τις μπαταριες τους σε δροσερα μερη διοτι γενικως οι μεγαλες θερμοκρασιες κανουν κακο στα στοιχεια της μπαταριας μειωνοντας την ζωη τους.

Καλημερα!
Οι μπαταριες λιθιου στα εργαλεια δεν εχουν προβλημα αν δεν τις χρησιμοποιεις συχνα. Δεν χρειαζεται να τις βγαζεις απο το εργαλειο. Ομως δεν πρεπει να τις αφηνεις τελειως αφορτιστες οταν δεν θα τις χρησιμοποιεις για μεγαλο διαστημα.

Οι μπαταριες λιθιου εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης. Ειτε τις χρησιμοποιεις ειτε οχι. Μετα τα 3-4 χρονια η αποδοση τους θα πεφτει. Ειναι φυσιολογικο. Προφανως τα εργαλεια μπαταριας που αναφερεσαι παραπανω ειναι καποιας ηλικιας, ετσι?

Το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να αποθηκευουμε τα εργαλεια με τις μπαταριες τους σε δροσερα μερη διοτι γενικως οι μεγαλες θερμοκρασιες κανουν κακο στα στοιχεια της μπαταριας μειωνοντας την ζωη τους.

Ναι τα εργαλεία είναι κάποιας ηλικίας...πολλά ήταν του πατέρα μου...ευχαριστώ όπως και να έχει για τις απαντήσεις

Ναι τα εργαλεία είναι κάποιας ηλικίας...πολλά ήταν του πατέρα μου...ευχαριστώ όπως και να έχει για τις απαντήσεις

Το φανταστηκα.
Πρεπει λοιπον σιγα σιγα να αρχισεις να αγοραζεις εργαλεια μπαταριας λιθιου.

Για οτι θελεις, ρωτα.

Καλημερα!

Ηθελα να ρωτησω το εξης για τα εργαλεια με μπαταριες λιθιου μιας που εχεις πολυ μεγαλη πειρα.
Σκεφτομαι τελικα να αγορασω ενα δραπανοκατσαβιδο της σειρας 10,8 volt κρουστικο το παρακατω ,θα ηθελα την γνωμη σου

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7565

Και σιγα - σιγα να παιρνω και καποια πραγματα solo της σειρας 10,8 volt
Το σκεπτικο μου ειναι μετα απο 5 -6 χρονια θα βρισκω μπαταριες ? η θα εχουν βγαλει νεα μοντελα και θα μεινω χωρις μπαταρια ?
Θα μου πεις καλα θα το εχεις 5-6 χρονια ακομα ? η απαντηση ειναι ναι γιατι ειμαι ερασιτεχνης και θα το δουλευω μεσο ορο 2 φορες τον μηνα για συνολο 4-5 ωρες.
Αυτο με προβληματιζει οτι μετα απο 5-6 χρονια θα εχουν αλλαξει μοντελα και δεν θα υπαρχουν μπαταριες,η πειρα σου τι λεει πανω σε αυτο ? μιας που εχεις ολη την σειρα Bosch 10,8 volt.
Θα με ξαναρωτησεις καλα αυτα ειναι επαγγελματικα εργαλεια γιατι δεν παιρνεις κατι πιο φτηνο , η απαντηση ειναι οτι θελω να εχω εργαλεια κορυφης και να εχω το κεφαλι μου ησυχο οταν το θελω να το εχω, οχι να νομιζω οτι το εχω.

Eδω η bosch βγαζει ακομα μπαταριες καδμιου για τα παλια της δραπανα.
Δεν υπαρχει κανενα θεμα με τις μπαταριες, ειδικα για την επαγγελματικες σειρες. Παρε αφοβα οτι θες.

Αν παρ'ελπιδα μετα απο δεκα χρονια σταματησει η παραγωγη των συγκεκριμενων μπαταριων, απλα θα βρουμε τροπο να αντικαταστησουμε τα στοιχεια.
Αν και στην δεκαετια, το GSB της εποχης εκεινης προβλεπω να ειναι ακομα μικροτερο, με διπλασια ροπη και οι τοτε μπαταριες να κρατανε τον τριπλο χρονο...:))

Ρομπρωτο 108 της bosch το πηρα μια δεκαετια πισω. Εκτος τουβοτι οι μπαταριες πρεπει να εχουν φθαρει βαρια βαρια στο μισο, πλεον ακομη βγαινουν νεες και μεγαλυτερες. Απλα τα εργαλεια ειναι ολα φτιαγμενα στην Ασια, και οχι Γερμανια ή Ελβετια.

Αυτο με προβληματιζει οτι μετα απο 5-6 χρονια θα εχουν αλλαξει μοντελα και δεν θα υπαρχουν μπαταριες,η πειρα σου τι λεει πανω σε αυτο ? μιας που εχεις ολη την σειρα Bosch 10,8 volt.

To 1938 στο βερολινο εβρισκες λαμπες εντισον, λαμπες μπαιονετα, οσραμ λυχνιες..,
7 χρονια μετα
To 1945 στο βερολινο εβρισκες κερια (εισαγόμενα), η φυτιλι και λιπος (ΔΥΤΙΚΟ βερολινο)
To 1945 στο βερολινο εκανες ουρα για κουπονι για κερια (εισαγόμενα), η εκλεβες φυτιλι και λιπος (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ βερολινο)

Δεν ξερεις τι θα γινει...Οι μπαταριες ειναι να σου κανουν δουλεια ΤΩΡΑ, με τις τωρινες σου αναγκες...

Θα με ξαναρωτησεις καλα αυτα ειναι επαγγελματικα εργαλεια γιατι δεν παιρνεις κατι πιο φτηνο , η απαντηση ειναι οτι θελω να εχω εργαλεια κορυφης και να εχω το κεφαλι μου ησυχο οταν το θελω να το εχω, οχι να νομιζω οτι το εχω.

Να καλυψεις τις αναγκες σου, μπορει να παρεις την κορυφη, να πληρωνεις το μαρμαρο και να χρισιμοποιησεις μονο 50% απο την επενδυση σου σκεψου τι ΑΛΛΟ θα ειχες κανει αντ¨αυτου με το 50% του κοστους. Το εργαλειο δεν ειναι επενδυση, ειναι εξοδο δουλειας...Βεβαια λεω αυτα διοτι ειμαι αφραγκος...

Απλα πιστευω στο ΤΩΡΑ οχι στο ΘΑ φτιαξω...Σκεψου εαν σου περισσευουν για τετοια επενδυση, φασολι φασολι...

Όλα τα επαναφορτιζομενα Εργαλεία λιθίου εχουν μεσα 18650 όπως και ΟΛΑ τα laptop, δεν νομίζω να εξαφανίστουν

Όλα τα επαναφορτιζομενα Εργαλεία λιθίου εχουν μεσα 18650 όπως και ΟΛΑ τα laptop, δεν νομίζω να εξαφανίστουν

φυσικα, ασε που η τεχνολογια μπαταριας ειναι χρονια περιορισμενη απο τους νομους της φυσικης και μονον...

Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι καλυτερο εχει αυτο με τα 150 ευρω απο αυτο των 40 ευρω του lidl; Για ερασιτεχνικη χρηση.