Εργαλεία Μπαταρίας

Καρμεν μεγειες,μπορεις να μου πεις ποιο dewalt 18 volt solo αγορασες (λεω solo γιατι βλεπω ψαχνεις για μπαταριες),και απο ποιο καταστημα ;

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

hold your horses που λένε και στο χωριό μου :D

Δεν έχω ακουσει και τα καλύτερα απο μαστόρους για τις μπαταρίες τους. Ενώ για τα ηλεκτρικά εργαλεία της bosch τα ίδια άτομα λένε καλά λόγια.

Καλημέρες :)

Τι ακριβώς έχεις ακούσει μπορείς να μας πεις ?

@sakisap δε πήρα Solo πήρα αυτό αλλά έχει μικρές μπαταρίες.

https://www.pavlatos-tools.gr/ergal...76c2-1-3ah-p-3177-html?sort=p.price&order=ASC

Πιο πολύ ψάχνομαι σε πιο μεγάλες γιατί αργότερα θα πάρω ένα παλμικό, ένα πολυεργαλείο και ένα γωνιακό τροχό που ζητάνε περισσότερα

@IOANNISTSA αυτό που μου είπαν είναι ότι 18Volt bosch απέναντι 18Volt Dewalt/makita/metabo ξεψυχάει πιο γρηγόρα. Το είχα ψάξει κιολας και έπεσα σε αρκετά συγκριτικά στο youtube με βιδώματα και τρυπήματα.
Τώρα να σου πω προσωπική άποψη δε μπορώ, μιας και δε δούλεψα ποτε κάποιο και να το συγκρίνω άμεσα με κάποιο άλλο άλλης εταιρίας. Οτι έφτασε στα αυτιά μου έψαξα.

Για τις makita 18v της σειρας lxt εχεις ακουσει τιποτα?
Που πεθαιναν-νουν ευκολα λογω της ιδιομορφιας κατασκευης? δηλαδη το chip ελεγχου τροφοδοτειται μονο απο ενα cell. Το οποιο αν αδειαζει, ο φορτιστης "πεθαινει" ολη τη μπαταρια.
Οι bosch εχω διαβασει εχει cells samsung ενω οι makita panasonic. Dewalt metabo εχουν sanyo αν και τελευταιες γιαπωνεζες ειναι νομιζω πλεον η ιδια εταιρια(;).

Νεκτάριε για makita δε μου έχουν πει κακά λογια, ούτε για θανάτους μπαταριών. Το μόνο που μου είπαν όποτε μιλούσαμε για αγορά εργαλείων μπαταρίας ήταν αυτό με τις μπαταρίες της bosch. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

@sakisap δε πήρα Solo πήρα αυτό αλλά έχει μικρές μπαταρίες.

https://www.pavlatos-tools.gr/ergal...76c2-1-3ah-p-3177-html?sort=p.price&order=ASC

Πιο πολύ ψάχνομαι σε πιο μεγάλες γιατί αργότερα θα πάρω ένα παλμικό, ένα πολυεργαλείο και ένα γωνιακό τροχό που ζητάνε περισσότερα

@IOANNISTSA αυτό που μου είπαν είναι ότι 18Volt bosch απέναντι 18Volt Dewalt/makita/metabo ξεψυχάει πιο γρηγόρα. Το είχα ψάξει κιολας και έπεσα σε αρκετά συγκριτικά στο youtube με βιδώματα και τρυπήματα.
Τώρα να σου πω προσωπική άποψη δε μπορώ, μιας και δε δούλεψα ποτε κάποιο και να το συγκρίνω άμεσα με κάποιο άλλο άλλης εταιρίας. Οτι έφτασε στα αυτιά μου έψαξα.

Πάντως εγώ σε πολύωρη χρήση δεν παρατήρησα να ξεψυχούσανε οι μπαταρίες (3Ah απλές όχι CoolPack) όταν ήταν καινούργιες.
Τώρα διανύουν το 4αρτο έτος και πάλι δεν χρειάστηκε να τις ξαναφορτίσω την ίδια μέρα πάνω από μια φορά εκτός εάν κάνω εκτεταμένη χρήση του Κρουστικού στα 85Nm ή του Παλμικού στα 185Nm που είναι αναμενόμενο. Για αυτά τα δύο πήρα μια 6αρα Coolpack με 76 ευρώ και πλέον η εκτεταμένη χρήση είναι απροβλημάτιστη. Συνολικά έχω αυτές τις τρείς μπαταρίες για πέντε 18v + ένα φακό.

