Εργαλεία Μπαταρίας

Θέλω ένα τέλειο που να με καλύπτει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις βιδωματος. Άρα να έχει μεγάλη ροπή. Φυσικά να μην κοστίζει κ 500 ευρώ!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Θέλω ένα τέλειο που να με καλύπτει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις βιδωματος. Άρα να έχει μεγάλη ροπή. Φυσικά να μην κοστίζει κ 500 ευρώ!

Δυο μοντέλα brushless υπάρχουν από μεριάς Bosch με παρόμοια τιμή :

Παλμικό Κατσαβίδι και Μπουλονόκλειδο
Bosch Professional GDX 18 V-EC, 185Nm, M6-M16, 1/2" καρέ + 1/4" HEX, 3 βαθμίδων/ροπές στρέψης, φωτισμός 3xLED
Μπουλονόκλειδο
Bosch Professional GDS 18 V-EC 250, 250Nm, M6-M16, 1/2" καρέ, μιας βαθμίδας/ροπής στρέψης, φωτισμός 1xLED

GDX 18V-EC_Dim.jpgGDS 18 V-EC 250_dim.jpg

To gdx φαίνεται να με καλύπτει. Αντίστοιχα σε dewalt, makita? Από μπαταρίες τι κόστος να υπολογίζω; κρατάνε στο χρόνο ή θέλουν άλλαγμα κάθε 2 χρόνια;

To gdx φαίνεται να με καλύπτει. Αντίστοιχα σε dewalt, makita? Από μπαταρίες τι κόστος να υπολογίζω; κρατάνε στο χρόνο ή θέλουν άλλαγμα κάθε 2 χρόνια;

Σετ με 2x6Ah + Ταχυφορτιστής GAL 1880CV σε L-Boxx έχει 411 ευρώ.

Το αντίστοιχο Dewalt, DCF895M2, 170Nm/Max M12, 1/4" HEX και με μπαταρίες 4Ah έχει 409 ευρώ.

Yπαρχει και το παλμικο της 18βολτης σειρας της Ryobi οπου σαν ροπη, τουλαχιστον στα χαρτια, δινει 220Νm! Περιμενω να το δοκιμασω και στην πραξη.
To amazon.co.uk/amazon.de το εχουν σε διαφορες τιμες κατα καιρους και μπορει καποιος να το βρει απο 80 εως 120 ευρω. Μπαταρια μεγαλη 4αω + φορτιστης κατω απο 100 ευρω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To μικρο μπλε bosch ροπης 105Νm κοστιζει γυρω στα 80 ευρω, και περιπου 50 ευρω μια μικρη μπαταρια 2ah και φορτιστης. H δεκαβολτη 4αω μπαταρια κανει περιπου 50 ευρω και οι 2αω γυρω στα 20 και κατι ευρω. Εξαιρετικες τιμες για επαγγελματικη σειρα.

Οι μπαταριες των επωνυμων brands με μετρια χρηση κρατανε γυρω στα 4-5 χρονια (ενος μακιτα μου κρατησε πολυ περισσοτερα), εκτος απροοπτου να καει νωριτερα καποιο στοιχειο μεσα.

Νίκο έχεις καταλάβει την διαφορά του μπουλονοκλειδου σωστά?
Είναι μόνο για μπουλωνια και τπτ άλλο.
Γιαυτό έχει και κεφαλή 1/2"

Το GDX έχει 1/2" καρέ και 1/3" Hex

gdr-gds-gdx.png

Το βιδωμα σε κοιλωδοκους ειναι ιδιαιτερη περιπτωση και αν δεν ειναι συχνη εργασια λεω να μην φορτωθει ενα ακριβο και ιδιαιτερο εργαλειο.

Το gdx όμως είναι και μισή ίντσα κ εξαγωνο 1/4. Φυσικά ξέρω το μπουλονοκλειδο. Αν έπεφτα σε τιμή; τα 10 βόλτα τα αποκλείουμε για βιδωμα σε σίδερο;

Δες κι αυτό... Αρκετά πιο χαμηλά σε τιμή.

product_detailed_image_5707_5391.jpg

Αν είναι να φτάσεις στα 400 τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο, όχι για ένα εργαλείο. Παίρνεις όλο το σετ.

Last edited:
Με μπλέξατε. Συμφωνώ κ με τους δύο. Μόνο που δεν είναι brushless σωστά; επίσης δεν με νοιάζει το δραπανο οπότε να κοίταζα για αυτά σκέτα;

Με μπλέξατε. Συμφωνώ κ με τους δύο. Μόνο που δεν είναι brushless σωστά; επίσης δεν με νοιάζει το δραπανο οπότε να κοίταζα για αυτά σκέτα;

Νίκο, εγώ, επειδή αγόρασα το σετάκι που σου έβαλα παραπάνω πολύ πρόσφατα, επέλεξα να μην πάρω το Brushless το οποίο ήταν πιο ακριβό κατά 100 και πιο αδύναμο, 45/25 Nm το ένα και 91/58 το άλλο. Το Brushless μου δίνει περισσότερη διάρκεια μπαταρίας αλλά αυτό μου είναι παντελώς αδιάφορο, δεν έχω μείνει από μπαταρία ποτέ, ακόμα κι όταν δούλευα όλη μέρα.
Ακόμα κι έτσι να ήταν, οι ταχυφορτιστές της Makita είναι μάλλον οι πιο γρήγοροι της αγοράς, 40 λεπτά για πλήρη φόρτιση 4-άρας μοαταρίας.
Σκέφτηκα λοιπόν οτι δεν υπάρχει περίπτωση, για 30% παραπάνω διάρκεια μπαταρίας να πληρώσω 100 παραπάνω και να έχω και τη μισή δύναμη.
Το δεύτερο εργαλείο βέβαια έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

brushless είναι αλλά αυτό που πρέπει να σε προβληματίζει είναι ότι αναφέρουν "Μέγ. Διάμετρος Κοχλία Μ12" σε σχέση με το Μ16 του GDX και ότι έχουν μια ταχύτητα/ροπή και όχι τρεις και μικρότερες μπαταρίες (<6Ah).

Κυριάκο δεν έχω καθόλου μπαταρίας. Δεν είμαι φίλος όμως. Ίσως κ παλμικο αν έβρισκα ρεύματος, να πήγαινα εκεί. Πάντως τα 400 για κατσαβίδι είναι πολλά για εμένα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη τώρα το είδα. Όμως είναι μάλλον ακριβό το gdx για εμένα.