Γιατί δεν πήρες εξαρχής ένα κρουστικό Dewalt στα 80Nm με μπαταρίες 5Ah με τα ίδια χρήματα πάνω κάτω που θα δόσεις συνολικά τώρα αγοράζοντας extra μπαταρίες μια που τα κρουστικά/παλμικά/τροχοί δεν αποδίδουν με τις μπαταρίες χωρητικότητας 1,3Ah ?

Γιατί όσο να ειναι θα είναι πιο βαρύ απο ότι τώρα. Μπορεί εσένα να μη σου λέει κάτι το έξτρα βαρος αλλά εμένα με πολυωρη χρήση θα με κουράσει πιο γρήγορα. Οπότε θα έχω τις 1.3 γι' αυτό και θα πάρω μία 4αρα ή 5αρα για τα υπόλοιπα όταν με το καλό μαζευτεί το ποσό για να πάω να τα αγοράσω :)

Γιατί όσο να ειναι θα είναι πιο βαρύ απο ότι τώρα. Μπορεί εσένα να μη σου λέει κάτι το έξτρα βαρος αλλά εμένα με πολυωρη χρήση θα με κουράσει πιο γρήγορα. Οπότε θα έχω τις 1.3 γι' αυτό και θα πάρω μία 4αρα ή 5αρα για τα υπόλοιπα όταν με το καλό μαζευτεί το ποσό για να πάω να τα αγοράσω :)

Όταν λες πολύωρη χρήση τι ακριβώς εννοείς Αγάπη?
Ερασιτέχνης δεν είσαι όπως οι περισσότεροι από εμάς?
Άντε 1 το πολύ 2 ώρες συνεχόμενης χρήσης και αυτό σπάνια για έναν ερασιτέχνη, δεν νομίζεις?

Ναι δεν ειμαι επαγγελματίας αλλά δε θα καταφέρω να βγάλω μία ώρα με αυτό στο χέρι Νίκο όπως το βλέπω.
Πόσο μάλλον να το έχω με 5Α μπαταρία.

Να σου δώσω να καταλάβεις αν τελικά αποφασίσω να φτιάξω τα έπιπλα που θέλω όπου θα το χρειαστώ για 6-8 ώρες τη μέρα με βλέπω να κάνω μπράτσα σα το σταλόνε.

Απο το 1,2κιλά που ήταν το δράπανο που δούλευα πάω σε 1,7κιλά δηλαδή μισό κιλό επάνω. Δεν μου είναι και ότι πιο ευχάριστο σαν πρώτη αίσθηση αλλά ίσως συνηθίσω στη πορεία. Φαίνεται καλά ζυγισμένο πάντως. Απλά πάω απο κάτι ελαφρύ σε κάτι βαρύ για να κάνω τις ίδιες δουλειές. Τα αγοράκια δε με καταλαβαίνετε αυτή τη στιγμή αλλά τι να κάνω; :p

Ναι δεν ειμαι επαγγελματίας αλλά δε θα καταφέρω να βγάλω μία ώρα με αυτό στο χέρι Νίκο όπως το βλέπω.
Πόσο μάλλον να το έχω με 5Α μπαταρία.

Να σου δώσω να καταλάβεις αν τελικά αποφασίσω να φτιάξω τα έπιπλα που θέλω όπου θα το χρειαστώ για 6-8 ώρες τη μέρα με βλέπω να κάνω μπράτσα σα το σταλόνε.

Απο το 1,2κιλά που ήταν το δράπανο που δούλευα πάω σε 1,7κιλά δηλαδή μισό κιλό επάνω. Δεν μου είναι και ότι πιο ευχάριστο σαν πρώτη αίσθηση αλλά ίσως συνηθίσω στη πορεία. Φαίνεται καλά ζυγισμένο πάντως. Απλά πάω απο κάτι ελαφρύ σε κάτι βαρύ για να κάνω τις ίδιες δουλειές. Τα αγοράκια δε με καταλαβαίνετε αυτή τη στιγμή αλλά τι να κάνω; :p

Σε χαλάνε τα μπράτσα δηλαδή? :p

Αν και πιο μικρός να ξέρεις ότι το καλό ζύγισμα εξαφανίζει το βάρος.
Ένα εργαλείο με κακό ζύγισμα είναι σαν ένα εργαλείο με πολλαπλάσιο βάρος.
Δοκίμασε τα στο χέρι και θα καταλάβεις.

Ναι δε μου αρέσει στις γυναίκες να έχουν μπρατσα και πλάτες :p :rofl:

μαζί σου στο ζύγισμα και στο βάρος αλλά δεν παύει να ειναι αρκετά πιο βαρύ απο το προηγουμενο. 50% επάνω δεν ειναι και λιγό. Βέβαια κάτσε ντε να το χρησιμοποιήσω κιολας να δουμε τι και πως. Μπορει και να τα καταφέρω ποιος ξέρει :rofl:

Εγώ θα επαναλάβω την άποψή μου για τις μπαταρίες.
Προτιμώ να έχω δύο των 3Α πάρα μια των 6Α.
Καλύτερο ζυγισμα, λιγότερο βάρος δλδ ευελιξία, και έπειτα καλύτερη διαχείριση για αδιαλειπτη λειτουργία.

Εγώ θα επαναλάβω την άποψή μου για τις μπαταρίες.
Προτιμώ να έχω δύο των 3Α πάρα μια των 6Α.
Καλύτερο ζυγισμα, λιγότερο βάρος δλδ ευελιξία, και έπειτα καλύτερη διαχείριση για αδιαλειπτη λειτουργία.

+1 δεν σταματας ποτε...

Ναι δε μου αρέσει στις γυναίκες να έχουν μπρατσα και πλάτες :p :rofl:

μαζί σου στο ζύγισμα και στο βάρος αλλά δεν παύει να ειναι αρκετά πιο βαρύ απο το προηγουμενο. 50% επάνω δεν ειναι και λιγό. Βέβαια κάτσε ντε να το χρησιμοποιήσω κιολας να δουμε τι και πως. Μπορει και να τα καταφέρω ποιος ξέρει :rofl:

Ακριβώς. Δοκίμασε το και βλέπεις.

Έχω μπερδευτεί με κρουστικα παλμικα, volts κλπ. Θέλω ένα κατσαβίδι όσο το δυνατό ισχυρό μάλλον Bosch ή Makita (sorry Κυριάκο). Μπορείτε να βοηθήσετε;

Μονο για βιδωμα?
Ευρος χρησης?
Νομιζω σου εχω ηδη ενα σετακι gdr και gsr στα 10,8 που θα σε καλυψει σχεδον σε ολα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Μονο για βιδωμα?
Ευρος χρησης?
Νομιζω σου εχω ηδη ενα σετακι gdr και gsr στα 10,8 που θα σε καλυψει σχεδον σε ολα.
Ουσιαστικά μόνο για βιδωμα απλά θέλω τη μέγιστη ροπή γιατι επίκειται μια κατασκευή με βίδες σε κοιλοδοκους. Για δώσε πληροφορίες!

Φιλε Νικο εννοειται θα αγορασεις οτι θελεις.
Ο ψυχολογικος παραγωντας παιζει τεραστιο ρολο σε ολα.
Πχ αν εγω ηθελα την α μαρκα και με επεισε καποιος να παρω αλλη, η καλυτερη να ειναι αυτη εγω ολο προβληματα θα βλεπω.
Να ξερεις πως απο την περιγραφη σου θα χρειαστεις πνευματικο και επειδη λες για κοιλοδοκους και κατ επεκταση μπουλωνια τα 10αρακια δεν θα σε καλυψουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Ουσιαστικά μόνο για βιδωμα απλά θέλω τη μέγιστη ροπή γιατι επίκειται μια κατασκευή με βίδες σε κοιλοδοκους. Για δώσε πληροφορίες!

Τι τύπο θέλεις ? Παλμικό κατσαβίδι, μπουλονόκλειδο ή και τα δυο ?

Ποια είναι η "μέγιστη Ροπή" ?